Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ribizly

    veterán

    válasz hoolla #25247 üzenetére

    Egy Gigabyte Gaming OC volt a 2080Ti-ből, amin szinte mindent megtettem, hogy halkabb, hűvösebb legyen (pad és paszta csere, ventilátor cserék, undervolt, backplate bordázása (ne mondhatok rá semmit, csak így lehetett megoldani, hogy az egységes felületeken mindenhol legyen, a PCI-E-hez és a rajta lévő csavarokhoz hozzáférjek), de nem segített rajta (a passzív része ennyit tud), sőt buktam ugye a garanciát is (nem mintha sok lett volna még rá októberig).

    Szempontjai ezek voltak:
    Nvidia RTX 3 év (vagy több) garanciával, 2x8pin, halk, hűvös kártya, ami legalább a 2080Ti szintjét hozza a lehető legkevesebb ráfizetéssel (jó ár/érték mellett).

    300k-ért ment el a 2080Ti és 379k volt a TUF OC, ami mindent teljesít az igényeimből és bőven kielégíti az igényeimet (1440p@125 limiten undervolt-al főleg PUBG, CSGO, némi BF és single game-ekhez).
    ~+10%-al tud többet a 3070Ti (a 11GB GDDR6 ->8GB GDDR6x RAM "veszteség" nem számít) úgy, hogy én már a 2080Ti-t is elégnek tartottam.

    Persze én is jobban örültem volna, ha egy 3080 lett volna ebből (mondjuk egy 2x8 PIN-es TUF), de az nem volt éppen opció (500+k huf volt éppen). 3070 és 3070Ti közötti különbség elhanyagolható volt, így lett a Ti.

    Az LHR nem érdekel, mivel ez a gép munkára és gaming-re van használva.

    Még ez a 2x8pin tápcsati megkíván némi magyarázatot:
    Egyrészt 2db custom kábelem van, amivel most nem kívánok foglalkozni, másrészt Silent mode-ban van a tápom és így biztosan nem érem el a limitet még, ahol bekapcsolna a ventillátora. :U

    Szóval ez egy jól átgondolt és megfontolt lépés volt.

    "Röviden" ennyi.

    [ Szerkesztve ]

    |•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|

Új hozzászólás Aktív témák