Hirdetés
- 2026-ban nem lesz új Asus telefon, de nem zárják be a boltot
- CES 2026: Cserélhető akkumulátoros Bluetooth fejhallgatót mutat be a Fender
- Qi-töltő és szinte bármivel kompatibilis billentyűzet a Clicks új fejlesztése
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Október 14-től kapható a Telekom T Phone 3 Pro
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Jövő héten mutatkozik be a OnePlus új szériája
-
Mobilarena
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
*Ropi*
félisten
Akkor elmondom, mire számíts esküvő,- (és általában rendezvény) fotózásnál: alapjáraton 2 váz legyen nálad.
Egyrészt, mert könnyebb obicsereberélgetés nélkül dolgozni, másrészt, mert ha neadjisten az egyikben megreccsen a zár, akkor még mindig van egy tartalék. Mit mondanál az ifjú párnak, ha mondjuk az egyházin gyűrűhúzásnál eltörne a tükröd, és nem lenne nálad tartalék váz?
Hogy bocsika, de most el kell rohannom, talán 1 óra múlva (jó esetben) folytathatjuk, ha szereztem egy másik fényképezőt?
Na ne mááááááááá...Rendezvényfotóstól a minimum elvárás, hogy cuccban legyen annyira felkészült, hogy meg tudja örökíteni az egyszeri, megismételhetetlen pillanatokat.
Ha egy pár megbízik benned annyira, hogy az élete legnagyobb pillanatát veled örökítteti meg, akkor te is tiszteld meg őket azzal, hogy meg is örökíted.
Ezt pedig nem lehet tessék-lássék, szedett-vedett cuccal. A hozzáállásodból ítélve csak a pénzt lesed a dologban, ez nem jó nézőpont.
Bele is kell feccölni, hogy aztán menjen a szekér. Nem azt mondom, hogy a technika határoz meg mindent, de van egy minimum, ami kell. Én pl. 2 db Canon 40D vázzal dolgozom, egy Canon 70-200 F4L IS és egy Tamron 28-75 F2.8 obival. Ha nagyon kell, kölcsön tudok még kérni egy Canon 10-22-őt is. 2 mobil vakum van: egy Canon 580 EX II, és egy Sigma EF 500 DG Super, meg nemsokára veszek egy Metz 58 AF-1-et. Ezek akár állványra is szerelhetőek diffúzorral, kültéri fotózásokhoz. Van még 3 stúdióvaku, ezek akár autós 220V transzverterről is működnek kültéren. Obis és Praktikeres cuccokból összerakott otthoni stúdió "fillérekért". Most rendeltem a rádiós vakuvezérlőt a E-bay-ról. És mindezt 2 év alatt szedtem össze, mióta rendezvényeket fotózok. Zsíroskenyér és társai voltak a menü ezalatt, de legalább saját a cucc. Ja, persze most csak azt írtam le, ami a rendezvényfotózáshoz kell, aztán ezenkívül ami még szem-szájnak ingere. 
Szóval ne csak a pénzért ugorj bele a "bizniszbe". Ha tényleg élvezettel, lélekkel csinálod, és ez látszik a képeiden is, akkor tele leszel megbízásokkal.
Ha azonban csak "egynek elmegy" iparosmunkákat gyártanál, akkor inkább bele se kezdj! 
Egy kis ízelítő.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen egeret válasszak?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Spórolós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- LEGO klub
- Sweet.tv - internetes TV
- További aktív témák...
- Honor 200 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- Byski Áramláskijelző.
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R7 7800X3D 32GB DDR5 2TB SSD RTX 5070Ti 16GB Asus ROG Strix Helios GX601 750W
- Bomba ár! HP ProBook 440 G8 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Egyrészt, mert könnyebb obicsereberélgetés nélkül dolgozni, másrészt, mert ha neadjisten az egyikben megreccsen a zár, akkor még mindig van egy tartalék. Mit mondanál az ifjú párnak, ha mondjuk az egyházin gyűrűhúzásnál eltörne a tükröd, és nem lenne nálad tartalék váz?
Hogy bocsika, de most el kell rohannom, talán 1 óra múlva (jó esetben) folytathatjuk, ha szereztem egy másik fényképezőt?
Na ne mááááááááá...Rendezvényfotóstól a minimum elvárás, hogy cuccban legyen annyira felkészült, hogy meg tudja örökíteni az egyszeri, megismételhetetlen pillanatokat.
Ezt pedig nem lehet tessék-lássék, szedett-vedett cuccal. A hozzáállásodból ítélve csak a pénzt lesed a dologban, ez nem jó nézőpont.
Bele is kell feccölni, hogy aztán menjen a szekér. Nem azt mondom, hogy a technika határoz meg mindent, de van egy minimum, ami kell. Én pl. 2 db Canon 40D vázzal dolgozom, egy Canon 70-200 F4L IS és egy Tamron 28-75 F2.8 obival. Ha nagyon kell, kölcsön tudok még kérni egy Canon 10-22-őt is. 2 mobil vakum van: egy Canon 580 EX II, és egy Sigma EF 500 DG Super, meg nemsokára veszek egy Metz 58 AF-1-et. Ezek akár állványra is szerelhetőek diffúzorral, kültéri fotózásokhoz. Van még 3 stúdióvaku, ezek akár autós 220V transzverterről is működnek kültéren. Obis és Praktikeres cuccokból összerakott otthoni stúdió "fillérekért". Most rendeltem a rádiós vakuvezérlőt a E-bay-ról. És mindezt 2 év alatt szedtem össze, mióta rendezvényeket fotózok. Zsíroskenyér és társai voltak a menü ezalatt, de legalább saját a cucc. Ja, persze most csak azt írtam le, ami a rendezvényfotózáshoz kell, aztán ezenkívül ami még szem-szájnak ingere.