Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• *Ropi*

félisten

válasz Brown #2621 üzenetére

Akkor elmondom, mire számíts esküvő,- (és általában rendezvény) fotózásnál: alapjáraton 2 váz legyen nálad. :U Egyrészt, mert könnyebb obicsereberélgetés nélkül dolgozni, másrészt, mert ha neadjisten az egyikben megreccsen a zár, akkor még mindig van egy tartalék. Mit mondanál az ifjú párnak, ha mondjuk az egyházin gyűrűhúzásnál eltörne a tükröd, és nem lenne nálad tartalék váz? :F Hogy bocsika, de most el kell rohannom, talán 1 óra múlva (jó esetben) folytathatjuk, ha szereztem egy másik fényképezőt? :Y Na ne mááááááááá...Rendezvényfotóstól a minimum elvárás, hogy cuccban legyen annyira felkészült, hogy meg tudja örökíteni az egyszeri, megismételhetetlen pillanatokat. :U Ha egy pár megbízik benned annyira, hogy az élete legnagyobb pillanatát veled örökítteti meg, akkor te is tiszteld meg őket azzal, hogy meg is örökíted. :K Ezt pedig nem lehet tessék-lássék, szedett-vedett cuccal. A hozzáállásodból ítélve csak a pénzt lesed a dologban, ez nem jó nézőpont. :((( Bele is kell feccölni, hogy aztán menjen a szekér. Nem azt mondom, hogy a technika határoz meg mindent, de van egy minimum, ami kell. Én pl. 2 db Canon 40D vázzal dolgozom, egy Canon 70-200 F4L IS és egy Tamron 28-75 F2.8 obival. Ha nagyon kell, kölcsön tudok még kérni egy Canon 10-22-őt is. 2 mobil vakum van: egy Canon 580 EX II, és egy Sigma EF 500 DG Super, meg nemsokára veszek egy Metz 58 AF-1-et. Ezek akár állványra is szerelhetőek diffúzorral, kültéri fotózásokhoz. Van még 3 stúdióvaku, ezek akár autós 220V transzverterről is működnek kültéren. Obis és Praktikeres cuccokból összerakott otthoni stúdió "fillérekért". Most rendeltem a rádiós vakuvezérlőt a E-bay-ról. És mindezt 2 év alatt szedtem össze, mióta rendezvényeket fotózok. Zsíroskenyér és társai voltak a menü ezalatt, de legalább saját a cucc. Ja, persze most csak azt írtam le, ami a rendezvényfotózáshoz kell, aztán ezenkívül ami még szem-szájnak ingere. :)

Szóval ne csak a pénzért ugorj bele a "bizniszbe". Ha tényleg élvezettel, lélekkel csinálod, és ez látszik a képeiden is, akkor tele leszel megbízásokkal. :K Ha azonban csak "egynek elmegy" iparosmunkákat gyártanál, akkor inkább bele se kezdj! :(

Egy kis ízelítő.

Új hozzászólás Aktív témák