- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Mobilinternet EU-n kívül, eSIM adatcsomagok használata
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 950 / 960 (GM206) téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grafirka
őstag
-
Grafirka
őstag
válasz
Mr. Erikszon #7716 üzenetére
+1 a Májki altal ajanlott MSI gaming vagy WF2 verzio mellett. A 3 ventis giga az ~310mm hosszu , nezd meg, hogy befer e a hazadba.. Mindegyik kartya huzhato, teljesen szerencse kerdese mennyire.
-
Grafirka
őstag
válasz
Csupingo #7451 üzenetére
Abszolut igazad van, tenyleg van amelyiken van es van amelyiken nincs.
Ami jart a kezemben azon nem volt 2:30" [link]. Lehet hogy a 2Gb modeleknek nincs es a 4 GB van hatlap ?
Hasznaltam egy GTX970 4Gb gaminget annak sem volt hatlapja, meg sem fordult a fejemben hogy a 960 ra esetleg tesznek -
Grafirka
őstag
válasz
Thunderzolee #7446 üzenetére
Az MSI gamingen nincs backplate. Azt nem tudom hogy ralog a memoriakra vagy sem
-
Grafirka
őstag
válasz
Thunderzolee #7438 üzenetére
Elvileg hoelvezeto funkcioja kellene legyen , de realisan inkabb marketingfogas. Nagy , sulyos kartyak eseten merevitokent szolgalhat de amugy csak parasztvakitas.Volt egy teszt ahol teszteltek a kartyakat backplatel es nelkule. Semmi kulonbseg nem volt homersekletekben.
-
Grafirka
őstag
válasz
Thunderzolee #7434 üzenetére
A hatlap inkabb csak mutatos nem sok egyeb funkcioja van, sot bizonyos esetekben meg elonytelen is , mert megreked a meleg levego a nyak es a backplate kozott.
-
Grafirka
őstag
válasz
adamzflash #7380 üzenetére
Milyen jatekban/jatekokban van FPS esesed ?
-
Grafirka
őstag
Eloszor is koszonom az infokat . Milyen hazban lakik a rendszer? A 76C miatt kerdem. Azert erdekel mert van egy 2Gb Asus Strix kartyam amivel meg vagyok elegedve viszont alkalmam lenne cserelni egy zotac 4Gb kartyara es gyakorlatilag csak a hutese erdekel mivel nem tuningolok. A stix 64-65 C jatek kozben ( eleg szellos hazban)
-
Grafirka
őstag
válasz
bandika0626 #7346 üzenetére
Nem gyartotol fugg hanem szerencsetol. Barmi cicerghet amin tekercs talalhato.
-
Grafirka
őstag
válasz
bandika0626 #7337 üzenetére
960 2gb strixet hasznalok.Teljesen meg vagyok elegedve vele.
Nagyon csendes, homersekletei idle ~36C load ~63C. Ha nics terhelve akkor a ventilatorok nem forognak. Az enyemnek nincs cicergese, de ez nyilvan szerencse kerdese. -
Grafirka
őstag
válasz
birorichard #7309 üzenetére
Hasznald egeszseggel! Ez nem is annyira hatalmas.Nezzel meg egy 3 ventis gigabyte kartyat.Na az ami nagy
Az MSI gaming nagyon jol sikerult modell.Talan a legcsendesebb.
-
Grafirka
őstag
válasz
oszkarfincs #7119 üzenetére
Valoban 0Db a ventilatorok nem forognak ha nincs terheles alatt.
-
Grafirka
őstag
Nec es Eizo minosegben teljesen egyetertunk
Sajnos elkovettem a hatalmas hibat hogy DELL U2713HM mellett dontottem anyagi megfontolasbol. Olcsobb volt de olyan is ! Szerintem egy jobbacska TN panel jobban megeri apenzet, legalabb egy filmet meg tudsz nezni rajta es nem sarga meg lila mind a negy sarka. Ultem kalibralt H verzio elott , az se sokkal jobb. Offolast abbafejeztem.
-
Grafirka
őstag
Mivel a cicergest barmely kartya produkalhatja, ezert ez az eslo kerdes .Sajnos, nem csak cicerges letezik, van mikor valoban a ventilator hibas. Az uj kartyad eseten leginkabb a szinkalibraciora vagyok kivancsi .A tobbi szerintem rendben lesz
(6980) Isual .
Nem vesztettel semmit hogy nem koveted az uj kepernyoket. Elegge durva milyen kepminoseget kapsz 800-1000 USD arsavban . Kalibralt melora szant WQHD-IPS rol beszelek. -
Grafirka
őstag
Igen ,emlitetted hogy nalad ha megfogtad a ventit akkor megszunik a kerreges. Xelonak irtam, mert a napokban futottam bele konkratan ebbe a felrertesbe, ismerosom felhivott hogy furcsa hangot ad ki a kartya ventilatora. Sajnos nala nem a ventilator volt hanem coil whine, de durvan.
-
Grafirka
őstag
En ajanlanam, hogy az uj kartyat tedd be egy masik gepbe es ott probald ki eloszor, hogy legalabb az deruljon ki , hogy a VGA a hibas vagy valami mas. Ha letesztelve masik rendszerben normalisan viselkedik, akkor probald a sajatodban ( a kerreges az eleve meg kell oldodjon ) de ha tovabbra is kepernyo lekapcsolas es hasonlo hibak jelentkeznek, akkor lehet keresni az okot de a kartya legalabb ki van pipalva.
-
Grafirka
őstag
Letoltod a legfrisebb NV drivert. [link]
Letoltod es felinstalalod az alabbi programot: DDU [link]
Beallitod hogy a windows ne instalaljon automatikusan semmilyen drivert. [link]
Ujrainditod a gepet safe modban (F8 bootolaskor vagy pedig, msconfig /boot/safe boot )
Elinditod a DDU t es az eslo ( legfelso opciot ) "clean and restart" opciot hasznalod.[link]
Miutan befejezte a takaritast, restart es telepited az elozoleg letoltott Nv drivert, ugy hogy a clean install opciot bepipalod. -
Grafirka
őstag
A drivert kene ujrarakni, ugy hogy DDU val safe modban letakaritod a regi meghajto maradvanyait
es mindenkepp legyen a clear install bepipalva.En si Asus strix 2 gb kartyatt hasznalok, nagyon csendes.Semmi kerregese nem szabad legyen.Nem tudom ha osszefugesben van ez a tobbi problemaval de ha driver csere utan a kalibracios problema ill a boot standby (fekete kepernyo) nem oldodik meg akkor valami nincs rendben es ajanlott lenne cserelni.
Alaplapod biosat is erdemes lenne ellenorizni es frissiteni.
-
Grafirka
őstag
válasz
kisza25 #6893 üzenetére
A 359.0.0 viselkedett furcsan ? Mi volt a gond ?
Miutan telepitettem a 359.0.0, kivancsisagbol lefutattam egy valleyt es a minimum fps 22 rol 16 ra csokkent Kulonosebben ez nem is zavarna, mert nem nem jatek a fo felhasznlasi terulet , de adobe illustratorban zoomolasnal tobbszor is ereztem hogy laggol, ami a regebbivel (355.60 ) nem volt. -
Grafirka
őstag
válasz
JegesEmber20 #6876 üzenetére
Kiprobaltad mar ezt az uj meghajtot? milyen tapasztalatod van vele ?
-
Grafirka
őstag
válasz
JimBeam007 #6852 üzenetére
Nezd majd meg kerlek milyen pontszamot er el valley benchmark alatt es mennyi a load homerseklete..Elore is koszonom.
-
Grafirka
őstag
válasz
kisza25 #6848 üzenetére
Felraktam , eddig teljesen jol mukodik. Nem kerdezoskodnek, ha nem lett volna orajelproblema a 960strix el. Sajnos mai napig sem tudtam kideriteni mi okozhatja az orajel beragadasokat . Lehet, hogy ezt mar csak egy teljesen szuz win7 oldja csak meg.
Koszonom a valaszokat mindenkinek. -
Grafirka
őstag
válasz
4264adam #6844 üzenetére
Blu79, 4264adam, pendre54 kosz a valaszt mindannyiotoknak .
Elvileg semmi bajom az experiencel csak volt valami orajel kavarodas a stirx kartyaval, es olyan infokat kaptam miszerint az experience/ shadowplay okozhatja, ugyhogy azota csak a meghajtot telep[itettem.
Semmi bionyitek , hogy valoban az okozta volna csak gondoltam ne most alljak neki tesztelgetni. -
Grafirka
őstag
A WHQL 359.00 meghajtoval milyen tapasztalataitok vannak ?
-
Grafirka
őstag
válasz
IIIstIII #6828 üzenetére
Markahuseg nalam nincs
Amelyik tobbet nyujt azt valasztom..En is nemreg tertem at NV re mert szukseges a hardveres gyorsitasa adobe programoknal ami win7 alatt nem mukodott az AMD nel.Valoszinu megoldjak de nem volt turelmem varni. Ami a legszimpatikusabb a gtx960 nal az a fogyasztas es csend.
Elso Asus kartyam, cicerges nincs , homerskelete alltalaban 60-63c es alig hallani jatek kozben.
-
Grafirka
őstag
válasz
IIIstIII #6824 üzenetére
Tenyelg nem a stirx a legrovidebb , tevedtem
Nekem si Stixem van es nagyon kicsinek tunt mikor kiszedtem a dobozabol .A forumot olvasva azt latom hogy nem kedvelik az ASUS kartyakat, en egyelore elgedett vagyok vele .Halk , nem melegszik , nem cicereg . Hogy mennyire tartos, azt ugysem lehet 3 honap alatt eldonteni, majd kiderul. -
Grafirka
őstag
válasz
l.robert #6728 üzenetére
Egy jominosegu 400-450W tapegyseg kiszolgalja. Fugg ,a tobbi alkatresztol is illetve ill. milyen merteku OC tervezel. A tapegyseg rendelkezzen 2drb. 6 pines csatlakozoval. A tapegyseges topikban kerdezz ra a konkret ajanlott (minosegi) tipusokra. ( Antec, Chieftec, FSP, Enermax, stb)
-
Grafirka
őstag
-
Grafirka
őstag
Ertem , hirtelen arra gondoltam, hogy nalad is jelentkezett a beragadt orajel tunet.Hogy mennyivel fogyasztahat tobbet csak ugy tudnad megallapitani ha lemered az adaptive es a performance kozotti kulonbseget .
Itt van nehany adat a kulonbozo GTX960 kartyak fogyasztasrol, ( Idle - game - torture )
[link] -
Grafirka
őstag
válasz
JegesEmber20 #6501 üzenetére
kivancsi vagyok
-
Grafirka
őstag
válasz
nomad138 #6467 üzenetére
A kerdes az, hogy valoban csak pech es hozad kerult egy hibas kartya, vagy pedig nalad tortent valami ? Raadasul a giga G1 nek talan a legjobb a memoria hutese.Egyekent szerintem ezt szo nelkul cserelni fogjak. Meg annyit ellenorizz le , hogy masik HDMI vel ill. DP kabellel is ugyanugy viselkedik. Leteznek erdekes kabel problemak, bar itt legvaloszinubb a Vram.
-
Grafirka
őstag
válasz
nomad138 #6463 üzenetére
Na ez furcsa. Se itt se kulfoldi forumokon nem nagyon lattam kifekudni a GTX960 verziokat.
Milyen homersekletei voltak a kartyadnak jatekok alatt ? Nem tunt fel esetleg, hogy a ventik nagyon hangosak lennenek ? ( egy hanyagul felszerelt huto okozhat tulmelegedest, olyankor az elso jel, hogy joval hangosabb a kartya ) -
Grafirka
őstag
válasz
balazska92 #6433 üzenetére
Nem kontakt hiba, hanem az un. "coil whine " jelenseg .Barmelyik gyarto barmelyik verziojanal bele lehet futni. Nincs mit kezdeni vele , szerencse kerdese, hogy ciripelos a kartya vagy sem. Esetleg egy minosegi, hangszigetelt haz valamennyire javithat a helyzeten .
golf2gt itt tedd fel a kerdesed nagyobb valoszinusege van hogy segiteni tudnak.
[link] -
-
Grafirka
őstag
Van valakinek KFA2 kartyaja ?
-
Grafirka
őstag
válasz
IIIstIII #6330 üzenetére
Kis meretu kartya, merete 215,2 x 121,2 x 40,9 mm. Hang es homerseklet szempontjabol jol sikerult peldany.
Jatek alatt is alig hallhato .Film , netezes alatt hangtalan, allnak a ventilatorok. Az atlaghomerseklet jatekok alatt 60- 63 C kozott mozog egy kozepesen szellozo hazban 24C szobahomersekleten. -
Grafirka
őstag
válasz
Dark KillerX #6258 üzenetére
Sajnos nem a programokkal van a hiba, mikor kiakad akkor mindenhol ki van akadva ( GPUZ , AIDA64, MSI AB , NV inspector. En si remenykedtem hogy hatha csak soft vagy szenzor problema de sajnos nem.
Nem huztam a kartyat egyeltalan. Egy Strix OC gyari szuz beallitasokkal. (Boost 1404 ig )Amit eszrevettem es igencsak erdekes ( mar irtam de , hatha segit valakinek aki hasonlo cipoben jar) ha a jatekokat ablakos modban jatszom akkor visszaveszi az orajeleket rendesen. Es ez a havernel ugyanigy aki egy GTX970 kinlodott.
Meg az hozzatartozik az igazsaghoz, hogy az utolso remenysegem egy friss win7 install .
Driverek telepitesenel nyilvan mindig bepipalva a fresh install , DDU val letakaritva az elozo driver, safe modban gyomlalas :d szoval nem hinnem , hogy en kovetek el hibat. meg haverok segitettek forditgatni orosz, olasz, sved forumokrol de semmi jo nyomot nem talatam. Jelenleg teszi a dolgat rendesen, ami pedig kiakasztotta azt windowed modban hasznalom. Lehet siman csak egy win reisntall kene.Sajnos az hosszadalmas szorakozas lenne ugyhogy csak egy masik HDD lenne megoldas.Scholes9
Amit irtam az nalam is 2Gb kartyaval tortent.
Nagyobb felbontasban lehet ertelme a 4Gb verzionak . -
-
Grafirka
őstag
Ha van lehetoseged probalj ki masik HDMI kabelt . DisplayPort bemenete nincs a kepernyodnek ? Milyen kepernyo ?
Sipolas ezeknel a kartyaknal teljesen szerencse kerdese. Amelyik sipol azzal nincs mit kezdeni.Egyebkent a tapegyseg is sipolhat.
Ha Far Cry 4 alatt very high beallitasok mellett fel sem porgeti a ventit az nincs rendben. Megnezted hogy forognak e vagy csak nem hallod oket es ebbol vontad le a kovetkeztetest hogy nem porognek ? Nekem is Strixem van es nagyon halkan mukodnek a ventik.Gyakorlatilag csak akkor kezd hallhato lenni ha megkozeliti a 65C. ( 55c ig hangosabb a Seagate HDD kerregese mint a VGA )
Telepits egy MSI afterburnert es allitsd be az OSD beallitasoknal hogy jatek kozben mutassa a homersekleteket / ventilator sebeseget / GPU frekvenciat / VRam kihasznaltsagot, stb.
-
Grafirka
őstag
válasz
Dark KillerX #6247 üzenetére
Par honapja tertem at NV re mivel AMDkartyakon nem mukodik a hardveres gyorsitas adobe illustratorban (win 7 alatt). Jatszni kevesebbet jatszom, bar az utobbi idoben elcsabultam egyik masik cimtol
. A kartyaval amugy semmi gondom nincs, huvos, halk, keveset fogyaszt, csak erre az orajel problemara lenne mar egy megoldas mert unom, hogy minden driver install utan kezdodik a para.
-
Grafirka
őstag
válasz
Dark KillerX #6228 üzenetére
Nem minden esetben a GF-E az oka a 2D frekvencia problemanak..Nyilvan a tobbsegnel mukodik, viszont bizonyos konfiguracioknal vacakol.
-
Grafirka
őstag
válasz
pendre54 #6216 üzenetére
Csak a drivert es a physixet telepitem en is, mert eddig ez mukodott ugy, hogy nem vagott haza valamit. Az igazsag , hogy mai napig nem tudom mi a valodi oka az egesz orajel mizerianak. Legbosszantobb az volt ha beragadtak az orajelek , ezert a kepernyo szinprofiljaval mar nem is igen foglakoztam , pedig,a DELLU2713H profiljaba is belekopott, ahanyszor uj meghajtot telepitettem.
-
Grafirka
őstag
Ha nem muszaj nem eroltetnem , mivel a Strix kartyammal voltak furcsasagok. Ha a GF-E fel volt telepitve akkor nem skalazta vissza magat 2D orajalekre, miutan kileptem egy jatekbol.Nehany forumon irtak hogy tapasztaltak ezt a jelensegetr es az egyik lepes, hogy experience ne legyen telepitve. Jelenleg csak a driverrel, ( Exp. nelkul ) rendesen mukodik. Nem tudom mennyi igaz ebbol ,lehet, hogy semmi koze a kettonek egymashoz de most nincs idom tesztelgetni.
-
Grafirka
őstag
Ennel a legujabb WHQL verzional (358.91 ) mar kotelezo az GF-Experience telepitese?
-
Grafirka
őstag
Probalta mar valaki ? 358.91 WHQL
[link] -
Grafirka
őstag
válasz
Neil Watts #5982 üzenetére
Asus Strix homerseklet es hangeroben ugyesen mukodik.
Egy normalisan hutott hazban ha a kulso homerskelet nem haladja meg a 24c , a kartya jatek kozben 60- 63 fokig melegszik. ( Watch Dogs, FarCry4 )
Ha teheted 4gb kartyat vegyel mert ha jelenleg nem is jatszol azokkal a cimekkel ahol erzekelheto a kulonbseg, de 1-2 ev mulva valoszinu legtobb jatek keri majd a tobb Vramot. A kartya okos kompromisszumokkal akar 2560 x 1440 felbontasban is jol mukodik viszont ott a 4Gb , valoban simabb jatekelmenyt nyujthat. -
Grafirka
őstag
Jatszik valaki a Watch Dogs al ? Mi van ezzel a jatekkal hogy 50-60 fps kozott is laggol ( i7 3770/ GTX960 /16 Gb ). Autoban, vezetes kozben erzodik ez leginkabb. Neha 60 rol instant 30 ra esik az fps.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gumi és felni topik
- Tőzsde és gazdaság
- Parfüm topik
- Hobby elektronika
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen autót vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Keresünk dokkolókat
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- LG 34WR55QK-B - 34" Ívelt VA - 3440x1440 - 100Hz 5ms - FreeSync Premium - HDR 10 - USB Type-C 65W
- Samsung SyncMaster 205BW Monitor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest