- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
gt007
tag
válasz
unclefucka #3990 üzenetére
Erre nem tudok mit mondani. Próbálj meg várni az FN F8 lenyomása után egy percet, hátha lassan kel életre, ilyet már láttam.
Esetleg nézd meg, hogy a BIOS-ban nem e lehet beállítani, hogy bekapcsoláskor aktív legyen a wifi.
Az sem kizárt, hogy hardver hiba. -
gt007
tag
Ha javítani kell, mindenképpen szerízbe kell vinni. Lehet a VGA, vagy akár az alaplapi chip (északi, vagy déli híd) lazult le a túlmelegedéstől. Ezt vagy tudják orvosolni szervizben, vagy alaplap cserét fognak javasolni. Nem olcsó mulatság.
Azért a helyedben lehet megpróbálnék lementeni róla mindent, és újra telepíteném, hátha csak valami alkalmazás hiba okozza, bár ennek nem sok esélye van, de hátha.
Ellenőrizd a HDD-t is (HD Sentinel), nem e bad sectoros, mert attól is fagyhat!
A memóriát is teszteld le! -
gt007
tag
Szia.
Elég ventit cserélni benne, de addig ne is használd, nehogy túlhevüljön valamelyik chip.
Itt van egy, nem azért, hogy megvedd, de a leírás alapján az X52 ventije is jó hozzá.
Notebook bontókban érdeklődj, ott talán találsz bontott ventit. -
gt007
tag
válasz
jahatpersze #3962 üzenetére
Nem minden VGA integrált, de a készülék típusod alapján a neten utána nézhetsz.
A szalagkábelt külön is tudják cserélni, de lehet az is, hogy csak kicsúszott és meg kell igazítani, bár ez ritka. -
gt007
tag
Akkor lehet, hogy az alaplapi hangkártya megadta magát. esetleg próbáld meg BIOS-ban kikapcsolni, aztán kapcsold be a gépet, utána restart és Bios-ban kapcsold be. Egy asztali gép alaplapjánál egyszer ez segített, hátha neked is bejön.
Ha nem, akkor javasolnék egy USB-s hangkarit. -
gt007
tag
válasz
Pugilla #3924 üzenetére
Bekapcsolásnál sem villog a kis lámpa, akkor sem tudod kinyitni?
Ha úgy működik, tegyél be egy boot lemezt és próbáld meg arról indítani. Ha sikerül, nem az rossz, abban az esetben, lehet az oprendszerrel van a gond, lehet vírus is.
Ha úgy sem működik, akkor érdemes lenne kivenni és megpróbálni egy másikkal, vagy azt kipróbálni egy másikban. -
gt007
tag
Szia!
Érdekes hibát produkál a géped. Én mindenképpen megpróbálnék BIOS-t frissíteni!
Véleményem szerint, bár ne legyen igazam, lehet, hogy a chipesttel van probléma. Miután a Win-t elkezded telepíteni, az felmásolja a gépre a telepítő fájlokat, köztük, drivereket is. Lehet, felismeri a chipsetet,és pont ez a baj. Talán utána már nem működik, mert avval van a gond.
Elvileg ilyen esetben már dos alatt sem kellene működnie, de nem lehetetlen.
Az is chipset hibára utal, amit a pendrive-al művelt, hiszen mindent az vezérel, az USB-t is.
Talán a melegedéstől lelazult a chip, talán más hiba. Ha így van, csak szervizben tudják orvosolni, de nem biztos, hogy megéri.
A live CD-vel lehet, hogy működni fog, mert véleményem szerint nem telepít drivereket, csak nagyon alapvetőeket, de rendes telepítésnél,ez nem így van. -
gt007
tag
Szia!
Lehet a win7-nek hiányzik a boot manager, valahogy eltűnt.
XP-t nem biztos, hogy enged telepíteni a win7, esetleg próbáld meg leformázni a HDD-t és utána próbálkozz vele.
Win7 frissítése a telepítő lemezről megoldhatja a gondodat. Azért ellenőrizd a HDD-t HD sentinel progival, biztos, ami biztos. Úgy tudom van egy DOS-os változata, amit pendrive-ra is fel lehet tenni, arról bootol és minden eredményt kiír neked. -
gt007
tag
válasz
Balage85 #3838 üzenetére
Szia!
Hasonló hibával már találkoztam más típusú laptopnál.
Először a touchpad használata közben lefagyott, aztán már a billentyűzet használata közben is. Egyre sűrűbben előfordult, a végén már szinte bekapcsolás után azonnal.
A hibát chipset okozta, egy szervizben javították 25000 pénzért.(reball)
Északi, vagy déli híd chipnek, már nem tudom melyik volt, a forrasztása a melegedéstől elengedett, ez okozta a hibát.
Én javítás után eladtam a gépet, mert nem tudták megmondani, mennyire lesz tartós, és 6 hónap garit vállaltak a munkára.
Tökéletesen működött utána, de inkább eladtam, nem akartam többet rákölteni.
Egyébként ez egy Acer gép volt.
Kikapcsolni ki tudod utána is, a power gombot tartsd lenyomva és ki fog kapcsolni. -
gt007
tag
válasz
#30662400 #3833 üzenetére
Véleményem szerint ezeket a gépeket nem játékra tervezték.
A túlmelegedést okozhatja az, hogy a procid valamiért folyamatosan 100%-on működik.
Mivel gondolom garanciális még a géped, javaslom vidd el szervizbe, de ne dicsekedj avval, hogy játszol rajta, csak a túlmelegedést add elő ügyesen.
Lehet a hűtő is elkoszolódott és romlott a hatásfoka, talán egy alapos tisztítás, és a cpu újrapasztázása megoldja a gondot.
A HDD-d állapotát ellenőrizheted a HDD Sentinellel, de véleményem szerint, nem ott van a gond. Ha a géped melegszik, természetes, hogy a HDD is melegebb, hiszen egy légtérben vannak -
gt007
tag
válasz
zolforg #3801 üzenetére
Személyes tapasztalatom szerint nem az a baj, de legyen neked igazad!
Egyszer egy Acer notiban csinálta ezt a kijelző, ott is próbálkoztunk kábel-inverter cserével, de a végén kiderült, hogy a kijelző elektronikája volt hibás.
Ha a felbontással volna probléma (erre is volt már példa), akkor a kép a kijelző közepén helyezkedne el véleményem szerint, és kétoldalt, esetleg alul és felül is fekete háttér lenne.
Ez csak a személyes véleményem a tapasztalataim alapján. Ha volna a közeledben egy szerviz, esetleg meg kéne őket kérni, hogy a kijelződet teszteljék le. Vagy egy ismerősöd, akinek hasonló 15,4-es kijelzőjű notija van. Ha a kép ugyan ilyen lesz, akkor biztos kijelző hiba. -
gt007
tag
válasz
mukiyou #3791 üzenetére
Szia!
Tedd rá egy külső monitorra, használd úgy. Ha előjön a hiba, de a külső monitoron jó a kép, akkor szinte biztos, hogy inverter, esetleg kijelző elektronika hibás (inverterre tippelnék).
Ha a külső monitoron is ugyan ilyen lesz a kép, akkor VGA hibával kell szembe nézned! -
gt007
tag
válasz
Phoenixy #3767 üzenetére
Először ellenőrizném az invertert.
Valószínűleg a kijelző szalagkábelét cserélték ki, no meg a kijelzőt is, de nem tudom az inverterrel miért nem próbálkoztak.
Nem biztos, hogy az a baja, valóban hallottam már olyan esetről, hogy az alaplap hibásodott meg és azért volt hasonló hibája a gépnek. -
gt007
tag
Én a helyedben megpróbálnám először egy másik oprendszerrel (XP).
Ha avval nem csinálja, akkor valamilyen win 7 driver probléma lehet.
Próbáld meg a drivereket egyesével feltenni, és használni közben.
Így ki lehetne szűrni, hogy melyik driver telepítése után kezdi el csinálni.
Jó játék, de hátha bejön.
Ha megvan, akkor vagy driver probléma, vagy avval a hardverrel van a gond.
Az sem kizárt, hogy az északi híd chip kezd szórakozni az alaplapon, azt talán szervizben tudják javítani.
Először mindenképpen xp telepítést javasolnék. Ha úgy minden ok, akkor legalább az alaplap hibát kizárhatod. -
gt007
tag
válasz
Slash20 #3763 üzenetére
Ha úgy jó a kép, akkor talán valami földelési probléma lesz.
Keress a gépben egy földelési pontot, és tegyél egy vékony vezetéket a csavar alá, kösd össze azzal a ponttal. Ha úgy megy, akkor jó, ha nem, akkor lehet, hogy az LCD elektronika hibásodott meg, de egy próbát mindenképpen megér. -
gt007
tag
válasz
Algoflex91 #3757 üzenetére
Szia.
A recsegő hang, és az egér illetve kép fagyása, alaplap hibára utal.
Véleményem szerint északi, vagy déli híd chip hiba lesz.
Vidd szervizbe, ott le tudják tesztelni rendesen.
Lehet melegedéstől van, és forrasztással (reball) javítható.
Ne bízd kontárokra, akik hőlégfúvóval csinálják! Normális szervívben javíttasd.
Persze lehet más hibája van, de az eddigi tapasztalataim szerint Én erre voksolnék. -
gt007
tag
válasz
Remus389 #3747 üzenetére
Szia!
Sajnos az első bejegyzésedet nem látom a géppel kapcsolatban, de amit le tudtam szűrni az az, hogy a gépet a HDD környékén ért egy ütés, és azóta nem megy, mármint a HDD?
Ha így van, akkor a HDD-t egy másik gépben, esetleg egy külső meghajtóval teszteld le.
Ha indul a géped, akkor felbootolhatsz egy live XP lemezről is, az csak a ramot használja, hogy látja e a gép a HDD-t.,sokszor az elektronika megúszta, így a gép lázja, de mechanikai hibája lehet. Azt is szem elött kell tartani, hogy esetleg sérült a HDD foglalat, esetleg az alaplapon a forrasztás elengedte egy ponton.
Lehet hülyeségeket írtam, mert az első bejegyzésedet nem látom, de talán nem -
gt007
tag
válasz
spiritex #3740 üzenetére
Szia!
Biztos ami biztos, ellenőrizd a memóriákat (Memtest86), hogy nem e problémás valamelyik modul, bár Én másra gyanakszom.
Véleményem szerint, ha ez csak akkuról indításkor jön elő, vagy az akku elektronikájával, vagy az alaplapi tápáramkörrel lehet valami probléma.
Nem rég egy benq notival volt hasonló gond, annak az alaplapon lett valami probléma az elektronikával. -
gt007
tag
válasz
Ace owner #3738 üzenetére
Véleményem szerint is az.
Ha volna egy usb-s külső HDD kereted, abba bele lehetne tenni és másik gépen HD Sentinellel megnézni az állapotát, vagy van a HD Sentinelnek egy dos-os változata, amit egy pendrivra is rá lehet tenni, ha bootol arról a géped, és úgy is leellenőrizheted.
A HD Sentinelt letöltheted innen :[link] -
gt007
tag
válasz
LaptopSystem #3732 üzenetére
Hát ez így nehéz látatlanban!
Valami ilyesmit keress: Power On Self Test , vagy hasonló.
Lehet találsz ilyet,de előtte a quick felirattal.
Ha ilyen van, és alaphelyzetben ki van kapcsolva, akkor kapcsold be, Ez felgyorsítja a tesztet bekapcsoláskor, talán nem lesz olyan részletes.
Ha nincs elötte a quick felirat, akkor kapcsold ki, és valószínűleg nem csinál majd tesztet. -
gt007
tag
válasz
LaptopSystem #3728 üzenetére
Lehet a qvadro kártyaival van valami probléma.
Esetleg Biosban nézd meg, nem e lehet kikapcsolni, magát a beep-et, vagy a bekapcsolás utáni ellenőrzést. Ha nem ellenőriz semmit, csak indítja, akkor talán nem fog sípolni. -
gt007
tag
válasz
LaptopSystem #3726 üzenetére
A sok sípolás valamilyen hardver hibára utalhat.
Próbáld meg BIOS-ban beállítani a gyári beállításokat. " Setup default".
Ha nem segít, ellenőrizd a memóriákat, Hdd-t és egyéb hardvereket. Egyesével kiveszed, bekapcs, ha sípol, vissza teszed, és kiveszed a következőt.
Talán kiderül mi a baja, ha nem akkor szervizben tudják teljes körűen tesztelni. -
gt007
tag
válasz
Tibitabi #3724 üzenetére
Alaplap hibára gyanakszom, lehet táp áramköri probléma, de chipset hiba is.
Azért mindenekelőtt próbálj meg mindent eltávolítani amit lehet (memória HDD), próbáld meg úgy bekapcsolni. Ha így bekapcsolódik, csak nem ad képet, az jó. Ha így indul, utána tedd bele a memóriát (ha több modul van, csak az egyiket - másikat cserélgetve, és kipróbálva mind a két slotban, Ha így beindul, akkor már képet is kell adnia.
Mielőtt nekiállnál, javaslom, hogy az adaptert és az akkut is távolítsd el, vegyél ki mindent, és a bekapcs gombot így tartsd lenyomva 30 mp-ig.
Utána jöhet a memóriák behelyezés, ahogy írtam (akkut ne tedd vissza, csak a tápot csatlakoztasd.
Ha semmi változás nincs, akkor mindenképpen szerviz. -
gt007
tag
válasz
Brianiac #3720 üzenetére
Nem tudom, érdemes bevinni egy normális szervizbe, mert vannak kisebb szervizek, akik bevállalják, aztán neki állnak hő-légfúvózni, az pedig nem az igazi. Ehhez van egy spéci gép, amivel először leszedik a chipet, aztán reballozzák ugyan avval a géppel.
Ha normálisan megcsináltatod, akkor szerintem még jó ideig használhatod, persze egy nagy szervizben rendesen le is tudjál tesztelni, hátha nem is olyan nagy a baj. -
gt007
tag
válasz
Geller72 #3717 üzenetére
Megerősítve, de azért az invertert is ellenőrizném, biztos ami biztos.
Én is találkoztam már ilyennel, avval az elképzelhető legrosszabb dolog történt.
Az alaplapi VGA kábel csatlakozónál hibásodott meg, hogy mitől, azt ne kérdezd.
Szervizben cserélték a foglalatot és utána jól működött.
Ennek kicsi a valószínűsége, de azért, mint tapasztalatot, leírtam -
gt007
tag
válasz
Brianiac #3716 üzenetére
Szia!
Ha mozgatás közben jön elő a probléma, akkor alaplapi gond lesz.
Véleményem szerint, valamelyik chip forrasztásával lehet a gond (a lábaknál elgyengült a forrasztás, ami mozgatásra egy pillanatra nem érintkezik), egy "reball" -ozás megoldhatja a problémát, de azt csak szervizben tudják javítani. Ezt a melegedéstől lehet, egy idő után előfordul. -
gt007
tag
Sajnos nem biztos, hogy megéri megjavíttatni.
Talán szervizben tudják javítani, bár szerintem alaplap cserét fognak javasolni.
Keress hozzá egy működő bontott alaplapot, vagy egy kijelző hibás gépet (próbagarit vállaljanak az alaplapra!). Új alaplap nagyon drága, azt 3x is meggondolnám a helyedben. -
gt007
tag
Nem szabványosak, típus függő.
Nem túl bonyolult kicserélni. Ha leveszed a kijelző keretet (gumik alatt vannak a csavarok), akkor elvileg az inverter már hozzáférhető. Valószínűleg egy kis csavarral rögzítve van, azt kiszeded, a két oldaláról óvatosan kihúzod a két csatlakozót, és kész.
Mielőtt vásárolsz egyet, érdemes kiszerelni, hogy lásd a pontos típusát, formáját (csatlakozókat is), hogy biztosan megfelelőt vásárolj hozzá. -
gt007
tag
Felpörög a venti, ledek világítanak, csak nem ad képet?
Ha így van, először próbálj meg rákötni egy külső monitort, hogy azon van e kép.
Ha azon van kép, akkor a kijelző körül kell keresni a problémát (inverter, szalagkábel), ha azon sincs kép, akkor lehet videokártya, esetleg alaplap is.
Talán megérné a töltőt is leellenőrizni, hogy biztosan a megfelelő feszültséget és áramerősséget adja le. -
gt007
tag
Én már találkoztam ilyennel, egy Compaq notinál.
Szervízben azt mondták, hogy nem lett megformázva az akku előírás szerint, ettől van ez.
Később a gazdája egyszer kétszer kisütötte, majd 10-12 órát töltötte kikpcsolva, és az érték 8%- ra csökkent.
Ugyal LI-ion aksi, mégis jót tett neki a formázás.
Egy próbát megér, ha a szervíz elutasító választ ad. -
gt007
tag
válasz
Nhorbee #3662 üzenetére
Szia!
Ebay-en lehet találsz hozzá VGA chippet, de nagyon drágán cserélik.
A másik pedig az, hogy lehet északi híd chipset hiba is, mert az vezérli a VGA-t.
Én inkább alaplapot keresnék hozzá kompletten, mert a hiba bizonytalan.
Lehet veszel egy VGA chippet, jó pénzért kicserélteted, aztán kiderül, hogy északi híd hibája van. -
gt007
tag
válasz
sagvary #3655 üzenetére
Azt a program nem tudja, hogy nincs benne kábel, ez egy szabvány szöveg, amit hasonló hibák esetén kiír. Ez a Te esetedben annyit jelenthet, hogy az alaplapra forrasztott csatlakozót érdemes lenne ellenőrizni. Persze ha avval probléma volna, nem működne, vagy nem ismerné fel a HDD-t.
Véleményem szerint a hibákat lehet, hogy gyenge szektornak, szektoroknak köszönheted, amiből 1-et már hibásként is jelöl.
Valószínűleg az adatok olvasása a gyenge szektorokról, csak nehezen sikerült, ezért hibázott többször is.
Javasolnám, hogy figyeld sűrűn a kondícióját, és ha hirtelen el kezd romlani, akkor gyors adatmentés után cseréld le.
Esetleg HD Tune progival csinálj egy ellenőrzést (ne gyors tesztet), hogy hol van a bad sector, mert ha a HDD elején, akkor veszélyes lehet a rendszer indításra is, ha hátrébb akkor nem gáz, de én úgy particionálnám a HDD-t, hogy a rendszer partíció biztos bad sector mentes legyen. -
gt007
tag
válasz
PistikJozsef #3653 üzenetére
Köszi, hogy megosztottad velünk.
A Packard Bell tulajdonosok biztosan örülnek e hír hallatán, ha még garanciális a gépük.
-
gt007
tag
Én a helyedben elvinném szervizbe, hogy kimérjék rendesen, lehet a táp elektronikával van valami probléma, de mindenesetre nem ártana egy teljes alaplap tesz.sem. Lehet a videókarinak semmi köze hozzá, csak a hiba pont a cserével egy időben jelentkezett.
Persze avval is lehet probléma, talán a szerviz másik gépben le tudná tesztelni, vagy a tiedet egy másik VGA-val. -
gt007
tag
Szia!
Próbáld meg a saját billentyűzetét kikötni, tegyél rá egy usb-s billentyűzetet.
Ha avval normálisan megy, akkor lehet a bill. ment tönkre, vagy alaplap hiba is lehet.
Először próbáld meg USB-s billentyűzettel, az eredetit kikötve, ha úgy jó, akkor egy bill cserével próbálkoznék, ha úgy sem megy, akkor alaplap.
Ha az usb-s billentyűzettel jó, akkor tesztelgesd a tapi padot, mert ha alaplap hiba, akkkor valószínűleg az sem fog rendesen működni, vagy lefagyogat a gép. -
gt007
tag
válasz
ktibi1989 #3641 üzenetére
Szia!
Én már találkoztam ilyen problémáva, persze külső kijelzőn mindig jó volt a kép, csak a sajátján nem.
Akkor nekem kijelző elektronika hibám volt, kijelzőt kellett cserélnem.
Lehet, hogy neked más, mert nekem live cd-vel is ezt csinálta.
Nézd meg külső monitoron, ha ott jó a kép, akkor lehet neked is kijelző elektronika lesz! -
gt007
tag
válasz
Ace owner #3632 üzenetére
HDD-t letesztelheted a HD Sentinel progival, innen letöltheted: [link]
A memóriát legjobb dos-ban letesztelni.
Ehhez ajánlanám a memtest86 programot. Csinálsz egy boot floppyt, ha van USB-s floppy meghatód, és arról elindítod, de nézz körül, mert lehet van cd változata is. -
gt007
tag
válasz
LaptopSystem #3624 üzenetére
Ennek örülök.
Azért megírhatnád, hogy pontosan mi volt a kártya típusa, és hogyan sikerült megoldani a problémát, hátha lesz, vagy van olyan aki hasonló problémával küzd. -
gt007
tag
válasz
LaptopSystem #3617 üzenetére
-
gt007
tag
válasz
LaptopSystem #3616 üzenetére
A 21 után még kellene legyen egy betű!
A kártya típusát nem tudod? -
gt007
tag
válasz
cassius.clay #3605 üzenetére
Értem, nem tudom mi lehet.
Nem lehet, hogy azért írja ezt ki, mert nem ismeri fel az akkut? -
gt007
tag
válasz
cassius.clay #3602 üzenetére
Nem tudom, nekem voltak notijaim, amikben sokkal rosszabb állapotú akkuk voltak, de ilyet soha nem írt!
"az akku át van húzva,de tölti. Ha rámegyek,csak annyit hogy csatlakoztatva , töltődik, de telepcsere javasolt " -
gt007
tag
válasz
cassius.clay #3598 üzenetére
Hát persze, jól hangzik.
De az alaplapot kérd el amit kiszednek (persze nem biztos, hogy azt adják)
Azért próbáld meg a másikat is, hátha azt mondják bevizsgálás után, hogy sokkal olcsóbban javítják, vagy nem rossz az alaplapod, hanem az akkud. Bár ha másik akkuval is ezt teszi, akkor inkább a lapra tippelnék. -
gt007
tag
válasz
cassius.clay #3595 üzenetére
Őket merem ajánlani,[link]
Én már vittem hozzájuk táp hibás gépet.
Egy Benq noti volt, hagy ne mondjam, hogy eltört a jack dugóalj, és az egész elektronika zárlatos lett.
Javították az elektronikát, és cserélték a zugaljt (25+áfa) lett a vége.
Előtte másik szervizben azt mondták 7000 Ft bevizsgálási díjért, hogy alaplap csere. -
gt007
tag
válasz
cassius.clay #3591 üzenetére
Véleményem szerint 10-20e között.
Olyan helyre vidd, ahol nincs bevizsgálási díj, így eldöntheted, hogy megakarod e csináltatni,vagy sem, bár szerintem érdemes minél előbb.
Addig is, szerintem ne használd akkuval, nehogy valami túlmelegedjen, és további problémák legyenek. -
gt007
tag
válasz
cassius.clay #3590 üzenetére
Ez esetben ellenőrizd a BiOS-t, hogy nem e lett elállítva valami, esetleg nyomjál neki egy default setup-ot.
Másodsorban Tim82-t idézem egy előző bejegyzésből "a venti bekapcsolásáért felelős hőérzékelő szenzor nem működik helyesen"
Ezt is gondolom szervízben tudják ellenőrizni.
Azért nézd meg a procid hőfokát is, nem e magas valamiért?
Talán tisztításkor le lett véve a hűtőborda és nem lett megfelelően pasztázva, így a borda felé nem jó a hőleadás, és hamar bemelegszik, illetve sokkal lassabban hűl le. -
gt007
tag
válasz
cassius.clay #3588 üzenetére
Első körben mindenképpen ki kellene próbálni egy másik (kölcsön) akkuval, mert lehet,hogy az zárlatos.
Ha nem avval van a baj, akkor az alaplapi táp elektronikával, azt szervizben biztosan ki tudják mérni, és tudják orvosolni is.
Nem hiszem, hogy ezért alaplapot kell cserélni. -
gt007
tag
válasz
Akheron #3584 üzenetére
Hidegen bekapcsol a géped, működik?
Ha igen, ne erőltesd, mert ha az alaplapon túlmelegszik a CPU foglalat másik oldalán a forrasztás, akkor borsos lesz a javítás.
Ha van otthon egy multimétered, akkor kapcsold be a notit és mérj rá a venti foglalatra, hogy van e benne feszültség. (rövid ideig, ne terheld és melegítsd a procit!)
Ha igen, akkor biztos a venti adta meg magát.
Ha nincs multimétered, akkor egy akármilyen kis feszültséggel működő dologgal kipróbálhatod, csak vigyázz, hogyha drótot odatartod, ne csinálj zárlatot.
Egy pillanat is elég (pl házhűtő venti megmozdul és kész), akkor már tudni fogod, hogy feszültség van az alaplapi foglalatban.
Találkoztam már olyan hibával, hogy a venti minden előjel nélkül megadta magát. -
gt007
tag
válasz
sagvary #3580 üzenetére
Az attól függ, mit jelent az, hogy csekély mértékben eltér.
A feszültség ne térjen el, az áramerősség eltérhet valamelyest, de ne sokkal.
Én egyszer használtam univerzális töltőt, egy acer notihoz.
Eredeti: 19V 3,42A
Univerzális: 19V 3,6ATökéletesen működött, de mindenesetre a 2 órás akkum 1 hónap alatt 30 perces lett.
Nem biztos, hogy köze van hozzá, de Én a töltőnek tulajdonítottam a gyors meghibásodását az akkumnak.
Azóta nem használok univerzális töltőt, inkább veszek gyárit használtan. -
gt007
tag
válasz
PistikJozsef #3577 üzenetére
Szerintem a HDD- vel lesz a probléma.
Én egy új Samsung HDD-vel jártam úgy, hogy 2 nap után nem akart betölteni a Win.Másik gépben USB-s meghajtón keresztül teszteltem, elég sok bad sector volt rajta.
Visszavittem a boltba, 1 hetet vártam, és garanciában cserélték.Ezt csak azért írtam le, mert ha nem akarsz sokáig gép nélkül maradni, akkor talán megérné egy új HDD beszerzése. Ha avval sem megy, akkor jöhet a szerviz, a HDD-t meg külső tárként tudod használni.
De ga jó lesz,akkor nem kell hetekig sóvárognod a géped után, a telefonra várva, hogy mehetsz érte.
(Új HDD sem kell, csak egy olyan, amire Sentinel 100% ír, és semmilyen hibát!)
Írd majd meg mi lett a vége.
-
gt007
tag
válasz
PistikJozsef #3574 üzenetére
Nem.
A Hd Sentinel ugyan azt a 82%-ot fogja mutatni amit ebben a gépben, mert az infót a HDD elektronikájából olvassa ki és az alapján határoz meg egy százalékot., de a felület tesztet lehet, hogy úgy megcsinálhatod zökkenőmentesen. -
gt007
tag
válasz
PistikJozsef #3572 üzenetére
Akkor lehet HDD hiba, de lehet chipset is!
Mindenképpen próbáld meg másik HDD-vel először! -
gt007
tag
válasz
PistikJozsef #3570 üzenetére
Neten, de talán it a ph-n is találsz leírást, hogy hogyan lehet olyan boot lemezt készíteni (xp), ami felmegy a gépedre, az a lényeg, hogy a sata drivert bele kell tenni, és akkor fel fogja ismerni a hdd-t és felmegy rá.
A másik HDD mindenképpen jó ötlet Én is arra gyanakszom. -
gt007
tag
válasz
PistikJozsef #3568 üzenetére
Szia!
Nem tudom a HD Sentinel milyen hibát ír a HDD-vel kapcsolatban (felpörgési, rossz szektor, stb), de Én mindenképpen egy másik HDD-vel probálkoznék először.
Esetleg próbáld meg használni a gépedet egy LIVE XP, vagy hasonló oprendszerrel, hogy úgy is lefagy e?
Azt is megpróbálhatod, hogy egy újratelepített (inkább XP-t jacaslom, mert a win7 elég sok drivert felismer) oprendszert először használd minden driver nélkül, utána egyesével tedd fel a drivereket, mindegyik között tarts szünetet, kicsit használd a gépet.Lehet, így ki tudod zárni, hogy melyik driverrel, vagy hardverrel van a gond.
Mindenképpen próbáld meg másik HDD-vel, aminek nincsen hibája, mert lehet olvasási problémája van, ezért megy 100%-on és fagy le!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- UHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 4Mag 32/512 FHD IPS Intel Iris Xe Magyar
- OHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 16/512 FHD IPS Iris Xe Magyar
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 3:i5 1250P(12mag),16GB,512GB,14"matt TOUCH,vil.HU bill,Lenovo gari 2026.6.25
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- AKCIÓ!!!Acer V3,FullHD core i5 6200u(4X2,8Ghz),8GBRAM,nVme
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezeskonzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Samsung SyncMaster 205BW Monitor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest