Keresés

Aktív témák

• Moric

aktív tag

Egy dolgot észrevetettek ebben a nagy fejlődésben?
    A gép előtt töltött várakozási idő nem változott.
    Régen arra vártam, hogy floppy-ra másolja az adatot, most arra várok, hogy CD-re (DVD-re) írjam az adatot.
    Régen arra vártam, hogy betömörítse az adatot, most arra várok, hogy átkonvertálja az adatot (film, zene).
    Régen arra vártam, hogy a 2000-5000 poligonos scen-ém kiszámolja a ray-trace program, ma arra várok, hogy kész legyen a majdnem fotorealisztikus képem.
    Régen is volt olyan játékom ami szaggatott, most is van.
    Lassan már arra is ugyan annyit kell várni, hogy elinduljon egy program mint régen.
    Közben a gépem teljesítménye az első PC-ém kb. 50-100 szorosa. A nagyobb számítási teljesítménnyel az igényeink is megváltoznak. Ez szerintem tíz év múlva is így lesz.

• Moric

aktív tag

Szerintem mi lesz tíz év múlva, az ma már megvan. Számunkra nem hozzáférhtő az egy másik dolog.
    Nem olyan rég olvastam, hogy a 60-as évek vadászgépeiben olyan számításteljesítményű processzor volt, mint egy PI 100MHz proci, jó 35évvel később. Az USA olyan kódtörő gépekkel rendelkezik ami 1 másodperc alatt annyi számítást végez, amit egy asztali számítógép 10000 év alatt. És ez már kiszívárogtatták!

Aktív témák