- Yettel topik
- iPhone 18 Pro Max: kis kapacitásbővítés hoz nagy előrelépést üzemidőben
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
pcsaba1981
csendes tag
Sziasztok, a segítségeteket szeretném kérni. Nem vagyok igazán expert a témában, eddig csak kitobjektívvel fotóztam (ha a kompaktot és a távcsöves asztrofotózást leszámítjuk).
Canon 350D-hez keresek valamit (valamiket) kit obi helyett (ami tönkrement, és nem is vagyok elégedett a minőségével).A preferenciáim: jelenleg elsősorban családi felvételek, gyerekek fotózása beltérben, gyakran lámpafénynél. Vakut nem szeretnék használni. Erre a feladatra a kit obi alkalmatlan volt.
A kérdésem, hogy erre megfelelő lehet egy fényerősebb standard zoom (ha így hívják)? Tamron 17-50 f2.8, hasonló Sigma 17-55 f2.8 vagy Sigma 17-70 f2.8? Vajon a harmadik sokkal rosszabb, mint az első kettő?
Jó lenne a kitobjektívet végképp kihajítani. A második preferenciám a tájképfotózás túrázás alkalmával, de az most nem annyira játszik, mert nem járok túrázni, hanem gyerekeimet fotózom. Szóval elvileg az is szóba jöhet, hogy egy fényerősebb objektív a gyerekeknek, és egy jobbfajta zoom általános célra. Jobbfajta zoomnak egy Canon 15-85 USM IS-t néztem ki, de az nem fényerős, és attól félek, hogy beltérre alkalmatlan. Mit gondoltok?
Előre is köszi a javaslatokat.
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Midnight-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4219,100% Akksi
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4414
- BESZÁMÍTÁS! Részletfizetés 0% THM ÚJ GIGABYTE A16 3VH 16" notebook R7 260 16GB RTX 5060 3 év 27%
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest