- CES 2025: A Garmin Instinct is AMOLED-re váltott
- CES 2025: 6 centiméteres akadályt mászik meg ez a porszívó
- CES 2025: Ötletes és bivalyerős külső akkut hozott az Anker
- CES 2025: Piacra kerül végre a kifejezetten vékony Velia okosgyűrű
- CES 2025: Vagy rúd, vagy morzsa, vagy robot, de mindenképpen porszívó
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- CES 2025: Ötletes és bivalyerős külső akkut hozott az Anker
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
-
Mobilarena
Aktuális ajánlatok topikja: [link]
-
PROHARDVER!
(rögzített hozzászólás)
Politikát és OFF hozzászólásokat mellőzzétek. Köszönjük.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BiP
nagyúr
válasz steewcv65 #9898 üzenetére
Nem abból tanulja a pixeleket.
Azokat már megtanulta. Butítja a felbontást, majd a megtanult (óriási képekből, általában 16K) kiegészíti a pixeleket. Kb.minden negyediket.
De minél kisebb felbontással próbálkozol, annál látványosabb a romlás.
QHD- nál kb.fullHD képből kell varázsolnia.
4K- nál már több esélye van, ott nehezebben észrevehető a romlás, viszont a sebesség jól jön. -
duvi
nagyúr
válasz steewcv65 #9902 üzenetére
Itt(is) jól látszik a minősége DS alatt: Death Stranding with NVIDIA DLSS 2.0
-
addikt
válasz steewcv65 #9872 üzenetére
Nem úgy fogalmaznék ,hogy nem elég a proci...
Hiszen 100+ fpsről beszélünk. De minden játék kapcsán lesz egy limit. Célszerű ha ez a limit nem proci limit hiszen ilyenkor a görbe nem lesz túl szép.
De 100 fps felett ez már aligha számít.
Viszont megkérdezted ,hogy miért esik be akár 70%-ra a gpu usage. Ezért. Egy 5900X lehet ,hogy 85%-on tudná tartani ott is.
De mivel Warzone-ról beszélünk, így mindenképpen lesz cpu limited bizonyos szituációkban.
[ Szerkesztve ]
a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
GIORGIONE76
őstag
válasz steewcv65 #9853 üzenetére
Sőt, én pl a 3800XT után is jelentősebb erősödést tapasztaltam..nyilván nem multicoreban, de játékban mérhetőt.. 4450/4700 ac/sc boost vs 4600/4850, és utóbbinál még nem is a teteje, az XTnél meg plafon volt
https://opensea.io/GIORGIONE76 https://foundation.app/@GIORGIONE76
-
-
-
őstag
-
őstag
válasz steewcv65 #9297 üzenetére
A modern böngészők hardveres gyorsításnak a GPU-t is használják, érdemes kikapcsolni VAGY nem megnyitni böngészőt a háttérben (Illetve egyes böngészőkben az is be van kapcsolva: "A háttéralkalmazások továbbfuttatása, ha a Google Chrome-ot bezárják")
Ebben az esetben megoszlik a GPU erőforrás és szed magának a böngésző is vagy egyéb alkalmazás Mining eredményt is befolyásolja ha be/ki van kapcsolva a hardveres gyorsítás és az előtérben futó böngésző
Egyéb megoldás: feladatkezelőben nagyobb prioritást adni a game-nak és megnézni javul-e a helyzet, ha igen akkor egy háttéralkalmazás a bűnös.[ Szerkesztve ]
https://hu.pcpartpicker.com/b/hH68TW
-
sNk77
aktív tag
válasz steewcv65 #9291 üzenetére
Szia!
Nekem a képélesítésen belül a GPU-skálázás kikapcsolása hozott javulást, amit nem én kapcsoltam be. 3060 Ti, és 5600X szintén. Mielőtt kikapcsoltam volna olyan 60% fölé nem ment a vga, ma pedig volt 90% körül is. Az FPS is szépen nőtt, már nem megy 150 alá, előtte elég sokszor 120-ra is leesett.
nádpálca
-
csaba951
veterán
válasz steewcv65 #9286 üzenetére
Próbáld meg úgy, hogy kikapcsolod az energiatakarékossági beállításokat!
Ez legyen beállítva:
Vezérlőpult -> Energiagazdálkodási lehetőségek -> TeljesítménycentrikusNVIDIA Vezérlőpult -> 3D beállítások -> Energiagazdálkodási mód -> Maximális teljesítmény előnyben részesítése
-
steewcv65
őstag
-
GIORGIONE76
őstag
válasz steewcv65 #8996 üzenetére
ha jól látom 1440p-n játszol, szóval az 5700XT (mint gyengébb kártya) magasabb felbontáson jobban ki volt csontolva (vga limit), ennyi lehet, vagy valami limitál,
de ahhoz látni kellene a beállításodat...https://opensea.io/GIORGIONE76 https://foundation.app/@GIORGIONE76
-
BeZol
őstag
válasz steewcv65 #5127 üzenetére
Ismerősnek régebbi freesync monitorja van.
Nincs rajta a g-sync kompatibilis listán.
Az nvidia vezérlőpultban g-sync résznél mégis lehet engedélyezni, és legalul volt neki egy üzenet, hogy nem hitelesített monitor, viszont ha kipipálta, akkor mégis engedte neki.Mivel előtte kölcsönkapta tőlem cyberpunk miatt az RX 5700XT-met és működött neki a freesync, ezért kb lef*sta a bokályát, annyira "folyt" a kép. Ezek után visszacseréltük a kártyáinkat, és ment vissza a gtx 1060-asa, és már épp monitorokat nézegettünk a g-sync kompatiblis listáról (igen, ekkora szintű plussz képélményt ad), amikor mondtam neki nézzen már rá a g-sync-es részre a vezérlőpultban, és láss csodát: működik
Nekem nem számolt be különbségről, szóval freesync szinten működött neki nvidia kártyával is. Annyi, hogy sztem 48fps-től működik a dolog, a g-sync 30 fps-től menne, de én érzékeny vagyok az fps témára, és a legtöbb játékban g-syncet használva 50-55fps környékén még pont folyamatosnak érzem a képet, alatta már érzem h "akadós", szóval ilyen szempontból lényegtelen a dolog, mert original g-synccel is akadós lenne.Közben meg is találtam a képet amit küldött róla:
Kár, hogy fordítva nem megy a dolog, a g-synces kijelzőmre nem lehet freesyncet varázsolni
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Több autót adhat el a BYD, mint a Ford és a Honda
- Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- Nők, nőügyek (18+)
- Microsoft Office és Office 365 topic
- Tőzsde és gazdaság
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...