- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Szivárognak a Vivo X300 kameraadatai
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- iPhone topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
Új hozzászólás Aktív témák
-
tom81042
tag
válasz
BaJaZo #21686 üzenetére
Teljesen egyertelmu hogy az idiota hozzanyult, es elbaszta! Mivel nalad van mar a penz, ne foglalkozz vele, mondd neki hogy nem fizetsz neki vissza semmit. A probagarancia akkor lett volna ervenyes ha:
1. Jelzi neked hogy elromott a kartya.
2. Visszaviszi neked a kartyat ugy ahogy van.
3. Te elkuldod javitasra valakihez.
4. A valaki azt mondja, hogy nem volt szétszedve a kartya, es mind a csavarmatrica mind minden mas erintetlen.Ezeken kivul NEM ERVENYES semmilyen probagarancia!!!
-
ffodi
veterán
válasz
BaJaZo #21686 üzenetére
1. Ilyen jellegű sérülést (felszakadt pad) szerintem általában fizikai behatással lehet okozni. Ha netalán feltételeznénk, hogy nagy hőingadozásnak (ami nyilván nem egy ugrásszerű folyamat ebben az esetben!) volt kitéve a GPU és emiatt deformálódott a hordozó esetleg (aminek hatására letépődött), akkor tippre előbb enged és reped el a fostos rideg ólommentes forraszanyag, minthogy feljönne a pad. Fejből nem tudom milyen jelek mennek ott pontosan (meg kellene nézni), de a lábak számoságából (és bekötöttségéből, tehát ránézésre van ami tuti nem NC) ítélve ez simán lehet a gond okozója. Az pedig felettébb érdekes, hogy arra a sarokra lokalizálódik a hiba.
2. Lehetséges.
3. Szétszedés után alányúlok csavarhúzóval. Ilyesmihez általában erős, hirtelen fizikai behatás kell, lásd fent.
4. Szerintem igen, de ezt így már nem egyszerű bizonyítani. Ugyanakkor, nálad jó volt, első tesztek rendben voltak nála is és szétszedés után jö(hete)tt elő a gond --> Elég gyanús az ügy.
Ezt a játékot egyébként sem így játszák. A próbagari az én olvasatomban arra vonatkozik hogy: a vállalt időn belül, ha meghibásodik a kártya, akkor megnézzük közösen és megbeszéljük (már csak amiatt is, mert ekkor sok esetben egyértelműen meg lehet állapítani, hogy bontva volt -e). Indokolt esetben visszatérítem a teljes vételárat. Az, hogy ő önhatalmúlag elküldi javításra, az már nem a te bajod és költséged (és ugrott a próbagari is). Persze amennyiben te ehhez hozzájárultál, akkor az ügy le is van zárva.5. Lásd 4.
6. Lásd 1-5.
-
Laraxior
titán
válasz
BaJaZo #21691 üzenetére
Ha már máskor is fordult hozzá, az nem éppen jelent jót. Nálam 20 éve forognak videokártyák, hardverek, de még egyszer sem kellett semmit se javíttatni küldenem, kivéve az egyetlen 980Ti-t, amit én basztam el, de azt is garanciában rendezték.
Mellesleg olyan nincsen, hogy egyik nap megy a VGA, másik nap meg már nem. Legalábbis újabb hardverek esetén. 15 éves videokártyánál elhiszem, olyat láttam én is, de 3-4 éves hardvernél.... -
tomas51
senior tag
válasz
BaJaZo #21691 üzenetére
Az a baj hogy amikor szólt hogy SZERINTE nem jó a hő és szét akarja szedni, vissza kellett volna venni tőle.
Majd más megveszi, nálam sajnos volt már ilyen.
Vissza kértem teszteltem, vissza fizettem és kész.
A következő vevő azóta is boldogan használja.
Legalább 2-3 ilyen alkalmam volt már.
Nem ki oktatás csak tapasztalat. -
omfgk
veterán
válasz
BaJaZo #21686 üzenetére
A memória hőmérséklete magasabb volt az ideálisnál, de mint jelezte másnap újra padozza és rendben lesz az is.
Másnap viszont jelezte, hogy a kártya nem boostol beElképesztő nagy red flag.
Patthelyzet. De nyilván nem fogja beismerni ,hogy kóklertan szemináriumon látta ,hogyan kell újrapadozni a vga-t. -
Laraxior
titán
válasz
BaJaZo #21686 üzenetére
Én megkérdezném azt akihez el lett küldve a kártya, hogy bontatlan volt a VGA (matrica pl?) vagy bontott... persze, csak ha nem valami haverja a vásárlónak.
Kiszakadt GPU mindenesetre keletkezhet olyannál aki mindenáron leakarja venni a hűtőt és fogalma sincsen róla, hogy hogyan essen neki az összetapadt felületek miatt. -
SkyTrancer
senior tag
válasz
BaJaZo #15603 üzenetére
Itt nincs több. Szedtem már szét pár kártyát de ilyet még nem láttam hogy ennyire nem adja magát
Úgy érzem hogy középen a gpunál fogja mert kicsit elcsavarni tudom de nem engedi el
110 fok hotspot minden más 60 nem is hajtottam a kártyát sose erre lesz*pat nem létezik hogy itt ki van száradva pont ellenkezőleg ragad minden -
ScomComputer
veterán
válasz
BaJaZo #10728 üzenetére
Semmi baj nem lesz nekem nem egy ismerős használja így a megjelenés óta, én szereltem be nekik,én javasoltam a tápcserét de van aki nem vett és semmi baja, no nem filléres tápokat használnak...2*8 pines csati van rajtuk +1-1 elágazással...tehát így 4*8 pines csatival...mondjuk egyiknél sincs OC inkább UV-val megy mind...
...
Sefi84..jól írod a visszaolvasás sose árt+kereső használata...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó MSI RTX 4070TI gaming x trio (gari 26.04.10)
- 27% Számla, Fóliás! RTX 4090 XTREME WATERFORCE 24GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- Asus ProArt RTX-4060 OC 8GB (PROART-RTX4060-O8G)
- FÓLIÁS! Inno3D RTX 4080 SUPER 16GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK!
- ASUS TUF RTX 4060Ti OC 8GB /Újszerű /1,5 Év Garancia /8 tűs tápcsati /Azonnal átvehető/ Csomagküldés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- 30+ típus!!! Lenovo Thinkpad X1 Carbon, Thinkbook, 2-in-1 Workstation, Yoga, 5-14.gen. Ultra 7!!!
- IPhone 15 128GB Zöld ÚJ! 12 Hó Jótállás!
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 5600X 5700X 5800X 5900X processzor 3 év garancia 27% áfa termékbeszámítás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest