- Magisk
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Apple iPhone 17e – mágnesek ereje
- Mégsem lesz Sony autó
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Megérkezett a Samsung Galaxy A37 és Galaxy A57
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Huawei Watch GT Runner 2 – óra a futóra?
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
-
Mobilarena
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
rumos14
nagyúr
válasz
ballington
üzenetére
Sigma 17-70 jó választás. kitobinál lényegesen jobb, fényerősebb is, makrózásra is egész jól használható. volt ilyenem, fél évig használtam, az árát sztem megéri. használtan is szokott lenni, én 2x is adtam el, 55k-ért. 85k-ért újonnan már kicsit sok, főleg hogy év elején még 70k volt. nagyon fontos, hogy ha ilyet veszel, akár használtan akár újonnan, alaposan le kell tesztelni, mert gyakori a fókusz hiba.
a MAF 24-105 is jó obi, nekem 24-85-öm volt pont a Sigma 17-70 előtt. nagyon szép színeket ad, kicsit lerekeszelve az élesség is jó. viszont a 24mm az ekv. 36mm az A200-on, ami már nem igazán nagylátó.
a 24-105 inkább FF-en jó átfogás. amúgy ha FF-et veszel, a 24-105 egy jó kezdő darab, de egy FF váz azért jobbat érdemel. itt [link] van egy teszt a 24-105 Sony változatáról, ez talán egy hangyányit jobb a Minolta változatnál. eladni bitzos el lehet később is.
ha fényerős alap zoom-ot akarsz, akkor sztem egy Tamron 17-50-nel jársz a legjobban.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- A Föld teraformálásával építene galaktikus birodalmat Elon Musk
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Új csodafegyverrel gyorsítaná CPU-it az Intel
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- További aktív témák...
- Xiaomi 17 Ultra Starlit Green 512GB használt karcmentes garancia 2029.03.05.-ig + Photographer Kit
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 15 Pro Max 256GB 100% (1év Garancia)- ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR - AKCIÓ
- MSI Modern 15 Ryzen 7 7730U 16 GB RAM 512 GB SSD FHD IPS
- MSI GeForce RTX 3090 VENTUS 3X OC 24GB GDDR6X 384bit
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest