Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
zoli_1989
tag
válasz
opeter87
üzenetére
Akkor ez a típus szerinted jó Cooler Master Notepal I200 R9-NBC-I2HK-GP notebookhűtő?
-
zoli_1989
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy ez a hűtőpad jó minőségű Trust Cooling Stand notebook hűtőpad?
A márkát ismerem csak nem tudom, hogy ebben a kategóriában is jó-e! -
ricsi0307
senior tag
Sziasztok.Nemrég beszereztem egy Sony SVS1512S1ES laptopot és ehhez szeretnék nézni valami hűtőpadot.Mit tudnátok ajánlani?5000-et szánnék rá de ahogy látom biztos, hogy több lesz.Egyébként így néz ki alulról, túl sok szellőző nyilás nincs rajta.

-
sacaboy
tag
Sziasztok!
Ehhez szeretnék egy laptophűtőt venni, ti melyiket ajánlanátok?
Üdv:
Saca
-
@matthew@
őstag
Sziasztok!
Acer Aspire E1-571 (15,6"-os)-es géphez keresnél hűtőt, és ahogy láttam eléggé széles skálán mozog az ár ezen a téren. 5k-ig mi a best buy szerintetek? -
formula01
senior tag
Sziasztok!
Pár hónapja már megkérdeztem inspiron 3737-hez milyen notebookhűtőt ajánlanátok max 10e ft körülig, akkor ezt ajánlottátok. Azóta akadt esetleg jobb vétel ilyen árban, vagy még mindig ez lenne a legjobb, leghatékonyabb?
Előre is köszi a segítséget!
-
KisBundi
őstag
válasz
SMartin-HU
üzenetére
Vettem egyet én is, de nekem borzasztó a hangja! Nincs kicentírozva rendesen a ventillátor és olyan zúgó kattogó hangot ad le, hogy az már zavaró! Persze, így a csapás is elég hamar meg fogja magát adni!

Most nem tudom ilyen ügyben fordulhatok-e garancia ügyben a forgalmazóhoz!
-
kellcucc
aktív tag
Ha valaki ilyet keresne: [link]
-
dejvid8
őstag
Mi a véleményetek ERRŐL a hűtőpadról? Elég ismeretlen márka(Intex), de viszont elég fontos nekem, hogy a lábait be lehessen csukni,vagyis hogy tudjam állítani a dőlésszöget.
Nézegettem Cooler Master hűtőket, ott is vannak jók ilyen árban(max 5000), de azok mind olyanok,hogy a dőlésszöget nem lehet állítani, csak fixen úgy döntve áll a cooler.
Mivel elég sokat utazok,laptoptáskában hordozom a laptopot és a hűtőt, félek nehogy eltörjön az olyan fajta hűtő, amelynek nem tudom állítani a dőlésszögét,vagyis nemtudom a lábait becsukni(mivel nem vízszintesen fekszik a táskában).
Egyébként egy ASUS x54hy típusú géphez kellene.
Mit gondoltok? -
KisBundi
őstag
válasz
SMartin-HU
üzenetére
Azt rendeltem én is! Hangban hogy muzsikál?

-
KisBundi
őstag
Tudtok nekem laptophűtőt még ajánlani? 15,6"-hoz, változtatható fordulatszám és USB HUB ami nagyon fontos.
Pl.: Cooler Master R9-NBC-NXLK-GP Notepal XL vagy Thermaltake CLN0015D Massive23 LX-re gondoltam. Van még vmi hasonló jó?
-
SMartin-HU
tag
Na végre használatban van már egy ideje a Cooler Master Notepal XL.
A HDD-nél -20°C jelent, hogy bekerül a gép alá. A CPU/GPU terén nincs nagy változás üres járatban (mínusz 2-3 °C), de terhelés alatt -15°C hoz. Nekem megérte.
-
opeter87
senior tag
válasz
KisBundi
üzenetére
Rosszul olvastam a kérdést

Szóval ha volt gyárilag módosított/erősített (pl. a legerősebb CPU-hoz általában más jár mint egy belépő Pentiumhoz) hűtés ehhez a modellhez, akkor arra érdemes cserélni.
Ezenkívül szerintem csak a szokásos van, azaz:
-takarítás rendszeresen
-újrapasztázás (ha kell) -
Impressa
őstag
válasz
SMartin-HU
üzenetére
Igen, a réznek (vörös) ennyire jó a hővezető képessége
én trombitalemezt használtam hozzá, mert ez volt itthon.
Na ilyenkor érdemes használni (kell) a pasztát.
Csak ezt nem szoktam ajánlani, hangoztatni, mivel elég veszélyes tud lenni, ha onnan elmozdul, ahogy írod is (zárlatot okozhat). Ez az igazi tuning.
a régi gépek hűtését is fel lehet vele javítani... -
SMartin-HU
tag
válasz
Impressa
üzenetére
Megoldottam nélküle.
A hővezető párnának 3,2 és 6 W/mK a hővezetési tényezője... a réznek meg 399
Majd kiderül mi sül ki belőle.Most vágom méretre a vörös réz lemezkéket
Csak arra kell figyelni, hogy fixen a helyén maradjon és ne okozzon zárlatot. Pont passzos az 1mm-es vastagság. -
Impressa
őstag
válasz
SMartin-HU
üzenetére
Szívesen!
látom, a a linkelés sem megy ma nekem. 
-
Impressa
őstag
válasz
SMartin-HU
üzenetére
Ha nem elég rugalmas - nem érzed ragacsosnak, picit porózusabb az anyag -, vagy már el van laposodva a gap-pad, akkor érdemes cserélni. Sokan szeretik a gap-padra rákenni a pasztát, de teljesen felesleges, és ráadásul a két anyag halmazállapota sem egyforma, és még a hővezetési tényezőjük is más. A hővezető párnát innen tudod beszerezni:http://hardverapro.hu/apro/hovezeto_cuccok#msg255 A vastagsága lenne még fontos, de azt DaveJr meg fogja neked tudni mondani.

-
SMartin-HU
tag
válasz
vincenthanna
üzenetére
Ki tudod kapcsolni.
-
vincenthanna
csendes tag
válasz
SMartin-HU
üzenetére
Köszi a választ!
Annyi kérdés még, hogy van rajta külön gomb, hogy ki és be tudjam kapcsolni vagy azt csak úgy lehet, hogy kihúzom az USB-t?

-
SMartin-HU
tag
válasz
vincenthanna
üzenetére
Szia!
Nekem a Cooler Master NotePal XL van. Szerintem ennél több teljesítményt egyik hűtő sem tud leadni. 230mm ventilátor, 90 cfm légszállítással.
Ja és nem 17"-ig fér rá a gép. (Hivatalosan 17"+) A kollegám 18" Alienware gépe is ráfért

-
vincenthanna
csendes tag
válasz
drmazsi
üzenetére
Szia!
Köszi a választ.
Most ezen a három gondolkodom. Szerintetek melyiket vegyem? ( Nem a kinézett a fontos, hanem a jó hűtés
)http://www.aqua.hu/cooler-master-notepal-x3-17-notebook-huto-r9-nbc-npx3-gp-180309.html
http://www.aqua.hu/cooler-master-notepal-xl-17-notebook-huto-r9-nbc-nxlk-gp-248381.html
http://ipon.hu/webshop/product/thermaltake_cln0015d_massive23_lx/165903 -
ClioRS
őstag
válasz
drmazsi
üzenetére
De, én például ölbe vett laptoppal játszom.
Akkor ne fogadd el (bár szerintem nem vagy tisztában az elfogadás fogalmával), viszont akkor ne is hurrogd le, hogy miért akar ölbe véve játszani.
Lehet, hogy felesleges, de:
1. valami kell alá, hogy ne a lábon legyen
2. ugyanannyiba kerül, mint a sima párnás tartó
3. ha már ott a venti, akkor miért ne használjam? -
ClioRS
őstag
válasz
drmazsi
üzenetére
Miért ne akarhatná a gépet ölbe venni?

Én is azért vettem lapairt, hogy ölbe tudjam venni, ha meg játszom, akkor bekapcsolom a hűtő részét. Mondjuk azt hozzá kell tenni, hogy én 3000párszáz forintért vettem edigitalban, aminél egy sima notebooktálca drágább volt, így megérte. -
drmazsi
aktív tag
válasz
Mclovin
üzenetére
Mindegyiket ölbe lehet venni....
A másik kérdés, hogy miért akarod ölbe venni a notebook hűtőt is a laptoppal?
Ha meleg neked a gép alja, arra vannak notebooktálcák szivacsos alsó résszel [link]. A géped meg abszolut nem melegszik, ismerősnek is van egy lenovo z510.Ha ölbe vehető laptophűtőt szeretnél, akkor tessék : lapair
-
Mclovin
senior tag
Sziasztok!
Egy z510-hez keresnék hűtőpadot (biztos ami biztos). Nem akarok túl sokat költeni rá... cmc3-l az a gond, hogy nem tudnám ölbe venni.
Erről mi a véleményetek?
[link] -
drmazsi
aktív tag
válasz
vincenthanna
üzenetére
Lenovo alá nem kell semmi, tényleg jó a hűtés, de ha venni akarsz és van keret, akkor valamelyik cooler mastert, ami tetszik neked.
Ajánlott a cmc3, vagy a X3, vagy az XL-
-
drmazsi
aktív tag
válasz
KisBundi
üzenetére
Nemtudom pontosan megmondani, de reálisan nézve szerintem 7-10 fok körül lesz a csökkenés. Lehet több, lehet kevesebb, függ a burkolattól, a szobától, a coolertől.
3000 ft a coolermaster cmc3, ennyit megér neked h kipróbáld h mennyit is ér a laptopodnak.
Vannak a drágábbak is, azok hatásfoka is változó.
Szerintem mindenképp ajánlatos egy cooler laptop alá amit tényleg nyuztatnak, meg persze jön a nyár.
Én egy coolermaster ergostand 2-őt használok, megvagyok elégedve vele.
Öcsém egy thermaltake massive 23 lx-et, az is jó.
Haver egy coolermaster notepal xl-t, ott még a kezed se izzad le, mert oda is megy huvos levegő, és a gép is hul. -
vincenthanna
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Nekem egy Lenovo z510-es notebookom van. Akinek van ilyen notije azt tudja, hogy ez a gép nem a túlmelegedésről ismert, de én a biztonság és megnyugvás kedvéért vennék hozzá egy notebook hűtőt.
Melyiket ajánljátok ehhez a típushoz?
A képen látszik, hogy milyen a noti alja, és ehhez mérten a legmegfelelőbbet keresem:

A válaszokat is előre köszönöm!
-
drmazsi
aktív tag
válasz
KisBundi
üzenetére
Újrapasztázás és takarítás is sokat segíthet.
Ahogy nézem a géped alját, vagy cooler master U3 és ráírányítod a kisventiket, vagy egy nagyobb 1 ventis tesója, fentebb említett cooler master X3, vagy a legolcsóbb megoldás ami szintén nagyon jó lehet a cooler master cmc3
-
drmazsi
aktív tag
válasz
SMartin-HU
üzenetére
Ha a keret engedi akkor mehet.
Több por jut majd be, tisztogatni kell gyakrabban, de tuti hűteni fog annyit h ne melegedjen túl a laptop.
-
KisBundi
őstag
Sziasztok! A leírásomban lévő laptopot szeretném kicsit hűvösebbre tenni! Tudtok vmi megoldást hogy hogyan tudnám kicsit növelni a hűtését. Egy hűtőpaddal milyen javulást tudnék elérni? Esetleg a hűtéséhez hogyan tudnék hozzányúlni vagy javítani vhogy?

-
SMartin-HU
tag
válasz
drmazsi
üzenetére
Jelen pillanatban csak az adatok elérését biztosítja. Az X3-at elméletileg az XL váltja és 89.8 CFM a légszállítás, 230mm ventilátorral. [link] Szerinted?
(#5439) Imy - Amikor a burkolat rajta volt, nyáron elérte a 90°C. Állandóan leállt. Levettem a burkolatot, újrakentem és utána megint jó volt. Aztán selejtezték papíron és mást használtak. Most újra elővettük.
Kap egy pasztát és a réz hővezetőket is karbantartom, hogy megszabaduljunk az oxid rétegtől. + egy hűtőpad, valami normális fordulaton.
-
Imy
veterán
válasz
SMartin-HU
üzenetére
Burkolat nélkül nem igazán nyerő használni...
-
drmazsi
aktív tag
válasz
SMartin-HU
üzenetére
Cooler master notepal X3-at ajánlom.
65-76CFM levegőt küld 16-23dba-el. Ventiszabályozós.
Viszont ha nem kell szabályzó, mert 0-24ben megy, akkor ez sem rossz választás : Cooler master cmc3 (3 ezer forint)
Tetszik a gép alja...

-
drmazsi
aktív tag
válasz
SMartin-HU
üzenetére
Én vallom h a légszállítás fontos, így 1 nagy a legjobb. Persze csak ha van elég szellőződ. ha nincs sok, akkor több kicsivel megcélozni azokat.
Milyen a házad alja?
-
SMartin-HU
tag
Ti hogy álltok a témához? Egy nagy hűtő, nagy légszállítással vagy több kicsit?

-
Tippcsi10
tag
Sziasztok!
Szedett már szét valaki közületek Thermaltake Massive 23 lx hűtőpadot?
Ki kellene takarítani meg a ventilátort kicsit megolajozni, de nem tudom szétszedni. -
opeter87
senior tag
Az nem sok, esetleg megpróbálhatod a RMClock nevű programot, aminek a segítségével további hőfokokat lehet lefaragni, erről bővebben szerintem a Dell topicban érdeklődj.
Asztalikhoz mérten magasabb a laptopok hőmérséklete, de ez normális.A 45 fok meg szerintem paplanon mérve teljesen rendben van.
Ha 4 hónapja volt pasztázva, akkor nem kell újra megcsinálni szerintem.#5426 SMartin-HU
Kár. Akkor viszont szabadon lehet újra pasztázni "otthon" is. -
Kar07
tag
válasz
opeter87
üzenetére
Netezés közben 45 fok körül volt amikor néztem, bár olyankor mindig volt alatta egy nagy paplan
Én asztali géphez vagyok szova, ezért nekem ez már soknak tűnik.
Kb. 4 hónapja volt újrapasztázva de lehet megcsinálom megint.
Egyelőre a nyári meleg miatt aggódom előre, ezért néztem volna valamit hozzá. Talán a pasztázás segít, ha nem akkor majd kitalálok valamit még. -
opeter87
senior tag
válasz
SMartin-HU
üzenetére
Vedd amelyik szimpatikusabb számodra, nyilván lehet eltérés a két hűtő között, de nem hiszem, hogy ez a gyakorlatban több lenne mint 1-2 fok.
A T530 már nem garanciális?
Én ilyen pasztát használok már évek óta szerintem már 50+ gépet megcsináltam és még mindig nem fogyott el. -
opeter87
senior tag
Sajnos nincs ilyen méretben olyan hűtő ami megfelelne neked, mert ami jó lenne ágyban/ölben az méretben túl nagy és állandóan el fog rajta csúszni a laptop.
Mennyire melegszik amúgy a gép, hogy hűtő kell? Mikor volt utoljára rendesen kitakarítva illetve a processzor újra pasztázva?
-
Kar07
tag
válasz
opeter87
üzenetére
Igen, 13-as a noti, 31x22 cm a mérete. Amiket eddig néztem nagyobbak, de ehhez a mérethez nem találtam olyan hűtőt, ami jó lenne asztalra és ölben is.
Illetve a notin csak egy usb port van, előnyös lenne egy usb hubos hűtő de végülis ez a kisebb gond.
Nézek tovább, de ha van tipped azt megköszönöm. -
opeter87
senior tag
A E4300 az 13-as noti nem?
Nekem volt egy Dell XPS M1330 szintén 13-as és a próba kedvéért rátettem egy Cooler Master U3-ra, szószerint leesett róla.
Szóval jók a hűtők amiket linkeltél (kivétel az utolsó), de én nem venném meg egyiket sem egy 13-as notihoz, mert egyszerűen túl nagyok ezek a hűtők egy ilyen "kicsi" géphez.
-
Kar07
tag
Sziasztok!
Páromnak szeretnék venni egy laptop hűtőt és véleményeket szeretnék kérni. Melyiket ajánlanátok?
Zalman NS-2000
Cooler Master Notepal Ergostand
Thermaltake Massive 23 GT (feketében)
Media-Tech Heat Buster 4A Zalman és a Thermaltake tetszene jobban a nagy venti miatt. A Media-Tech olcsó, de nem igazán bízom benne.
Egy Dell Lattitude E4300-hoz kellene és lényeges hogy asztalon és ágyban ölben, vagy az ágyra téve is használható legyen, ezért néztem állíthatóakat.
Előre is köszi!
-
opeter87
senior tag
válasz
SMartin-HU
üzenetére
Én az U3-at venném (nekem is volt. mikor olyan gépem volt ami alá kellett hűtő, most egy hűvös és néma TP T400-om van), mert tényleg oda teszi a ventilátorokat az ember ahova akarja.
Ha nagyobb teljesítmény kell, akkor én inkább a CM X3-at nézegetném még.
Annak a Lenovo T530-nak jó hűtéssel kell rendelkeznie, így nem hiszem, hogy nagyon melegednie kéne. Ha mégis melegszik, akkor pedig garanciában újra pasztáztatnám vagy cseréltetném a hűtését.
-
SMartin-HU
tag
válasz
opeter87
üzenetére
Az U3 tetszik abból a szempontból, hogy tényleg oda teszem a ventilátorokat ahová akarom, de a légszállítása a 80mm ventilátoroknak nem valami híres. Ennek ellenére is ezt javasolod? A későbbiekben szerintem a Lenovo alá fogom betenni, ha örökre selejtezésre kerül az Acer.
Ezek maradtak játékban.
COOLERMASTER NotePal U3 Plus (80mm)
COOLERMASTER Notepal XL (230mm)
COOLERMASTER NotePal L1 (160mm)ZALMAN ZM-NC3 (200mm)
ZALMAN ZM-NS2000 (220mm)
ZALMAN ZM-NC11 (220mm)Maradjon az U3? Árban nincs nagy eltérés. hogy számítson most.
-
opeter87
senior tag
válasz
SMartin-HU
üzenetére
Cooler Master U3, oda teszed a ventieket, ahova akarod. Így könnyen meg lehet találni az optimális helyeket a ventilátoroknak.
-
SMartin-HU
tag
Esetleg valaki válasz? vagy nekem bármi jó lenne ide?
-
Impressa
őstag
Igen azzal jár, ha a matrica megsérül, ami a bill. alatt vagy a procinál található. Inkább mond azt a szerviznek, hogy túl forrónak találod gépet, időnként kikapcsol. Akkor tuti újrapasztázzák neked, és nem is lenne baj, mivel lassan itt a nyár. Ha 49-50°C-os hőmérséklet alapjáratra értetted, akkor mindenképpen kell rá a paszta.
-
Doblós
aktív tag
Még egy gyors kérdés.
Ha én újrapasztázom a notit,ugrik a gari?Vagy vigyem be és újrapasztázzák?
Alapjáraton 49-50 fokos a proci. -
SMartin-HU
tag
Sziasztok 2db gépre kellene tanács.
Az egyik egy Lenovo ThinkPad T530, a másik egy nyugdíjazott céges, amit újra hadrendbe állítanak.... Acer TravelMate 5520G.

Az Acer lenne a fontos, mert ez tényleg melegszik és 0-24 fog működni (amíg bírja). A burkolatot nem fogja visszakapni. Ennél 10.000Ft keretet adtak, de nem feltétlenül kell kimeríteni amennyiben van jó hűtő.
A nagy, lassabb hűtő vagy a kisebb, gyorsabb jobb ilyen célra?
-
kooji
csendes tag
vagy esetleg még ezen gondolkozom Cooler Master U Stand
-
opeter87
senior tag
válasz
viktorider
üzenetére
Cooler Master Infinite EVO ami ajánlott hűtő ölben/ágyban való használathoz.
-
Doblós
aktív tag
Helló Urak!
Engem is érdekelne ez a laptophűtés.
Nagyon szimpatikus az a CoolerMaster C3 árban is és kinézetben is.
Jelenleg egy Lenovo G580-am van.
Megfelelő lenne neki az a pad?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ Bontatlan Apple MacBook Neo 13 A18 Pro - 8GB/512GB SSD Touch ID (MHFG4MG/A) Indigo -3 év garancia
- ROG Strix G713PV 17.3" QHD IPS Ryzen 9 7945HX RTX 4060 16GB 512GB NVMe gar
- Victus 15.6" FHD IPS Ryzen AI 7 350 RTX 5060 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- MSI Thin GF63 12UDX 15.6" FHD IPS i7-12650H RTX 3050 16GB 512GB NVMe gar
- Gigabyte AERO X16 1VH 16" QHD+ IPS Ryzen AI 7 350 RTX 5060 16GB 512GB NVMe SSD gar
- HP ProDesk 600 G3 Mini,i5-6500T,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11, WIFI
- Ryzen 7 9850X3D // Számla // Garancia //
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÚJ 27% - Corsair iCUE SP120 RGB ELITE Triple (CO-9050109-WW) ARGB ventillátor szett!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Nézz egy CPU/VGA hőfokot terhelés alatt és ha nagyon magas, akkor érdemes elgondolkodni egy takarítás/pasztázáson! 
De ha minden áron akarsz, akkor egy CMC3 is elég hozzá! 

én trombitalemezt használtam hozzá, mert ez volt itthon.
Csak arra kell figyelni, hogy fixen a helyén maradjon és ne okozzon zárlatot. Pont passzos az 1mm-es vastagság.
Ahány ház, annyi szokás, ennyi...
)

Akkor CM lesz