- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
Aktív témák
-
The_Tom
senior tag
Ujabb kerdesem van a hozzaertokhoz.
mi a legegyszerubb modja hogy ''rendesen'' tudjak sqlben dolgozni?? ertem ezalatt azt hogy a microsoft odbcn keresztul osszesen:
-DELETE
-INSERT
-PROCEDURE
-SELECT
-UPDATE-t tudok. hogyan tudok ciklusokat, elagazasokat stb csinalni?? van vmi ''okosabb'' odbc, vagy kene nekem egy sql szerver?? (vagy siman csak bena vagyok es ezzel is meg lehet csinalni?? :) )
Előre is Kösz.
Üdv. -
The_Tom
senior tag
to_date mukodik.
Kösz szépen.
Üdv. -
kkalman
csendes tag
Én csak Oracle adatbázist használtam eddig, azt is főként JDBC-n keresztül, de ott mindenféle SQL utasításnál a dátumot konvertálni kell a to_date függvénnyel. Szóval ha csak így beírok egy dátumot to_date nélkül, akkor azt el sem fogadja! A függvény első paramétere a dátum, a második a formátum. Tehát pl: INSERT INTO proba VALUES (to_date('1999.11.11','YYYY.MM.DD') ... ), vagy UPDATE proba SET datum = to_date('1999.11.15','YYYY.MM.DD')
Így bármilyen formátumot meg tudsz adni. Mondjuk nálam mindig 99-NOV-11 formátumú lett az adatbázisban tárolt dátum. De ezt a megjelenítésnél lehet majd korrigálni.
De hogy miért van nálad az, hogy az 1999-es dátum helyett 1905 jelenik meg, arról fogalmam sincs... :( -
warmaster
aktív tag
Hello!
nálunk MSsql2000 van nála az update parancs így néz ki :
UPDATE Company
SET Rn_Create_Date = CONVERT(DATETIME, '1999-01-02 00:00:00', 102)
Elképzelhető, hogy nálad is valami extra módon kell megmondani.
Valamint ami fontos lehet, hogy a dátumot, csak akkor tudja nálunk beírni azt adatbázisba, ha a gép Controll Panel/Regional Settings/Date/ ShortDate format szerint adjuk meg.
Nálunk Itt:
2003/07/23/ azaz yyyy/MM/DD/
formátumban van, tehát a te példád nálun csak úgy működne, ha
Update Datum SET vmi='1999/01/02.
Remélem segített. ;] -
The_Tom
senior tag
a kovetkezo a problemam: van egy feladat amit gondoltam odbc-n keresztul egy .dbf-file segitsegevel sql-ben oldok meg. azert mert az sql ugy (kis joindulattal :) )nagyjabol megy, a dbase mar kevesbe. szoval miert van az, hogy van egy datum tipusu mezom es ha aszondom ODBC-n keresztul SQL-ben, hogy pl: UPDATE tabla SET vmi=1999.01.01, erre ha csinalok utana egy SELECT * -ot akkor a mezo tartalma: 1905-06-19, DE MIERT?? Mit kell csinalni hogy rendes datumom legyen??
Aki tud kerem segitsen!
Kösz.
Üdv.
Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R 5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Corsair 650W
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- 15" Workstation: Lenovo Thinkpad P1 gen2 // P52s // P15 gen1 // FHD, 4K oled touch
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest