- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Külföldi SIM-ek itthon
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- A Sony technológiáinak krémje lett az Xperia 1 VII
-
Mobilarena
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
BullZeye
veterán
válasz
BullZeye #5064 üzenetére
Ne updateljetek 0.76-ra, elég bugos, ne szívassátok magatokat fölöslegesen.
Egy szép új login popup jött fel, ami akárhányszor frissíted az oldalt jobb alul megjelenik, hogy mented e a bejelentkezést. Ez a verzió még Bétának is rossz lenne, nem értem hogy engedték ki élesbe. -
tetemete
csendes tag
válasz
BullZeye #5048 üzenetére
Köszi, de valószínűleg félreérthető voltam.
Bár az oldalt amit linkeltél csak átfutottam, de úgy tűnik ez dimmelésről szól.
Nem használok sem Ha-t, sem dimmelni nem akarok. Dimmelés helyett preseteket szeretnék használni, használok. Rendszer szinten pedig az OH / node-red mellett kötöttem ki pár hónapja amikor nekivágtam(ennél találta bacnet ip lehetőséghet).
Egyszerűen abbéli tapasztalatomat és nem kevésbé örömömet szerettem volna megosztani, hogy a két szétberhelt xiaomi nyomógomb lábait rövidre zárva, azok nem "felrobbantak" és nem befolyásolják egymás működését, hanem így is különálló szerkezetként funkcionálnak tovább.
Így a már jól megszokott, megszeretett fali "kapcsolóm" ( igazándiból redőny nyomógomb: legrand 775814)mögé beépítve őket az eddigiekhez képest lényegesen bővültek a kapcsolási, lehetőségeim.
-
BullZeye
veterán
válasz
BullZeye #4716 üzenetére
És egy példa automatizálás, gateway pirosan világít, ha nincs rázárva, ha rázárod a piros zölddé válik és 3 másodperc múlva kikapcsol. Így tuti belülről nem felejtődik el a bezárás
- alias: Bejárató ajtó nincs rázárva!
trigger:
- platform: state
entity_id: binary_sensor.door_window_sensor_158d0001ab3***
to: 'on'
action:
service: light.turn_on
entity_id: light.gateway_light_34ce00906***
data:
brightness_pct: '100'
color_name: 'RED'
- alias: Bejárató ajtó bezárva!
trigger:
- platform: state
entity_id: binary_sensor.door_window_sensor_158d0001ab3***
to: 'off'
action:
- service: light.turn_on
entity_id: light.gateway_light_34ce00906***
data:
brightness_pct: '100'
color_name: 'Green'
- delay: '00:00:03'
- service: light.turn_off
entity_id: light.gateway_light_34ce00906*** -
Yoshida
aktív tag
válasz
BullZeye #4594 üzenetére
Mit ajánlotok, ha majd akarok 4-6 ip kamerát a házhoz, milyen előnye tud lenni egy házvezérlőhöz hozzákötve?
Kicsit el vagyok maradva a kamerákkal...
Van egy régi Foscam-em (640x480-as), azt ha bedugom, és az értesítés mozgásra beállítása aktív, akkor 20 sec múlva már küldi is az emailt/tölt fel ftp-re képeket a mozgásról. Távolról macerás kikapcsolni a mozgásérzékelését, ezért csináltam hozzá mysensors-os relét, és domoticz alól kapcsolom ki/be, ha elmegyünk/megjövünk otthonról.
Faternak vettem egy olcsó kínai ip kamerát, ott meg a saját felhős appjával (yoosee) már lehet olyat csinálni, hogy armed, vagy disarmed a kamera. Tehát képe mindig van, de csak armed állapotban küld emailt (de pl. ftp-re már nem is tud feltölteni, nincs saját web felülete se, botrány).
Szóval milyen irányba kéne nézelődni, ha olyan kamera rendszert akarok, aminek a mozgásérzékelését domoticzból akár egy gombnyomásra tudnám aktiválni? Ezt a részét se ismerem, ha lehet domo-ba valami felületet elővarázsolni, ahol látszanak a kamerák képei, az lenne az über.
Egy-két motoros, többi kamera fix lenne. -
sparks
senior tag
válasz
BullZeye #4591 üzenetére
Igen, ez nem a z-wave-es verzió! Az mér mindent, ezt nem tudom, minden esetre vettem belőle 2 db-ot, remélem hozzá tudom passzintani a rendszeremhez.
Csak kinézetre pontosan ugyan olyan, mint a z-wave-es, és persze ráugrottam
Azért töröltem is gyorsan a linket...Itt van a a-wave-es, ez mér mindent, wattot, voltot, ampert. És most ez is akciós, bár nem akkora mértékben. De ez is nagyon jó ár.
-
sambenez
addikt
válasz
BullZeye #4582 üzenetére
Én bétát használok elég sűrűn frissül. Volt amikor 2-3 naponta jött újabb, de általában hetente van friss.
Kipróbálnám a HA-t, meg sok minden mást is, ha lenne még egy RPi-m, de nincs.
A színhőmérséklet már megy. Ahogy látom az air purifier is megy.Amikor a domoticz mellett döntöttem azért volt mert első olvasatra sokkal egyszerűbbnek tűnt mint a HA. Aztán persze lehet eljutok egy pontra amikor valamit nem lehet vele megoldani.
-
itanczos
senior tag
válasz
BullZeye #4560 üzenetére
A nagyra becsült kollégáim már leírták amit ők gondoltak és természetesen tisztelem a véleményüket, de ezek, mint az enyém is, mindig szubjektívek lesznek!
Én kb 1 éve cseppentem bele az okos otthon világába és mint mindenben ebben is a profi megoldásokat kerestem!
- Tény, hogy a domoticz sokkal régebbi program mint a HA!
- Tény, hogy a domoticz már lefordított bináris, aminek megvannak az előnyei, míg a HA sarkítva egy script halmaz (Python).
- Tény, hogy a mai világban lusták az emberek és a GUI a menő, ami meg is érthető (lásd Windows, stb).Miért tetszett jobban a HA, mint a domoticz?
- sokkal egyszerűbb és áttekinthetőbb (számomra!) a konfigurációja
- 99%-ban azt és úgy csinál, amit beállítottam (bizony ezt nem mondhattam el a próbák alatt a domoticz-ról)
- előző tételben szereplő dolog valszeg összefügg a HA sokkal jobb dokumentáltságával!!!
- HA-ban beteszel 2-3 sort a konfig-ba és működik az eszköz!!!
- Havonta 5-10 új eszköz kerül bele, veszettül haladnak a fejlesztéssel a srácok!
- 2 hetente új verzió!
- rengeteg példa megoldás, a nagyobb használók megosztják a teljes konfigjukat, jól dokumentálva! -
layerke
aktív tag
válasz
BullZeye #4560 üzenetére
Nem homeassistant helyett használjuk a domoticzot, hanem mert kellett egy vezérlő szoftver. Amit leírtak mások is, nekem is az jött be, hogy vagy 10-et próbáltam még 3 éve és a Domoticz volt a legjobb már akkor és azóta se tudott meggyőzni másik az ingyenesek közül. Meg már ehhez szoktam hozzá, ebbe merültem bele, igazítgatom, fordítgatom, bővítgetem, szinte havonta kap egy új eszküzt és a legutóbbi (majdnem egy éves) telepítés óta egyetlen akadás vagy fagyás vagy bármi gond nem történt, így én maradok is itt.
Van több málnám is, szoktam kipróbálni néha a többieket (openhab, HA), de még mindig nem tudják azt, ami nekem kell és ne kérdezd mi az, nem tudom megfogalmazni, egész egyszerűen ez áll közel hozzám, a többi vagy túl van minimalizálva designilag vagy túl van bonyolítva konfigurálhatóságban vagy én logikátlannak tartok bizonyos részeit.
Egyébként gondolkozok most a váltáson kísérletképpen elsősorban egy Vera home-ot vennék, mert z-waveet tudja meg a mysensors-t is, több nekem meg nincs és nem is kell. Továbbá előnye, hogy pénzért van, ezért ha ez a rendszer vezérli a házat és én eladom a házat, akkor a következő tulajhoz nem kell visszamászkálnom a domoticz miatt, hanem kap egy supporttal ellátott cuccot, ami előny ebben az esetben.
-
tknof1871
őstag
-
enesbcs
tag
válasz
BullZeye #4560 üzenetére
1. A Yaml beállítófájlok helyett a GUI-n való eszközfelvitel, bár kezdőknek annyira nem túl egyértelmű, de ha átlátja az ember a logikáját, egyszerű, számomra szimpatikusabb.
2. Amikor tavaly elkezdtem ismerkedni vele, nem tartalmazott a HA olyan helyszínrajzos eszköztérképet, amit én szerettem volna, a Domoticz-al könnyű volt beállítani, mindenféle hekkelés nélkül.
3. RPI Zero-n elfut a HA is, de mivel interpreter alapú, ezért a C/C++ nyelven írt és binárisból futó Domoticz CPU használatát nem közelítheti meg. Tudom sokak számára a kis fogyasztás (~0.7W) nem szempont, engem viszont érdekel.Nem állítom, soha nem is állítottam, hogy Domoticz-al mindent meg lehet oldani, vagy mindenkinek jó lesz. Lehet a HA-nak jobb a támogatottsága, de ami számomra eddig kellett azt tudta, illetve LUA nyelven meg tudtam oldani benne.
-
BullZeye
veterán
válasz
BullZeye #4335 üzenetére
oké, kisbetűvel kellett a sonoff, és már jó is, viszont most a power1 kapcsolja a power-t is
Szóval akkor projekt név sonoff helyett legyen más, vagy van jobb megoldás, amihez nem kell flashelnem, meg újra beállítanom?
500ért vettem 8at ikeában, 20 forintos meg aliról, csak kétes minőség és megbízhatóság.
-
BullZeye
veterán
válasz
BullZeye #4328 üzenetére
Tasmota oldalán szerencsére megerősítik, hogy R2 flashelése könyebb, csak egy jumper kell.
-
válasz
BullZeye #4160 üzenetére
A Xiaomi 2,4GHz-es. Ha beáldozod a cuccot akkor egy routerhez való külső antennával megpróbálkozhatsz.
Látni kellene milyen alkatrészek viszik ki a jelet a nyákon lévő antennára és a megfelelő kondinál megszakítani és keresni egy földet is.
Szóval erősen kísérleti, csúnya lesz, és el tudod rontani az egész cuccot. -
Yoshida
aktív tag
válasz
BullZeye #4160 üzenetére
Izé, csak úgy egy rézdarabbal még akár rosszabb is lesz, mint eredetileg. Frekvencia, és antenna hosszúság (hullámhossz) azok ellentétes arányban vannak.
Pl. 2.4ghz-es rádióhoz elvileg asszem 12.5cm antenna kellene, 433mhz-hez meg 69,28cm (és persze ilyen hosszút nem életszerű sokszor, akkor lehet felezni, meg mittomén még hány hányadosra le lehet redukálni, vagy ezért van, hogy van egy tekeredés az antenna egyenes szakasza előtt a nyákon/drótból.)
Itt van kalkulátor: [link]
(mondjuk a Reduction factor azt se tudom mi, úgy kezeld a hsz-t
)
-
tknof1871
őstag
válasz
BullZeye #4157 üzenetére
A xiaomishop.hu-ból lettek vásárolva? Ott Mi Smart Home Gateway 2 11,990Ft és van Hazai szervíz és terméktámogatás. De EU csatlakozós változat még nincs. Xiaomishop.hu szerint májustól várható.
Xiaomi miért hívja a hub-ot Gateway-nak?
Xiaomi Gateway csak wifi-n kapcsolódik a routerhez? Nem is lehet vezetékesen összekötni?
Ha a PC-n magán VPN-t használok az van valami hatással a HUB-ra/Gateway-re? -
hoodoo86
tag
válasz
BullZeye #4124 üzenetére
Ahogy itanczos is irja, minden history adatot torol, ami kivul esik az ido intervallumon. De mivel te influxdb-be is exportalsz, ezert neked nem kell sok history az sqlite adatbazisban. Allitsd 1 napra, es akkor meg pont latod az elmult 12 ora allapotat, ha rakattintasz egy eszkozre a dashboard-on. A regebbi adatokat meg ugyis influxdb-bol olvasod ki.
-
cpt rodgi
tag
válasz
BullZeye #4020 üzenetére
koszonom.. persze ha barki talal hibat ( amit en szedtem ossze) nyugodtan sot, szoljon pls.
amit forumtars irt az tenyleg a magamfajta kezdoknek valo.tegnap valamit annyira csinaltam, h felborult az egesz.. pedig mukodott percekig..
oromtanc volt a lakasban. alexa, es a tv domon keresztul.. hihetetlen oromen pl hetek ota kuzdok vele pedig megkaptam a mukodo imaget
nagyon nehez sokunknak az angol, opciokkal teli wikit ertelmezni) a radio nekem sehogy se megy, pedig mond6natok: ott van feketen feheren, itt a link.. [link]
-
hoodoo86
tag
válasz
BullZeye #3956 üzenetére
A synology chat nem küld alapból notifikációt neked. Alapértelmezetten akkor küld, ha személyesen meg vagy szólítva (@username), vagy mindenkinek szóló üzenet van (@channel).
Két dolgot próbálj ki:
- synology chat szoba beállítását átállítod, hogy minden üzenet esetén küldjön notifikációt mindenkinek (chat app - notification channel - settings - notification - állítsd "all"-ra a desktop és mobile részt is)- home assistantból mikor küldöd a notifikációt, akkor beleteszed az üzenetbe a @channel szót (lásd a példát az előző hozzászólásomban. Minden synology chat notification végén ott van a @channel szó).
- service: notify.hass_synchat
data_template:
message: '{{ title }}: {{ message }} @channel'Notifikáció rövidítés: kiszedni szerintem nem lehet, rövidítsd a channel nevét és a user nevét is, ha szükséges.
-
BullZeye
veterán
válasz
BullZeye #3955 üzenetére
Ha véletlenül telefonon bezárom a progit, sajna ez sem elég agresszív, hogy bent maradjon, és nem kapom meg a notificationt, de nem rossz.
Egy dolgot nem találtam meg:
Csoport nevet lehet valahogy notificationből kiszedni?
Notification a csoport neve, HomeAssistant a user neve, és notification így néz ki:[Notification] HomeAssistant: Sun is Up!
Ezzel a lényegi információ a végéről, ha túl hosszú sajnos "elveszik". Elég lenne ennyi:HomeAssistant: Sun is Up!
Group nevet törölni nem lehet max csökkenteni minimálisra, de hátha van jobb megoldás, vagy nem foglalkoztál vele?
-
hoodoo86
tag
válasz
BullZeye #3935 üzenetére
Home Assistant notification service témára: "Home ASsistantba melyik service a lehető legmegbízhatóbb és tesztelt?"
Én próbáltam párat, íme az én tapasztalatom velük:
- Telegram: Létre kell hozni egy saját botot, majd a botot berakni egy privát chat groupba. Ebbe a group-ba küldi a bot a notifikációkat. Azokon az eszközökön, amelyikeken fogadni akarod a notifikációt csatlakoznod kell ehhez a chat group-hoz. Mindenki, aki bent van a group-ban megkapja az értesítést. Működött a notifikáció küldés, amikor notification-t kellett küldeni, de éjjelente connection hibákat dobott a log fájlba.
Előnye: telefon platform független (android+ios)
Hátránya: nehézkes a beállítása és zavart a hibaüzenet a log fájlban- iOS notification: A home assistant iOS app kezeli a notifikációkat.
Előnye: könnyű beállítani, és stabilan működik
Hátránya: csak ios eszközökön működik és már a küldésnél meg kell határozni, hogy melyik eszközre menjen az üzenet.- Synology chat: hasonló elven működik, mint a telegram, csak saját szerveren marad minden. Synology / xpenology szükséges hozzá. Chat group-ot kell létrehozni, majd egy "bot" -ot kell létrehozni. Ez a bot a group-ba küldi a notifikációt és mindenki, aki csatlakozik a group-hoz megkapja az értesítést.
Előnye: könnyű beállítani, stabilan működik. Saját szerveren maradnak a notifikációk is. Android+ios.
Hátránya: synology/xpenology szükséges hozzá- Persistent notification: a felhasználói felületen helyez el üzenetet. Ez önmagában nem küld notifikációt, viszont, ha belép az ember a home assistant felhasználói felületre, akkor ott is látja az üzeneteket.
Egyébként egyszerre tudsz több service-t használni. Teszteléshez és élesben is érdemes többet használni.
Én a synology chat + persistent notification kombónál maradtam.
A következőképp csináltam:
A scripts.yaml -ben létrehoztam egy saját send_notification service-t:
send_notification:
alias: Send notification
sequence:
- service: persistent_notification.create
data_template:
notification_id: "{{ notification_id }}"
title: "{{ title }}"
<br/>
{{ message }}'
- service: notify.hass_synchat
data_template:
message: '{{ title }}: {{ message }} @channel'Ez a service tartalmaz több notifikáció service-t. A listát elméletileg a végtelenségig lehet bővíteni a különböző notifikációs service-ekkel.
Majd automatizálásban csak meghívom a saját send_notification service-t és az kiküldi a notifikációt az összes szolgáltatásra:
- alias: 'Send test notification'
trigger:
- platform: ...
action:
service: script.send_notification
data_template:
title: 'Ez itt a cím'
notification_id: id_a_persistent_notifikacionak
Ez meg a szöveg -
Teasüti
nagyúr
válasz
BullZeye #3317 üzenetére
Értékelem a sztorit, de ez nem volt túl hasznos számomra.
Analóg szalaghoz nem kell csak néhány bájt RAM. Digitális szalaghoz is én UNO-val programoztam 300 db ledet csak úgy játékból, ws2812-n dupla pufferrel az áttűnéses animációkért. Szimpla pufferrel ennek a duplája belefér 2 KB-ba a program egyéb változói mellett, ami 30 led/m szalagnál éppen 20 m.
Nem beszélve arról, hogy van aki 1000 ledet programoz 1 KB RAM-mal. Ez még 60 led/m-rel is 16,5 méter.
Másrészt vannak az UNO-nál erősebb vasak, nagyobb kapacitással.
Én jelenleg ESP32-zök (tavaly igaz még nem volt vmi erős a támogatása), ebben 520 KB RAM, 4 MB Flash van és 2x240 Mhz multithread proci, Wifi+BLE.
Szóval szerintem nem jártátok eléggé körül a témát.Apa102 még most is nagyon drága, de teljesen fölösleges SPI buszos szalagot választani dekorvilágításhoz. Ugyan minek? Egyedül PoV technikákhoz kell akkora frissítési frekvencia. Puffer ugyanakkora ennél is szoftver oldalról.
Én WS2812b-t használok, esetleg ws2813-at, ha fontos a üzembiztosság.
Ezt egy ESP32 hardveresen tudja kezelni, nem mintha a két magos cpu nem lenne rá overkill.
Árban se vészes, se a szalag, se a vezérlő.
De én most itt maradok az analóg RGBW szalagnál a 24V miatt (körbeéri a szobát jelentős Vdrop nélkül és elég hozzá egy olcsó dugasztáp). Ezt mosfet-tel fogom meghajtani. Szóval a hardver nem kihívás.Fentebb linkeltem ESP8266 projektet, ami Raspberry Pi-vel együtt emulálja a Philips Hue Light-ot.
Szóval úgy tűnik senki nem épített még ilyet. -
layerke
aktív tag
válasz
BullZeye #3140 üzenetére
Elhiheted te is, hogy ha tudunk, akkor szívesen segítünk, de az hogy adjunk már egy kész configot, azt beláthatod, hogy a rendszerek egyedisége miatt kb lehetetlen. Az meg, hogy valamit sikerült megoldanod, de nem írod le hogyan, utána meg azt mondod, hogy itt nem segítünk egymásnak... hagy ne illessem jelzőkkel. Szerencsére nem kötelező ebbe a fórumba írni és olvasni se, szóval...
-
itanczos
senior tag
válasz
BullZeye #3140 üzenetére
Sajnálom, hogy így érzed.
Szerintem mindenki akkor segít, ha tud! Ha nem válaszol senki, akkor valszeg nem tud segíteni, mert nem tudja a választ, vagy nincs ideje.
Ha nekem szólt a kritika, nem szeretnék olyat leírni, amit az eredeti dokuban jól leírtak!
Ebből a szempontból jó a HA! Nem állítom, hogy hibátlan, de legtöbbször segit a gyári doksiSok sikert a többi fórumban!
-
itanczos
senior tag
válasz
BullZeye #3130 üzenetére
BullZeye kolléga!
Nem először érzem írásodban, hogy elégedetlen vagy.
Nem értelek... Ez a topic azért jött létre, hogy a vállalkozó kedvűek, akiknek van idejük, kedvük és nem akarnak "gyári" megoldásokat megvenni, megosszák tapasztalataikat.
Mindig a "kész" konfigokat kéred, mondván, hogy nem akarsz órákat szívni, mire megoldod.
De ez egy ilyen téma! Ebben pont az a jó és nagyszerű, hogy megtaláljuk a megoldást!
AZ ALKOTÁS ÖRÖME!!!
Nekem jól eső érzés, hogy ha egy problémába kerülök, túrok a neten, sokszor napokig (mikor időm engedi), aztán megtalálom a megoldást!
Szóval, több türelmet és alázatot a feladattal szemben! Ha pedig nem megy, akkor meg kell venni egy kész rendszert!Másik, hogy pont a múltkor volt valamilyen probléma, amire kész konfigokat kértél, amiben nem tudtunk segíteni, aztán jelezted, hogy megtaláltad a megoldást. Írtam, hogy megosztod-e velünk, esetleg a konfigokat is. Ha jól emlékszem erre nem válaszoltál.
De, hogy az eredeti problémáról is írjak, én úgy oldottam meg ezt az "otthon vagyok, nem vagyok otthon" kérdést az automatizálás témában, hogy a bejárati ajtón lévő hevederzárra tettem egy xiaomi nyitás érzékelőt.
A hevederzárat akkor zárom csak be, ha elmegyek otthonról. -
Norby-007
tag
válasz
BullZeye #3130 üzenetére
SZia,
Én ki fogom próbálni a HA-s megoldást, ha már üzemeltetek egy ilyet egy RPI-n, de ezt a részét nem tudom hogy valósítod meg:
"Aztán ha hazajövök 10 másodpercen belül duplán nyomom kikapcsol, amíg nem találok valami komolyabb dolgot elegendő ez is, semminél több."
Pont az a gond, ha benyitsz az ajtón már üvölt a sziréna, mert nem lehet késleltetni a disarmot.
Nálam mondjuk még külön gond lesz az is, hogy az esetek 99 %-ában a garázsból lépek a lakásba, így a garázsban lévő nyitás és mozgás érzékelőt nem tudom majd beapplikálni a riasztásba, vagy csak úgy hogy az onnan érkező jelzés csak 1-2 perces késleltetés után okozzon riasztást.
Jó dolog ez csak foglalkozni kell vele sokat, amire meg nincs az embernek ideje túl sok. -
Yoshida
aktív tag
válasz
BullZeye #3133 üzenetére
Simán van, hogy reggel felkelek, és amíg beérek a munkahelyre csak egyszer veszem elő, mégis a logba látszik, hogy amint kimentem 1 percen belül "kint" re vált a teló, munkahelyen meg "bent"-re.
Ha lemegyek a boltba reggeliért, meg visszajövök, elő se veszem a telefont, mégis szépen felhangosodik kint, bent meg vissza halkra, logból látszik mikor csinálta.
Viszont a google helyszolgáltatás vagy minek be kell kapcsolva lennie, azon keresztül élesztgeti a wifit pár pillanatra. Akkor is ha a wifid ki van kapcsolva a telefonon kézzel.Valamennyit biztos eszik, de nekem a xiaomi 2-3 óra kijelzőidővel is bír így is 2 napot, az meg elég.
-
Yoshida
aktív tag
válasz
BullZeye #3130 üzenetére
Azért a megbízhatóan működéshez szerintem nem nagy ár, hogy elő kell venni a telefont.
Nekem a xiaomi-be sajna nincs nfc se, így még nem tudom majd milyen riasztót tudok kivitelezni, de jó hogy ezt most kitárgyaljátok
szerk:
Amúgy én használok a telefonon e-robot appot, ahol ha hazaérek, lehalkítja a telefont. Ahogy jövünk fel a lifttel, még hangos a telefon, mire belépek az ajtón, és ránézek a telefonra, már le van halkítva. Szóval elég jól működik ez, annyit csinál, hogy ha a megadott ssid-ű wifi hálózat elérhető, akkor lehalkítja a telefont. Van egy külön parancs "kint", ami akkor éled, ha nincs olyan wifi elérhető amit megadtam (munkahely, szülők wifije, otthoni wifi, MÁV wifik
). És ilyenkor max hangerőre rakja a telefont.
Na ezt lehetne simán használni arra, hogy ha a telefon észleli az otthoni wifit, akkor valamilyen módon értesíti az otthoni házvezérlőt, hogy hali, itthon vagyok. Ha meg elmész, értesíti, hogy pápá, elmentem. A házvezérlőbe meg kell egy kis intelligenciát tenni, hogy ha mindenki telefonja lejelentette, hogy nincs itthon, akkor szépen lehet élesíteni a riasztót, kamerákat stb. -
enesbcs
tag
válasz
BullZeye #3036 üzenetére
Én az otthonlét jelzésére proximity kártyát és kártyaolvasót használok. (arra az esetre, ha nincs nálam a kártya, keypad-os változatot vettem)
Gondolom telefonos NFC-s megoldással is meg lehetne oldani, de nem nyomoztam ezen a vonalon.Az nmap-os jelenlétérzékelést is használtam, az Android-ra pakolt, 20 percenként telefon wifit bekapcsoló, majd 5 perc után lekapcsoló WiFi Automatic sokat segített:
https://play.google.com/store/apps/details?id=de.j4velin.wifiAutoOff&hl=hu -
Tomaaasz
aktív tag
válasz
BullZeye #3036 üzenetére
Most raktam ossze en is:
a pinges megoldas mukodik, teszteltem.
A lenyeg itt van leirva:
'Ping' is a regular way to detect whether a device is present on a network or not. It is also inherently unreliable as many smartphones (independent of brand) will not respond when the phone is inactive, which leads to a lot of online / offline switching. To circumvent this, we will use 'arping' a tool that sends out an 'arp-whois', to which most device will respond.A script mukodik, bar egy-ket atalakitast lottem rajta.
[link]Ha van kerdesed szivesen segitek.
-
BullZeye
veterán
válasz
BullZeye #3036 üzenetére
Na, van google maps támogatás, bár még béta. Azaz az első account amivel elkezdtem működött, de mivel saját accounttal saját magamat nem tudja követni, ezért másik accounttal próbáltam, aminek a vége az lett, hogy gmail blokkolta a hozzáférést a szervernek, mert azt mondta nem biztonságos. Persze egy szóval nem kérdezték meg tőlem, hogy szeretném e, hogy blokkolják vagy sem
Szóval bekaphatja Gmail, de nem adom fel, mert ez a 100%-os megoldás amit keresek.
-
DoItYourself
addikt
válasz
BullZeye #2979 üzenetére
A terv egyelőre ennyi, persze jó lenne, ha annyit tudna kezelhetőségből, mint egy okostelefon ébresztője, hogy pl. csak H-P ébresszen, hétvégén ne. Ha mondjuk téli-nyári-tavaszi-őszi szünet van, akkor ki tudjam kapcsolni egyszerűen, néhány kattintással a napfelkelte programot.
Esetleg naplemente után fokozatosan vegye le a színhőmérsékletet, vagy éjszaka felkapcsoláskor csak holdfénnyel világítson, de a fali kapcsoló dupla megnyomásával teljes fényerőre kapcsoljon.
Köszönöm a válaszokat, kis kereséssel ezt találtam, tehát valószínű a sunrise/wakeup megoldható. Az már bónusz, ha később rendszerbe is lehet integrálni, úgy látom ez se lehetetlen. -
Yoshida
aktív tag
válasz
BullZeye #2972 üzenetére
Szerintem a másik lan neki azt jelenti hogy egy másik pc a helyi hálózaton, ott meg nem kéne hogy router gond legyen.
De könnyen megtudhatjuk, ha megkapjuk a másik gép ip címét pl. (szerk: ja bocs látom hogy ott a gép ip címe)
Szóval elvileg egy hálózaton vannak.Ez a sor:
tcp 0 0 192.168.88.89:8123 192.168.88.100:56758 ESTABLISHED
Meg azt jelenti, hogy kapcsolódott is hozzá a 88.100-as gép. Ha nem kapcsolódna, akkor Listen lenne ott is.
szerk2: Domoticz alapból jelszó nélkül indult úgy emlékszem, így viszont nem fogadott el más gépről kapcsolatot, csak a lokál gépről. Itt nem lehet ilyen gond? Van a HA-hoz user meg jelszó?
-
layerke
aktív tag
válasz
BullZeye #2831 üzenetére
Hát nézd meg, amelyiket meg tudod egyszerűen, hogy milyen parancsok mennek ki belőle. Nem-e esetleg egy sima pingelés felébreszti a rádiót? Bekapcsolásra, gondolom valami meghatározott parancs van, mint a Denonnál és nem egy wol parancsot küld neki a HA. Esetleg a plugin, amit a HA használ állapotlekérdezésre, tartalmaz olyat, amit nem kellene?
-
itanczos
senior tag
válasz
BullZeye #2794 üzenetére
Nem mindegyik wifi-n megy át a WOL!
Próbáld kábellel!Nekem Wifi-n amúgy is sokkal lassabban ment a kommmunikáció HA-val! Sőt, sokszor nem is volt elérhető!
2 RPi3-al is próbáltam!
A mikrotik router-rel nem kellene gyengélkednie...Egyébként az olvasást nem erre, hanem a HA frissítésre értettem!
-
hoodoo86
tag
válasz
BullZeye #2767 üzenetére
Jelenleg igen.
Figyeld ezt az oldalt. Ha elkeszul, es bekerul valamelyik release-be, akkor onnantol tisztabb lesz a kodod
-
BullZeye
veterán
válasz
BullZeye #2764 üzenetére
Sztornó, meg kellett várni 3 frissítést, utána megjött. Köszi!
Ha szeretnék bármilyen attribútomot használni, akkor minden alkalommal definiálnom kell az előbb megadott módon? Szóval nem tudom csak úgy használni azt, amit amúgy logol a rendszer?
Pl Air Purifier 2-nek a pormennyisége...meg ilyenek?
-
Petikeje
tag
válasz
BullZeye #2731 üzenetére
Hello,
OH2-t nem próbáltad véletlenül? Mi a véleményed/véleményetek a HA-val összehasonlítva?
HA-t már nagyjából tudom kezelni, OH2-t is feltettem, de nagyon nehezen boldogulok vele (pl.: Broadlink-hez nincs binding, sztem...), de a felülete sokkal jobban néz ki mint a HA.
A másik témáddal kapcsolatba (alarm - gondolom riasztó), az én személyes véleményem, hogy ne a HA/OH2/DOM-ban bízz, egy otthon "barkácsolt" rendszerrel. Ha ezzel valami baj van, és betörnek, akkor több százezer bukó lehet a vége. Énszerintem egy jó szolgáltatónál elő kell fizetni, akinek olyan szerződése van, hogy anyagi felelősségel is tartoznak, ha valami "hiba" történik. Általában ezek hw-t is adnak.
Üdv:
P! -
Norby-007
tag
válasz
BullZeye #2716 üzenetére
Az jó lenne, mert én is ezt tervezem, de egyelőre Alexával küzdöm.
Dobtam a haaska skillt, mert havi díjat kellen fizetni érte az Amazon developer regisztráció miatt.
Viszont az IFTTT-t már sikeresen applikáltam a HA alá, és kifelé működik is, viszont befelé nem tudok küldeni információt, ami működésre bírná a HA-t
Ebben tud valaki segíteni? -
BullZeye
veterán
válasz
BullZeye #2687 üzenetére
Na Grafana fent van nekem is, szépen mér meg minden, bár fura, hogy nagyon jelszót nem kér sehol belépéshez, oké, hogy nincs megnyitva port kifelé, de attól még érdekes
Jelszó be van állítva influxdb-hez, de mégis beenged anélkül másik gépről simán, sőt grafanát se érdekli a jelszó hiánya.
-
hoodoo86
tag
válasz
BullZeye #2669 üzenetére
Így mennie kéne:
temperature_xiaomi_fan:
value_template: '{{ states.fan.xiaomi_air_purifier_2.attributes.temperature }}'
unit_of_measurement: 'C'temperature_xiaomi_fan -t meg beteszed a groups.yaml-be.
Egy kicsit várni kell, hogy lásd az értéket a dashboard-on. Amikor újra küldi a hőmérséklet értéket a gép, és frissült a temperature attribute értéke, akkor frissül a template sensor értéke is. Addig nem mutat semmit.
-
itanczos
senior tag
válasz
BullZeye #2661 üzenetére
Nálam az elemek állapotát teszem ki hasonlóan az alábbiak alapján:
...
- platform: template
sensors:
nappali_motion_battery:
friendly_name: 'Nappali mozgás érzékelő'
value_template: '{{ states.binary_sensor.motion_sensor_158d000120a29e.attributes.battery_level }}'
icon_template: mdi:battery
unit_of_measurement: "%"
gyerekszoba_motion_battery:
friendly_name: 'Gyerekszoba mozgás érzékelő'
value_template: '{{ states.binary_sensor.motion_sensor_158d0001d5c95c.attributes.battery_level }}'
icon_template: mdi:battery
unit_of_measurement: "%"
... -
hoodoo86
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD - garanciával hibátlan működéssel
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col, i7, 32GB, GTX1660Ti
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy Z Fold5 , 12/256 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged