- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Milyen okostelefont vegyek?
Aktív témák
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Fade_Away #70 üzenetére
Osztálytársam még a mai napig a GeForce 2 GTS-ével játszik, igaz már ami elindul rajta, de mivel egy erős proci (2400+) van alatta, így 800x600-ban elég sok minden elmegy rajta. Ja, és ugye a GeForce 2 éppen valamelyik nap lesz/volt 4(!!!) éves...9800XT jövőre szerintem egyáltalán nem low-end lesz hanem középkategória, bár nincs sok értelme róla beszélni, mert az akkori középkategóriát nem csak a 9800Pro/XT fogja alkotni (elsősorban), hanem az X800 középkategóriás változata.
-
Power
senior tag
válasz
Fade_Away #70 üzenetére
''MHZs részt vkinek írtam, hogy mhz és teljesítmény sokszor nincs egyenes arányban egymással.''
Ezt senki nem is gondolhatja komolyan, még processzor szinten sem, nem hogy a számítógép teljesítményével kapcsolatosan.
''Kizárt, hogy 9800xt 5év múlva is elég lesz játékra. Miből élne ati, nv? 5év múlva játékra 9800xt igencsak gyenge lesz. Milyen játékra elég egy most 5éves anno csúcs vga kártya? (Hercules dynamite tseng6000 el mireelég?)''
Olvasd el, mit írtam. 5 év múlva is fognak rengeteg 9800xt szintű cuccot gyártani.
Ez a múltból levezetem a jövőt neked sem és az nv-nek sem igazán fog bejönni. A fejlődés üteme sem állandó. Tanulmányozd az alaplapi GPU-kat és részesedésüket. Amúgy 5 évvel ezelőtt nem a tseng6000 volt a csúcs, hanem a TNT2 és nem azt írtam, hogy játékra elég lesz(bár sok játékra bőven megteszi majd), hanem azt hogy gyártani fognak ilyen szintű GPU-kat.
''Az, hogy jelenleg az intel a legnagyobb ''vga kari'' gyártó azt nem a teljesítményének köszönheti.''
Ha tetszik, ha nem egyre nagyobb szerepe lesz az intelnek itt is.
Én meg csak azt írtam, hogy 4-5 év múlva kb. ilyenek lesznek az alaplapi GPU-k és a GPU-k nagyobbik része nem külön kártyán fog elkelni. -
Power
senior tag
válasz
Fade_Away #66 üzenetére
''Az mhzk duplázodásával a teljesítmény nem dulázodik hanem sokkal inkább 3* dik.''
Ezt gondold át mégegyszer.
''Netre, wordre, filmézésre biztos elég egy 3200+os barton 1024rammal meg egy 9800xt vel, ésegy 120gigáshddvel. Szerintem egy év múlva egy ilyen konfig low-end lesz.''
Netre, wordre, filmnézésre, szinte bármely ma kapható videókártya tökéletes.
''(Ja nem low-end mert 1évmúlva AMD nemgyárt ilyen szar procit mint 3200+ (oktober-november körényékén befejeződik a gyártása.)(9800xtt ati fog gyártani jövő ilyenkor????)''
Tanulmányozd milyen cuccokat gyárt GPU néven az intel és akkor rájössz, hogy a 9800XT még 4-5 év múlva is versenyképes lesz velük.
A processzorokról csak annyit, hogy 3,06GHz-es P4 2002 novemberében jelent meg, most tartunk 3,4GHz-nél. Közel 1,5 év telt el és ez csak kb. +10%.
Egy év múlva is fog gyártani 3200+ szintű processzort mind az intel, mind az amd.
Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Háztartási gépek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest