- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Megérkezett a Realme 12+ 5G
- Android szakmai topik
- Netfone
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beowulf_78
addikt
válasz
Laraxior #13376 üzenetére
Szvsz. van 50%. A 80%-ot sokallom, bár ha a 260 SLI teljesítményét veszük, aminél többet tud a kártya minden tesztben, akkor még akár a 80% is reális lehet.
Akkor fake pedig nem lehet. Eltérés lehet majd az általam mért eredményekben, de a túl nagy különbségben kételkedem. Ráadásul pont azért linkeltem ezt a tesztet mert ezek általában korrekten tesztelnek.
Az a másik hogy sikerült az XP X64 SP2 installálni, a driver is tökéletes, szóval elképzelhető hogy 2 részre fogom bontani a 295 tesztet....lesz egy mostani DX9 (32bit-64bit) és a későbbiekben egy DX10. -
Beowulf_78
addikt
válasz
h.adam.92 #13360 üzenetére
Ne beszélj zöldségeket... nem 2db 280-nak felel meg. Paraméterei alapján 260 SLI-nek felel meg 240SP-vel.
pigatt:
Hát...ezen az oldalon volt még annó 260-as teszt is. Reálisnak tünt. Majd meglátjuk. Nem kell "készpénznek" venni, de Irányadónak tökéletes.
2560-ban több helyen elveri a 4870 X2. Az már egy másik dolog hogy senki sem játszik ekkora felbontásban. 192SP 260 5% gyengébb a 216SP 260-nál, és a 216SP 260 15% gyengébb a 280-nál. Lehet akár reális is.
mod: tegnap (vagy ma) oldották fel nV-nél a hírzárlatot infók és tesztek tekintetében. Gondolom ez még előbb készült. -
Beowulf_78
addikt
-
Beowulf_78
addikt
XP 64bit SP2 alatt müxik a GTX 295 drivere! Simán felment a 181.22 beta, és be is tudja tölteni...
Sajnos Vista 32bit, és 64bit-re egyik driver se jó, mindegyik kód 43-hibával nem tölti be az illesztőprogramot. Ami nagyon furcsa volt, hogy Vista 32bit, 64bit alatt az nV drivere nem telepítette fel a PhysX drivert autómatikusan. Amikor XP 64bit alatt megláttam a PhysX telepítőt, már tudtam hogy ezen az OP rendszeren nem lesz gond.
Ameddig nincs megoldás ezt leszek kénytelen használni mivel 4GB rammal nem szívesen használnám a 32bit-et. A GTX295 teszt sajnos addig fog elhúzódni ameddig nem lesz jó driver Vista alá. -
Beowulf_78
addikt
válasz
TTomax #13259 üzenetére
Én el se jutottam odáig. Hiába próbáltam Vista kompatibilis módba telepíteni semmi se ment. Se Intel chipset driver, se sm bus driver, se VGA driver. Újraindításnál a betöltőképernyőnél (mielőtt leállna) megállt, és csak a reset gomb segített.Ez nem 1x történt hanem mindig, valamiért nem tudta magát autómatikusan újraindítani. VGA drivernél pedig azt mondja leteszi a tálcára mert nyitva van egy másik telepítő. Persze nem volt nyitva semmi. Ez után azt mondtam törjön le a kezem ha még1x Win7-et telepítek a hivatalos kiadás előtt.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
xlitee #13211 üzenetére
Teljesen jól működik a kártyád! A hőfokok rendben vannak.
No para! Ha átléped a maximumot akkor fagyni fog. De amíg nem tuningolod addig maradhat így, ugyanis ezekre az értékekre lőttték be a gyárban. Tuningnál érdemes 50-55% ventifordulatot állítani alapból, ill. meg lehet oldani azt is rivatunerrel hogy Crysis alatt max. 70-72 fok legyen.
-
Beowulf_78
addikt
Ti hogy szoktátok? PhysX driver uninstall, majd rá a friss, vagy egyszerűen csak rátelepít az előzőre?
-
Beowulf_78
addikt
Egyelőre bivalynak tünik.
-
Beowulf_78
addikt
Jó hírem van!
GTX 295 tulaj vagyok, legalább fél órája.
-
Beowulf_78
addikt
Mielőbb meg kell vennem a GTX 295-öt, mert az árak megint a csillagokban lesznek.
[link] -
Beowulf_78
addikt
Srácok!
cdgalaxis-ban 2k a Crysis akciós áron!
Ami még akciós január végéig az a Race Driver GRID...4k!
Estére mind a két játék már itthon lesz!
-
Beowulf_78
addikt
Nem alakulnak jól a dolgok...[tovabb-gyengul-a-forint-a-280as-euro-sem-kizart]
-
Beowulf_78
addikt
-
Beowulf_78
addikt
Katt. Beo Logout írásaira! Elkészült a Gigabyte 285 tesztje!
-
Beowulf_78
addikt
Holnapra kész a logout-os Gigabyte GTX 285 teszt!
-
Beowulf_78
addikt
válasz
strebacom #13040 üzenetére
Sajnos nincs még. Sok minden hátráltat.
Új rendszert kell hozzá húznom, új topikba 1-es hsz-t kellett szerkesztenünk Laraxiorral.
Illetve Ő csinálta
, én képet küldtem neki, ill. felhasználtuk az eredményeimet.
Nem tudom mi lesz, kurva kevés idő van hétfőig, és ha kapok 295-öt akkor hétfőn el lesz adva a 285, és addig nem fog beleférni a teszt. Megpróbálom azért valahogy megcsinálni hétfőig, de nem biztos hogy lesz belőle valami. -
Beowulf_78
addikt
válasz
Racecam #12989 üzenetére
Ez még lemaradt....
Nem értem westlake, jugeen érvelését sem, miszerint átláthatatlan lesz ez a topik ha egybe lesz vonva. De miért is? Eddig is volt kereső a bal felső sarokban, ezután is lesz. Ha valamit keresek, beírom a szót, és minden hsz-t ahol szerepel a szó ki fog listázni. Akkor miért is rossz a hasonló topikok egybeolvasztása? Aki meg nem használja a keresőt, egyik topikban se fog semmit megtalálni, nem csak ebben. Nagyon gyenge érvelés volt a részükről. -
Beowulf_78
addikt
válasz
Racecam #12989 üzenetére
De azért én itt válaszolnék neked. A döntéseteket tiszteletben tartom.
De. Nem vagyok hajlandó 2 topikot szimultánba figyelni és írogtni. Ide azért mert itt vannak a barátok, oda meg azért mert, kártya tipus szerint oda tartozom. Mind a 2 topik pörög, nem fogok egyszer itt máskor ott visszaolvasgatni miről maradtam le, így is rengeteg idő az aktív fórumozás. Megoldás? Megtaláltam. Mindenki vesz magának 285-öt és akkor megtudja milyen. Én a másik topikot nem szeretném használni információt közlő hsz-ekre, főleg azért nem , mert lesz aki olvassa lesz aki nem. Az én házitesztjeim elsősorban az itteni barátaimnak szólnak, másodsorban pedig természetesen mindenki okulhat belőle, érdemes e vagy nem 285-öt venni. Nem vagyok hajlandó egy olyan topikba írni, ahol a topiknyitó nem ebből az aspektusból szemléli a dolgokat. Ez egy fórum, tele barátokkal, tehát a "katonáskodó" magatartást sugalló első pár hsz. a másik topikban arra figyelmeztet hogy ne írjak oda egy fél hsz-t se ami saját tapasztalat a 285 kapcsolatban. Erről nem is beszélve:
"nem azert veszek meg ennyiert egy kartyat hagy "nektek" csinaljak bencsmarkokat.. azert vettem, hogy hasznaljam.. tudom, hogy gyorsabb mint a 4870 x2.. akkor meg mit paradezzak? 8-a van, elmeletileg lathatod a ph-s tesztet".
Ha pedig ilyen hozzáállású a topiknyitó fúórumtársunk, én presztizsből se fogok ott megosztani információkat. Minek? Mit "parádézzak"?
Törtem magam tegnap is hogy minnél több infót tudjak csepegtetni a barátoknak, ismerősöknek, pedig már hulla fáradt voltam. Én ilyen vagyok. De egy fentebb idézett mondat, ami topiknyitó fórumtársunk hozzáállását ékesen bizonyítja, tiszta szégyen egy olyan fórumon ahol a segítségnyújtás, és információ "adok-kapok" a cél.
De semmi gond. A továbbiakban az eredményeimet [ide] fogom belinkelni, akit érdekel majd benéz ide is. Bár túl gyorsan nem fogom kezdeni a "parádézást", úgy látszik westlake fórumtársunk hozzáállása lett a követendő példa. Én is akkor ezt fogom követni a szakmai topikokban.
Kérlek, ezt a hsz-t ne moderáld ki.
Köszönettel
Beo -
Beowulf_78
addikt
-
Beowulf_78
addikt
Grat! Szép eredmény!
Sajnos én még Vantage alatt nem tudom megnézni.Alapból a 295-re akarok új rendszert húzni. Erre a 285-re ha 1 mód van rá akkor kihagynám a telepítést. Így is hulla vagyok mára...megyek aludni, ami ma elmaradt, majd holnap pótolom.
A találomra húzás pedig nagyon jól sikerült, én is kb. ilyen órajeleken nyomtam stabilan a Crysis Wars-ot.mod: a 0.3.1 GPU-Z teljes ismeri már a 285-öt.
-
Beowulf_78
addikt
Sztem nem hozza ezt a teljesítményt.
Csak hogy legyen egy kis flame is.Hogy hány % azt nem tudom. A 10% valószínű helytálló infó.
Crysis teszteket be is fejeztem mert az Xp-m anomáliázik a sok re-install-tól.Nincs sok kedvem Vista-t telepíteni.
Majd ha nálam lesz a 295.
Ha meng nem gyün, akkor jövő hét elején telepítek egy X64-es Vista-t.
Furmark hőfokot azért nézek majd neked, hogy ne sírj fel álmodban, hogy a "Beo pedig megígérte". -
Beowulf_78
addikt
Itthon egyelőre nagy dömping nem lesz az új karikból szvsz...ki kell szórni a beragadt raktárkészleteket. Nem lepődnék meg, ha megismétlődne ami anno a 8800GT-vel, hogy pár hónapig nagyon korlátozva kapott Magyarország.
Keldor: Kívételesen most elégedett voltam a modikkal.
Jó döntés volt.
-
Beowulf_78
addikt
Nem hinném hogy itt a vége, de nem is a végének a keresése volt a cél. Ezeken az órajeleken 70% fix. ventivezérléssel max. 65 fokos volt a GPU. PCB 55 fok környékén.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
Foglalt név #12902 üzenetére
Így van ahogy Lauda mondja.
A többiek is azon az állásponton vannak hogy nem szeretnénk másik topikot.
Megtehetnéd, hogy kibővíted a címben szereplő kártyákat.Lauda: Én meg nem mondtam hogy aki 280-at vett dobja ki, mert annyival jobb a 285. Erről nincsen szó. Valamennyivel biztos gyorsabb lesz.Kb. ennyi. Aki 260 fog cserélni úgysem 280-at fog venni cserélnie.hanem 285-öt.
Akinek meg 280 van szvsz. felesleges cserélnie, hacsak nem a tuning miatt. -
Beowulf_78
addikt
Többet dobott alapon, mint a 260 OC 24/7 730/1460/2500 órajelen.
-
Beowulf_78
addikt
Nekem nem kell könyörögni mint egyeseknek, hogy csináljak használható teszteket.
(Bár magamnak vettem a kártyát, nem esik le a gyűrű az ujjamról hogy a tesztekre áldozok pár órát
)
Tudom hogy sokan vagytok itt akiknek szükségük van az eredményeimre, mert ez alapján fogtok döntést hozni megéri e megvenni a GTX 285-öt.
Én a teszt részét vállalom, a többit nektek kell eldönteni.
Szép lassan csepegtetem majd a teszteket, most első az eredmények publikálása, de azért türelmeteket kérem.Vacsi, klotyó szünet, ez az amaz...
Egyébként nagyon megy alapon is...tuninggal félelmetes lesz!
Crysis Warhead Benchmarking tool 0.24
[1680x1050 Gamer DX9 NoAA]
[1680x1050 Gamer DX9 4xAA]
[1680x1050 Gamer DX9 8xAA]
[1680x1050 Gamer DX9 16xAA]
[1920x1200 Gamer DX9 NoAA]
[1920x1200 Gamer DX9 8xAA]
[1920x1200 Gamer DX9 16xAA] -
Beowulf_78
addikt
Első körben egy GPU-Z, és rivatuner screen. Szééép értékek! Ez a memó sávszél..159 Gb/s nagyon durca!
Powerplay müxik, hőfokok kiváló értéket muatnak.
-
Beowulf_78
addikt
Itt dohog már vagy 5 perce a gépemben egy Gigabyte GTX 285.
Rövidesen gyünnek a tesztek, de még csak a driver telepítésnél tartok. -
Beowulf_78
addikt
válasz
Erdei88 #12824 üzenetére
Még1x nekiugrok, bár 1x már leírtam.
Elvileg holnap kapok jóárasított GTX285-öt. Hétfőn pedig GTX 295-öt.
De mivel 2 kártya minek, ezért a 285-öt eladásra bocsájtom, amit hétvége felé el is lehet vinni. Illetve már holnap jelezheti az akinek kell, persze miután már a kezemben lesz. -
Beowulf_78
addikt
válasz
biggamer #12801 üzenetére
Ha meglesz holnap, és akit érdekelne esetleg innen, holnaptól működni fog az előjegyzés dolog hétfői átvétellel.
Hétfőig pedig megpróbálok egy logout-os tesztet összehozni. Hétfőtől pedig a 295 lesz tesztelés alatt, ami szintén logout-os címlapos cikk lesz.Ezek nem lesznek már kevesek?
Szvsz. 4-4,2ghz elégnek kell hogy legyen 2 magból is.
-
Beowulf_78
addikt
Annyi változás van, hogy holnap csak 285-ös kártyám lesz.
Azt eladom jövő hét hétfőig és akkor fogom megvenni a 295-öt.
De percenként változnak a dolgok, szóval akkor hiszem, ha már itt lesz. -
Beowulf_78
addikt
válasz
SSJPeter #12742 üzenetére
Laraxiorral tegnap este megcsináltuk, igaz 1920x1200-ban.
" Csináltunk összehasonlítást Laraxior kollégával (Zotac GTX 280 AMP!), azonos 1920x1200 felbontáson, úgy hogy az övén is meg voltak tépve az órajelek, amennyit bír léghűtéssel. A gépteljesítményünk közel egyformára lett belőve. A 280 AMP! mindössze átlag 6,8 fps volt jobb a 260 OC-nél Crysis Warhead-ben! Úgy gondolom ez az eredmény önmagáért beszél!"
-
Beowulf_78
addikt
Lemondtam a 4870 X2-öt.
Túl rizikós. Nagyot lehet bukni pillanatok alatt.
-
Beowulf_78
addikt
De mikor?
Mert az hogy Hong-Kongban már kapható, ebből nem lehet messzemenő következtetéseket levonni mikorra fog ideérni, és legfőképpen mennyiért. Mert ahogy kijön, a GTX 260-am nem fog 50k-t se érni.Tehát minden régebbi kártya használtpiaci árára hatással lesz. Azon kívül "zsákbamacska" még, nem tudjuk mennyire lesz jó hardveresen, és mennyi lesz vele a gond. Kicsit erősebb a 4870 X2-nél a tesztekből kiindulva, de a különbség elenyésző. Nekem az a lényeg hogy menjen simítással is 1920x1200-ban az összes játék, de leginkább a Crysis persze.
Holnap megyek a kártyáért elvileg ha addig meg nem gondolom magam.
-
Beowulf_78
addikt
Holnapig félrerakták nekem a 90k-s 4870 X2-öt...mákom volt, mert utánam nem sokkal ketten is jelentkeztek rá hogy vinnék. 2 órát volt használva, tesztkártya volt.
Jó vételnek tünik ennyiért.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
SSJPeter #12638 üzenetére
Hehehe. Nem rajtam múlik. A csere csak akkor jön létre ha az első számú vevőnek nem jön meg szerdáig a pénze, mivel már két hete csúsznak vele állítólag. Kicsi esélyét látom hogy pont szerdáig utalnák neki.Ha nem utalják, akkor jövök a képbe én és a csere+kp...ha utalják neki, akkor kártya elad, és jön a 4870 X2.
-
Beowulf_78
addikt
Úgy néz ki el fogom tudni cserélni a kártyámat (+28k) egy Gigabyte 280-ra.
A másik eshetőség hogy eladom, mert jött rá egy vevő (53K), és kipróbálok egy 4870 X2-öt...
Végigolvastam az X2-es topik több ezer hsz-ét. Volt akinek nem volt gondja, és sokan voltak akik problémával küszködtek. Hozzátartozik hogy érteni kell a számítástechnikát ha Ati kártyát akarsz. Nekem semmi gondom nem volt amikor 3870 X2-öt használtam, csak annyi hogy szarul skálázódott akkor még a CF. Elvileg a tesztekből az látszik, hogy elég sokat javult a CF támogatottság.
Azért vagyok dilemmába, mert szvsz. kevés lesz (szűréssel) a GTX280 1920x1200-ba, és sok az a +28k annak tükrében hogy átlag 7fps-el jobb Crysis WH bench-ben mint a BFG 260 OC.
Ha meg eladom kp-ért sokat kell pengetnem egy új GTX-re tekintettel arra hogy 105k alatt nem kapni sehol. Ha pedig sokat kell pengetnem akkor inkább 4870 X2-öt veszek, ami 15k olcsóbban meg tudok venni újonnan és 1920x1200-ban jobban kell hogy menjen (Sapphire 90k).Lehet nekem esni az ötleteim miatt, és lebeszélni...no és persze kővel megdobálni.
-
Beowulf_78
addikt
-
Beowulf_78
addikt
A maratoni csata folytatódott...bazzz. A végére a sok távcsőbe nézéstől már jojózott a szemem.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
Buldozer99 #12511 üzenetére
Ja ja..-20 lesz éjjel. Erre mondaná Nagy Bandó András hogy olyan hideg van, hogy a macska kettétört a kanyarban...
Már aki emlékszik erre a kabaréjára. Asszem ez az a kabaré, amiben a Merkúr-t "fényezi".
Sztem Oszi Sherpa cuccban ott ül a gép előtt, és a kabátja alól veszi a levegőt, nehogy károsodjon a tüdeje.
A lényeg a new record!
-
Beowulf_78
addikt
Egyébként a "Capture the Diamond"-ot nagyon jó játszani multiban.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
Tommi000001 #12497 üzenetére
Ha normális árat kapok érte lehet eladom, de csak kp-re.
Egyébként pedig napsugaras jó reggelt mindenkinek!
-
-
Beowulf_78
addikt
Hát..ha olyan lesz a warhead mint amilyen a Crysis lett ettől az új texture pack-tól, akkor még 2009-ben se nagyon lesz szebb, és jobb játék.
Bemásoltam ezt a cirka 2gb-ot...és olyan lett a Crysis mintha egy filmben lennék.A nyomvályú olyan mintha frankón domború lenne. Mondjuk egy kis fps nem ártana még.
Mert ez a 21-35fps 1920x1200-ba nem túl sok. Ehhez a texture pack-hoz kell a GTX295 ereje!
Remélem mielőbb meg fogom tudni venni.
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link] -
Beowulf_78
addikt
Igazából senki se veszi észre úgy hogy nincs egymás mellett a 2 kép...aki azt mondja az "mellé beszél". Mindegyik mod szép, de hogy a natural és az ultra között nincs különbség észrevehetően az tuti.
Nekem bejön az FC2 is.
Más stílusú a 2 graf... Dunia engine kevésbé gépigényes, viszont ahhoz képest rettentő gyors.
8xAA játszom 1920x1200-ba. Crysis ultra mod-dal DX9 alatt pedig ippeg hogy eldöcög noAA-val.Laraxior: Nálam 1mp alatt bedobja a képeket.
-
Beowulf_78
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 8 Plus 64GB / 12 hónap jótállás
- Erdély története I-II-III egyben 3990 ft
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest