- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- VoLTE/VoWiFi
- Honor Magic V2 - origami
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Csak 15 ezret kérnek ezért az autós fejegységért - hát olyan is
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
moleculez
veterán
Elbeszéltek egymás mellett, amúgy mindkettőtöknek igaza van:
Nyitott fulesek esetén az ANC arra jó, hogy a füledbe jutó hang kevésbé legyen keveredve a környezet zajával, de attól ugyanúgy megkapod azt. Könnyed természetes viselet, és kialakításánál jóval szebb hangzás. Valamelyik ilyen Honor/Huawei fülest használtam egy darabig.
Egy már passzív izolacioval IS ellátott (pl in-ear) füles ANC-je már azt célozza hogy elzárja a környezet zajait, és eleve meg se halld ami mégis bejut, mintha a szobában hallgatnál fulessel zenét. Nyilván ennek is vannak korlátai, de egyre hatékonyabb, nekem Airpods Proval van tapasztalatom. Na, ez nekem ez el tudja farasztani a fülem pár óra múlva, és van akit zavar az üvegbura effektus. -
stellaz
veterán
Nem zavar, hogy pontosan ugyanezt írtam?
"ellenfázisú hang által okozott interferencia torzítás" = "fáziskioltás néven ismert koncepció"
Amit szerintem nem értesz, hogy a rendszer működhet bármilyen pontosan, ha a füledbe jutó hangok hangnyomásával fizikailag nem birkózik meg. Érted, ha a külső zajok nagy részét izolálod, akkor a maradékkal kell elbánni. Egy nyitott füles esetén erre gyakorlatilag esély sincsen zajosabb környezetben, akármilyen jó ANC rendszer van benne.
-
stellaz
veterán
A kedvedért utána olvastam,, hátha változott a fizika vagy technológia és ezt találtam:
"A Fül-monitor a hallójárat bejáratába ül, akkor működik, szól a legjobban, ha szorosan illeszkedik a járatba. A hallójáratba illeszthető fülhallgatók általában elég jól kizárják a környezet zaját anélkül, hogy szükség lenne valamilyen zajcsökkentésre (ANC). Azonban, a cégek már megjelentek az aktív zajcsökkentésű fülhallgatókkal, melyek extra zajcsökkentést biztosítanak. Az aktív zajcsökkentés azonban minden esetben hangminőség romlással jár ( ellenfázisú hang által okozott interferencia torzítás), így a passzív csillapítást célszerű előtérbe helyezni!"
10 éve is pontosan ugyanezen az elven működött. De tudom, sima útra sem hatékonyabb autózni, mert algoritmus, meg izé....
Új hozzászólás Aktív témák
ma Jó nyitott fülhallgatót csinálni nem egyszerű, a Nothing második próbálkozása nem is rossz, de funkciók helyett a megjelenésre csúszott a hangsúly.
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Androidos tablet topic
- Milyen TV-t vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Politika
- Bestbuy játékok
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
- ASUS TUF Gaming F15 FX506 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - 1,5 év gari
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- Bomba ár! Dell Latitude 5320 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Xiaomi Redmi 13C 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkStation P520 Workstation! W-2145, 64GB, 512 SSD /Quadro - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest