- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Google Pixel topik
- Mobil flották
Aktív témák
-
Die
csendes tag
Véleményem a következő: Valószinüleg új technologiai eljárások lesznek a közeljövőben és akkor talán megugrik a fejlődés újra. Ha nem így lenne akkor 10 év mólva max 20-30 ghz-et tartom reálisnak (mondjuk több ''emeletes'' csipben pl)...:)
-
erdoke
titán
válasz
Terminátor 4. #41 üzenetére
Tudtommal a Moore-törvény a tranzisztorszám duplázódásáról beszél 18-24 hónaponként. Ez tartható lesz, más kérdés a teljesítmény. A dual core procik elég gyors duplázódást hoznak majd a Prescott után.:D
-
sziszegő
senior tag
400 Gb os HDD már van Hitachi 7K400 egyébként ha megnézed a 10 éve milyen volt a csutka gép akkor elvileg lehetséges valami hasonló ugrás, persze nem a mai technologiával nézve.
-
Obi-1
őstag
válasz
csabicsepp #73 üzenetére
Szórakoznék.... :U
-
csabicsepp
aktív tag
nekem a munkatársam egy tnt2-vel ''nyomul''....
Ez mind csodás, de mivel más az érdeklődési körünk, valamint ő most játsza ki azokat a játékokat amiket én 4-5 éve, ezért most én nem fogok örülni az átmeneti gf2mx400-amnak .....
de ha most kihagynám a számteket 4-5 évre, és akkor vennék egy 9800pro-t 2000-ért, meg az evm-ben a far cry-t 1500-ért, akkor igen jól szórakoznák lehet....és mondhatnám hogy nekem még csak 9800 pro-m van és milyen jó :)
[Szerkesztve] -
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Fade_Away #70 üzenetére
Osztálytársam még a mai napig a GeForce 2 GTS-ével játszik, igaz már ami elindul rajta, de mivel egy erős proci (2400+) van alatta, így 800x600-ban elég sok minden elmegy rajta. Ja, és ugye a GeForce 2 éppen valamelyik nap lesz/volt 4(!!!) éves...9800XT jövőre szerintem egyáltalán nem low-end lesz hanem középkategória, bár nincs sok értelme róla beszélni, mert az akkori középkategóriát nem csak a 9800Pro/XT fogja alkotni (elsősorban), hanem az X800 középkategóriás változata.
-
Power
senior tag
válasz
Fade_Away #70 üzenetére
''MHZs részt vkinek írtam, hogy mhz és teljesítmény sokszor nincs egyenes arányban egymással.''
Ezt senki nem is gondolhatja komolyan, még processzor szinten sem, nem hogy a számítógép teljesítményével kapcsolatosan.
''Kizárt, hogy 9800xt 5év múlva is elég lesz játékra. Miből élne ati, nv? 5év múlva játékra 9800xt igencsak gyenge lesz. Milyen játékra elég egy most 5éves anno csúcs vga kártya? (Hercules dynamite tseng6000 el mireelég?)''
Olvasd el, mit írtam. 5 év múlva is fognak rengeteg 9800xt szintű cuccot gyártani.
Ez a múltból levezetem a jövőt neked sem és az nv-nek sem igazán fog bejönni. A fejlődés üteme sem állandó. Tanulmányozd az alaplapi GPU-kat és részesedésüket. Amúgy 5 évvel ezelőtt nem a tseng6000 volt a csúcs, hanem a TNT2 és nem azt írtam, hogy játékra elég lesz(bár sok játékra bőven megteszi majd), hanem azt hogy gyártani fognak ilyen szintű GPU-kat.
''Az, hogy jelenleg az intel a legnagyobb ''vga kari'' gyártó azt nem a teljesítményének köszönheti.''
Ha tetszik, ha nem egyre nagyobb szerepe lesz az intelnek itt is.
Én meg csak azt írtam, hogy 4-5 év múlva kb. ilyenek lesznek az alaplapi GPU-k és a GPU-k nagyobbik része nem külön kártyán fog elkelni. -
Fade_Away
őstag
...ehehe, hogy elharapózott a hangulat... :)
Alvin nekem is Bartonom van egy 2600+os 2200mhzn jaratom néha csak úgy brahiból feljebb.( AXDA AQUCA 0325MBM pontosan)
átfogalmazom: Ilyen processzort jövő áprilisban nemlesz mert megszűnik idén oktoberben a gyártása. Jön helyette egy új egy gyorsabb. Megéltük eztmár nemrég pl a 900mhz duronnal.... és az mi most?
2év múlva egy athlon 64fx átlagprocilesz.
Power: MHZs részt vkinek írtam, hogy mhz és teljesítmény sokszor nincs egyenes arányban egymással.
Kizárt, hogy 9800xt 5év múlva is elég lesz játékra. Miből élne ati, nv? 5év múlva játékra 9800xt igencsak gyenge lesz. Milyen játékra elég egy most 5éves anno csúcs vga kártya? (Hercules dynamite tseng6000 el mireelég?)
sztem ne hasonlitsd intel vga kat, atihoz, nv vgakhoz. Egyszerüen nincs értelme. Lehet nemegyértelmű a #66ból de én a 3ds teljesítményt nyújtó vgaról beszéltem.
Az, hogy jelenleg az intel a legnagyobb ''vga kari'' gyártó azt nem a teljesítményének köszönheti.
Egyébként szvsz csak túlkihegyeztem a dolgokat aztán késővolt és túlerősen.
[Szerkesztve] -
Moric
aktív tag
Egy dolgot észrevetettek ebben a nagy fejlődésben?
A gép előtt töltött várakozási idő nem változott.
Régen arra vártam, hogy floppy-ra másolja az adatot, most arra várok, hogy CD-re (DVD-re) írjam az adatot.
Régen arra vártam, hogy betömörítse az adatot, most arra várok, hogy átkonvertálja az adatot (film, zene).
Régen arra vártam, hogy a 2000-5000 poligonos scen-ém kiszámolja a ray-trace program, ma arra várok, hogy kész legyen a majdnem fotorealisztikus képem.
Régen is volt olyan játékom ami szaggatott, most is van.
Lassan már arra is ugyan annyit kell várni, hogy elinduljon egy program mint régen.
Közben a gépem teljesítménye az első PC-ém kb. 50-100 szorosa. A nagyobb számítási teljesítménnyel az igényeink is megváltoznak. Ez szerintem tíz év múlva is így lesz. -
Power
senior tag
válasz
Fade_Away #66 üzenetére
''Az mhzk duplázodásával a teljesítmény nem dulázodik hanem sokkal inkább 3* dik.''
Ezt gondold át mégegyszer.
''Netre, wordre, filmézésre biztos elég egy 3200+os barton 1024rammal meg egy 9800xt vel, ésegy 120gigáshddvel. Szerintem egy év múlva egy ilyen konfig low-end lesz.''
Netre, wordre, filmnézésre, szinte bármely ma kapható videókártya tökéletes.
''(Ja nem low-end mert 1évmúlva AMD nemgyárt ilyen szar procit mint 3200+ (oktober-november körényékén befejeződik a gyártása.)(9800xtt ati fog gyártani jövő ilyenkor????)''
Tanulmányozd milyen cuccokat gyárt GPU néven az intel és akkor rájössz, hogy a 9800XT még 4-5 év múlva is versenyképes lesz velük.
A processzorokról csak annyit, hogy 3,06GHz-es P4 2002 novemberében jelent meg, most tartunk 3,4GHz-nél. Közel 1,5 év telt el és ez csak kb. +10%.
Egy év múlva is fog gyártani 3200+ szintű processzort mind az intel, mind az amd. -
Fade_Away
őstag
Az mhzk duplázodásával a teljesítmény nem dulázodik hanem sokkal inkább 3* dik. Átálítod a géped 133mhz röl 166 ra visszaveszed a szorzot a procidugyanannyin ketyeg mégis gyorsabb.... vagy nagyobb cache vagy .....
az athlon 64fx51 hány mhzn ketyeg? a 3200+barton?
10éve amikor a 2*33 mhzs 486ost 2*4x mhzre huztuk extra hűtéssel, hihetetlen mennyiségű 16mb rammal aszittük ez a procigyártás vége ennél jobb jóideig nemlesz mert sok a hő intel se tud má micsinálni, jaj de ászok vagyunk....... ja jött a pentium lol.
és az azt megelőző 10évben is ugyanilyen mértékű volt a fejlődés.
Persze rengeteg buktató, hiba, probléma merült fel. De megoldották.
Most is lesz. 10éve szkeptikus voltam. Már nemvagyok. Lehet, hogy lelassúl a fejlődés vagy időlegesen megakad de véget nemér....
Netre, wordre, filmézésre biztos elég egy 3200+os barton 1024rammal meg egy 9800xt vel, ésegy 120gigáshddvel. Szerintem egy év múlva egy ilyen konfig low-end lesz. (Ja nem low-end mert 1évmúlva AMD nemgyárt ilyen szar procit mint 3200+ (oktober-november körényékén befejeződik a gyártása.)(9800xtt ati fog gyártani jövő ilyenkor????)
Innen pedig tényleg nemlesztúlsok értelme gépet fejleszteni aki nemakar játszani, 3dsmaxozni.....
Hardvergyártók nemtalálnak ki valami extrat mérfejlesszünk szerintemis szarbalesznek. :)
Ja jön a holoszoba. :)
gl&hf
[Szerkesztve] -
faster
nagyúr
Mindenesetre marketinghúzásnak nem rossz, több fórumon is ez a téma, nem az R420...
-
Még egyszer reflektálnék, mert ugye engem emeltél ki : egyes-egyedül a 32 / 20 nanos gyártástechnológiával kapcsolatban adtam hangot hitetlenségemnek. Te ebből miként jutottál arra a következtetésre, hogy én magamat többre tartom az nVidia mérnökeinél?
Komolyan érdekelne a gondolatmeneted, főleg hogy most meg már a magánvéleménnyel takaródzol... :U
OFF
Jó dolog, ha valaki felszólal a kissé elharapódzott agyatlan fikázás ellen, de azért nem kellene átesni a ló másik oldalára és mindent bekajálni. ( lásd még : MMX topic )
ON -
Qorthral
őstag
válasz
-=V3rthil=- #56 üzenetére
Nem, valszeg igazad van :) Valószínübb ez a verzió. Én sem azt mondtam feltétlenül hogy mindent ''kiszámítottak''
De tartom az álláspontomat, szerintem reálisak ezek az előrejelzések bárki és bárhogy alkotta őket :D -
-=V3rthil=-
őstag
Szerintem is nagyon merész pont a számítástechnikában ennyire előre jósolgatni... Amúgy nekem személy szerint inkább az tűnik hihetőnek, hogy fogtak néhány grafikont, és meghosszabbították a vonalakat a marketing-részlegnél, mint hogy mérnökök leültek és elkezdték komolyan számba venni az eshetőségeket... Egyrészt minek tennének ilyet, másrészt ha tudnánk, hogy hol fog tartani 10 év múlva a technológia, akkor talán most se itt lennénk...:U Persze lehet, hogy ez csak az én okoskodásom...
-
Tegyük hozzá, hogy az nVidia mérnökei nem igazán kompetensek ilyen kérdésekben. Nincs gyáruk, nem fejlesztenek. Ha az IBM adna ki ilyen grafikont, az hihetőbb lenne, így ennek semmi jelentősége, alapja nincs.
-
-
Power
senior tag
''Szerintem a jelenlegi technológiát radikálisan meg kellene váltotatni tíz-húszszor gyorsabb procik gyártásához.''
10-20x-hoz nem kell, a gyorsabb nem ugyanaz, mint az nagyobb órajelű.
''Ennyi erővel 100 év múlva 1000GHz+ procik lennének.''
Ez biztos, hogy nem lesz. :)
Sőt személy szerint a 50+ GHz-et sem tartom nagyon valószínűnek.
''Házi reaktor nélkül nem igazán tudok elképzelni egy 10-15GHz körüli 90 nanométerest, de még egy 60-ast sem. A mai anyagok lecserélésével és új technológiával azonban már nem tartom lehetetlennek a dolgot.''
Lehetséges lehetne, de nem érné meg, a számítási teljesítménye nem lenne magasabb, költségesebb lenne, nagyon komoly hűtésre volna szükség. -
faster
nagyúr
Nagyon naivak itt egy páran...
Különösen anaqer - szted te okosabb vagy az nVidia mérnökeinél/fejlesztőinél??? Siralmas... Szerinted ők nem gondolták végig mindazokat a nehézségeket amelyek eddig ebben a fórumban előjöttek? Szted bárki is innen többet tud? Ne fikázzuk már a sokkal hozzáértőbbeket... Légyszíves.
Ezt én is mondhattam volna, ...nagyon naivak itt egy páran...
Honnan tudod, hogy ezt egy mérnök csinálta alapos tervezés után, nem pedig valami marketingtanonc húzott néhány egyenest a póverpointban?
Szerk: Egyébként is, ''hozzáértő'' cégvezetők akkora baromságokat jósolgattak, csoda, hogy nem szakadt rájuk a plafon, (Netkompjuter lesz mindenhol, kiszorítja a PC-ket stb...).
[Szerkesztve] -
Qorthral
őstag
Ömm egyet értek veled.
Emberek, ha ez a grafikon valóban az nVidiások agyából pattant ki és nem kamu, akkor mi is a probléma?
Nem mondta senki hogy az architektúra vagy akár a működési elv ugyanaz lesz 10 év múlva!!! Tehát nekem ne jöjjetek azzal hogy nem lehet elérni.. Pl vinyók: Ki
mondta hogy ugyanezen az elven lesznek akkorák?
Peace OFF
Siránkozás ON
Nagyon naivak itt egy páran...
Különösen anaqer - szted te okosabb vagy az nVidia mérnökeinél/fejlesztőinél??? Siralmas...:( Szerinted ők nem gondolták végig mindazokat a nehézségeket amelyek eddig ebben a fórumban előjöttek? Szted bárki is innen többet tud? Ne fikázzuk már a sokkal hozzáértőbbeket... Légyszíves.
Amennyiben a diagram nem az nVidiától származik, hanem kamu, akkor eme hszem tekintessék semmisnek.
Siránkozás OFF
Peace ON
[Szerkesztve] -
Moric
aktív tag
Szerintem mi lesz tíz év múlva, az ma már megvan. Számunkra nem hozzáférhtő az egy másik dolog.
Nem olyan rég olvastam, hogy a 60-as évek vadászgépeiben olyan számításteljesítményű processzor volt, mint egy PI 100MHz proci, jó 35évvel később. Az USA olyan kódtörő gépekkel rendelkezik ami 1 másodperc alatt annyi számítást végez, amit egy asztali számítógép 10000 év alatt. És ez már kiszívárogtatták! -
yurop
csendes tag
Azután még 10 év és már mindenhol lesz holofedélzet..
-
ody42
senior tag
Mit akarnak a 32 GB-os frame bufferbe rakni???
Amúgy ebből kiindulva érdekes lenne azt is látni, hogy mondjuk mit csinálnak majd 10 év múlva a Maya-val meg a 3d Studio-val :)
amúgy ilyen architektúrán nem lesz sosem 100Ghz-es proci, hacsak nem derül ki egy két fizikai törvényről, hogy bocsi, tévedés volt :D
[Szerkesztve] -
yurop
csendes tag
Most nézem, hogy az első ábra logaritmikus... hááát kicsit túl optimista, ha a növekedés gyorsulásával számol (inkább lassúlni fog hacsak nem jön valami technológiai áttörés)
-
yurop
csendes tag
Ebből is látszik ,hogy fölösleges élettartamgaris tápot venni, mert 10 év múlva már arra is kevés lesz hogy meghajtsa az 500000 rpm-el forgó ventijét :DDD
-
hcol7
senior tag
válasz
Alvin_ti4200 #32 üzenetére
en pl lattam 500as LACiE kulso diszket, de miutan elkurodott, szetszedtuk es 2x250es wd volt benne :C
-
Terminátor 4.
tag
2001 végén az intelnek már volt 2.0 Ghz-es P4-e. Most 2004 végére talán elérik a 4 Ghz-et, egy olyan architektúrával, aminek sebesség/teljesítmény aránya épphogy eléri az akkori Willamette CPU-ét.
2001 óta 3 év alatt nőtt duplájára a teljesítmény, nem pedig másfél év alatt, amíg korábban ez az ütem kábé be is jött. A fejlődési ütem rég nem tartható. És a hardcore gondok csak most jönnek majd, mivel 150 watt disszipáció fölé nem mehetnek, ugyanis gyakorlatilag nincs mivel hűteni. -
Tithian
őstag
Szerintem a jelenlegi technológiát radikálisan meg kellene váltotatni tíz-húszszor gyorsabb procik gyártásához. Eléggé lineáris gondolkodásmódot tükröz az nVidia jövőképe. Ennyi erővel 100 év múlva 1000GHz+ procik lennének.
Házi reaktor nélkül nem igazán tudok elképzelni egy 10-15GHz körüli 90 nanométerest, de még egy 60-ast sem. A mai anyagok lecserélésével és új technológiával azonban már nem tartom lehetetlennek a dolgot.
A HDD tervet hihetőnek tartom, 1TB már ma is van. 30TB-hoz azonban már elkelne valami jó kis 1-2 GB/s gyorsaságú interface a mai 150MB/s (de inkább 30-50MB/s) sebességű helyett.
Amúgy nem hinném, hogy 20 év múlva a mai elven fognak működni szeretett gépeink. -
Power
senior tag
''Procik: 10 éve kb 100MHz, annak a 35szörösénél tartunk kb, 10 év mulva 35*3.5GHz = 120GHz körülbelül, és ugye a Moore tv még 2020-ig ''tartható'' szal ezek a dolgok bizony nem kamuk, csak logikus gondolkodás. Most qrva soknak tűnik a 100Ghz, de 10 éve nem tűnt soknak a 3.5Ghz ? Amikor még a 100Mhz volt a nagykirály? Dehogynem...''
1. 10 évvel ezelőtt nem 100MHz volt a csúcs(innentől kezdve a számolgatás már felesleges is, de menjünk tovább).
2. A Moore törvény csupán a gyártástechnológia fejlődésre vonatkozik, tehát az architechturális fejlesztések órajelre vonatkozó következményeivel nem. Na most a mai 3,4 GHz-nek egy részt ennek is köszönhető, de az már most látszik, hogy a következő években pont az órajel nem fog ilyen ütemben növekedni.
3. 2014-ben már könnyen lehet, hogy nem is lesz órajel. -
ptiboy
senior tag
aha!!!
de a vinyókat én is teljesíthetőnek tartom
a többit nemigazán
addígra hányadik geforce sorozat lesz? :) gef 12-13 :) 100pipline-al :F na nee
és hány tápcsati lesz majd a kártyán?
nem is tápcsati lesz hanem külön vezetéket adnak amit konnektorba kell dugni, na persze hűtőt meg mindent ki kell kapcsolni mert játék közbe leba**za a biztosítékot :D -
Qorthral
őstag
Simán lehet 30 TB. 10 éve mekkora vinyók voltak? Most hányszor akkora van? Most mondjuk 200GB a maximum, ennek kb a 25szörösét kéne elérni, namost 200/25 az 8GB. 10 éve nem volt közel 8GB-os vinyó sem. Ennyit erről. Tehát a vinyóra való becslés még óvatos is!!!
Procik: 10 éve kb 100MHz, annak a 35szörösénél tartunk kb, 10 év mulva 35*3.5GHz = 120GHz körülbelül, és ugye a Moore tv még 2020-ig ''tartható'' szal ezek a dolgok bizony nem kamuk, csak logikus gondolkodás. Most qrva soknak tűnik a 100Ghz, de 10 éve nem tűnt soknak a 3.5Ghz ? Amikor még a 100Mhz volt a nagykirály? Dehogynem... -
Obi-1
őstag
válasz
Alvin_ti4200 #32 üzenetére
A hardwareOC-n 400GB-os vinyót teszteltek, az meg majdnem 0,5TB...
-
Obi-1
őstag
válasz
burgatshow #2 üzenetére
Ez az olvasási sebességre vonatkozik. 30TB simán lehet, már most 0,5TB-nél tartunk.
-
Power
senior tag
válasz
csabicsepp #28 üzenetére
Már nem annyira. Kezd telítődni a piac. A németek speciál pont nagyon meggondolják, hogy mire pengetnek.
-
Power
senior tag
Hülyeség az egész.
-
Warlock_42
senior tag
A Moore-törvény megdőléséről:
[L]http://pcforum.hu/hirek/?qnid=1958[/L] -
simbazz
aktív tag
Nem kell már 10 évet se várni...
[L]http://mysite.freeserve.com/smallsheep/nvidia_test_rig.jpg[/L]
Egyébként több érintett ismerősöm nyafog, hogy elég erőteljesen elkezdett visszaesni a HW üzlet. Mivel egyre többen rájönnek, hogy nem kell 5 GHz-s csodavas, mert az igényeknek megfelel egy 1000-es Cerka/P3/Durci/Athlon/VIA C3/Motorola G3/G4/stb is. És downgrade-lnek a népek, mert nekik úgy is jó. Kíváncsi leszek, mi sül ki ebből.
[Szerkesztve] -
-=Sawtooth=-
tag
moore torveny, es a tranzisztorok szamara vonatkozik >> integraltsagi fok. 1,5 evente az egy chipre integralt tranzisztorok szama megduplazodik.
''More: 18 hónaponta a teljesítmény megduplázódik (nagyon leegyszerűsítve)
másként: 18 hónaponta ugyanolyan gépet kb felérért megkapsz'' << ilyesmirol szo sincs :DD -
ptiboy
senior tag
válasz
Illissius #21 üzenetére
az biztos h. a sziliciumnak megvannak a határai
na meg a méreteknek is (3 atom minimum kell nem? azután mi lesz?)
szerintem az egészet tök másképp oldják meg, nem tranzisztotokkal meg memória modulokkal hanem valami egész más dologgal, hiszen nem csak a neumann csinált sz.gépet! -
Ha a More törvényből indulunk ki akkor azért nem is olyan nagy kacsa ez az egész. (A more törvénye már több mint 20 éve működik) vagyis:
More: 18 hónaponta a teljesítmény megduplázódik (nagyon leegyszerűsítve)
másként: 18 hónaponta ugyanolyan gépet kb felérért megkapsz
számoljunk: 2004 van 3,4 GHz
10 év = 120 hónap ~= 7 *more :))
3,4 => 6,8 => .... => ... 5 ciklus után 100 => 200 => 400
Persze ez nem így lesz,mert ekkora GHz szám a közeljövőben nem érhető el, de a gép sebességére viszont vonatokozhat. A more törvényt állítólag 2020-ig tudják tartani. :F -
Illissius
tag
10 év :U
Hol van az még? Addigra már nem is sziliciumból lesznek a csipek, hanem gyémántból vagy karbon nanotubusokból, tálán már mindenféle kvantum hülyeségből o_O -
Fade_Away
őstag
EZ DÖBBENETES. Ráadásul elég logikus....
Egyébként az NV 2018-as terve nemmás minta Terminator-800. Persze a lábába lesz egy kis atomreeaktor a procijához meg nitrogénhűtés kellmajd.... :) -
ptiboy
senior tag
ez szerintem teljesen nincs így :(
most kivettek egy intervallumot ahol épp óriási a fejlődés mértéke
de ez olyan mintha januártól májusig készítenénk hőmérsékleti adatokból prognózist, az alapján novemberre 100fok lenne!
de mivel idővel mindíg jön rosszidő (esetünkben valami háború, terrorista, robotzsaru ;], stb..) ami miatt visszaeseik a fejlődés.
Persze ez erős túlzás és elvonatkoztatás de ilyen nyíl egyenesen nem változik semmi! -
válasz
Alvin_ti4200 #10 üzenetére
bocs de bnőm kikapcsolta és nem szólt.. :) nők:D
-
Shim
őstag
30TB vinyó? a dc filelist fél óra alatt fog lejönni :DDD
-
Ez szimplán marhaság.
32nm? 20 nm?! Aha... :U -
válasz
burgatshow #2 üzenetére
Hogy jon ez ide?
-
burgatshow
veterán
30TB nem lehet hiszen bebizonyították valahol erre: [L]http://www.sg.hu/cikk.php?cid=31990&PHPSESSID=c09f9f0e9cb5aac70378c5c33cff2a16[/L]
-
Thom!
veterán
[L]http://www.hardwareoc.hu/index.php/p/news/y/5014.html [/L]
Önmagáért beszél.
Aktív témák
Hirdetés
- Parfüm topik
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Haditechnika, harcászat
- Tőzsde és gazdaság
- Digital Fingerprinting: Így buktat le a böngésződ a neten - Tech Percek #18
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- További aktív témák...
- GAINWARD RTX 4070 Ghost OC 12GB - ÚJ! 3 év garancia
- ROG Astral GeForce RTX 5080 16GB GDDR7 OC Edition - 32 HÓNAP IPON GARANCIA
- MSI RTX 2080 GAMING X TRIO 8GB GDDR6 Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 14" HD I W10 I Gari!
- Honor 200 , 8/256GB , Kártyafüggetlen
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest