- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Olasz webshop szivárogtat Honor Magic7 árakat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lewzke
őstag
válasz Polarstar #1507 üzenetére
Szinte az összes szolgáltatónál vannak anomáliák a 3G kivezetése miatt, ergo régóta nem volt ekkora tornyos babrálgatás. Ha mindig ezt tapasztalatod azt érdemes jelezni, de időszakosan szerintem most ez ennek tudható be. A Yettel is előre jelezte, hogy hol lesz az országban idén felújítás, mert ott előfordulhatnak kimaradások/belassulások az adatszolgáltatásban. Most az energiaválságban a fogyasztás miatt is rá kell húzzanak a 3G kivezetésre, mert nem annyira hatékony, mint a 4G. Én is tapasztaltam lassú netet időszakosan a Yettellel is helyenként, ahol a térerő még nem annyira gyenge. Gondolom a 2G valamennyivel stabilabb.
[ Szerkesztve ]
-
Lewzke
őstag
Helio P60 chipsetes a mobilom, az még viszonylag gyorsnak tekinthető a 4G mobiloknál, de szerintem az app ilyen formában csak beta. Ha elfogy a mobilnet az app nem tölt be, ezzel persze teljesen ellhetetlenítve a kiegészítő adatkeret vásárlást. Funkcionálisan nem több mint a webes felület.
-
Lewzke
őstag
"Nemsokára jön az app is" lassan egy éve az a "nemsokára"
-
Lewzke
őstag
A VoLTE-t aktiválták nekem a netfone-ra (Telekokomos hátterű), lényeg az, hogy ne csak kérd, hanem követeld. 2G-n s hívásminőség olyan, hogy jobb postázni a szándékod.
-
Lewzke
őstag
Megújult az ügyfélkapu oldala: szerepel benne már az adatforgalom mennyiség és lehet helyben extra adatot rendelni. Ez már nagy előrelépés. Valószínű az app is jön ezzel hamarosan.
-
Lewzke
őstag
Nem küldik vissza, nekem is volt ilyen. írj az ügyfeleseknek, hogy a következőből vonják le.
Az ügyfélkapun nem fog látszani a levonás valamiért, de ha megnyitod a havi hivatalos dokumentumot ott már korrekt lesz, tehát van egy kis felületi apróság amire figyelni kell. Jó lenne, ha weben is javítanák a számot.[ Szerkesztve ]
-
Lewzke
őstag
válasz inferno88 #1326 üzenetére
Persze, hogy működik, az egyedi cellakiakasztós hibákra ezért lehetne blacklistet alkalmazni, whitelist helyett. Vannak keleten szolgáltatók, pl Indiában, ahol mindenre aktiválják és megy az. Tudtommal ott is blacklist van csak IMEI szerint. Túl van tolva nyugaton ez a para, mert simán beazonosítható milyen telefonok voltak bajosak.
[ Szerkesztve ]
-
Lewzke
őstag
válasz #90184448 #1319 üzenetére
Kértem már a tesztet, de visszaírtak, hogy hivatalosan nem támogatott a telóm. Habár van benne VoLTE, sőt dual VoLTE és wordwide sávos 4G, használtam a Telenornál, ment a VoLTE. Nem erre való a teszt, hogy ilyen készüléket is kipróbáljanak? Ha meg támogatott készülékkel tesztelnek, azok már tesztelve vannak, akkor meg minek a teszt? Én már lemondtam a VoLTE-ről, nem fogok ezért ismert gyártótól venni, jó lesz nekem 2G hívás is amíg ez a csomag nekem kedvező.
[ Szerkesztve ]
-
Lewzke
őstag
Elvileg kérni kell az eltelt idő után, én is feljegyeztem, hogy nyáron kérni fogom ha letelik a fél év. Eddig jól megy minden náluk, a 4G hívást leszámítva. De annyira nem érvágó, ha nem akarsz internetet megosztani közben. Nyáron a Telekom lekapcsolja a 3G-t és marad a 2G hívásokra, aminek nemcsak hátránya, előnye is van: nagyobb lefedettség és stabilabb hívás (nem fog váltogatni odavissza a hálózat, hanem stabilan a 2G szolgálja ki a hanghívást), de persze a minősége nem olyan jó.
[ Szerkesztve ]
-
Lewzke
őstag
Nekem nem hivatalos eszközöm volt és bekapcsolva maradt a VoLTE, nem volt más eszközben. (Helio P60 SoC, full dualsim lte, dualsim volte s mégis "nem támogatott") Nehéz volt őket rávennem bekapcsolni, de sikerült. Egy évig használtam így a Telenorral gond nélkül, csak elegem volt abból hogy minden bitet úgy fizetsz mintha valami arany lenne, így most Netfone van. Őrület, hogy alig tudnak adni 4GB-ot egy hónapra becsületes áron a nagyok.
[ Szerkesztve ]
-
Lewzke
őstag
Aláirom én is, hogy a folyamatok nincsenek összefésülve rendesen. Nekem olyan volt hogy a sim futárszolgálatot előre bankártyával fizettem de mégis jött a futár hogy fizetnem kell. Az ügyfelesekkel rendeztem utólag, de jó lenne egy rendezett folyamat működés és igen a sima app és a várt VoLTE. Mert ahogy mondod ez itt 2021. De mivel ez kedvezőbb árú szolgáltatás, nem is várhatjuk hogy minden simán megy. A szolgáltatás önmagában működik. Ha ezeket idővel megoldják akkor tényleg le a kalappal a szolgáltatás előtt, addig meg tradeoff. :)
[ Szerkesztve ]
-
Lewzke
őstag
Már nyáron az utolsó 3G tornyokat is lekapcsolja a Telekom, kíváncsi vagyok, hogy a felszabaduló sávokat mire használja fel. A 4G legedettségen azért még van mit javítani, az 5G egyelőre csak tech demo, haszna csak megnövekedett városi adatforgalom kiszolgálása lesz a közeljövőben.
[ Szerkesztve ]
-
Lewzke
őstag
Megy minden szuperül nekem, a SIM átállás zökkenőmentes volt. Adat fordulónapra állítottam az Androidot és jelez a kívánt értéknél, 3.2GB ami szinte megegyezett a 80%-os figyelmeztető SMS-el, a 4GB csomaggal. Szóval az appig ezzel ki lehet húzni.
-
Lewzke
őstag
Az adatot sajnos pontosan ugyanúgy nem tudtam beírni mert a házszám 11-13 (hármas épület) de a - karaktert nem engedi a címnél, amikor regisztráltam, ezért beírtam a 13-ast mert abban vagyok. Elég ellőtt az egész címezése ennek a helynek, amit bérlek, mert összevonták, de a címzésben mindig bajok vannak. A személyes névreszóló adataim passzolnak, egyedül a címzésem kérdéses. Remélem nem lesz ebből nagy huzavona.
[ Szerkesztve ]
-
Lewzke
őstag
Köszönöm én is! A kolleganő elég gyors volt, elfelejtettem tőle kérdezni. Ha jól rémlik, mintha mondta volna, hogy 5-6 hónap múlva lehet a kaucióval kezdeni valamit, de így akkor ok, hogy felhasználom a havidíjra majd fél év után. A VoLTE tiszta, app is lesz idén adatforgalom és perckövetésre?
[ Szerkesztve ]
-
Lewzke
őstag
válasz martonl #1069 üzenetére
Ma kötöttem szerződést a netfone-ra, a kaució után is fizetek még a jelenlegi használatra? A kaució szerződés végi visszatérítésű lesz, vagy csak simán kifizettem 2 hónapot most előre és azt fogom most letelefonálni? Kb. mennyi idő, mikorra várható a SIM kártya, ha számhordozásom van?
[ Szerkesztve ]
-
Lewzke
őstag
Nekem őszintén azzal van a nagy gondom, hogy mindig valami speckó telót veszek, ami nem egy megszokott teló. Pl. most strapafónokat vettem és ezek meg kb. sohanapján lesznek VoLTE teszteltek külön minden szolgáltatónál. Tehát egy tradeoff, hogy vagy egyedi telót veszek, vagy egy támogatottat. Amerikában most nézem, hogy lekaszálták a 2G-t de a 3G még 1-2 évet marad, de az is menni fog. Tehát bizony a VoLTE kérdés égető kérdés Amerikában és nem 5-10 éves távlatban. Itt nem tudom meddig fog élni a 2G.
[ Szerkesztve ]
-
Lewzke
őstag
válasz mikk2000 #1066 üzenetére
Igen ez jól félrement. És mi lesz azokban az országokban, ahol a 2G-t is lefogják kapcsolni?
Ott teljesen letesztelt VoLTE eszközök kellenek majd? Pl. Verizon Amerikában csak forgalmazott készülékekkel fog működni hívásra? Még a kínai vízálló telóm forumában volt egy hivatalos IMEI csere program pont emiatt, hogy több LTE band-et aktiváljon, hogy ne kukázzák Amerikában ezeket, de nem tudom ha ezzel működni fog a VoLTE is. 2G és 3G nélkül ilyen VoLTE felállással rengeteg eszköz fog menni a kukába.[ Szerkesztve ]
-
-
Lewzke
őstag
válasz 4Grider #1061 üzenetére
Igen tudom a 4G VoLTE dolog tesztelési fázisban van és azt is hogy a vendorokkal le kell teszteltetni, de ezt a műveletet kis gyártók nem végzik el, szóval ha nem veszel Samsung, Xiaomi, Apple és még pár ismert gyártótól, akkor a 4G hívás alapból inaktív marad, miközben maga az SoC és az Android rég támogatja azt. Ezért én mondtam a szolgáltatónak hogy én kérem, de saját felelősségem, hogy hibába futok vele vagy sem, ezért van a telefonban 4g call on/off gomb. Hogy kikapcsolom ha nem ok. Azért a 4G hívás nem luxus, hanem alap manapság. Rég használom és megy gond nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
Lewzke
őstag
Sziasztok, NFT2 ha jól látom netfone alkalmazott vagy, szóval inkább neked menne a kérdés.
Még nem vagyok netfone-os, de szeretnék. A csomagválasztásban raknám: 100 perc és 4gb internet. Érdekelne, hogy a hirdetett 100 perces csomag EU-n belül érvényes roamingal vagy csak Magyarország? Érdemes lenne ezt feltüntetni a csomagválasztóban. Illetve a 4G hívást (VoLTE) tudják-e aktiválni manuálisan, ha esetleg a rendszer nem kapcsolja be a telefonomra. Támogatja a 4G hívást, de nem minden szolgáltató ismeri ezt fel, ezért manuálisan szoktam kérni és úgy megy, Telenor-nál egy ügyintéző kapcsolta be nekem, azt mondta ha gondom lesz mégis, akkor a telefonomban kapcsoljam ki a beállításokban DE náluk mindig engedélyezve lesz. Ez azért van mert nem egy ismert gyártó Samsung vagy társai, de modern 4G képes telefon. Lesz hamarosan VoLTE?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Futás, futópályák
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Asszociációs játék. :)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Gumi és felni topik
- Androidos tablet topic
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon