- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Aktív témák
-
zetecR
addikt
Ja, találtam a nyomatómhoz az e-bayen NEGYED ár környékén tonert, úgyhogy kezdődik a biznisz. :D
-
zetecR
addikt
Most már meg van a Minolta, úgyhogy mégegy semmiképpen sem kell, de köszi. :)
Mindenesetre a Minolta nagyon szépen nyomtat, nagyátlagban olcsóbban, mint ahol eddig nyomtattam, és még el sem kell menni érte.
Úgyhogy egyenlőre jó lesz ez, most inkább egy nagy, oldószeres nyomtatón (Roland, Mimaki, ...) töröm a fejem. -
Lehet szerződést kötni nyomatlekötés nélkül is, de ha csak 100-200 oldal havonta, azért tényleg nem éri meg.
Van viszont egy ricoh AP3800C eladó. Arra 35 Ft/oldalas szerződésem van nyomatleköés nélkül, de már nem használom, mert a xerox olcsóbb.
Ha érdekel írok részleteket... -
Cathfaern
nagyúr
''Gyakorlatilag nem lehetne normális árat szabni szolgáltatáshoz, mert van oldal, ami önköltsége (és még nem is TCO) 400Ft+áfára jön ki, van ami csak 100-ra.''
Ó, látszik, hogy nincs elég marketing érzéked. Szóval a szolgáltatás reklámjába bele kell írni, hogy ez milyen szuper minőségű nyomatot csinál, és hogy egyedülálló az városban/megyében/országban/világon (képen lévő bőr mennyiségével arányosan kell aláhúzni a megfelelőt). Példanyomatként mutogatni egy olyan képet, amit egy több 10 milliós géppel csináltak (amikor esetleg a vásárló panaszkodik, hogy az övé rosszabb lett, meg kell mondani, hogy a hozott kép nem volt megfelelő). Ezekután pedig az árat nyugodtan meg lehet szabni 1000-2000 Ft+áfa-ban. Innentől kezdve már csak a hasznod mennyiségén kell bosszankodnod, létén nem :D
[Szerkesztve] -
zetecR
addikt
Iparilag ez tényleg jobb és kényelmesebb, csak nekem az a baj ezzel, hogy nem nyomtatok sokat.
Gyakoralilag csak magamnak, ami a munkámhoz kell, az meg havonta 1-200 ív. Arra meg nem hiszem, hogy szerződést kötnek, ill. egy ekkora nyomató ára sem térülne meg belátható időn belül. -
Az, hogy a nyomtatódriver miatt lesz némi eltérés a PhotoPaintos és a valóságos festékhasználat között szvsz nem lényeges, mert max több magentát és kevesebb cyant használ a kékhez mondjuk, de az összköltségen nem sokat változtat....
-
Szia!
Annak idején én is kínlódtam vele, és én is a PhotoPaintot használtam, amikor kellett. Nekem is Tektronix 850-es szilárdtintás cuccom volt, és az bizony rohadt drága volt színesben, ezért akartam kideríteni, hogy mikor hány %-os a fedettség. Viszont mióta fullszervizes xerox 2240-est használok, sokkal tisztább-szárazabb-biztonságosabb érzés :D mert itt tök mindegy mennyi a fedettség, ugyanannyiba kerül... -
zetecR
addikt
Miért lett bezárva az előző topic???
Pilóta!
Azóta próbálgattam, és PhotoPaint-tel szépen megoldható a lapméretnyi Eyedropper tool beállítása.
Osztottam, szoroztam és néhány képnél egész jó összegek jöttek ki, néhánynál elég vadak.
Viszont közben eszembe jutott, hogy hiába mutat a software akárhány százalékot, hogyha a nyomtató driverben, rip sw-ben, vagy akárhol mondjuk már szinkorrekciók, kalibrálást csináltál, mert az borít mindent, nem?
Már régebben nézegettem Tektronix színes lézereket, és a FolderTrade gonlapján van lapköltség számítás. Nagy disznók, mert ugyan szines oldal esetében 5%-os fedettséget adnak meg, de nem színenként, hanem CMYK viszonlatban 1-1-1-2%...
De nem is ez az igazán érdekes, hanem az, hogy a cégvezető asszony annak idején azt mondta, hogy sok ilyen színes lézert vettek már tőlük szolgáltatni. Tehát pénzért nyomtatni.
Márpedig ha a Photopaintes-százalékos értéket felszorzom ezekkel az adott fedettségekre adott oldalköltségekre, akkor olyan szórást kapok árban, hogy brutál.
Gyakorlatilag nem lehetne normális árat szabni szolgáltatáshoz, mert van oldal, ami önköltsége (és még nem is TCO) 400Ft+áfára jön ki, van ami csak 100-ra.
Egy így nem teljesen OK.
Sajnos az én nyomtatómhoz még nincsen olyan kiszolgáló sw (CROWN III lenne a Minoltánál), ami webes felülteten többek között a felhasznált ''festéket'' is nyilván tartaná, úgyhogy csak saccolni tudok, ill. az első tonercserénél örülni vagy döbbeni...
Te jutottál valamire ezzel kapcsolatban?
Aktív témák
Hirdetés
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Házimozi haladó szinten
- Milyen egeret válasszak?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- iPad topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- További aktív témák...
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Fotó állvány eladó
- Eladó ÚJ, BONTATLAN Samsung Galaxy A05s 4/64GB ezüst / 12 hónap jótállással!
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest