- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- 65 órányi zenét ígér az Audio-Technica új TWS fülese
Aktív témák
-
karib
addikt
Szerviz vagy doksi tudja megmondani, hogy van-e mini PCI foglalt a gépben. Aztán kell még a belső antenna is, ami ha egyébként van gyári WiFi a szériában, akkor jó eséllyel elő van készítve. Az integrált WiFi előnye, hogy a jobb megoldások két antennát vezetnek fel végig a TFT két oldalán, ami tisztességes térerőt tud eredményezni. A PC Card kártyának sokkal kisebb antennája van. A jobbakat néha ki lehet hajtani, de igazi differencia valszeg nincs.
-
karib
addikt
Igen, én sem szeretem a túlságosan kreatív megoldásokat. Az IBM billentyűzet, pöcökegér témában szinte verhetetlen. Egyedül a baloldalt a sarokba helyezett Fn billentyűt nem szeretem, inkább a Ctrl legyen ott. Bár már nagyon megszoktam a mostani Toshibám billentyűzetét, amin jobboldalt van a Home, PgUp, PgDn, End egymás alatt, az Ins-Del kb. a jobb shift alatt, a Win gombok pedig piciben a Backspace fölött, baloldalt lenn a sarokban pedig a Ctrl, nem a Fn. Nekem most ez a tökély, de szerintem egy IBM-re is hamar át tudnék állni. Viszont a noteszek nagy részének sajnos elég silány a billentyűzete - ezt nem mindenki érzi, még kevesebben hiszik el... aztán van, akit tényleg nem zavar, mások meg később ezért vesznek jobb gépet.
-
karib
addikt
Nagyon nem ismerem a mai Toshiba kínálatot, a régiekből is csak a Portégét valamennyire, de körülnézve talán a Sattelite Pro széria próbál abban a szegmensben versenyezni, sajnos nem túl meggyőzően. Nehéz, csak feleslegesen nagy kijelzőkkel van, plusz ott az értelmetlenül forszírozott lassú és energiazabáló, low-end NVIDIA grafika, mindez piszok drágán... Ennyiből inkább IBM vagy Dell.
A Tecra M2 még so-so, 2,3 kg, de nagyfelbontású kijelző sehol, és még mindig NV grafika, brr.
Ami viszont tényleg a dedurvadedurvadedurva kategória: Portégé R100 - ULV Dothan, 12,1'' TFT, 1,1 kg (!!!)
[L]http://eu.computers.toshiba-europe.com/cgi-bin/ToshibaCSG/selected_product_option.jsp?z=615&service=EU&PRODUCT_ID=94893&DISC_MODEL=0&toshibaShop=reseller[/L]
A többi Portégé 2 kg körüli-fölötti, ami nagyon sok egy 12,1''-os kijelzőhöz, a Fujitsu-Siemens 1,8-ba bőven belerak egy 14,1'-ost. Meg ez a tablet PC őrület sem tetszik, ami a Portégé szériát elöntötte.
Sajnos lehangol a mostani Toshiba kínálat. Azért egy R100-at bármikor hozzámvághatnak :) -
Petro
tag
Akkor az elég gáz mert ezt akartam használni a suliban is, viszont ott kéne bírnia minimum 3 órát! Mert ott töltögetni sem akarom, hogy nézne már ki az.
Amúgy boltban 500-ért láttam de nekem 300-ért hoznák (újjonan, gari nélkül). Pont ebből kifolyólag nem tudok sok gép közül válogatni. -
HEBI
senior tag
-
Mennyi?
aktív tag
Nem olvastam végig, sorry! :U
Mi most egy Compal gépet vettünk és egész korrekt! Rá is csodálkoztam, hogy miket tudnak manapság ezek a noteszgépek! /1,5 Banias, 512 RAM, 60Gb Hdd, Dvd/CD/CDRW combo, 9000 ATI/ 300k nettó/
Üzemidő full aksival 5,5-6 óra, bár nem gyilkoltam halálra, kb. közepes terhelgetésnél! -
karib
addikt
Mindent be lehet szerezni, brand gépekhez tuti horribilis a gyári ár, de máshoz sem kimondottan olcsó egy billentyűzet. Igazából bontottat érdemes keresni szerintem. Átszerelni nem annyira nehéz, bár típusfüggő, de általában könnyen elátvolítható, mert alatta van egy csomó egyéb hozzáférendő alkatrész. A garanciát tuti érinti, nem hinném, hogy jónéven vennék, főleg, ha valamit elrontasz... kellő odafigyeléssel szét lehet szedni és össze is lehet rakni egy noteszt, de nagyon sok apró alkatrész meg fül és pöcök van bennük, amit könnyű tönkretenni - néha persze rendesen feszegetni is kell, de tudni kell, hogy hol és mennyire :) Én is inkább meghagyom szakembernek az ilyesmit :)
-
karib
addikt
Igen, lehet billentyűzetet cserélni, ha veszel egy magyart. Nem épp olcsó, szerintem 20e tuti megvan. Ha mégis erre vetemedsz, nem biztos, hogy márkaszervizben érdemes próbálkozni, mert horror áraik vannak alkatrészre és óradíjra is.
ui: az IBM-ed kb. 100-140e körül érhet, vevőfüggő :) -
HEBI
senior tag
Az Albacompos gépekről nincs semmi személyes tapasztalatom, NEM mondtam, hogy ne vegyél olyat. Viszont itt a phn nincs valami jó visszhangja a szervízüknek, ellentétben más márkákkal. Azt mondom a szervízháttér nagyon fontos egy notebook esetében, akkor is ha új a készülék. Attól, hogy új még könnyen lehet valami alkatrésze gyári hibás, az rövid úton kiderül és cserélni kell.
-
bcs
aktív tag
albacomppal rengeteg rossz tapasztalatom van (szinte kizárólag a szervízzel, de a szállítási időkkel is). jó tapasztalatom nincs. a szervíz nagyon lassan dolgozik, és nem egyszer volt, hogy 2-3 hét után ugyanúgy kaptuk vissza a gépet, ahogy leadtuk. hozzá se nyúltak szerintem.
volt olyan, hogy elromlott képernyős gép szervízlapján ennyi volt: AGP driver frissítése. a csíkok meg ugyanúgy ott voltak a képernyőn...
szerk: ja meg volt olyan, hogy napokig telefonálgattam, mert senki nem tudta, hogy hol van egy 2 hete elvitt gép...
[Szerkesztve] -
karib
addikt
-
karib
addikt
A Celeron M a Pentium M kistestvére, csak fele annyi cache van benne. Ha jóval olcsóbb, mint a Pentium M, akkor érdemes megfontolni. Talán kicsivel kevesebbet is fogyaszt, mint a nagyobbik tesója, de jelentősen nem hinném. A legnagyobb megtakarítások abból adódnak, hogy a Pentium M szériájú procik dinamikusan tudják változtatni az órajelüket, tápfeszültségüket, illetve egy csómó mindent le tudnak kapcsolni, ha épp nincs használatban. Ez a Pentium M-ben is benne van és a Celeron M-ben is, tehát elvben szerintem nem nagy a Celeron M előnye akkuidőt tekintve - mondjuk érdekes lenne egy tesztet csinálni azonos géppel, procit cserélve.
Teljesítményre a Celeron M is bőven elég szerintem, de összességében szerintem akkor érdemes megvenni, ha jelentős pénzt tudsz megtakarítani vele. -
karib
addikt
Pentium M: az Intel kb. egy éve kihozott mobilprocija, illetve most már úgy néz ki, hogy az összes procijukat erre a vonalra fogják építeni (a P4 helyett). Sok okosság van benne.
A Banias az első szériás Pentium M procik kódneve. 0,13 mikronos gyártástechnológia, 1 MB L2 cache. A most kijött Dothan már 0,09 mikronos és 2 MB L2 cache.
A másik gép, amiről kérdeztél pedig egy Apple iBook - nem x86/Windows alapú cucc. www.apple.com -
karib
addikt
ECS: olcsó, működik. Néhány gépük egész használhatónak tűnik. Személyes tapasztalatom G732-vel van, az piszok hangos, a G732E szintén, de azért az 1600x1200-as kijelzője elég zúzós :)
A G713 szinmpatikus ár/teljesítményre, csak batár nehéz, a G550 pedig kis procikkal egész meglepő árakon kapható, és csak 2,6 kg. Az ECS-ekre 2 év garanciát illik kapni.
Nem egy high end gyártó, de legalább nem is akar annak tetszelegni. A notebookok Daewooja/Suzukija :) Az IBM-Dell kategóriától messzire esnek :)
Tablet: ha akarsz kézzel irogatni, akkor jó, különben drága és felesleges. Rövid úton el fog fáradni a karod, ha állandóan tablettel dolgozol :) Létezik Centrino alapú is természetesen. -
HEBI
senior tag
Teljesítmény szempontjából hátrány, de fogyasztás szempontjából ezért szerintem előny.
Van sok olyan ATI ami ''memóriából veszi a RAMot'' Ez egy aranyköpés, de értem mire gondolsz :) . Ezek teljesítményével sincs semmi baj, ha nem akarsz mai játékokat játszani. (Qukae, CS simán megy a ''megosztott memóriás'' ATIval is)
[Szerkesztve] -
bcs
aktív tag
IBM R széria szar. pont. nagyon sok a típushíbás, és alíg bírja 2-3 órát. egy akku - nem emlékszem pontosan - de valahol 50 rugó környékén mozog, de lehet, hogy fölötte.
típushibák:
R30:
- kijelző kontaktos lesz (csíkos lesz a kép, ahogy nyitod-csukod a kijelzőt)
- CMOS elem foglalata szar
- valami túlmelegszik benne, és a kijelző egy idő után elsötétül
- memóriavezérlő meghal
R32:
- túlmelegszik, és ezért egy idő után kikapcsol
- hálókártya meghal
most jönnek R5X-ek, már előre félek.
ellenben a DELL-ekkel semmi gond nem volt (az újakkal, mert CPx szériából hajlamosak kipotyogni a csavarok, és a billentyűzet is meghal 2-3 év után), és az akksijuk is jól bírja (>4 óra)
HP-Compaq-okkal sem volt eddig semmi gond -
HEBI
senior tag
A Pentium-M az Intel új (de már nem a legújabb) mobil PCU-ja. A centrino elméletileg a Pentium-M és a hozzá való Intel Chipset VGAval és WLAN-nal együtt.
Gyakorlatilag manapság sokmindenre ráfogják, hogy Centrino, amelyikben a fenti háromból valamelyik megvan.
De az ideális notebook manapság a Pentium-M CPUval ,Intel chipsettel és ATI VGA val rendelkezik, ha a teljesítmény/üzemidő a meghatározó szempont.
Mobil AMD-s gépet még csak Gericom Bluckbuster-t láttam (mobil 2500+ Barton és ATI9600 VGA, nem tudom milyen chipset(gondolom SYS vagy ALI)) Ez egy fél éve került 300 bruttóba SXGA kijelzővel. A gép szerintem és tulaj szerint is nagyon össze volt rakva. A hangja sem volt észrevehető (igaz nem játszottunkra rajta). Viszont a gép 3+ kg. Ezért komoly aksi van benne, amivel 2+ órát is kibír.
[Szerkesztve] -
karib
addikt
mAh-ban az akku kapacitását szokták megadni, 4000 mAh egy tipikus akku, tuti nem a gép fogyasztása (vagy akkor egy 4k-s akkut egy órán belül megenne).
Az IBM R-rel nem hinném, hogy rosszul jársz, a márkás gépekkel egy gond lehet, hogy drága hozzá egy plusz akku, ami neked mindenképp érdemes megfontolni. Az Aopenekhez pl. nagyon olcsón lehet kapni plusz akkut (nettó huszonpárezer asszem). Nézd meg a Gigabyte N601 cikkünket, ott látható, hogy ha csak pötyögsz rajta, akkor elmegy majdnem 5 óráig, de ha dolgoztatot, akkor a Centrino platform sem képes csodákra, és ugyanúgy lemerül 2 óra alatt, mint egy P4-es. -
karib
addikt
Bármilyen Centrino platformos (pontosabban Pentium M processzoros) gép pótakkuval :) Célszerű rögtön úgy nézni az árakat, hogy mennyi a gép és mennyi egy plusz akku. Idővel úgyis csökken az akku kapacitása, tehát hosszú távon ma még nem lehet egy akkuval 5 órára bazírozni.
Jobbak tudnak olyat is, hogy a CD helyére lehet másik HDD-t, akkut stb. rakni, így akár 8-10 órát is el lehet érni egyhuzamban, de szerintem ez drága megoldás, inkább egy plusz standard akkut érdemes nézni.
Játszhat az adott gép energiagazdálkodási képessége is, a Centrino platformé alapból elég jó, de az Asus pl. kimondottan büszke a Power4 Gear szoftverére, nem tudom, hogy másoknál mi van és mit tudnak. 300-400e nettó között nagyon sok centrinós gép van, amibe még egy akku is belefér, bruttó 400-ért is talán lehet akasztani valamit (Aopen, ECS?).
Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Nintendo 3DS és DS topic
- Az AMD-vel tervezi a következő generációs Xboxokat a Microsoft
- ZIDOO médialejátszók
- Xbox tulajok OFF topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: H110-es lapban 10.gen Comet Lake működhet?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- PlayStation 4
- További aktív témák...
- Dell G3 3500 Gamer laptop szép állapotban dobozával. (i7 10750h, Gtx 1660ti, 16GB ram, 1TB ssd)
- Asus F15 FX516PR 15.6" FHD IPS i7-11370H RTX 3070 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- Újszerű HP 250 G10 - 15.6"FHD IPS - i3-1315U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - 1,5 garancia - MAGYAR
- HP 635 laptop eladó
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest