Hirdetés
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Huawei Watch 3 Pro - óraátállítás
- Azonnali mobilos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
parandroid
üzenetére
Simán lehet, h kis boltoknal meg mindig így megy. Amiről én tudok, az a Tesco meg társai, ott ezt hivatalosan csináljak.
-
válasz
parandroid
üzenetére
Hm? Marmint ez hivatalosan elmondjak, ha peldaul sort szeretnel kirakni a pultra. Te nem igy tudod?
-
válasz
parandroid
üzenetére
Ez nem így van, teljesen hivatalos a dolog.
-
válasz
parandroid
üzenetére
Kinek a zsebébe?
-
válasz
parandroid
üzenetére
Zach Dani?
-
válasz
FehérHolló
üzenetére
Hm, nekem Dell monitor mellett nincs gondom.
-
válasz
FehérHolló
üzenetére
Fura, évek óta semmilyen probléma nincs a Ryzen+GTX párossal ilyen szempontból (sem).
-
válasz
ladybug
üzenetére
És ez sok vagy kevés?
Praktikusan 15 éves, neves filmeket már sokszor nem lehet elérni. Torrenten ennek többszöröse érhető el.
Én is előfizetek ezekre a szolgáltatásokra, de tény, hogy foghíjasak.
Random példa: nézd meg, hogy Philip Seymour Hoffman-nak hány filmje elérhető az összesből. Pedig ő aztán igazán híres színész.
-
válasz
parandroid
üzenetére
Eh, jobbulást.
-
válasz
parandroid
üzenetére
Kivéve a pár évvel ezelőtti 5K iMac, az olcsóbb volt egyben, mintha ugyanazt összeraktad volna darabonként.
-
válasz
parandroid
üzenetére
Syncthing.
-
válasz
parandroid
üzenetére
Mennyi adatrol van szo? Ha mindenképp interneten kell, akkor én olyasmit használnék, mint pl a Syncthing vagy a Resilio Sync.
-
válasz
concret_hp
üzenetére
Gratula!
-
válasz
Winner_hun
üzenetére
wp, főleg az anyukának meg a babának :)
-
válasz
FehérHolló
üzenetére
Elso korben a pinara termeszetesen, de masodik korben arra, hogy akinek van opcioja vagy RSU-ja, az rovidesen autokatalogusokat fog bongeszgetni.
-
válasz
parandroid
üzenetére
> Mondjuk inkább úgy, hogy ha kötelező lenne a sisak, de nem hordanám, és mégis fejsérülésem lenne, az jobb analógia.
Abban az esetben ki kellene fizetni az ellatas koltsegeit, vagy siman csak nem kene ellatni?
-
válasz
parandroid
üzenetére
> Na most ha csak ilyen embereket engedsz közösséget képezni, és az idiótákat akaratuk ellenére is megpróbálod védeni azzal, hogy nem engeded őket fokozottan kockázatos helyekre,, az felvet ugyan alkotmányos aggályokat, de járványügyi szempontból (illetve teljes társadalmat érintő károk mérséklését illetően) lehet eredményes.
Ezt ertem, de a tarsadalom (egy resze) szerintem jogosan aggodik ezektol a tendenciaktol. Marmint nem mondom, hogy igazuk van, de nem teljesen alaptalan. A "teljes társadalmat érintő károk" nem csak abbol allnak, hogy hanyan halnak meg Covidban, hanem hosszutavon milyen kovetkezmenyei lesznek, ha ezek a gyakorlatok elfogadotta valnak.
Peldaul Kinaban most vezettek be, hogy a 18 ev alattiak heti 3x1 orat jatszhatnak online jatekokat. Ez is lehet eredmenyes, de vajon egyetertunk vele vagy sem?
> A másik megoldás, hogy aki nem tudja igazolni, hogy egészségügyi okokból nem oltatta be magát, és mégis elkapja, azt hagyjuk, legyen túl rajta egyedül.
Ha bringaval mesz munkaba, ami kockazatosabb, mint otthon ulni, es eltorod a kezed, akkor hagyjuk, hogy egyedul tul legyel rajta? Mi a helyzet az alkohollal? Hegymaszas? Foci?
Tokre nem egyertelmu dolgok ezek. Ha a szemelyes kockazatokat tenylegesen 'bearazzuk', akkor az jo esellyel egy eleg disztopikus tarsadalomhoz fog vezetni. Ha egyaltalan nem arazzuk be, az meg nem igazan jo incentiva.
En szemelyesen azt gondolom, hogy az embereket alapvetoen nem kellene megvedeni sajat hulyeseguktol. Tehat tavalyi lezarasokat tamogattam, de amikor rendelkezesre allnak igen magas hatekonysagu oltasok, amik lenyegeben kizarjak a sulyos es halalos betegsegeket, akkor nem. A boltban, stb. torteno maszkviselest szerintem tartosan be kene vezetni, mert abszolut pozitiv hozadekai vannak, nemcsak Covid szempontbol, hanem sima influenza, natha, etc. is nehezebben terjed.
-
válasz
parandroid
üzenetére
> virágzik a pénzért vett oltási igazolványok biznisze, illetve nagy divat lefizetni az orvost, hogy csak a pecsétet adja, az oltást ne
Meg nem is neznek iratokat egyebkent. Amikor a harmadik oltast kaptam (Janssen), akkor elfelejtettem papirokat vinni. Beirtam a TAJ-szamomat, es meg is jelent az EESZT-ben az oltas.
Persze kerdes, hogy ez miert baj. A vedettsegi igazolvanynak szerintem akkor van ertelme, ha az oltottak alapvetoen nem fertoznek. Ha ez a premissza mar nem all fent (es ugy tunik, egyre kevesbe), akkor kb. tokmindegy szerintem.
-
Egyébként az jutott eszembe, hogy micsoda véleménybuborékban élek: konkrétan senkit nem ismerek, aki nem oltatta be magát.
-
válasz
BlacKSouL
üzenetére
> Ugyanilyen veszélyes a biztonsági öv használata is..
Tökre nem értek egyet. A biztonsági öv esetében sose merült fel az, hogy bizonyos demográfia esetében esetleg jobb kikapcsolni, mint bekapcsolni. A cikk (gondolom?) arról szól, hogy van egy szűk réteg (kamaszfiúk?), aminél egyelőre nem világos, hogy érdemes-e mRNS vakcinával oltatni. Te azt gondolod, hogy a média kötelessége lenne ezekről nem beszámolni?
Aki egy ilyen címből arra következtet, hogy a 60 éves Józsi bácsit sem érdemes oltatni, annak úgyis mindegy szerintem. -
Értem. Nekem ez nem volt ilyen egyértelmű, és inkább azt jelentette, hogy a vakcinák hasznosságát semmilyen esetben nem érdemes megkérdőjelezni.
@blacksoul: nem akarnék abba belemenni, hogy érdemes-r az átlagembernek oltatni, mert nyilván kb. mindenki egyetért, hogy igen.
Az már tok érdekes kérdés, hogy lehet-e kötelezővé tenni például abban az esetben, ha nem lehet vele eljutni a nyajimmunitasig (mint pl a kanyaro esetében, ahol el lehet, és nagyon is van értelme a kötelezővé tételnek).
Tehát kötelezhetjuk-e az embereket arra, hogy megvédjük őket saját maguk hülyeségetol. Mert például sört lehet árulni. -
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Ok, nem nagyon tudok már mit kifejteni. Én úgy értettem @ladybug hozzászólását, hogy ő nem érti, hogy milyen körülmények között fordulhat elő, hogy valaki visszautasít egy oltást, és hangsúlyozta, hogy nem a Covid-oltásra gondol.
De ha mindenki másnak világos volt, hogy mégiscsak a Covid-oltásra gondolt, akkor mea culpa.
-
válasz
parandroid
üzenetére
Össztársadalmi szempontból a PH Off Topic 44 topicja szerintem nem annyira gázos.
Egyébként meg azt nem tartom jónak, hogy totál fekete-fehéren beszélünk az összes létező oltásról, és az oltástagadó kifejezést sem használjuk jól. Ez szerintem nem oké, nem hasznos, és nem érdemes lesajnaloan beszélni valakivel vagy valakiről, aki még el sem mondta, hogy miért gondolja azt, amit. (Lásd lentebb.)
Ha offenzív volt, elnézést, de szerintem nem.
-
Segitek: te miert nem oltatod kolera ellen magad?
-
-
válasz
BlacKSouL
üzenetére
> Ez akkor lenne pontos, ha a saját biciklizésével még 3-5 másik ember kezét is nagy valószínűséggel eltörhetné, akik szintén újabb 3-5 ember kezét törhetik el.
Ahogy irtam, az alfa/brit varians eseten en is fontosnak tartottam a vedettsegi igazolvany ellenorzeset. A deltanal ez nem egeszen igy nez ki.
A maszkhordasnak uzletekben, stb. tokre van ertelme, ezt meg kene tartani (nemcsak a Covid, hanem egyeb betegsegek miatt is). -
válasz
parandroid
üzenetére
> a megoldás az lenne, hogy aki elutasította az oltást, annak nem jár covid-kezelés
Aki bringára ül, az meg nem mehet közkórházba keztoressel, hiszen saját maga választott magas kockázatú tevékenységet?
Nem így működik a társadalmunk jelenleg.
-
válasz
parandroid
üzenetére
> a nem oltottakat akaratuk ellenére véded azzal, hogy oda sem engeded őket
Nekem ez nem fér bele (a világnézetembe). A többi okés. Én ennél liberálisabb vagyok sajnos.
-
válasz
parandroid
üzenetére
Mondjuk abban az esetben, ha a Delta variánst az oltottak kb hasonlóan továbbadják, mint az oltatlanok, akkor kb. semmi értelme az oltási igazolványnak.
-
válasz
parandroid
üzenetére
Taxisoknak legális és hasznos.
-
válasz
ladybug
üzenetére
> Lehet, hogy vissza kellene mennünk, hisz az adatok alapján rendkívül hatékony a Covid elleni védekezés. Ezzel is lehet bezzegelni más európai országokkal szemben.
Nyilvan ezt ironikusan irod, de: idoben eltolva jonnek-mennek a hullamok kulonbozo teruleteken. Magyarorszagon _pontosan_ olyan drasztikusan novekednek a szamok, mint mashol.
-
válasz
concret_hp
üzenetére
"nagyjából úgy néz ki, hogy az azzal oltottak jelentős részének (fele?) semmi kimutatható védelme nincs nem a mutánsok, hanem az alapvírus ellen sem."
Ez egy teljesen fals hír. Nézd meg pl a legutolsó bahreini adatokat, 1 millió embert nézték meg. Elmarad a Pfizertol, de 60 év alattiak esetében a 80%-os hatékonyságot hozza.
-
válasz
BlacKSouL
üzenetére
> Hogy ugye a dohányzás és a dohánytermékek reklámozása tilos(miért?kiskorúak védelme?) de az alkoholtartalmúaké nem.
A dohanyzas tarsadalmi tamogatottsaga alacsonyabb.
> Eközben közterületen alkoholt fogyasztani tilos(kiskorúakvédelme?), de dohányozni nem.
Ritkan van az, h par doboz cigi kovetkezteben verekedes alakul ki.
-
válasz
parandroid
üzenetére
Egyebkent tok nem logikus, mert beutazasnal meg elfogadjak a Sinot.
-
válasz
parandroid
üzenetére
Marmint ugy ertem, hogy az az allapot, ami a tiniknel jellemzo az elso par heten/honapban, az lenyegeben lehetetlenne teszi, hogy barmi mast csinalj azon kivul, hogy
1) dugtok
2) azt szervezed, hogy lehetne dugni(ill. ennek a kulonfele verzioi)
-
válasz
parandroid
üzenetére
"másrészt 40+ évesen eleve kisebb a választék"
Mármint nagyobb. FTFY
"Én huszonpár év után is fülig szerelmes vagyok, mint egy nyafka tinédzser."
Ez gyakorlatilag kizárt, mármint vagy mást nevezel annak, vagy nem így van, vagy nagyon nehéz lehet az életed

-
válasz
bitpork
üzenetére
Az emberek a tortenelem a gyerekneveles miatt kotottek ossze az eletuket 20+ evre, aztan utana jellemzoen meghaltak.
Az, hogy
- nincs mindig gyerek
- a gyereknek nem kell eltartani a szuloket
- a szulok a gyerekek utan meg +40 evig elnek.. total uj helyzet, nehez is vele mit kezdeni.
> Mi is jól el vagyunk Izával
Egyebkent ez valamelyik kocsid?

-
válasz
Marcsello31
üzenetére
Mert ebben a topicban senkit nem erdekel semmi, de amirol te azt gondolod, hogy megis, az meg foleg nem!
-
válasz
Marcsello31
üzenetére
dehat senkit nem erdekel
-
válasz
venember83
üzenetére
Csikós gondolatai miért relevánsak a témában?
Épülnek az újrahasznosításra szolgáló üzemek, 80%-os ujrafelhasznalasal számolnak az első időkben.
De egyébként sem ártalmas a környezetnek, szóval nem akkora dráma. A bányászat elég problémás egyelőre.
-
válasz
venember83
üzenetére
Miért nehezen újrahasznosítható? Egyébként a Li-Ion nem különösebben környezetszennyező.
-
válasz
Marcsello31
üzenetére
Rossz topic.
-
válasz
parandroid
üzenetére
En azt feltetelezem, hogy az adatsor nem netto hazugsag, hanem ugy van megkonstrualva, hogy az nekik elonyos legyen, megpedig azert, mert az elobbi opcio politikailag kockazatosabb, mint az utobbi, de nem feltetlenul eredmenyesebb.
Nem ertem, hogy mi ebben a naivitas, oszinten szolva en pont a ti megkozeliteseteket latom kicsit naivnak (kb. 'beirtak par random szamot egy tablazatba'). Ennel szofisztikaltabban mukodik a rendszer.
Ahogy irtam is, _szamomra_ ezek a szamok azt sugalljak, hogy a kinai vakcina valamennyivel gyengebb, mint a Pfizer, de elegendoen jo.
Te azt gondolod, h a kinai konkretan hatastalan? Semmi ok nincs arra szerintem, hogy ezt hidd; viszont egy csomoan vilagnezeti okokbol ezt probaljak elmagyarazni maguknak.
Fideszellenesek: a kinai es az orosz mogott csak csalas lehet, vagy veszelyesek, vagy hatastalanok, vagy egyik sem, es ez a ket rezsim csak szart kepes gyartani.
Kormanypartiak: a keleti vakcinak biztosan kiralyak.Szoval szerintem pont ugyanazt csinalod te is, mint a kormanyhivok, csak a masik oldalrol.
Szerintem joggal feltetelezheto az eddigi informaciok alapjan, hogy az orosz es a kinai vakcina is 'megfeleloen hatekony', de termeszetesen engem is zavar, hogy a kinairol meg mindig nincs hivatalos eredmeny.
-
válasz
concret_hp
üzenetére
Ott van a masik linkem a masik topicban; lenyeg, h ha a kormanyzati szamok stimmelnek, akkor valoszinuleg (!) az igazsag az, hogy a Sino valamennyivel (10%-30%) gyengebb hatekonysagu, mint a Pfizer. Ez viszont szerintem jo hir (pl. a te esetedben, harmincpar evesen ez azt jelenti, hogy a 0.1% korhazba kerulesi esely helyett mondjuk a Pfizerrel 0.001%-od van, a kinaival meg mondjuk 0.0014% -- a szamok nem precizek, de valami ilyesminek tunik a megoldas).
-
válasz
Vérboci
üzenetére
A 20-30-as korosztaly hospitalizacios rataja kb. otod-tizedakkora, mint az idoseke. Ezenkivul a budapesti fiatalsagot latod, ahol egyebkent egesz magas az oltottsag mar (tegnap kint ultem egy teraszon fel tucat 30 koruli emberrel, es egy kivetelevel mindenki be volt oltva es/vagy magas antitestszammal rendelkezik, mert atesett rajta).
Nem mondom, h ez oriasi otlet a jelenlegi formajaban, de vszeg ki van ez szamolva.
-
válasz
parandroid
üzenetére
Semmi jel nem mutat arra, hogy a Sputnik rosszabb lenne, mint a Pfizer.
-
válasz
concret_hp
üzenetére
Szerintem tuti elfogadják. Európában meg főleg.
-
válasz
Winner_hun
üzenetére
Akkor dezinformacio volt, h baja van. Bocs.
Új hozzászólás Aktív témák
- G.SKILL Trident Z RGB 64GB (2x32GB) DDR5 6000MHz CL30 - XMP - 99 hó garancia
- Corsair VENGEANCE 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL36 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Patriot Viper Venom 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL30 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Patriot Viper Venom 32GB (2x16GB) DDR5 6400MHz CL32 - XMP - 120 hó garancia
- Crucial Pro 64GB (2x32GB) DDR5 6400MHz CL40 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Eladó Honor 400 5G 8/256GB / 12 hó jótállás / AJÁNDÉK KEMÉNY TOK / CSAK KIPRÓBÁLVA VOLT
- iPhone 12 Mini 64GB 100% (GARANCIÁBAN CSERÉLT)
- 365 NAPRA RÉSZLETRE BANKMNETES KAMATMENTES , GAMER PC ,LAPTOPOK , GAMER SZÉKEK , GAMER MONITOROK
- LG 27UP850K-W - 27" IPS LED - 3840x2160 4K - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
)