Hirdetés
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- MIUI / HyperOS topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Fotók, videók mobillal
- CES 2026: Így söpört be a Garmin öt innovációs díjat
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
-
Mobilarena
Modst3R fórumtársunk részletes cikke: [link]
2016 májusában az nVidia bemutatta a(z) GeForce GTX-1080 és GTX-1070-es újgenerációs termékét, ami már a Pascal architektúrára épül. A GP104-es maggal van dolgunk, ami fölfogható a GP102 kistestvérének, erre épül majd a Quadro P5000-es termékük is.
A teljes GP104 2560 CUDA maggal rendelkezik, azonban ennyi csak a GTX-1080-ban aktív, a GTX-1070-nek 1920 aktív egységgel kell gazdálkodnia. A lapka mérete: 314 mm², TSMC gyártja 16nm FF+ -on.
Figyelem! Ezek az órajelek csak a Founder's Edition-re vonatkoznak, ettől a különböző gyártói, ún. custom kártyák eltérnek, a fogyasztás szintén eltérhet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
speed471
aktív tag
válasz
Ren Hoek
üzenetére
Értem de nem mondtam nem hibázhat a táp!
Nekem hál égnek minőségi tápjaim voltak, volt arra példa táp ment de minden más megmaradt 
Ha a kondik nem jól működnek tápnak nem szabadna működnie. Cseréltünk már tápon kondikat szépen fel volt nyílva a teteje
Legutolsó a monitor tápja volt az szimpán nem kapcsolt be. -
Ragnar_
addikt
Ha jól rémlik régebben valamelyik VGA generációváltáskor volt olyan (mikor a külön tápvezetékek megjelentek a VGA-khoz) hogy a táp vmelyik ágának 20A-nél többet kellett leadnia ahhoz, hogy stabil legyen bizonyos nagyobb fogyasztású VGA-kkal, de mikor elterjedtek a típusok, meg a tápgyártók is átálltak, már nem nagyon kellett azzal se foglalkozni, csak, hogy legyen rajta a típusnak megfelelő VGA tápcsati.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
speed471
üzenetére
Szerintem ezek az újabb tápok a tüskéket simán kompenzálják... a baj ott kezdődik, ha folyamatos peak terhelést kap.
Meg most nem csak gyenge tápról van szó, hanem elöregedett instabil alkatrészek, amik nem tartják a feszültségeket...
Simán láttam olyat, hogy emiatt döglődtek a HDD-k, de a gép ment.Ja és simán bekapcsol a gép, ha nincs external tápcsati bedugva a VGA-ba. Tudom mert párszor elfelejtettem már rádugni

-
törölt tag
válasz
FLATRONW
üzenetére
Az nvidia vezerlopulton belul a gyors vertikalis szinkronizacio beallitasa mellett nem tapasztalok keptorest.
Olvastam egy web oldalon h ha a tripla pufferelest bekapcsolom es a jatekot borderless windowedba jatszok akkor szinten el lehet kerulni a keptorest.
Errol mit gondoltok? -
-
brd
nagyúr
válasz
speed471
üzenetére
Egy mai gép bekapcsoláskor nem fogyaszt annyit, mint maximum terhelésen. A VGA is csak annyit szokott nézni, hogy a megfelelő csatlakozók be vannak-e kötve, de terhelési tesztet nem indít, amikor áramot kap. Ne menj tanárnak.

Szerk.: Ja, hogy villanyszerelő vagy. Ismét kiderült, hogy a fél tudás veszélyesebb, mint a teljes tudatlanság.
-
torma1981
veterán
Sziasztok.
Lenne egy Onkyo 508-ös erősítőm. Gondolkozok egy 4k-s tv-n. Most full HD-s van. Minden rendben vele. De a tv erősítőn keresztül azt mondják tuti nem lenne jó a 4k. És akkor hogy tudnám megoldani,hogy az erősítőn keresztül szóljon a hang? A videokártyán van 3 DisplayPort 1.4, és 1 HDMI 2.0b port. MSI 1070 GTX.
-
Laraxior
titán
válasz
Ragnar_
üzenetére
Ugyse lehet megmagyarazni neki, mert ő 15 gépeket szerel..
(Mondjuk egynémely hozzászólása alapján a 8 elemit is megkerdojelezem..)A sracnak az 500W-os táp a 3770K-hoz es a GTX1080-hoz pedig eléggé a pengen tancol...
Tekintve nekem is elegge melegszik jatekok alatt a 650-es Corsair... Nézegetem is sűrűn az amazont, de 200€ alá nem akar bemenni a HX1000
-
Ragnar_
addikt
válasz
speed471
üzenetére
Idle_vs_load _power_consumption Szerintem itt azért látszik, hogy a full load kb. 5 szöröse az idlenek. Lehet, hogy bekapcsoláskor kicsit több teljesítményt vesz fel a rendszer, mint az átlagos idle, de a full loadnál nagyobbat nem valószínű. És legtöbbször a táp miatti leállás, vagy probléma nyilván a load zónában lesz. (Ahhoz elég durván alul kell méretezni a tápot, hogy kb. be se lehessen kapcsolni a gépet..)
-
blu79
addikt
válasz
thomasvold
üzenetére
Gratt hozzá
... a csutkán tolhatom.... ez egy kicsit túlzás... vagy talán nem is kicsit... 
-
thomasvold
őstag
Na én is beszálltam karácsonyra egy Gainward Phoenix GTX 1070-el, végre csutkán tolhatom a Rise of the Tomb Raider-t 1920X1200-ban

-
salvation
aktív tag
Köszi a válaszokat
Azt irtam hogy elfárdtak a kondik benne én ezt a választ kaptam --meglehet--amúgy le fogom cserélni nagyobbra egy próbát megér különben is elég csisszes az 500w a konfigomhoz szerintem tunningolva

-
Laraxior
titán
válasz
speed471
üzenetére
Te kit osztogatsz itt tulajdonképpen?
Meg mire van ilyen nagy arcod?
Szerinted itt senki nem találkozott még olyan problémával, hogy kevés a táp? Azt hiszed, hogy egyedüli ember vagy a földön, aki látott ilyet és majd jól megmondod?
Hát persze.... Itt mindenki csak a levegőbe beszél.
Lazítsál már jóember...
A hozzászólást meg szerkeszd, ha 5 percen belül írnál másikat. (Ennyi erővel, olvasás 1-es? )
-
speed471
aktív tag
Előre boldog Karácsonyt mindenkinek

-
speed471
aktív tag
válasz
Laraxior
üzenetére
nem vitázom lehet törölni a hozzászólásokat! fizika 1! valszeg más hibája volt a tápnak különben sem ide illő a táma.... Minden elektronikai eszköz induláskor veszi fel a legtöbb áramot. Legyen az mosógép, vagy bármilyen elektronika amibe tápegység van. Különben találkoztam olyan géppel ahol kevés volt a táp nem kapcsolt be!
Lehet hibás a táp, de ha kevés nem megy és kész. Ezért is érdemes gold tápegységet vásárolni
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Laraxior
titán
válasz
speed471
üzenetére
Nem feltétlenül nem indul el egy gép, ha kevés neki a táp.
Mi köze ennek a fizikához?
Józan paraszti ész is elég hozzá. Mondjuk böngészés, vagy filmnézés közben nem fogyasztanak az alkatrészek annyit mint terhelés alatt.
Terhelés hatására jöhetnek az instabilitások.
De akkor sem mindig az a tünet, hogy leáll a gép. Újraindulás, bluescreen... minden jöhet...Bírom ezt a jól megmondom, odaköpök stílust...

-
Jack@l
veterán
válasz
salvation
üzenetére
Nehezen tudom elképzelni, hogy a téma hogy kapcsolódik a válaszomhoz...
Szerintem nincs ilyen, ha kevés neki a táp, egyszerűen elkezd ujraindulgatni vagy kékhalálozni a gép. (esetleg durva grafdikai hibák az instabilitástól) De nem lassul be.
Cod alatt szimplán egy bazi régi motor van (quake 3 as feltuningolva) és az ujabb játékokhoz már nem viszik túlzásba az optimalizálását. -
brd
nagyúr
Sziasztok!
Mivel lehet a kártyát visszafogni (downclock)? Sok évig csak ATI/AMD-m volt, ott a CCC is nyújtott erre lehetőséget. Ill. ennek kiegészítő részkérdése, hogy hogyan lehet azt megmondani, hogy adott P-state-ben mennyi lehet a min/max órajel/fesz? Néha teljesen indokolatlanul (max. ~30% a kihasználtság) felkapcsol a kártya magasabb órajelre.
-
tailor74
addikt
Üdv srácok!
Beszálltam én is a csapatba egy msi gaming x 1070-nel. Ezt kaptam magamtól karácsonyra.
-
Poplacsek
senior tag
válasz
szallasi007
üzenetére
Köszi! Most kicseréltem a DP kábelt a gyárilag hozzá adottra, induláskor bekapcsolt, most jó.. Meglátjuk meddig...
-
salvation
aktív tag
-
Poplacsek
senior tag
A legújabb 376.33-as driver van fent Win10 x64-en és egyszer csak használat közben elment a kép, a monitor elment alvóba, kiírta, hogy nincs jel. Displayporton használom az MSI 1070 Gaming Z-t.. Többször volt már olyan, hogy miután 20 perc tétlenség után elment alvóba a monitor, már nem tudtam visszahozni, de ez se mindig így működik és használat közben most először szívatott meg. A korábbi monitoromnál ugyan ez volt, mikor displayportot használtam ezért ott maradm az atom stabil DVI-nél. Nem gondoltam volna, hogy ez a jelenség kísérteni fog új videokarival és új monitorral.. Mi a fene ez, van másnál is hasonló probléma a displayporttal??? Esetleg driver hiba és van olyan verzió amivel jó?

-
-
törölt tag
Hogyan lehetne beállítani egy 40-50 körüli FPS lockot?
Valahol olvastam, hogy lehet ilyet de nem jöttem ár, hogy hogyan.
Mert a 30 fps nekem nagyon zavaró viszont a 60-ra sehogy sem képes drop nélkül, tökmindegy mit állítok a grafikán. (CPU limit). -
salvation
aktív tag
Miért van az hogy COD IW játék megeszi a videókártya memóriát 7800-7960 mb ez normális?--90 fps a max a játékban mivel gyárilag lekorlátozták de leesik az fps néha 70 környékére --minden maxon van agrafikán de akkor is 90 fps kéne tudnia tartani egy gtx 1080-nak vagy nem? fura hogy gyári venti profillal 61 fokos a kártya max --dtdp is csak 84 % szokott lenni kihasználtság 99% --70 környékén szoktak lenni a gtx 1080-ak --1887 boostól alapból --i7 3770k van 4ghz hajtom --nem értem ezt más játék nem eszi ennyire vagy valami vírus lehet a gépen is

-
-
Enton
addikt
válasz
s4hu|SyD^
üzenetére
Meg pl az se mindegy, hogy singli vagy multi játékra, mert néha multin inkább visszavesz egy két dolgot az ember a magasabb/fixebb minimum fps-ért, mert az sosem árthat alapon szokott azért segíteni a célzásban(fps)/időzítésekben(online racing).

Singliben meg oszt mehet minden csutkára DSR 4K és a többi nyaláánkságok:
Ez is pl AC, 120fps+ köridőzni egyedül, de 70-80fps nagylétszámú versennyel is, szóval nagyon baba a 1070, itt meggyőzött, hogy megérte megvenni.
-
s4hu|SyD^
addikt
válasz
üzenetére
Geforce Experience azért segít beállítani sok játékot, nézz rá. Egyébként FXAA ahogy írtam. Legtöbb beállítás mehet high-on, tükröződés mehet lejebb is, részecskék, növényzet, lágy árnyékok szintén. Motion blur off, depth of field is off. Anizotróp nem tudom manapság mennyi fps-t eszik kb semmit. Ha sok a x16 akkor x8 vagy x4. Ambient Occlusion-t én szeretem bár lehet sok fps-t vesz el. Tesselation passz.
Amúgy jó lenne tudni milyen játék.
-
keIdor
titán
válasz
üzenetére
Nagyon játékfüggő az, hogy melyik beállítás mennyire terheli ezeket, az általánosságban elmondható, hogy a magasabb felbontás és magasabb AA-hoz mindig GPU kell.
Ha lecseréled azt egy i5-6400/6500-ra legalább, az már kiszolgálja azt a videókártyát az esetek nagyrészében. -
törölt tag
Közép kategóriás videókártyám (gtx 980) és egy belépő szintű processzor van a gépben (i3-6100). Próbálgatom overclockolni de annyira nem értek ezekhez.
Inkább a grafikai beállításokat szeretném optimálisan beállítani.
Tehát hardwarehez mérten szeretném a legmagasabban tartani a grafikus beállításokat.A következő beállítások közül mit érdemes kikapcsolni vagy alacsonyan tartani, illetve melyik terheli inkább a GPU-t és melyik a CPU-t?
FXAA
MSAA
TXAA
Textúra minőség
Shader minőség
Árnyék minőség
Tükröződés minőség
Víz minőség
Részecskék minősége
Növényzet minősége
Lágy árnyékok
Post FX
Motion Blur
In-Game Depth of Field Effects
Anizotrop szűrés
Ambient occlusion
Tesselation -
s4hu|SyD^
addikt
válasz
Ren Hoek
üzenetére
Azért nem lesz overkill nem kell aggódni. Néha kicsit álligatni kell a beállításokat. DSR-t próbálgathatod, akkor meg pláne nem kell az élsimítás, bár FXAA elfér az semmit nem lassít. Doom pl Vulkan-ban megy 40+ FPS-t 4k-ban. AC: Unity, Syndicate is nagyon terheli a kártyát, de 2k-ban bírja a 40+ fps-t, néha talán beesik 30 környékére. Azért 2k-ban már nem kell 60 fix fps-ekre gondolni, ahhoz visszább kell venni 1-2 dolgot. Nem lesz elmosott nagyobb felbontástól, sőt. Ha nem akarsz elmosott képet, akkor 2x-nél nagyobb MSAA-t ne használj. TXAA is elmossa a képet, és még élsimításnak merik hívni. Elsimít az mindent, de olyan képet is ad. SMAA-t meg FXAA-t érdemes használni, ha nem zavarnak a recék.
Boldog karácsonyt neked is és mindenkinek itt!

-
Ren Hoek
veterán
válasz
imi123
üzenetére
Lehet nagyon overkill lesz FHD-re... de nekem megért 137K-t (na abban is szerencsém volt, pont azt az egy napos értékcsökkenést -10K kifogtam), hogy csak berakom és megy minden tuti biztosan 60 FPS-t legalább
Ti használjátok ezt Dynamic Super Resolution-t? Ennek van értelme? 27 colos FHD monitoron bár én nem látom a pixeleket, azért lehet valamilyen élsimításként funkcionálna, (vagy épp blurry lenne?)
Egyben pedig Boldog Karácsonyt minden kedves NV tulajnak

-
Ren Hoek
veterán
Legyen áldott az Nvidia és az MSI és a szerencsém D: Kifogtam egy cicergésmentes, nem újracsomagolt MSI Armor 1070. Most tettem bele... 60 FPS-en nuku coil whine
Először csak fülesben mertem tesztelni, aztán félve levettem, és végül behajoltam a házba is, majdnem bekapta a CPU venti a hajamat
... de semmi cicere.970 ehhez képest tücsökzenekar volt.
Bár azért elszomorító, hogy ezt a coil whine jelenséget ennyire nem képesek kezelni és ennyire lutri... egy 150-200K-s kártya simán cicereghet. Remélem a sok refund majd felnyitja a szemüket (bár félek hogy simán újracsomagolják és eladják újra... végülis a kártyának semmi baja) Nyilván mindegyik cicereg, csak a mérték nem mindegy, és a hallható frekvencia.
Na megyek is, tolok valami 2D-s indie játékot
Kinek kellenek a hülye 3D lövöldözős játékok. (Just kidding)
IDén szerencsém volt, kifogtam egy remek pixelhibamentes SVA Samsung 27 colos monitort is. Olyan IPS verő kontraszttal, hogy öröm nézni. -
ppp001
csendes tag
MSI GTX1070 Gaming X kártyámnál még mindig jelentkezik a cicergés. Csak böngészéskor is 1847 Mhz-en megy a kártya Silent módban. Próbáltam átállítani az Nvidia vezérlőpultban az energiagazáldkodási módot adaptivra, de az sem használt. Valakinek ötelete?
-
Jack@l
veterán
válasz
Devilstudio
üzenetére
Mond el miután visszakaptad a zsét, mi a bajod vele. Remélhetőleg visszaküldik gariztatni és nem fogják eladni másnak így...
prohardver27 -nek ment a válasz.
-
Devilstudio
tag
válasz
Poiro7
üzenetére
Nekem ugyan ez volt az msi gaming x el.
De nem volt ennyire elhajolva. Gariban 4 napon belul kesz is lett. Visszahajlitottak. 😁 Na jo mondom oke betettem a gepbe cicergett mint az allat oke johet az elallas. Igy a legegyszerubb. Szemetet nem vagyok hajlando hasznalni. 165k meg foleg nem.
Csereltem evgara. -
blu79
addikt
Aki visszavágyik a régi desgin-ra : [link]

-
wowpegazus
tag
-
Poiro7
senior tag
Vajon elmondjam, hogy miért állok el, vagy engedjem, hogy ők jöjjenek rá

Vagy ha elmondom, hogy hajlott, nem garanciáztatni akarják majd
-
-
törölt tag
a cpu terhelesere van valami hatassal a grafikai beallitas? ultra vs lowon is ugyanakkora a cpu terheles?
-
-
speed471
aktív tag
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Fogyasztó védelem csodákra képes! Ha normálisak kicserélik/visszaveszik

-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
rottenbull
üzenetére
Ha nincs baja nem fogják visszavenni, max elállni tud vele, ha neten vette
-
raskolnikoff
őstag
válasz
rottenbull
üzenetére
...amihez sok sikert...

Új hozzászólás Aktív témák
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lexus, Toyota topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen TV-t vegyek?
- Robotporszívók
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- További aktív témák...
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- iPhone 13 Pro 128GB 100% (1év Garancia)
- KIÁRUSÍTÁS - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 Dock (akár 2x4K felbontás)
- Dell Precision 5520 15,6" FHD, Xeon E3-1505M v5, 16GB RAM, Quadro 4GB VGA, SSD, jó akku, számla, gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Nekem hál égnek minőségi tápjaim voltak, volt arra példa táp ment de minden más megmaradt 
Legutolsó a monitor tápja volt az szimpán nem kapcsolt be.

Hozzám jöhetsz nyugodtan méregetni (multimeterem is van), csak az a kérés, hogy ha megteszed, majd írd be a topicba az eredményét.
) tuningolt Phenom2-höz vásárolt tápom van, és az i5 széria elég energiatakarékos ahhoz az AMD szériához képest, főleg alapfeszen. Ha el nem használódik szerintem még vagy 1-2 generációig elég lesz.

... a csutkán tolhatom.... ez egy kicsit túlzás... vagy talán nem is kicsit...
Sok gépet láttam mivel 15 éve gépeket javítok. Nem mellesleg angol billem van
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Annak mennie kellett most, mert a kíváncsiság nagy úr.
ez a kártya, hangja nulla, hőfokok teljesen rendben, úgyhogy ez maradni fog jó darabig.