- Apple iPhone 17 - alap
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Redmi Note 15 Pro+ - több plusz, mint mínusz
Aktív témák
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
venember83
üzenetére
Nos, az a helyzet, hogy ezeket azért hívjuk alapszíneknek, mert kellett valami ''szabvány''
Valójában viszont additív színkeverésnél (szubtraktívat nem ismerem még annyira) bármilyen szín előállítható 3 másik egymástól független szín keverékeként. Ilyen módon végtelen sok alapszínt lehetne mondani.
Ha az emberi látásból indulunk ki, akkor pedig 4 színt lehet megkülönböztetni, pontosabban két szín párt. Az egyik a zöld - piros, a másik a kék - sárga (hogy miért színpárok: próbálj elképzelni, keresni egy zöldes pirost, vagy sárgás kéket, előre is sok sikert
) -
REDeath
őstag
válasz
venember83
üzenetére
jó kérdés, én amióta hallottam az rgb-ről azóta próbálok rájönni, de eddig nem sokra jutottam én se
(egy tippem van, hogy más a festékeknél, és más a fénynél)
autós téma: 150 km/h-val nincs értelme villogni, azt bármelyik suzukis szőke nő is kipörgeti, mert a vezetni tudás nem egyenes útszakaszon látszik meg
ja és akármilyen jól vezet valaki, önhibáján kívűl bármikor beszophatja...
[Szerkesztve] -
BlacKSouL
addikt
válasz
venember83
üzenetére
Guglizd ki az additív és a szubtraktív színkeverés alapjait, és magad is megkapod az egzakt választ a kérdésre.
Pl első találat: [link]
[Szerkesztve] -
norbiphu
őstag
válasz
venember83
üzenetére
fényre gondoltam nem festékre elnézést

[Szerkesztve]
Aktív témák
- AKCIÓ 0330-ig!!! GIGABYTE Z790 EAGLE +2x16GB 6000MHz hűtőbordás DDR5 kit! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)!
- Piros Lenovo G50 laptop (15,6/i3-G4/8GB/500HDD/Magyar)
- Lenovo Thinkpad T460S laptop (14FHDTouch/i5-G6/8GB/256SSD/MagyarVilágítós
- Komplett Asztali Számítógép Konfiguráció, Lenovo Thinkcentre M720S SFF PC i3-8100
- Komplett Asztali Számítógép Konfiguráció, HP EliteDesk 820 G2 Tower PC i5-6500
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4447, 100% Akkumulátor
- www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok!
- LG 34GX90SA - 34" Ívelt Smart OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- ÚJ akksi! GigaAKCIÓ! Lenovo ThinkPad P15 Gen 2 Intel i7-11850H 32GB 512GB Nvidia RTX A3000 1 év gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Valójában viszont additív színkeverésnél (szubtraktívat nem ismerem még annyira) bármilyen szín előállítható 3 másik egymástól független szín keverékeként. Ilyen módon végtelen sok alapszínt lehetne mondani.
)