- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Yettel topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vihartigris
őstag
válasz
BoscoD55 #30685 üzenetére
Tamron 70-210mm f/4 Di VC USD – teszt
Árához képest egészen vállalható objektív. -
Ba cy lus
addikt
válasz
BoscoD55 #30659 üzenetére
A 10-20 nekem városi fotózáshoz, épületekhez kell főleg. Tájképekhez meg saját tapasztalatom szerint sokminden jó lehet (még fix 50-est is vígan elhasználok tájképhez, DX vázra rakva, vagy akár 200mm is jó lehet egy-egy tájképhez), ott nincs annyira megkötve az ember keze, mint városban.
-
Peczek
aktív tag
válasz
BoscoD55 #30651 üzenetére
DX-re:
Zoomok:
Sigma 8-16 / 4,5 - 5,6 (ez a legnagyobb látószögű DX obi ami nem fisheye)
Tokina 11-16 / 2,8 (ebből van I és II változat), már nem kapható, csak használtan
Tokina 11-20 / 2,8 (ez az utód, drágább, mint a 11-16)
Sigma 10-20 / 3,5 (nagyobb látószög)
Nikon 10-20 / 4,5 - 5,6 (ez elég olcsó)Fixek biztos élesebbek lennének, de nagylátószögben nem láttam ilyet elérhető áron.
Nekem Tokina 11-16 / 2,8 II van.
-
kovsol
titán
válasz
BoscoD55 #30627 üzenetére
Egyébként a Nikon 200-500f5.6 egy jó objektív, és ha TC-t raksz a 300f4 -re akkor lesz egy 420f5.6 objektíved. Én személy szerint itt már inkább a zoom irányába billennék a rugalmasabb használhatóság miatt. Bár a tömeg is nőne érezhetően.
Mit és hogyan szeretnél vele fotózni, hogy tripod masszív használata szoba került?
-
Ba cy lus
addikt
válasz
BoscoD55 #30623 üzenetére
Oké, nincsen VR, de cserébe van fix 4, szóval ezt még bátran tudnám használni egy TC-vel is akár...
Sajnos még soha nem fotóztam ezzel a Nikon lencsével, és nem tudom mennyire látnám hátránynak azt, hogy nincs benne VR. Én nem hinném, hogy akkora visszatartó erő lenne..A VR jelenthet 3-4 FÉ-et. A f/4 az általában előforduló 5.6 helyett 1 FÉ. Gyorsan mozgó témáknál viszont a VR nem sokat ér. Meg akkor sincs semmi jelentősége a VR meglétének, ha úgyis állványról fotózunk.
-
JohnyBlue
addikt
válasz
BoscoD55 #30618 üzenetére
ha szükség van a 300milire és vagy többre és elég egy fix 5.6 fényerő akkor a Nikon 200-500mm f/5.6 AF-S VR
Ha fényerősebb kell akkor Nikon AF-S 70-200mm f/4G ED VR és ha néha kell mondjuk a 300mili akkor rácsavarsz egy 1.4X telekonvertert és hali.
Vagy kicsi, könnyű olcsó: Tamron 100-400mm f/4.5-6.3 Di VC USD
-
faki_
senior tag
válasz
BoscoD55 #30465 üzenetére
Gombás, ködös, karcos és kb. +30% mire megkapod, már ha erről van szó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest