-
Mobilarena
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jinxx
senior tag
válasz
balaaazs #7289 üzenetére
Lehetőleg elektronika nélkülit keress, amiben nincs felesleges kis chip vagy panel ami korlátoz, vagy belenyúl dolgokba. Általában látszik az olcsóbb közgyűrűkön, hogy a két kontaktsor között ami a vázhoz és az obihoz csatlakozik, nincs semmi, csak vezetékekkel átviszik a jelet, így minden megmarad, mintha rajta sem lenne. Szerintem a mcgoat-os is ilyen, és az ára sem rossz.
Szívtam már ilyennel, egy Kenko gyűrűm volt elektronikával, és nem lehetett manuális obit rárakni, mert exponáláskor error-t írt ki a váz. -
Jinxx
senior tag
válasz
balaaazs #7287 üzenetére
Szenzort tisztítani mindig is kell és kellett a cserélhető obis gépeken. Szerintem ennyi belefér, ha már nagylátótól teléig a makrón át bármire tudod használni a géped ha van olyan obid. A közgyűrű mindent átvisz, rekeszelni tudsz, élességet is visszajelez, de néha nem szentírás. 28-135-ön az IS is megmarad közgyűrűvel, ami szerintem elég hasznos dolog.
-
Slowman
aktív tag
-
Slowman
aktív tag
válasz
balaaazs #7281 üzenetére
Raynox DCR 250, szvsz nincs is értelme más előtéttel szórakozni. Másik alternatíva, hogy veszel egy 1:1-es makróobit ami baromi költséges megoldás, a 3. megoldás pedig a közgyűrű. Ami átviszi az AF-et kicsit drágább, de szerintem makrózáshoz nem fontos annyira az AF és ha lesz is általában közgyűrűvel igen lassúcska és akadozó lesz, így akár nyugodtan bevállalhatod az olcsóbb MF változatot is.
-
Szten Márs
nagyúr
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
balaaazs #7277 üzenetére
Nem teljesen
"Nézegetem, hogy 18-55re canon 250d előtét" - ez a mondat az, ami nem érthető, ugyanis a "hogy"-al kapcsolt rész így hiányos. Nézegetem, hogy 18-55-re Canon 250D előtét... micsoda? Pl: Canon 250D előtét hogy szerelhető. Vagy a hogy nélkül lehet értelmes mondatot csinálni belőle: "Nézegetem a 18-55-re a Canon 250D előtétet". Vagy akármi. Így viszont nincs értelme a mondatnak, nem a t betű miatt, hanem azon kívül sem. Engem spec nem zavart kifejezetten, pusztán azért szóltam hozzá, mert kérdezted, hogy érthető-e. Mivel elsőre konkrétan nem értettem meg, hogy mit akartál, bátorkodtam beírni, hogy nem, bár, mivel kissé hosszabb nézegetésre rájöttem, hogy mit is akartál, hozzáfűztem, hogy ha az ember jobban próbálkozik, le lehet fordítani így és így. Ennyi a történet, nincs igazán jelentősége. Bár annyi mégis van, hogy kényelmesebb a szemnek egy helyesen megfogalmazott mondatot olvasni, és több eséllyel kaphatsz rá választ, ha első pillantásra leesik mindenkinek, hogy mit akarsz kérdezni. Ontopic sajnos nem tudok hozzászólni, nem ismerem ezt az előtétet
-
kiskornel
addikt
válasz
balaaazs #7265 üzenetére
Nem. Ez külön egy 31mm-es, egy 21mm-es és egy 13mm-es közgyűrű. És ugyanolyan, mint amit én linkeltem.
Arra nem találtam adatokat, hogy ez neked mekkorát fog nagyítani a te obiddal, de sztem keresgélj a neten még. Én mindenképp utánanéznék a nagyításnak.
Az obidat meg el fogja bírni. Sokkal súlyosabb obikat is elbírt amit linkeltem... persze ott már az obit kellett tartani, így a gyűrű a gépet tartotta -
kiskornel
addikt
válasz
balaaazs #7263 üzenetére
Ne higgy a képnek! Makro közgyűrűkben nem szokott lencse lenni, és ebben sincs.
Működni fog, de a fényerő csökken, ezért végállásban nem lesz AF (vagy ha lesz is, nagyon lassú akadozó, nem talál élességet, stb...).Én inkább ezt javasolnám: [link]
Ez komplett közgyűrűsor és még olcsóbb is... meg EF-S kompatibilis... -
Jinxx
senior tag
válasz
balaaazs #7255 üzenetére
Soligor előtét kitet nem vennék, azzal mindent lehet csinálni, csak szép makrókat nem. Sokan használnak dcr-250-es előtétet makrózni, annak kielégítő a minősége, de nem tudom nem-e lenne kicsi a 28-135-re. 50/1,8 nem hiányozhat egy fotós táskájából, én azt ajánlanám és hozzá egy közgyűrűsort. A gyűrűket használhatod a 28-135-el is, 135mm-en nem rossz vele makrózni, ráadásul a stabi is megmarad, ami bizonyos esetekben kiváltja az állvánnyal bíbelődést.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA 600W
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest