Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• ravail

senior tag

válasz dnelb #7395 üzenetére

Az nem igaz, amit te írtál! Természetesen Thunderzolee kolléga állítása igaz, miszerint -és ezt a chipset adatlapjának link-jével is alátámasztotta- az Intel GL40-es chipset a 667-es FSB-t támogatja!

Az más kérdés, hogy egyes alaplapgyártók ezt a korlátot -kiváló mérnöki munkával- átlépve az ilyen GL40-es chipset-es rendszerek egy részénél lehetővé tették a 800-as FSB kezelését.

Abban viszont igazad van, hogy kezeli, vagyis bele rakható a 800-as FSB-s Penryn architektúrájú CPU-k, amit ezen a Toshiba fórumon is állítanak!

De ezt -vagyis azt, hogy a GL40-es chipset-es notebook-ok egy részébe bele tehető az FSB 800-as CPU- alá tudom támasztani. Egy konkrét példa: Az Asus K50ij GL40-es chipset-es. "Gyárilag" 800-as FSB-s T4400-as CPU-val szerelten vettem kettőt, az egyikbe most T6600, a másikba T9300-as működik.

Thunderzolee ! Már a bvvitya kérdésére adott válaszok kapcsán is próbáltam kerülni a konfliktust. Most sem óhajtok vitát szítani! De: Amit itt leírtam, az a korábbi laptopok esetében is igaz. Az a közel 5 éves laptopom amiről most is írok, egy Asus F7E. Szintén 965-ös chipset-es, mint a CpuZ kép alapján a bvvitya laptopja. "Gyárilag" FSB 667-es Merom CPU-val jött ki. Kapott T7500-at (Merom FSB800) és ezzel ment 4 éven át hibátlanul. Majd tavaly augusztusban kapott T9300-at (Penryn FSB800), és azóta ezzel megy hibátlanul!
    Sajnos -vagy hála a mérnöki kimagasló munkának (?)-, csak a chipset típusa, és a gyártói jellemzők alapján -szerintem- már régen nem dönthető el a kérdés! :R

Új hozzászólás Aktív témák