- Huawei Watch D2 - nyomás utána!
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- iPhone topik
-
Mobilarena
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Terapeuta
őstag
Fix obi, így olyan minőséget ad neked, amitől besz@rsz...
Itt egy 100 % crop az én remegős kezemmel:
Azt már előttem is elmondták, hogy építési minősége valami borzalom, de ez nagyon így van, emiatt én használtan nem merném megvenni, mert nem hiszem, hogy 2 év múlva nem esik atomjaira (most lesz az enyém 2 éves
), még akkor sem, ha bagóért adják.
A használhatóság megint egy másik kérdés. Ha croppos vázra veszed, akkor kb. 80 mm-es fókusztávot ad. Nekem ez nagyon nem jött be, szinte alig használtam. Nem croppos vázon azonban, ahol ténylegesen 50 mm a fókusztáv...na azóta szinte le sem veszem a gépről: kicsi, könnyű, és a képkivágás pont megfelel. Szerintem ezt a részét is vizsgáld meg, ne csak a minőségét...függetlenül attól, hogy szinte egyöntetű vélemény, hogy az ár/minőség aránya miatt kötelező darab
és ez valóban így is van...
Mégvalami...ennek az obinak a fényereje véleményem szerint kicsit több felhasználási területet biztosít, mintha egy zoomobi 50 miliméterét használnád...pl. kitobinál 50 miliméteren kb. 5.6-os rekeszt tudsz használni, ennél az obinál 1.8-at, ami azt jelenti, hogy nyolcadannyi fény mellett tudsz fényképezni, és bámulatos mélységélességet produkálsz...
Én mindenképp javaslom a megvételét (főleg, ha meg tudsz barátkozni a 80 mm-rel)...
Mondjuk, ha tudsz venni egy fix 2.8-as zoomoptikát (18-50), akkor talán nem szükséges, kit mellé viszont mindenképp... -
majom2
senior tag
ha egy fixet akarsz, akkor ugy is el tudod dönteni h milyenre lenne szükséged, h belállítod 50mm-re a kit-et és ugy fényképezel h nem zoom-olsz. utána ezt eljátszahtod különböző gyújtótávokon h el tudd dönteni h neked melyik lenne a legmegfelelőbb fix.
a kitobi megvan már?
-
majom2
senior tag
mégvalami
jó hangos a fókusz-motorja
majd ne lepődj meg
a gyenge kivitelezés nem azt jelenti h szétesik, hanem h sugárzik belőle h ez egy olcsó lencse. én teljesen nyugodt szívvel vennék használtan ilyent. persze meg kell nézni vásárlás előtt h minden oké-e vele.mondom, ez szigorúan személyes vélemény, de én úgy tapasztaltam h 50mm körül van a leggyakrabban használt fókusztáv általános esetben. ez kb 30mm-es lencsét jelent a corp-os vázon. nem véletlen h ezt is eleve ff-vázra tervezték, mint olcsó all-around fixet.
-
majom2
senior tag
gyenge kivitelezésű, de olcsó nagy fényerejű obi. arra jó hogy ha kell a nagy fényerő vagy a kis mélységélesség, akkor ezzel azt megkapod "fillérekért". meg annak az érzetét is milyen egy fixet használni annak minden előnyével és hátrányával. vedd meg (sztem használtan), aztán ha nem kell, max eladod. nekem addig volt meg amíg meg nem vettem a 17-50/2.8-at. sokat nem használtam, de amikor kellett akkor nagyon jól jött. habár a személyes vélemény az, h egy corp-os vázon egy 28, 30 vagy 35mm-es fix sokkal jobban kihasználható.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen routert?
- CNC topik
- Huawei Watch D2 - nyomás utána!
- Villanyszerelés
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Xiaomi 11T Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest