- One mobilszolgáltatások
- 65 órányi zenét ígér az Audio-Technica új TWS fülese
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Dell XPS #7612 üzenetére
Vicc az amit néha a márkaszervizek mondanak; de mentségükre szolgáljon, hogy van egy 100-120 ezer Forintos keret amit adnak az ott dolgozó "szakembereknek" és az igazsághoz hozzátartozik, hogy egy elektromérnök (aki igazából az ilyen problémákat rendesen ki tudná deríteni) meg 400 alatt nem helyezkedik el. Ennyi pénzt viszont csak a nagyvállalatok tudnak kifizetni és ott meg inkább gyártásfejlesztésre vagy technológiai újításokra fogják be őket. Én is amikor állást kerestem, akkor nagyon komoly 104 ezer Forintot ajánlottak, és ebből kb. havi 30-40 ment volna el a bejárásra amit természetesen oldjak meg...
Szóval azért van az, hogy a márkaszervizesek szeretnek szuperlatívuszokban beszélni, mert igazság szerint van egy adott terméknek 3-4 típushibája amit a gyártó közöl, aztán ha valami más van, akkor meg jön a porhintés... Pedig valójában az is egyfajta típushiba, csak nem azé a típusé -
-
hentes555
senior tag
-
germinator66
aktív tag
válasz
Dell XPS #7530 üzenetére
Igazából BIOS-ban nem tudom, hol kéne írnia. A boot order-nél persze ott van, de ha kiveszem, akkor is ott marad, úgyhogy az nem releváns.
Sajnos nagyon szét van hullva a rendszer, az USB sem igazán működik, de az bizonyos .sys állományok hiánya miatt, tehát a hardvert felismeri, viszont ODD-t egyáltalán nem.
Ki/be + tisztítás volt mrá, ua. maradt. -
-
sphe
senior tag
válasz
Dell XPS #7439 üzenetére
Köszönöm a kérdéseket, tippeket.
Régebben is volt hasonló probléma, akkor a wifi újracsatlakoztatásával, egy kis (kábeles,wifi kikapcs) pihentetéssel megoldódott.#7438 Muerte75: Reinstall után egy hónapig kvázi jól bírta a wifi. Most viszont nem akar visszajönni. Azt hittem eddig, hogy a szolgáltató/modemmel van a probléma, úgyhogy vagy, pihentetéssel újracsatlakoztatással magához tért. Most a rendszervisszaállítás sem segített.
#7437 mobileman: köszi a tippet. Hasonlóképp gondolkoztunk ebben, csak kiderült, hogy a szomszéd hentesnél nem volt éppen kipróbálásra egy fölösleges e1505 wifi kártya.
#7439 Dell XPS: remélem, hogy a megfelelő válaszokat adom a kérdésedre, a kövektezőket írja ki "A kapcsolat azonosítása sikertelen" "Nincsen hálózat" "A kapcsolat korlátozott"
-
scofield657
csendes tag
válasz
Dell XPS #7441 üzenetére
És jól gondolom hogy javíthatatlan? vagy ha processzort sikerül szereznem hozzá előbbre vagyok? vagy ez inkább már alaplap cserés, ami beszerzés miatt kivitelezhetetlen?!
Egy másik laptop is volt a kezembe, aminek meg olyan gondja volt, hogy ment szépen a Windows és kékhalállal elszállt. Mindig megy valameddig majd elszáll. Akkor érdeklődtem, hogy mi lehet ez, és azt a választ kaptam hogy északi híd.
Lehet azt javítani házilag? Valahol olvastam, hogy valami melegítéssel javítható. Ha házilag nem akkor valaki tud kezdeni vele valamit?
Próbáljak meg szerezni abba processzort? -
GIJ
csendes tag
-
válasz
Dell XPS #7324 üzenetére
Az akkumulátor szint érzékelése nem egészen így van, de ami a kivétel illeti a gépből, (mármint hogy ne vegyük ki) azzal tökéletesen egyetértek!
" mert az akkumulátor úgymond simítja a bemeneti feszültséget" ez brilliáns megfogalmazás!! A 20 éves praxisom alatt egyszer sem jutott eszembe ez a találó megnevezés!
-
-
fefe-30
csendes tag
válasz
Dell XPS #7304 üzenetére
Kedves barátom!
Én normális hangnemben segítséget kértem.
Két napig le se szartatok, közben majd megölt az ideg, hogy mi a baja az összegyüjtött kis pénzemen vett gépemnek, csak ezért siettettem a dolgot, de igazad van ez nagy tiszteletlenség volt tőlem.
Lehet, hogy tényleg nem vagytok helpdesk, nem vagytok kötelesek segíteni.
És abban sem kételkedek, hogy a műszaki tudásotok nagyon jó.
Én labdába se rúgok mellettetek.
Nincs is semmi gond,még meg is köszöntem.
Tudod már több topicban kérdeztem, kértem segítséget itt a prohardveren, és tényleg jók vagytok.
De mindig elég volt egy köszönöm is.
De csak a te kedvedért NAGYON köszönöm, és tényleg sokat segítettetek.
Kellemes ünnepeket! -
don.racz
csendes tag
-
Clemi
veterán
válasz
Dell XPS #7274 üzenetére
Igazából nem OS alól indul a memtest, hanem a Linux a Grub rendszerindító menübe teszi be a Memtest 86+ választási lehetőséget, és ott kezd el hibát dobálni.
A kék képernyős fagyástól meg már hülyét kapok. Eddig az Aida stressz teszt, vagy a HDD sebességteszt futás közben is dobálta a kék képernyőt. Nagy bőszen átköltöztem a másik alaplapra, (memória, HDD, kijelző) ott lefuttattam ugyanazokat és nem volt kék képernyő. Már majdnem elkezdtem az alaplap cserét, de gondoltam na mégegyszer azok a terhelések..... na azóta nem volt semmilyen kék képernyőm..... Most arra gondolok, vagy a memória, vagy a HDD kontakt hibás, illetve koszos lehetett valamelyik slot.
Egy biztos, hogy a HD Sentinel 1 hibás szektort jelez a HDD-re és valami felpörgési gondra gyanakszik amit szerinte akár gyenge tápegység is vagy a nagy lemez terhelés okozhat, de a HD Tune nem jelez felület hibát, bár a chkdsk talál index hibákat, és az Aida64 is sikítozik néhány fájlnál, hogy nem olvasható, illetve javította a fájl hibát.
Szóval a HDD-re gyanakszom mint hibaforrásra, de kicsit pontosabban kellene behatárolnom a hiba okát. Igazság szerint ez a gép már leamortizált egy HDD-t (az eredetit amivel vettem) és mikor megvettem bele ezt a vinyót, elég hamar jelentkezett a HDD szektorhiba ami azóta is megvan, és nem szaporodott. Na így most nem tudom eldönteni, hogy a HDD vagy a vezérlője a bibis..... szóval nem egyszerű az élet egy 10 éves laptoppal -
Clemi
veterán
válasz
Dell XPS #7266 üzenetére
Sajna nem az a gond, mivel a memóriákat párban cserélgettem, úgyhogy 2x2 készlet memória, más-más alaplapban nem csinálhatja ugyanazt a hibát.
Ez a memtest ami behányt, a Linux Grub által telepített program, de ami érdekes az az, hogy van egy CD-ről bootolós verzióm is, az pedig hibátlanul lefut. Ami változatlan a konfigban, az a monitor és a HDD. Ebből arra jutottam, hogy a HDD-vel lesz valami gáz, csak még nem jöttem rá, ezt milyen módon pontosítsam, és ha megvan a hiba akkor azt hogyan javítsam, vagy egyáltalán javítható-e.
Most az Aida-val futtatok egy stressz tesztet, (az Orthos is megáll) de eddig ez alatt is kék képernyőzött a W7. Most ráadásul elkezdett sikítozni az Aida, hogy olvashatatlan fájlokat talált. Lefutott a CHKDSK az javított egy rakás hibát (gondolom a kék képernyős megállások miatt keletkeztek) és futtatom ismét a stressz tesztet.
-
winibá
csendes tag
válasz
Dell XPS #7254 üzenetére
Szia!
Tehát a gépezet bekapcsol ,logó bejön kéri az F2 bios - vagy F8 boot menüt!De mivel a bill. és tapeny se működik! Usb portra tettem egeret ill billt. is ....de ők sem produkáltak semmit!Próbáltam linuxal ,elkezte feltelepíteni a dvd meghajtót ,és telepítette magát egészen addig amíg menü választás elé érkeztün de nem sikerült tovább menni! A billentyűzet fn-bill. + világosít-sötétít és képernyő kikapcsol kombináció MŰKÖDIK csak! A gép ki lett takarítva ,csak minimális por volt benne ! Vezetékek szalag kábelek megmozgatva átnézve ,de minden a helyén volt!Bármi más infó kell ahogy tudom írom!
-
bull84ghia
őstag
válasz
Dell XPS #7249 üzenetére
Holnap megpróbálom rákötni külső monitorra kíváncsi vagyok mit produkál.
Lenne még egy gyengélkedő gépem is, leírom a hibákat itt is kíváncsi vagyok az ötletekre
:
Pakckard bell f4081-es 2 éves
Hiba jelenség: nem kapcsol be, világít a power led,pörög a venti, meghajtó is keresi a lemezt de a led ami jelzi a hdd működését nem villog. Ilyenkor ha lehuzom a hálózatról és hagyom hogy kikapcsolásik merüljön utánna indul rendesen. Tettem rá speedfan progit ami szerint filnézés netezés közben 60 fok körüli a hőmérséklet, játék illetve komolyabb művelet közben 80fok!!! Másik fórumban vga chipre gyanakodtak. Amikor viszont bekapcsol akkor hibátlanul működik. Ötlet? -
tbagi
csendes tag
válasz
Dell XPS #7212 üzenetére
Hello,
nem egy helyről kerültek hozzám, egyik barátnőmé volt, másik a főbérlőmé, harmadik a családé.. sajnos most egyedül a családét nem sikerült megoldani, tabletnek elég volt egy android frissítés. viszont ha nem így van akkor hogy tudom leellenőrizni hogy az inverterrel van e a bibi vagy a háttérvilágítás mondott csődöt? kihíztam inbertert és ugyanúgy működik tovább mint inverterrelsötéten... nem igazán látok szakadást a kábelen, szervizbe viszont nem szeretném elvinni mert már annyit nem ér a laptop. egy régi egy magos albacomp activa echoról van szó. viszont még el lehetett rajta netezgetni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Spórolós topik
- Hardcore café
- Autós topik
- Revolut
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Kuponkunyeráló
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad R3 3250U / 8GB RAM / 128Gb SSD!
- Dell Latitude 5530 15.6" FHD IPS i5-1235U 16GB 512GB NVMe gar
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU Gamer Noti! I7 9750H / GTX 1660TI / 16GB D4 / 512 SSD
- Dell G3 3500 Gamer laptop szép állapotban dobozával. (i7 10750h, Gtx 1660ti, 16GB ram, 1TB ssd)
- Asus F15 FX516PR 15.6" FHD IPS i7-11370H RTX 3070 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
- AKCIÓ! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged