- Apple iPhone 17 - alap
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Google Pixel topik
- OnePlus Nord 3 - kapcsoljuk északot
- MWC 2026: Részt vesz a Vivo, megmutatják az X300 Ultrát
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
Új hozzászólás Aktív témák
-
H13129-GSM
újonc
Sziasztok! Nem tudom, hogy jó helyre írok-e meg fogja-e ezt a kérdésemet valaki látni..(?) (nem tűnik túl aktívnak a fórum)
Szóval 1-2 eredeti 3310 nokiát szeretnék (amilyen alaposan csak lehet) megmoddolni (egy játék kedvéért). Leszögezném, a telefonok működnek, labortápról üzemelve nincsen semmi baj.
Még nagyon gyerek voltam abban a korszakban... annyit tudok egyenlőre, hogy ott az akku alatt a panelen levő mérőpontokra felcsatlakozva lehetne PC-re csatlakoztatni és flashelni - most nem jut eszembe az interfész neve.... talán FBUS?
Natív RS232 portos gépem van... de nem tudom, honnét szerezhetnék (eBay-en és AliExpress-en kívül, ha lehet, nem szeretnék 3-4 hónapot várni) adaptert!?
Vagy mennyire volt bonyolult az elektronika és ez az FBUS adatátvitel? Házilag esetleg össze lehet forrasztgatni egy átalakítót relatíve könnyen beszerezhető IC-kből?
Na meg utána jön a kérdés, hogy valahonnét letölthető-e még az alkalmas flash-elő szoftver meg a telefon szoftverének binárisai??Ha valaki csinált anno ilyesmit, és meg vannak még neki a szoftverek, adatfájlok és doksik; és itt is van még a fórumon és meg is találja ezt a kérdésemet : tudna segíteni infókkal?
Első sorban saját operátor-logót és csengődallamot szeretnék rá rajzolni és feltölteni, de mintha valami bejegyzésből úgy rémlene, hogy elég sok minden hack létezett a Nokia 3310-ekre, még a boot animációt is lehetett cserélni.... _állítólag_, ha valóban jól rémlik...
Új hozzászólás Aktív témák
- HP ZBook Studio G8 i7 32GB RAM 1TB SSD RTX A3000/Garancia
- AKCIÓ! Dell Latitude 3430 üzleti notebook - i5 1235U 8GB DDR4 512GB SSD Intel Iris Xe WIN11
- BESZÁMÍTÁS! MSI B760M i7 12700 16GB DDR5 512GB SSD RTX 3080 10GB Lian LI LANCOOL 207 GIGABYTE 750W
- 187 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5070 (ELKELT)
- Raktáron lévó VGA-k!!! Kamatmentes részletre is!! Érdeklődj!!!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest