Hirdetés
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- CES 2025: Megjött az Amazfit Active 2
- Vivo X200 FE amire vágytam
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Yettel topik
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Telekom mobilszolgáltatások
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
dszabi #21437 üzenetére
Tudtommal ez már ragasztott lcd-vel van. Ha a ragasztócsík nem jön ki, (elszakad) akkor nagyobb az esélye a törésre. Nézd már meg azt kérlek higy sötétben egy elemlámpa/telo lámpa világítsd már meg sz lcd-t a windows betöltése után. Ha látsz halvány képet akkor nem biztos hogy szakadt a kábel.
-
dszabi
tag
DELL Latitude 7390
Egyik napról a másikra a képernyő tök sötét, ill. a webkamera sem működik. Külső kijelzővel működik, a belső kijelzőt a Windows sem ismeri fel. Feltételezem a képernyő és az alaplap közötti kábel szakadt el.
Tudnátok ajánlani egy ügyes szakit, aki meg tudná szerelni? -
kreten67
senior tag
válasz
hungromit #21430 üzenetére
Windows energetikai beállításokban a gyors-indítást tilts le, majd újraindítás után nézd meg a bill egér működését. Win11 alatt rengeteg gépnél ugyanez a probléma, pl Hp 840 850 gépeknél, némelyik Lenovo stb. Amikor indulásnál nem begy a bill, akkor a Biosban se megy, pedig az oprendszer okozza (valahogy a következő indulásnál még benne mered a probléma). Lehetséges hogy nálad más a probléma déli-híd vagy EC vezérlő hiba is okozhatja a perifériák haldoklását.
-
hungromit
csendes tag
Sziasztok, van egy viszonylag régi Dell Latitude 7480-as notim (még jó pár éve amúgy hardveraprón vettem), ami jenleg a következő hibát produkálja:
Először a touchpad csinálta azt, hogy időnként nem működött, hiába töröltem és installáltam újra a drivert többször is. Ezt még megoldottam usb-s egérrel, viszont most a billentyűzet kezdte el ugyanezt. Először még bekapcsolás után működött egy darabig, aztán szállt el. Majd már bekapcsolás után sem, biosban sem (ebből gondolom, hogy nem az os-hez van köze). Szétszedtem a gépet, lehúztam a csatikat és visszadugtam mindent, frissítettem a biost, egy rövid ideig utána úgy tűnt megjavult (először még a touchpad is), de aztán ugyanez (először a touchpad aztán a billentyűzet). Most viszont, amikor már bekapcsolástól nem működött azt vettem észre, hogy ha lehúzom az akksit (ami egyébként egy utángyártott Pantona akkumulátor), akkor működik a billentyűzet, de kb fél óra használat után elszáll és nem működik tovább. Kicsit meg vagyok lőve, alaplapi hibára gondolnék (csak mert a touchpad és a bill külön vannak ha jól láttam, az furcsa, hogy mindkettő ugyanezt produkálja), de aztán lehet valami tök más, úgyhogy ha van valakinek bármi ötlete azt nagyon szívesen veszem! Win-t nem installáltam még újra, mert nem úgy tűnik, hogy ahhoz lenne köze, de hétvégén megcsinálom, ha nincs jobb ötlete senkinek. Hálás köszönet -
baly81
aktív tag
válasz
kreten67 #21427 üzenetére
Pont az általad említett Asus szervíz miatt írtam...
De nem akarok senkit sem erre buzdítani!
Nekem is volt garanciális problémám a ROG-al. Elküldtem nekik a gépet makulátlan állapotban. Persze lefotóztam előtte mindent.Visszakaptam a készüléket egy rohat nagy és két kisebb fedélkarccal. Az aljlemez csavarja egy helyen hiányzott, egy helyen pedig elnyírt csavar volt benne. De olyan szinten, hogy kiszedni is alig tudtam. Szóltam nekik, visszahívott egy nő, de olyan lekezelő volt... Végül nem lett belőle semmi, mármint csere, vagy bármi egyéb.
Hűtőkör problémám volt vele. Elvileg (papíron) cserélték az egészet, persze arra nem gondoltak, hogy előtte ez is le volt fotózva. Minden egyes címke, periféria, úgy összességében az egész gép. Megtehettem, ugyanis a bolt, ahonnan vettem nem rakott rá szervízcímkét. Szabadon szerelhetem bármit benne. De megmondom az igazat a RAM bővítés miatt ez egyszer történt meg... Szóval csak papíron volt cserélve a teljes hűtőkör, csak mókoltak rajra.Két-három hónap múlva megint előjött a probléma, de akkor már nem is hívtam őket. Még egy év lett volna a gariból... Bevállaltam, hogy magam javítom meg, ugyanis ez a hűtőventi fordulatszámszabályozási hiba sokaknál előjött sok fórumon volt róla szó, amolyan típushiba (inkább alkatrész minőségi jellegű). A hibát a két ventilátor JST1.0 csatlakozójának gyenge minősége okozta. Mivel ilyen 1mm-es raszterkiosztású csatlakozót elég nehéz már krimpelni, így inkább vettem vezetékkel előszerelt csatlakozót és ezzel javítottam, ekkor inkább már mindkettőt.
Levontam a konzekvenciát, miután a félve őrzött, vigyázott 550EFt-os gépemet (~2020-ról beszélünk) a szakszervízben megkarcolták stb. Mondjuk ez nem került nekem semmibe, de valaki jól járt, hogy csak papíron cserélt alkatrészt. (Gyári hűtőkört néztem, akkor 50E környéke volt...) -
kreten67
senior tag
válasz
baly81 #21426 üzenetére
Nehogy szétszedesd és pasztáztasd vele a garanciális Asus gépet, mert a Fixdirekt nemigazán toleráns garanciális ügyintéző. A Fixdirektben sokszor még a jogos garanciális problémákat is elutasítják (mesélhetnék hajmeresztő igazságtalanságokat). Jelentse be gariba a hibás gépet, vagy vigye be Budapesten a Fixdirekt szervizébe és tegye az asztalra. Én a garanciális ügyintézés miatt beszélek le mindenki az Asus gépek vásárlásáról. Jelenleg a Lenovo garanciális ügyintézése a leg-gálánsabb, a legolcsóbb 100e-es gépre is helyszíni garit biztosit a Lenovo (Lenovo gépeket javítok gariba). Telefonon bejelentik hogy nem bootol a 3 napos Lenovo noti, kiküldenek egy SSD és egy alaplappal a világvégi faluba, és kiderül, hogy oprendszer nélkül vásárolta a gépet a MM-ben az egysejtű............... A Roma család bejelenti az LOQ gépet fekete kijelző hibával telefonon, kiküldtek alaplappal és kijelzővel, a helyszínen látom hogy törött a kijelző....
-
baly81
aktív tag
válasz
Pyttawrx #21423 üzenetére
Persze tudom, + egy képből nehéz kiindulni.
Nekem szerencsém volt, hogy csak a csatlakozó mozdult ki.
Köszi, hogy kikerested a korábbi hsz.-t!honlapos5
Ha itthon használom a gépet, akkor egérrel nyomom. Ha máshol, akkor tapipad. A hiba itthon jött elő, így nem tudom mi ment és mi nem. Annyi biztos, hogy random időközönként jött elő a fagyás. Az általad mellékelt fotóhoz hasonló mintával. És rögtön semmire sem reagált a gép!
Próbáld meg első körben kitakarítani, átpasztázni, és minden csatlakozót/szalagkábelt húzz ki és csatlakoztasd újra!
Talán segít neked is! -
baly81
aktív tag
válasz
honlapos5 #21421 üzenetére
Nálam kb 1 éve szintúgy ilyen hiba lépett fel a saját ROG készülékemen, ugyan ezzel a tünettel... Én is ide siettem okosságért. Sok jóval nem kecsegtettek: Vagy GPU vagy kijelző hibát írtak. Szétszedtem, a kijelző jelkábelét le- és visszapattintottam, azóta köszöni szépen jól van...
-
honlapos5
csendes tag
Szervusztok!
Valakinek van bármiféle lövése, hogy mi okozhat ilyen hibát?
Egy ASUS S13 Zenbook laptop használat közben kb. heti rendszerességgel lefagy.
A hibajelenség tipikusan a következő sorrendben jelentkezik:
1. Először a Bluetooth egér működése megszűnik.
2. Ezt követően a beépített touchpad és a billentyűzet sem reagál.
3. Rövid időn belül a teljes rendszer kimerevedik, a képernyőn színes csíkozódás, hibás grafikus kimenet jelenik meg, lefotóztam:
A számítógép újraindítása után helyreáll a működés kb egy hétre.
A Windows Update és MyASUS alkalmazásokon keresztül minden frissítés telepítve lett, aztán a hiba ismételt megjelenésekor az ASUS hivatalos weboldaláról is a legújabb illesztőprogramok és BIOS került feltelepítésre.
Az Eseménynaplóban a hibák idején Service Control Manager 7000/7009 típusú szolgáltatáshibák, valamint .NET Runtime hibák láthatók, konkrét grafikus illesztőprogram-hibaüzenet nem került rögzítésre, mutatom:
A hiba keletkezése nem köthető nagyobb terheléshez vagy melegedéshez vagy valami speciális programhoz, csupán lokálisan futtatott egyszerű Word szerkesztés, vagy esetleg munkahelyi távoli kapcsolat futott.
Garanciális a készülék, de Asus-nél a szervíz lefuttat egy gyors diagot és ha nem jelez hibát, akkor legfeljebb egy újrahúzott Windows-t tesznek a gépre.
Valakinek ötlet? -
válasz
shadow1901 #21419 üzenetére
Mit érzékel?
-
-
Chp
őstag
Sziasztok!
Öcsém notebookja egyik napról a másikra a következőt produkálta; a numerikus billentyűzet környékén mozgatásra mintha egy apró pénzérme lenne benne, zörög, működésben viszont nincs elváltozás. Mutatok képet és videót. Mi okozhatja ezt?
Nagyon szépen köszönöm!
Lenovo Gaming 3 82SB00LHHV
Videó : [link] -
Ismerős kért meg, hogy gariztassunk egy alzánál vásárolt gépet. Gamer(nek mondott) laptop és játék közben hallottak egy pukkanó hangot a gépből és ki is kapcsolt. Na ez pár hete volt, de azóta is tudják használni és használják is (nem véleményezem még emojival sem), de többször is összeomlott a rendszer gondolom túlmelegedés miatt.
Mit küldjünk vissza a géppel? Csak a lapost vagy töltőt és más egyéb kiegészítőt is? Mi a tapasztalat? -
Gabom87
friss újonc
Szervusztok! Egy új ASUS laptop esetén az IPS kijelzőnél ilyen mértékű backlight bleed esetén kérnétek garanciális ügyintézést, vagy meg sem próbálnátok mert kinevetnek?
(A kép teljesen sötét szobában készült, kijelző a legnagyobb fényerőn volt, tehát a hiba érzékeltetésére extrém körülményeket állítottam be, a hétköznapi használat során nem ennyire zavaró, sőt nappal nem lehet észrevenni, csak sötétben és ha sötét tónusú a kép) -
teptep
őstag
válasz
I02S3F #21401 üzenetére
Nekem mostanában egy fényképezőgép fürdött a Tisza-tóban, meg egy konyharádió kapott a polc alatt vízbefolyást. Mindkettő meghibásodott, és egyik sem száradt ki. Szét kellett szedni apróra, hogy minden panelhez hozzáférjek. Ecseteléssel tisztítottam, meg ilyen fehéres sókristályos kicsapódásokat kellett a forcsúcsok közül eltávolítani. Izopropil-alkohol kellett volna, de csak denaturált szeszt találtam itthon. Azóta mindkettő rendben működik...
-
I02S3F
addikt
Sziasztok!
Egy Lenovo t430-at megfürdettem. Állt alatta a víz egy jó 9-10 órát. Most sípolgat. Egy napja szárítom, de semmi eredmény. Most szét szedtem. Várok még egy napot!
Ha nem javul meg ettől, egyáltalán megéri megjavíttatni? Ez egy 12 éves gép
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Fujitsu H760 - i7-6820HQ I 32GB I 500SSD I 15,6" FHD I Nvidia 4GB I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G8 - i5-1145G7 I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba Ár! Dell XPS 13 7390 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" 4K Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba Ár! Dell XPS 13 9370 - i7-8GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" 4K Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba Ár! Dell XPS 13 9370 - i5-8GEN I 16GB I 1TBSSD I 13,3" 4K Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Ikea Eilif Paraván, asztali elválasztó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Nintendo Switch OLED 64GB fehér játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest