- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- MIUI / HyperOS topik
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Nem minden Nothing Phone (3) születik egyenlőnek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Aktív témák
-
WN31RD
addikt
És tényleg! Ez már jól működik. :C (Miért nem jutott eszembe rögtön? :F)
Annyit teszek még hozzá, hogy a cdrecord-nak kell a parancssor végére egy ''-'', hogy a standard inputról olvasson, enélkül hibaüzenetet ad, és én még egy ''-v''-t is odabiggyesztenék, hogy lássam, hol tart, mit csinál.
[Szerkesztve] -
steveetm
őstag
(nrg2iso file.nrg /dev/fd/4 >/dev/null) 4>&1 | cdrecord -dev=aminekedkell(pl 1,0,0) -speed=sebesség
az a baj hogy nincs hogy nrg2iso, de ennek igy mennie kell. (cp vel szórakoztam, ott jónak tünt az eredmény)
na hülye vok, nrg2iso van, csak nrg fileom nincs:)
Üdv.: steveetm
[Szerkesztve] -
WN31RD
addikt
Szerintem 4>&0 helyett ezt akartad írni: 4>&1
De így sem jó, mert a >/dev/null átirányítás a 4>&1 után történik meg.
Viszont csinálhat akár egy named pipe-ot (mkfifo), és azzal meg van oldva a probléma. :)
Érdekelne, ha esetleg tudsz olyan megoldást shell-ből, ami named pipe nélkül működik...
Szerk.: Egyébként ezzel az egész átirányítós, pipe-os dologgal csak azután próbálkozhatunk, hogy megnéztük a forrásban, hogy nem seek-el meg hasonlók. (Megnéztem, nem csinálja.)
[Szerkesztve] -
WN31RD
addikt
Na, mégis megnéztem az nrg2iso forráskódját. Nagyon primitív, egyszerűen csak levág egy 307200 byte-os header-t az .nrg elejéről, a többit pedig berakja az ISO-ba.
A megoldási javaslatom a következő:
dd bs=2048 skip=150 if=az_nrg_file | cdrecord cdrecord_egyéb_paraméterei -
A biztonság kedvéért szerintem először újraírható médián teszteld. Ha ez nem működik, akkor szinte biztos, hogy az nrg2iso sem működne, mert - elvileg - ugyanezt csinálja.
[Szerkesztve] -
WN31RD
addikt
Ehhez nem speciális Linux ismeretek, hanem némi programozási készség szükséges csak.
De nem fogom leírni, mert nem lenne semmi értelme: Kevesebb energiabefektetés lenne megcsinálni, mint elmagyarázni, hogy hogyan kell. Most viszont vannak fontosabb dolgaim is, mint hogy olyan programot írjak, amire nekem nincs szükségem. Sorry. -
ezekiel
aktív tag
ezt részletesen ha leírnád megköszönném mert én most kesztem a linuxot!
-
ezekiel
aktív tag
ezen kívűl nis rá program? mert ntfs particióra nem lehet írni ezért egyből kiakarom írni
-
ezekiel
aktív tag
mivel lehet kiírni az nrg-t linux alatt??k3b isot tud
Aktív témák
Hirdetés
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Macska topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Azonnali játékos kérdések órája
- Linux kezdőknek
- Milyen autót vegyek?
- Xbox tulajok OFF topicja
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest