Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• negyven2

veterán

válasz Micsurin #52309 üzenetére

Akkor ide is beteszem:

Red Dead Redemption Comparison - PS4 / Nintendo Switch / Xbox One X / Xbox 360 / PS3

30z.Samu: Én mint filmek, sorozatok esetében is, alapvetően azon a véleményen vagyok, hogy kiadási sorrendben érdemes végigjátszani őket, hiába játszódik azok története hamarabb vagy később.
    Tehát hiába játszódik az RDR2 történtre 1899-ben (és 1907-ben), érdemes az 1911-ben játszódó RDR1-el játszani előbb. Részben a játékmechanikai dolgok miatt (csak 8 év és van a kettő között), részben meg azért mert az RDR2 története jó pár dolgot foreshadowing-ol. Vagyis sok olyan aspektus van a RDR2-ben, amiknél jobban hat, ha tudod, hogy hová fog majd kijutni. Illetve az RDR1 készítésekor még nem volt meg a terv a 2. rész (előzmény) történetére, így vannak benne retcon dolgok, helyszínek. Pl. az első rész főhőse ugye John Marston, aki fontos része a másodiknak is, de ettől függetlenül alig beszél az ott megismert emberekről. Konkrétan a feleségén és a fián kívül csak 4 ember van megemlítve (Dutch, Bill, Javier és Uncle), miközben az ő életét meghatározó másik 3 emberről (Sadie, Charles, de leginkább Arthur-ról) egy szót sem ejtenek. *

* nem igazán Spoiler, de azért abba tettem a biztonság kedvéért.

“I mean it’s one banana, Michael, what could it cost, 10 dollars?”

Új hozzászólás Aktív témák