- Milyen okostelefont vegyek?
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Motorola Razr 50 Ultra - ajtó, ablak
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- One mobilszolgáltatások
- Második bétánál jár a One UI 8
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
Új hozzászólás Aktív témák
-
ravail
senior tag
Az nem igaz, amit te írtál! Természetesen Thunderzolee kolléga állítása igaz, miszerint -és ezt a chipset adatlapjának link-jével is alátámasztotta- az Intel GL40-es chipset a 667-es FSB-t támogatja!
Az más kérdés, hogy egyes alaplapgyártók ezt a korlátot -kiváló mérnöki munkával- átlépve az ilyen GL40-es chipset-es rendszerek egy részénél lehetővé tették a 800-as FSB kezelését.
Abban viszont igazad van, hogy kezeli, vagyis bele rakható a 800-as FSB-s Penryn architektúrájú CPU-k, amit ezen a Toshiba fórumon is állítanak!
De ezt -vagyis azt, hogy a GL40-es chipset-es notebook-ok egy részébe bele tehető az FSB 800-as CPU- alá tudom támasztani. Egy konkrét példa: Az Asus K50ij GL40-es chipset-es. "Gyárilag" 800-as FSB-s T4400-as CPU-val szerelten vettem kettőt, az egyikbe most T6600, a másikba T9300-as működik.
Thunderzolee ! Már a bvvitya kérdésére adott válaszok kapcsán is próbáltam kerülni a konfliktust. Most sem óhajtok vitát szítani! De: Amit itt leírtam, az a korábbi laptopok esetében is igaz. Az a közel 5 éves laptopom amiről most is írok, egy Asus F7E. Szintén 965-ös chipset-es, mint a CpuZ kép alapján a bvvitya laptopja. "Gyárilag" FSB 667-es Merom CPU-val jött ki. Kapott T7500-at (Merom FSB800) és ezzel ment 4 éven át hibátlanul. Majd tavaly augusztusban kapott T9300-at (Penryn FSB800), és azóta ezzel megy hibátlanul!
Sajnos -vagy hála a mérnöki kimagasló munkának (?)-, csak a chipset típusa, és a gyártói jellemzők alapján -szerintem- már régen nem dönthető el a kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo ThinkPad Thunderbolt 3 Dock Gen 2 40AN dokkoló
- Eladó gyári Lenovo laptop töltők és töltőfej átalakítók
- Lenovo 100, 300, B50 egyes típusaihoz való utángyártott szűz akku eladó, csere!
- Lenovo Thinkpad USB-C dokkoló
- ÚJ Lenovo ThinkPad világítós MAGYAR billentyűzet X280 A285 X390 X395 L13 Yoga S2 5th S2 Yoga 5th X13
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest