- iPhone topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Külföldi SIM-ek itthon
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- A Sony technológiáinak krémje lett az Xperia 1 VII
- VoLTE/VoWiFi
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolnagy
őstag
válasz
tomcsi23 #1842 üzenetére
Köszönöm a választ. Ebben az esetben nekem a hagyományos Li akkuk nem jönnek szóba.
Néztem ezt a belül 1,5 V-ra redukált feszültségű Li akkut is. Itt mások azt hozták fel hátrányként, hogy hirtelen merül le, és a töltésjelzőket átveri, ezért azok mindig full töltöttséget mutatnak, míg egyszer csak hirtelen lemerül.
Itt látok ilyen akkut és töltőt. Érdemes lehet a jövőben inkább ilyeneket beújítani a NiMh helyett? [link] [link] -
zolnagy
őstag
válasz
tomcsi23 #1838 üzenetére
tomcsi23 és Dr. Szilikát,
köszönöm szépen a válaszokat.
Nem tervezem Li akku vásárlását, mert nincs olyan készülékem, amibe ez kéne.
Egyébként mibe használható ilyen AA és AAA méretű Li akksi?
Ahova 1,5 V kell, oda úgy gondolnám, hogy kicsit sok a 3,6 V, vagy rosszul gondolom?
Így jelenleg hajlok a csak NiMh töltőre, akár a fent ajánlott Opus BT-C700, de ha látnám hasznát a Li akksinak, akkor meggondolnám még. -
kutga
félisten
válasz
tomcsi23 #1805 üzenetére
Oké, kipróbáljuk, köszi. Nem akarok egy vagyont költeni rá, de jó lenne ha lenne otthon legalább egy tartalék akku garnitúra.
Apropó, még azt akartam kérdezni, hogy van otthon pár nem olyan régi Varta és Eneloop akku, amiket a töltő mintha nem érzékelne, hiába teszem fel, csak null jelzést kapok a kijelzőn. Ezek pár hónapos akkuk, talán ha egyszer merültek le. Elképzelhető, hogy tönkrementek? Négyet tudtam csak feltölteni a 12-ből, azok most a kismozdonyban üzemelnek. Ha valahogy életet tudnék lehelni beléjük akkor jobb helyzetben lennénk.
-
xact
tag
válasz
tomcsi23 #1789 üzenetére
Vegyes, van benne Aldis, TRonic (LIDL), LADDA, GP Recyko pro...vegyesen AA@AAA
Tehát van bőven.
Az zavart meg hogy első alkalommal minden esetben kisüt , az erre alkalmas 2 töltőm is tudja ezt a funkciót, majd feltölt.
De most néztem az Aldi elemen hogy elsőre 10x+ órát kell tölteni, "formázni".
Volt aki külföldi fórumon azt írta hogy ő Dect-s telefonban használja, non-stop.
Én eddig úgy gondoltam hogy csak a LI-ion képes a rátöltésre, hogy nem árt neki. -
looser
addikt
válasz
tomcsi23 #1713 üzenetére
Őszintén szólva amikor elsőnek megjelentek (5-6 éve?...) akkor vettem először ilyen akkukat; volt (van) egy Konrad-os töltőm, amivel nyaralás alatt horror volt feltölteni őket (20+ óra), ezért a LIDL-es töltő megváltás volt. De azóta több helyen (pl. fotós topicban vakuhoz) is az IKEA LADDA akkumulátorait ajánlották. De ez már évekkel később volt és jelenleg úgy 16 Tronic akku van üzemben (vérnyomásmérő, jut eszembe
) és eddig nem volt gond. Az újratöltés sokat segített, reggel óta folyamatosan nyomatom a videót a fényképezővel, már több, mint 2 órányi fel lett véve, míg másfél hete, amikor nyaralni mentünk, 100 kép és 5 perc videó után lemerült. Szóval ez tényleg jó ötlet volt, köszönöm! LIDL-es cuccokból a Silvercrest usb töltő nem vált be, sajnos abból kettőt is vettem.
-
Szasz89
csendes tag
válasz
tomcsi23 #1296 üzenetére
Elolvasom rajta a maszlagot:
xact 250 (a töltőn, ez egy nem intelligens fixen 250mAH-s töltő)
x4energy 2600mAH fast rechargable high-tech battery(az elemeken)
Így kaptam őket együtt (nem én vásároltam), talán már 6 éve.
Képet is találtam róla.Nem tudtam eldönteni a márka, vagy a kapacitás ér-e többet és hétfőre rendeltem 2800mAH-sakat Whiteenergy név alatt. Rosszul tettem?
-
tomcsi23
veterán
válasz
tomcsi23 #1148 üzenetére
Ezt kerestem még: Eneloop akksik 2005-2012.
Disney love-os Eneloop.
-
golyani
őstag
válasz
tomcsi23 #533 üzenetére
ez oké.
400mAh-val töltööm a sony-t is ami 2100-es a VARTA-t ami 2000-es és a sanyo-t ami 2500-ös. a sony val nincs gond a sanyoval se a vartánál a töltés végén nem lekapcsol hanme villog ami vmi hibát jelez. a sanyo meg mp3 lejátszóban használat nélkül is 1 hét latt lemerül, a sony meg egy hónap után is jó. sztem ott az elemmel volt a baj, mert a varták is tökéletsek.
mind1 ha olcsó lesz a duracell amit mondtál akkor olyan lesz, ha nem akkor keresek vmi 2100-est. -
Batman2
őstag
válasz
tomcsi23 #519 üzenetére
Hi
Az első három töltés fotnos, akkor ''formázódik'' meg az akku !!!
Ilyenkor fokozatosan érik el a maximum kapacitásukat, feltéve, ha közben rendesen, de nem túlzottan ki lettek merítve.
Ebben az esetben a maximum elérhető kapacitásuk lehet kihazsnálni.
A fémhidrideknél igenis fontos a megfelelő kisütés, különösen az első töltéseknél !
De utána is nehány töltésenként szükséges megtenni, hogy továbbra is a maximumot nyújtsa.
Üdv.:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ZBook Power 15 G10 15.6" FHD IPS i7-13800H RTX A500 32GB 512gb NVMe ujjolv gar
- Újszerű HP Pavilion 14-ec0004nh - 14"FHD IPS - Ryzen 5-5500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Noblechairs HERO, 1 hetet használt irodai/gamer szék
- Fuji X-S20 2.5 év gari + 18-120 f4 + 33 f1.4 + 25 f1.8
- Inspiron 5406 2-in-1 14" FHD IPS érintő i5-1135G7 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv aktív toll gar
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 8700G Processzor!
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest