Nothing Ear (stick) - a dizájn nem minden

Jó nyitott fülhallgatót csinálni nem egyszerű, a Nothing második próbálkozása nem is rossz, de funkciók helyett a megjelenésre csúszott a hangsúly.

Bevezetés, csomagolás, tok

Van egy olyan szállóige, mely szerint a jó dizájn nem csak a külsőségeket jelenti, hanem megmutatja azt is, miként működik valami. A Nothing az elmúlt egy évben három terméket tett le az asztalra, ezek közül az első tavaly ősszel egy fülhallgató volt, majd jött a telefon is, idén őszre pedig befutott egy újabb fülhallgató is, tesztünk alanya a Nothing Ear (stick), ami első ránézésre olyan, mintha csak levágták volna a tavalyi Ear (1) gumiharangjait, a hordtokot pedig felcsavarták volna.


[+]

A vagdosós analógia helytálló a funkciókat tekintve is, az Ear (stick) nem kínál például aktív zajszűrést, ami egyrészt érthető, hisz a fülkagylóban ülő nyitott kialakítással, mely a hallójáratot nem izolálja ezt nehéz megoldani, de a Huawei kínálatában is találni olyan nyitott FreeBuds fülest, mely képes rá és a Samsung Galaxy Buds Live is tudott ANC-t biztosítani. Egy nyitott fülhallgatóval persze nem is az az ember célja, hogy elzárja a külvilág hangjait, de az opció az aktív zajszűrésre egy 51 990 forintos termék esetében nem lenne ördögtől való.


[+]

Ha az Ear (1)-hoz hasonlítjuk az újoncot, akkor le kell mondani a vezetékmentes töltés lehetőségéről is az Ear (stick)-ben, a rúzshoz vagy cryptexhez hasonlító henger ugyanis csak USB Type-C csatlakozón keresztül vesz fel áramot. Fedél nincs is a hordtokon, az átlátszó műanyagból készült henger pirossal jelölt végét kell elforgatni, hogy a fülhallgatókat ki tudjuk venni. Egyedibb megoldás, mint a sokadik fedelet felnyitni, ugyanakkor nem problémamentes. A henger belseje és a transzparens műanyag közé bekerülő koszt kiszedni szinte lehetetlen. A tesztre kapott fülhallgatót egy hétig a kabátom mellkasának zsebében hordoztam magammal, legtöbbször az irodában és otthon hagyta el azt, párszor tömegközlekedésen, és csak addig volt nyitva, amíg a füleseket kivettem tokjukból. Mégis beszivárogtak apró szöszök, por, amik meglátszanak és itt nem megoldás, hogy egy törlőkendővel áttörlöm, mert egyszerűen nem lehet, préslevegővel kifújni sem sikerült. A henger nyitása egyébként megoldható egy kézzel is, pár nap használat után már reflexből csavargatja az ember.


[+]

Méretét tekintve 87,1 x 29,8 x 29,8 milliméteres hordtokról beszélhetünk, amely 46,3 grammot nyom, szóval nem nagy, bármilyen zsebben kényelmesen elfér. Az átlátszó műanyag felülete biztosan karcolódni fog hosszú távú használat mellett, a mikrokarcok már egy hét után megjelentek. A jobb és bal fülhallgatót mágnes tartja helyén a tokban, köztük egy fehér LED jelzi a töltöttséget és a csatlakozás állapotát. Alul az USB-C csatlakozó mellett egy ezüst színű gomb található, amivel párosításra kényszeríthető az eszköz, de az első kinyitást követően automatikusan párosító módba lép, a csatlakozási lehetőségekről a következő oldalon.

A doboz, még bontatlanul.
A doboz, még bontatlanul. [+]

A fülhallgató egy hosszúkás dobozban érkezik meg a vásárlóhoz, ennek két végén egy-egy piros papírszalagot kell lehúzni, hogy kinyíljon, ami ötletes, ugyanakkor ha a ragasztó túl erősen fog, széttépjük vele a doboz tetejét. Miután kinyitottuk a két végénél, visszazárni már nem fogjuk tudni normálisan, ergo egy rakás szemetünk lesz csak. A csomagolás egyik oldalából a mindkét végén Type-C csatlakozós kábelt és némi papír alapú leírást tudunk kiszedni egy hengerben, a másikból pedig a fülesek csúsznak ki a tokban. A Nothing semmiféle fenntarthatósági adatot nem közöl termékéről, de a doboz, melyben érkezik a fülhallgató legalább műanyagoktól mentes.

A kibontás szerencsétlenül sikerült folyamata.A kibontás szerencsétlenül sikerült folyamata. A kibontás szerencsétlenül sikerült folyamata és a végeredmény. [+]

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Gamer laptop: már felveszi a versenyt az asztali pc-vel

PR Sokáig tartotta magát az a nézet, hogy a játékosoknak nagy teljesítményű asztali számítógépre van szüksége. Ez mára megváltozott: a gamer laptopok sem maradnak le mögöttük.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés