Aktív témák
-
zeg
őstag
Nagyon nem mindegy hogy a 24 óra alatt mit csinálnak azok a vinyók. Egy dolog az ha egész nap veszettül ír/olvas és rongyá van terhelve, megint más ha néha olvasgat és csak szimplán forognak benne a lemezek(pl. megabites dc++ megosztás). Gondolom a témaindító nem videót fog tömörítgetni egész álló nap, ha így lenne akkor erősebb procikkal és fullhardveres digitalizálóval végezné el a feladatot, mely nem igazán egyeztethető össze a hordozhatósággal, akksival, meg egyáltalán a kis mérettel.
-
d900t
senior tag
A probléma a merevlemezekkel van, melyek nem bírják a 24 órás üzemet. Ugyanez a helyzet az ATA PC vinyókkal is és ez indokolja részben a SCSI-k eszement árát. Mi egy elég vaskos PC-vel oldjuk meg a videoszervert és évente le kell cserélni a RAID tömböt, mert sorban hunynak el a vinyók.
-
zeg
őstag
Az én notim lassan 1 éves és napi 14-16 órát megy. Akksi kiszedve, kijelző fényereje minimum vagy 1/3-ad, az 1.5GHz órajel visszavéve 220MHz körüli értékre, vinyó ledje néha felvillan a kb. 100kilós letöltéstől , a noti langyos. Lehet hogy a hónapokig tartó folyamatos teljes terheléstől megadná magát, de így, a max fogyasztás/terhelés=>igénybevétel töredékének felhasználása mellett gond nélkül kell mennie évekig bármelyik notinak(szvsz fogyaszt így az egész notim vagy 10Wattot).
-
dat
senior tag
Hacsak nem valami felsőkategóriás cucc, nem ajánlanám folyamatos üzemre. Ha jól emlékszem a legtöbb gyártó által mellékelt kézikönyben le van írva, hogy nem folyamatos üzemre lettek kitalálva a gépek, hanem átlagos felhasználásra. Ilyen ''ipari'' dolgokhoz jobban jársz valami desktop géppel.
-
tonyo2
tag
up
-
tonyo2
tag
és egy ilyen erre alkalmas szervergépet hol lehet beszerezni, és mennyiért?
egyébként ez a noti alá hűtőlap nem is rossz, nem is menne akkor a ventije szerintem egy celeron-m-nek.De a vincsi meg menne állandóan, és ha az elpukkan, vagy valami ott elég, attól félek vinné az egész gépet.
[Szerkesztve] -
_seth_
veterán
válasz
wassermann #13 üzenetére
Persze
De nekem azért kellett a noti mert a suli és az otthonom 220 Km-re van egymástól, még egy asztali gépet nem akartam venni így lett a noti és mint kiderült bevált (annak ellenére, hogy a gericomot az is szidja aki azt sem tudja mi azt a noti...).
De pl egy sima asztali gép is tud ugyanúgy működni folyamatosan mint egy szerver. Sztem nem azt jelenti a szerver, hogy állandóan működik sőt...
[Szerkesztve] -
wassermann
addikt
Bár mint mindenhol, itt is vannak szélsőséges esetek - be kellene végre látnotok mi mire van tervezve. Folyamatos működés >>> = szervernek való gép
- Senki nem megy egy 50km-es teljesítménytúrára szandálban ... -
_seth_
veterán
Gericom Blockbuster
Csak annyit van kikapcsolva egy héten ameddig a vonaton vagyokEz kb 4 óra plusz még egy kis buszozás szal max 8 óra kikapcsolás hetente ezt bírja már szeptember óta
2-3 évet nem tudom de 1-et ez a noti már majdnem teljesített ebben volt, hogy hetekig 100/-on járt a proci, volt benne játék, rengeteg netezés, zene (mint pl most), nyomtattam, szkenneltem, webkamera stb... akksit kivenni nem érdemes mert ha nincs folyamatosan töltve lemerítve akkor az sem tesz jót neki, nekem kb hetente 1x le van merítve na de ez egy noti amiben azért van az akksi, hogy 220V nélkül is működjön
-
wassermann
addikt
Ilyen helyre, folyamatos üzemre szerver gépnek való vas a jó. Az ipari kivitelű PC azért egy kicsit túlzás.
Akár használtan is találsz BX-es alaplappal PII-vel vasat (pl: HP, DELL, Fujitsu-Siemens) -
$~PaLa
csendes tag
-
WN31RD
addikt
Én jobban megbíznék egy folyamatos üzemre tervezett gépben (nem egyszerű asztali PC), mint egy nem folyamatos üzemre tervezett laptopban.
Pl. nem tudom, a laptopok hűtőrendszere a kis ventilátorával mennyire bírja a porosodást, stb. Vagy ha bedöglik az az egyetlen venti, akkor mi lesz (lekapcsol a gép). -
tonyo2
tag
-
WN31RD
addikt
Én ilyen célra valami ipari PC-t, kisebb szervert, ilyesmit alkalmaznék inkább. A laptopok nem erre lettek kitalálva.
-
Flashy
veterán
igen, de ha folyamatosan konnektorról megy akkor az aksit ki kell venni. ventillátorok notebookban is hajlamosak zörögni, ugyanúgy mint desktop gépben. volt mondjuk pár éve valami a winchesterek kapcsán hogy egyik gyár azt mondta hogy mittoménmelyik típusú meghajtói azért hibásodnak meg mert nem szabad őket napi 24-ben hajtani, de rengeteg közönséges desktop gépet használnak 7/24-ben, egy notebook se rosszabb annál...
-
tonyo2
tag
Szerintetek alkalmas lehet egy noti arra, hogy állandóan bekapcsolt állapotban legyen, heteken át folyamatosan menjen, mondjuk heti 1nap pihenővel, éveken át(2-3)?
Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- sziku69: Szólánc.
- Háztartási gépek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Mass Effect
- Crohn betegség
- További aktív témák...
- HP 635 laptop eladó
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- Dell G3 Gamer laptop (2TB SSD, 32GB Ram, 4GB Videókártya, FullHD kijelző, szép állapotban)
- Thinkpad T14 Gen5 14" FHD+ IPS Ultra 5 135H 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ACER Aspire 3 15,6" FHD IPS // 11 GEN // MX350 2GB VGA // 8GB DDR4 // WIN11 // 256GB Nvme SSD
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor X7B szép állapotban 6/128GB fekete / 12 hónap jótállással!
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest