Új hozzászólás Aktív témák

• baly81

aktív tag

válasz kreten67 #21427 üzenetére

Pont az általad említett Asus szervíz miatt írtam...
    De nem akarok senkit sem erre buzdítani!
    Nekem is volt garanciális problémám a ROG-al. Elküldtem nekik a gépet makulátlan állapotban. Persze lefotóztam előtte mindent.

Visszakaptam a készüléket egy rohat nagy és két kisebb fedélkarccal. Az aljlemez csavarja egy helyen hiányzott, egy helyen pedig elnyírt csavar volt benne. De olyan szinten, hogy kiszedni is alig tudtam. Szóltam nekik, visszahívott egy nő, de olyan lekezelő volt... Végül nem lett belőle semmi, mármint csere, vagy bármi egyéb.
    Hűtőkör problémám volt vele. Elvileg (papíron) cserélték az egészet, persze arra nem gondoltak, hogy előtte ez is le volt fotózva. Minden egyes címke, periféria, úgy összességében az egész gép. Megtehettem, ugyanis a bolt, ahonnan vettem nem rakott rá szervízcímkét. Szabadon szerelhetem bármit benne. De megmondom az igazat a RAM bővítés miatt ez egyszer történt meg... Szóval csak papíron volt cserélve a teljes hűtőkör, csak mókoltak rajra. :( Két-három hónap múlva megint előjött a probléma, de akkor már nem is hívtam őket. Még egy év lett volna a gariból... Bevállaltam, hogy magam javítom meg, ugyanis ez a hűtőventi fordulatszámszabályozási hiba sokaknál előjött sok fórumon volt róla szó, amolyan típushiba (inkább alkatrész minőségi jellegű). A hibát a két ventilátor JST1.0 csatlakozójának gyenge minősége okozta. Mivel ilyen 1mm-es raszterkiosztású csatlakozót elég nehéz már krimpelni, így inkább vettem vezetékkel előszerelt csatlakozót és ezzel javítottam, ekkor inkább már mindkettőt.
    Levontam a konzekvenciát, miután a félve őrzött, vigyázott 550EFt-os gépemet (~2020-ról beszélünk) a szakszervízben megkarcolták stb. Mondjuk ez nem került nekem semmibe, de valaki jól járt, hogy csak papíron cserélt alkatrészt. (Gyári hűtőkört néztem, akkor 50E környéke volt...)

Új hozzászólás Aktív témák