- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sifarr
senior tag
Azért több kérdésben nem vagy egészen tájékozott.
... amit visszatartanak 6 hónapig így van hűség idő mert ha nem akarod elveszíteni a pénzed akkor maradsz 6 hónapig.
Ez így nem igaz. Nincs hűségidő. Akár 2 hét után a szerződést felmondhatod. Ebben az esetben el kell számolnotok a szolgáltatóval. Te kifizeted amit használtál. A szolgáltató pedig kifizeti, amivel tartozik. Ha még nem írta jóvá a kauciót, akkor azt is kifizeti.Nem értem, hogyha a hónapforduló 7-edikén van akkor miért nem számláznak mondjuk 10-edikén, hogy ne legyenek ezek az elkeveredések.
A számlázási időszak megegyezik a naptári hónappal. Tehát mindig hónap 1-én kezdődik.
Amikor szerződsz, akkor "azonnal" kapsz számlát. Pl. ha március 13-án indul a szolgáltatás, akkor a március 13-31-ig tartó időszakra. Mivel a havi díjat előre számlázzák, ezért ezen az áprilisi havi díj is szerepel.
A csomagváltásról.
A Netfonnál ez másképp van, mint a több szolgáltatónál. A csomagok nem szerepelnek az ÁSzF-ben, azt az egyedi szerződés tartalmazza (jogszerű). Ezért - a többi szolgáltatóval ellentétben, ahol publikus csomagról váltasz publikus csomagra - a csomaváltás a Netfonnál egyben új egyedi szerződést is jelent az új csomag paramétereivel. Csomagváltásnál a régi szerződés megszűnik, egy új lép a helyébe, új lesz a szerződésszám is. Az újat megküldik neked. Ezért kikerülhetetlenül kissé bonyolultabb az eljárás.
Csomagváltásnál - mivel előrefizetsz - elszámolás is történik. A következő számla pl. egy decemberi váltás esetén (legyen 15-e) nagyjából ezeket fogja tartalmazni.
- Leszámlázzák a dec. 1-14-ig a díjat a régi csomag szerint.
- Leszámlázzák az erre az időszakra vonatkozó esetleges díjakat (pl. nemzetközi hívás).
- Jóváírják a havi decemberi régi csomag havi díját, mert azt az előző számlában kifizetted.
Ezek a régi szerződésszámodhoz lesznek kapcsolva.
AZ új szerződésszámhoz kapcsolódva:
- leszámlázzák a dec 15-31-ig szóló havi díjat az új csomag szerint.
- leszámlázák az erre az időszakra szóló esetleges plusz díjakat.
- leszámlázzák a januári havi díjat új csomag szerint.
Ebben nincsenek elkeveredések.
A csomagváltást a többi szolgáltató is lényegében ugyanígy számlázza.Habár azt írja a hónlapon, hogy könnyedén válthatsz csomagot azt mondták az ügyfélszolgálaton sajnos ez nem megtehető a hónlapon.
A honlapon a tájékoztatás, hogy "könnyedén válthatsz", nem jelenti azt (szövegszerűen sem jelenti), hogy a honlapon lehet váltani. Azt sem, hogy az ügyfélkapun keresztül lehetne.
Hogy miért nem lehet, azt az előzőkben leírtam. -
Lewzke
őstag
Aláirom én is, hogy a folyamatok nincsenek összefésülve rendesen. Nekem olyan volt hogy a sim futárszolgálatot előre bankártyával fizettem de mégis jött a futár hogy fizetnem kell. Az ügyfelesekkel rendeztem utólag, de jó lenne egy rendezett folyamat működés és igen a sima app és a várt VoLTE. Mert ahogy mondod ez itt 2021. De mivel ez kedvezőbb árú szolgáltatás, nem is várhatjuk hogy minden simán megy. A szolgáltatás önmagában működik.
Ha ezeket idővel megoldják akkor tényleg le a kalappal a szolgáltatás előtt, addig meg tradeoff. :)
-
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Asus Maximus VIII Hero i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Zalman i3 NEO 700W
- HIBÁTLAN iPhone 11 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3032, 100% Akkumulátor
- Felújított laptopok számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest