-
Mobilarena
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ren Hoek
veterán
válasz
skiny83 #6966 üzenetére
Nehéz kérdés, mert szerintem elég jól sikerült üveg a 18-55 IS ilyen áron. Nézegettem az USM-et ami 17-85 IS-t, de nem győzött meg 100 ezerért. Legalábbis a tesztábrák szerint. Vaterán most vittek el egy ilyet 51 ezerért. Annyiért megvettem volna, de most kifogytam a léből sajna. Majd a többiek biztos tudnak ajánlani valamit
Én csak "hobbista" vagyok.
(#6967) Szten Márs: Részemről már off téma, már inkább nem reagálnék rá, viszont skiny83-al értek egyet abszolút.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
skiny83 #6945 üzenetére
Azért egy gyász
"Másik fotóssal dolgoztam aki 20 éve fotós, és még is az én képeimet tudták használni, de nem tudom biztosan mit kell beállítani, meg mi a rendes elnevezése" bazz záridő, rekesz OKé.... fotósiskola .De arra sem veszi a fáradtságot hogy felfedezze??
Én mikor először "kattintgattam" kiskoromban... akkor is totál érdekelt mik ezek a számok, és mi az összefüggés köztük. Áh mindegy... Maximum instruktor, de hogy fotós...
De iróniának ütött
-
Slowman
aktív tag
válasz
skiny83 #6945 üzenetére
juj ez nagyon Rn'R volt! Még most sem térek magamhoz. De persze nem a profiét hanem az övét igen mert így jobban eladható volt, hogy ő fényképezte. De kell neki az 1Ds MkIII
. Gondoltam, hogy ironikusan írtad
. Hát ezt kár erőltetnie. De az az iskola ki felvállalja, hogy náluk járt és elvégezte a tanfolyamot, azért azt is megnézném
.
-
Slowman
aktív tag
válasz
skiny83 #6942 üzenetére
Miért a Debreceni Zita nem modell, én még itt vagyok lemaradva
De mindjárt rágooglezok hátha van valahol valami galériája. Sztem mindenki maradjon a helyén. "Dundika ne énekeljen mert Tóth Vera sem vetkőzik!" Ezen az analógián elindulva, Debreceni Zita ne fotózzon mert Nánási Pali sem modellkedik! (Ha már ennyire bulvár akkor a onnan emelek ki egy fotóst).
-
Ren Hoek
veterán
válasz
skiny83 #6938 üzenetére
Hát ja, de sokszor olyan nagy a tolakodás és a pozícióért való harc egy-egy győzike, celeb, politikus, tüntetés fotózáson hogy nem is csodálom néha bezúzzák a cuccot. Ezért is kell oda magnézium váz, meg szigetelt L-es objektív.
Kedvencem az a metódus, mikor már nem férnek oda, felrakják nagylátót, és fenntartott kézből vakon mehet a sorozat. Crop majd megoldja, és minden 100ik kép használható
Kemény egy pálya az tuti... Valahogy azért mégis születnek zseniális képek (pl Sajtófotó kiállítás)
De a GYMDAF-es (Győzikemosoly-detektoros Auto Focus) váz biztosan alapkövetelmény :
-
Ren Hoek
veterán
válasz
skiny83 #6935 üzenetére
Akár csinálni is lehet, pár fotóriporter megunja az L-es obiját, vagy épp odaverte egy kamerásnak... simán elkérjük aztán mehet termosznak
Amúgy durván bánnak az ilyen riporterek az általában céges cuccokkal..Szinte már fáj. Egy közeli barátom benne van a témában. ... ... Meg az operatőrők ahogy a milliós kamerákat szinte dobálják a földre. Nemvéletlenül van egy csomó lekopott festék és horpadás a vázakon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Apple Mac mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- Egyedi ékszerdobozka
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest