- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- OnePlus One - Kína már itt One
- Android szakmai topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
_drk
addikt
válasz
consono #13898 üzenetére
Mobil az más piac.
Általában azokat nem is érdekli a Gaming.
Vagy Kb olyan mint fiatalon taxizni meg tömegközlekedést használni, majd amikor lesz egy autó valahogy máshogyatod az egészet. Ha van pénz úgy is tovább lépsz.wjbhbdux
Az MS-nek nem nagyon szól be senki!
Elveszi a windowst támogatást és annyi.
Amúgy meg a nagy szereplőket nem érdekli, pl Intel más piacon van. De tényleg melyik gyártó szólhat be nekik?Amúgy szerintem a PC jön nagyon fel. Lehet buborék de mintha egyre többet látnék.
Minden megjelenik már rá, köszönhetően a Sonynak. Gamepass ugyan olyan kánaán mint Xbox-on.
Nyilván drágább a cucc de időt állóbb is lett.
Viszont a játékok sokkal olcsóbbak és még nem is használtunk szürke forrást vagy feketét mint a torrentet.
Arról nem beszélve hogy az új generáció Twitch-en nő fel, ahol csak a gamer pc-ket látják. -
-
_drk
addikt
válasz
consono #13785 üzenetére
Lehetne elemezni, biztos köze volt a Covidnak is hozzá de inkább közvetetten.
Nagyon sok minden alá játszott Nintendonak.
Nagyon gyenge mobil játékok és konkurencia nélkül mint handheld már egy nagy piaci részt lefedett.Nagyon gyenge évek voltak AAA fronton, egyedül a Sony exkluzivok szóltak nagyot és még persze pár kivétel.
De mondjuk checkpoint évzáró adásokkal egyet értve sokszor top10et is nehéz lett volna összeállítani.
És itt 18-22-re gondolok nem csak Covid!Közben mivel olyan lett az AAA amilyen az indik is feltörtek, teljesen normális volt vissza menni az 20 évet látványban és gameplayben ha az új és szórakoztató volt.
Ebben meg a Nintendo jár az élen.Ha minden év olyan lenne mint a 2023as, mondjuk jobb exkluzivokkal, vagyis inkább anno ilyen multiplatform címek jelennek meg mind a 2 oldalon, szerintem jóval kevesebb Nintendo fogyott volna az évek alatt.
-
-
hombre[EU]
veterán
válasz
consono #13294 üzenetére
figyelj a PS-nél több,mint 20%-ot esett a játékeladások (miközben egyre több a user), az új teljes árú AAA-nél teljesen biztos vagyok benne,hogy ez 3 számjegyū. xboxon el sem tudsz már adni új játékot...és ezen múlik a stúdiók jôvōje,nem a leakciózott 3 éves játékeladásokon
-
Bad Pritt
félisten
válasz
consono #13228 üzenetére
Nekem az Ally addig tetszett, amíg élőben nem vettem kézbe.
Az ergonomikussága erősen felhasználófüggő, nekem nem állt kézre, meg élőben az a gagyi fehér alapon színes burkolat... nekem nagyon bazári volt. De igazából ha ezekkel nincs probléma akkor 250-ért elég jó vétel az is.
Viszont a súlynál szerintem óriási fegyvertény főleg ilyen 600+ grammos eszközöknél, hogy nem kell konkrétan kézben lennie, hanem Switch módra tudod használni külön a kontrollereket (akár egérként). Az meg már csak hab a tortán, hogy hall effect sensoros mindkét joystick alapból, szóval Joy-Con para sincs velük. -
Bad Pritt
félisten
válasz
consono #13223 üzenetére
Ez a Steam Deckre igaz is lenne, viszont a Legion Go lerakható és rendelkezik állítható hátlappal (mint a Switch, csak még jobb), leszerelhetőek a kontrollerei (mint a Switch-é, csak ezek jobbak), ráadásul a jobboldali használható egérként is.
Nagy, szép kijelző, erős chipset, jó üzemidő, gyakorlatilag nincs hátránya, csak árban elég húzós itthon. Jelen piacon pillanatnyilag páratlan eszköz. -
.LnB
titán
válasz
consono #13101 üzenetére
Neem sajnos. Bár sokat foglalkoztat a dolog. Én nem merek bedugott fülessel tekerni. Elég para. Ilyen nyitott, vagy csontrezgetős kellene. Amikről meg nem hiszem el, hogy jól szólnának, plusz marha drágák kipróbálni.
Ezért sose hallgatok zenét tekerés közben.
#13102opr
Pedig meló meg kocsi. Az irodában fixen hallgatom egész nap (a kocsi ehhez képest elhanyagolható). Otthon viszont nem.
Tavaly írta is, hogy [kép] a Magyarok 97%-nál több zenét hallgattam. Idén sajna nem írt ilyen statot. -
l.skywalker
titán
válasz
consono #12521 üzenetére
Nyilván ez most rajtunk csattan, nem is a Marathon és a Matter játékosokon ill. a még név nélküli játék játékosain.
Jelen állás szerint úgy néz ki, hogy még tovább a Destiny marad az egyetlen bevétele a Bungie-nak, tehát változás kell, hogy a kiadás-bevételi egyensúlyt rendbe hozzák. Mi játékosok a játékon belül már egy ideje látjuk, hogy főleg IAP oldalon kezdenek elborultak lenni, érezhető volt, hogy low effort-al akartak több játékost játékon belüli vásárlásra ösztökélni. Ezen változtatni kell, de akkor még ennél is kevesebb bevétellel kell számolniuk. Tehát a kiadásaikat kell még a leépítések után is újragondolni.
-
ldave
félisten
válasz
consono #12477 üzenetére
Most az hogy egyénileg kit érdekelnek a Nintendo játékok, nem annyira fontos a téma szempontjából. Én csak arra utaltam, hogy idén a Nintendo kihozott 90 pont környékén egy új Zeldát, Mariót és Pikmint, felújítva egy Metroid Prime-ot. Miközben nem hallottunk arról, hogy leépítések lennének, hogy ész nélkül vásárolnának fel más stúdiókat, hogy félkészen adnának ki játékokat (kivéve talán a Pokémon). Tetszik-e vagy sem amit csinálnak, szerintem jól csinálják, évtizedek óta.
-
-
l.skywalker
titán
-
ldave
félisten
válasz
consono #12145 üzenetére
A Baldur's Gate splitscreen esetében a gond az, hogy a két játékos lehet az adott fejezet térképének két teljesen különböző pontján, egyik akár harcban, a másik beszélgetésben. Itt nem csak felbontásról van szó, hanem arról is, hogy a játék teljesen más részéit kéne megjeleníteni egyszerre.
-
_drk
addikt
válasz
consono #11864 üzenetére
Milyen felhajtás? Szidják mint a bokrot azt látom de nem érdekel. Félig ingyenes úgy hogy mindenki kipróbálja PC és Zöld oldalon, nagy a hangzavar is de eddig inkább negatív.
Wesder: A Sony és a Nintendo jelenleg azt csinál amit akar.
Ez látszik is! Spiderman 2ben semmi erőfeszítés nincs, így ahogy MK1 switch portban sincs .
Starfield ha nem ingyenes lenne, 70 dollaért jóval nagyobb lenne a fika, pedig ott volt erőltetés bőven 9 milliárd és ingyenes megjelenés mellett. -
Bad Pritt
félisten
válasz
consono #11741 üzenetére
Most. De a Nintinek egy jövőálló, 8 évig életképes megoldást kell kihoznia és figyelniük kell a piacot, amin jelenleg már nem csak ők vannak egyedüliként jelen. Nem ez lenne az első, de még csak nem is a második eset, hogy volt egy erős generációjuk és utána padlót fogtak.
-
hombre[EU]
veterán
-
ldave
félisten
válasz
consono #11736 üzenetére
Ez a nem szokott azért nem állja meg a helyét: a Wii futatta a GC, a WiiU a Wii játékokat. Kézkonzoloknál is a DS-en volt GBA kazi hely, a 3DS is futattja a DS kazikat. Szóval ha nincs komoly fizikai akadály (N64 -> GC), akkor azért szokták támogatni a visszafele kompatibilitást.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
consono #11667 üzenetére
Mondjuk ha kiszolgálják (/-nák) különböző fajta joypad -okkal, akkor szimpatikusabb megoldás ez a leszedhető téma. Csak ahhoz sokat kellene eladni belőle, hogy nagyobb választék is legyen.
Nintendo -nál szerintem az tök jó dolog, hogy még a bátaszéki kulcsmásoló is gyárt hozzá valamit, ami kompatibilis vele.
Ilyen viszont itt valószínű nem lesz.
-
Moby
veterán
-
Moby
veterán
válasz
consono #11346 üzenetére
Hardveresen ez egy rohadtjó generáció, de mindig van hova fejlődni. És szoftveresen sincs nagy gond. Ap platformholderek vannak csak gondban a játékokkal, de ők egymást kerdegtik bele a hülyeségbe. tegyék. Az élet nem állt meg, nincs hiány játékból. És egy félgenerációval sem lesz baj, és be tudja jól árazni a sony. Marhaolcsó mostanra a basegép is. Nincsenek már gyártási problémák, logisztikai nehézségek. Az élet visszatalált minden tekintetben a normál kerékvágásba, csak vannak akik még ma is az olyan generation leapeket várják tátott szájjalk, mint a ps1->ps2 esetén. Ez nincs. El kell engedni. Nincsenek már kiismernivaló egzotikus hardverfejlesztések, nincsenek évtizedes léptékű fejlesztések, egy seamless fejlődési görbe van, ahol a mérföldkövek azért jól tettenérhetők, de ettől többet elvárni őrültség. Mindig lesznek ügyesebb fejlesztők, meg ügyetlenebb fejlesztők. Ha az épp az ügyetlen csinálja a jó játékot, akkor meg kell vonni a vállat, és le kell nyelni a békát. Ez van. Sosem lesz olyan, hogy mindig az pont az ügyes csinálja pont a jót is. Az ritka alkalom, abból születnek a kultcímek. Most azon megy a pörgés, hogy a remnant2 milyen. Hát olyan, hogy az első részét nem tudták olyan állapotban elkészíteni, hogy a sony ki menrje rakni a storeban. PS-re valami egy hetes csússzással jelenhetett meg, mert visszadobta nekik a sony, hogy ezt így nem. Azóta eltelt pár év, most épp itt tartanak. Most ez lenne ennek a generációnak a teljes lenyomata?
Ugyan... -
Wesder
titán
-
Moby
veterán
válasz
consono #11312 üzenetére
Az ott annyira rizikós az egész, hogy sony ki sem meri dugni az orrát a sony the game formula mögül, nehogy beszarjon ez az egész üzletileg. Ez nem csak hogy másnak nem menne, de nem is baj, hogy meg sem próbálkoznak vele. Nem ez a normális működés. Ott sem, ott is az az időszak szülte meg ezeket, amikor 19-re kellett lapot húzni, mert nem vot más választás. Annak is inkább csak az elkorcsosulása, amit most művelnek.
-
negyven2
veterán
válasz
consono #11255 üzenetére
Igazából akkor szenvedést nem okozna, de attól még nem lenne a játékok jobbak. Multiplatform címek esetében ugyanúgy maradna a Series S mint "bottleneck", míg PS ex.-ek esetében az alap PS5 (pluszban a későbbi PC-s címek). Igen, ahogy írták, igény lenne rá, és valószínűleg szépen is fog majd fogyni. De úgy igazából csak arra lenne jó, hogy "HáDáb-ban" tudj majd játszani a PS5-ös címekkel. Mert ugye az MS jelenleg még azt állítja, hogy nem tervez enhanced kiadást a Series X-ből.
De benne van az is, amit azért láttunk az előző generációban néhány fejlesztőtől: hogy ha itt van az erős gép akkor inkább arra fejlesztünk, és majd visszabutítjuk az alap konzolokra. De ez volt a ritkább eset, és inkább az alap kiadások lettek kicsit szebbek, magasabb felbontásuak, ~60fps közeliek.
Konzolok esetében néhány fejlesztőtől eltekintve (pl. Kojima), amúgy az a bevett szokás, hogy a jobb tudás, kinézettért cserébe feláldozzák a 60fps-t. Tehát az is lehet majd, hogy a PS5 Pro-n bár lesz 60fps mód, de lesz egy über-super-duper kinézetű 30fps-es mód is (meg akár egy so-so kinézetű, 30fps-es 8K mód).
-
_drk
addikt
válasz
consono #11049 üzenetére
Nem a mobil Gaming! Pont azt kéne elhagyni mert idejét múlt szutyok! Arról kéne tovább lépni ha az emberek rá jönnének, hogy ez azért komolyabb dolog mint csíkokat húzni a képernyőn.
Csak az irányítás miatt igazából még is áll a dolog.
Például feleségemnek 1-2 játek megtetszik, kb 5 perc után feladja mert nem tudja iranyitani. Annyit meg nem ér neki, hogy tanuljon játszani.
KB mint a társasjatekok, sokan el se hiszik hogy a Monopoly után is van élet.. -
_drk
addikt
válasz
consono #11004 üzenetére
Valamit el kell engedni azért. PS5+PC+switch és rá a játékok egy vagyon.
Meg ugye lehet okosba tolni.
PS-t mondjuk úgy néz ki gen végén érdemes venni. Akkorra már exek fillérekért mennek és egymás után csak a jó játékok rohadt nagy élményt nyújtanak, így gen elejétől csak igy csepegtetve azért van hiány érzet.
PC-n is pár év lemaradással ki jön a matek. Most egy rtx 2070el és mellé valami jobb proci már kijön 250 környékén és már 1440pben el lehet bohockodni.
Switchet beszerezni jó áron majd el is adni, elvileg sok bukó nincs benne.
Közben meg mehet az Xbox gamepassal és annak a pár új játéknak ami megjelenik.Csak ez jó sok baszakodas és türelem is kell ami már egy külön hobbi a Gaming mellett.
Hardver aprón szórakozni, mellette meg várjál Kratosra vagy Zeldára akár éveket is... -
negyven2
veterán
válasz
consono #10962 üzenetére
Nézd. Ott van a Minecraft, ami lényegében az MS által birtokolt legsikeresebb IP (ugye 2014-óta az övék). Mind PS-en, mind Switch-en, messze többet adtak el belőle, és többen is játszanak vele mint Xbox-on. Sőt ha jól tudom vannak platform ex. dolgok hozzá PS és Switch-en is vannak. Ott se gondolkodtak így, hogy akkor hagyjuk a fenébe a konkurenciát, és csak nálunk legyen elérhető. Helyette az lett (ami valószínűleg a CoD-al is lesz 25 után), hogy Xbox-on megveheted a játékot, de amúgy benn van GP-ben is, míg PS és Switch esetén csak megvenni tudod.
Az MS már a One korszakban (kényszerűségből?) túllépet ezen a sima konzolháborún. Sőt Phill is elmondta, hogy igazából azt már a 8. generációban elvesztették, hiszen az emberek nehezebben fognak megválni a digitális gyűjteményüktől. Illetve ott van az is, hogy azért a konzolt vásárlók döntő többsége egy konzolt vesz. Maximum vesz mellé egy Switch-et. Vagyis azok száma akiknek Series X|S és PS5 is van, azok száma elenyésző. Bár ugye a Series S pont ezért jött létre, illetve ezért is erőlteti a Cloud Gaming-et az MS.
Illetve ott van az is, amit szintén Phill mondott, hogy (bár én kicsit máskép fogalmaznák), hogy ha 10/10-es lenne majd a Starfield, akkor se látja azok tömegét akik eladják a PS5-jüket érte (vagy vennének mellé). Bár az biztos, hogy lesznek ilynek, de a jelenlegei kb. 70/30-os PS/Xbox arányon nem igazán változtatná meg ez. Még az se ha jönne mellé másik tíz, 10/10-es játék... talán csak akkor ha a GTA VI, kizárólagos Xbox X|S ex. cím lenne... talán! Vagy kiadnák rá a 4K-s X|S-re felhúzott Zelda/Mario (Cart-ot is), Animal Crossing-ot, etc.-t.
-
l.skywalker
titán
válasz
consono #10962 üzenetére
Én nem látok bele a vásárlók fejébe, de nem hiszem, hogy azért futna mindenki majd Xbox-ot venni sok-sok év PS után, mert csak ott lesz elérhető pár cím. Ráadásul az MS vajon tudná annyival növelni a hardver eladásaiból befolyó bevételt, hogy fedezni tudja a PS oldalon elveszett szoftverek utáni pénzt?
-
ρσгτσ
addikt
válasz
consono #10954 üzenetére
"as expected, things are moving very quickly with the Microsoft Activision Blizzard deal. We'll get to hear the FTC's rationale for appeal today and likely some form of response from the 9th circuit tomorrow ahead of the restraining order expiring at 11:59PM PT.
If the FTC isn't granted emergency relief then Microsoft is free to close the Activision Blizzard deal over the weekend or on Monday. Activision is being removed from the NASDAQ before markets open on Monday, but we still need to hear if Microsoft and the CMA have agreed a path forward for the UK side"
-
negyven2
veterán
válasz
consono #10954 üzenetére
Technikailag már akkár szombaton 0:01-kor is megtörténhet a véglegesítés (Resetera-a szerint amúgy ez lehet jelenleg talán az egyik legoptimálisabb lehetőség). Ezt erősítheti az is, hogy a hétfői nyitáskor már nem lesz ott Nasdaq-100 indexben az ABK részvényei. És így, ha az ideiglenes tiltás lejártáig nem lesz semmi haladás az FTC fellebbezési ügyében, akkor lényegében a maradék két nap miatt nem kell aggódni.
-
_drk
addikt
válasz
consono #10850 üzenetére
Másik egyszerűbb kolega szerint a kőbányai a legjobb sör!
Inkább ne menjünk bele a szubjektív világ nézetekbe, mert nekem is és mindenkinek meg van a hülyesége, csak pillanatok alatt eljutunk a lapos föld hívőkhöz...
Objektíven hozzá állva meg adjunk meg egy minimumot az élvezeti értékeknek.
Attól hogy sokaknak jó tablettás bor, még nem lesz az jó.Mondjuk a mai napig nem értem miért van ilyen kevés jó játék mobilra, holott mondjuk heroes 3al vígan ellennék, vagy kártyás dolgokkal.
De nem, azok rohadt gagyin vannak megcsinalva meg full pénz lehuzas az egész.
Helyette megy a flash játékokat idéző idétlensegek vagy az atportolt sikerjatekok amik össze hasonlithatatlanok. -
ρσгτσ
addikt
-
ρσгτσ
addikt
válasz
consono #10662 üzenetére
Vannak olyan játékok, aminek a mobilos változata szerintem jobban össze lett rakva, mint a másik/többi verzió. Pl. WoT Blitz, Fifa Mobile. Persze felépítésre, játékmenetre értem, nem például grafikára. Az igaz, hogy ebből az első más platformokon is elérhető.
Szóval nem feltétlen mondanám, hogy HC gamernek nem alternatíva. De nyilván értem mire gondolsz.
Ez amúgy egy baromi jó piac. Tökre érthető, hogy többen is szeletet akarnak belőle. Nem beszélve arról, hogy mindig kéznél van a mobil.
-
Bogyi007
veterán
-
opr
nagyúr
válasz
consono #4700 üzenetére
Es ezek rendesen, szepen, nativan mennek, minden problema nelkul?
Tehat ha vegig akarom jatszani a 2D-s mario jatekokat, jo minosegben, nem valami eppenhogy felig mukodo fos gombos emulatoros fossal, akkor veszek egy switch-et, befizetem az egy evre kb 5-6000ft-os dijat, es mehet a menet, nativan, faszan, konkretan a gepen, nem valami streamelt borzalommal?
Mert ha igen, akkor azt sugja a kismano, hogy nemsokara switch tulaj leszek. -
ρσгτσ
addikt
válasz
consono #4448 üzenetére
Nem tudom mennyire érné meg nekik, hiszen több milliárd felhasználós piacon vannak jelen a Stadia -val. Persze külön eszközön lehetne felhőzés nélkül is játékokat futtatni, de én úgy tudom a mostani megoldásuk nem annyira sikeres, hogy érdemes lenne továbbfejleszteni...
Vagy nem jól tudom?
Ez már inkább ON, ha konzolos.
Szerk.:
Jó...bevallom nagyon fáradt vagyok és képtelen a kommunikációra.Úgy értettem a Google -re gondoltál. Mindegy, részben arra is jó a válasz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PS4 játékok garázsvásár sok kedvezménnyel
- Xbox Series X, kitisztítva+újrapasztázva, 6 hó teljeskörű garanciával., Bp-i üzletből eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB SSD fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Sony PlayStation 5 (PS5) Pro Játékkonzol
- 2 db PlayStation Move motion controller + PlayStation Eye kamera
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Robbanj a jövőbe egy új Ryzen 7 5800X-szel! Kamatmentes rèszletre is!!
- Bomba ár! Dell Inspiron 7400 - i7-1165G7 I 8GB I 512SSD I 14,5" 2K I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest