- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sifarr
senior tag
válasz 4Grider #1117 üzenetére
Gondolom a minisztérium ezzel foglalkozó részénél valamit félre érthetnek:
Hol ellentétes ez azzal, amit írtam vagy az idézett jogszabállyal?Csak pár idézet az általad linkelt tájékoztatóból:
1. Az előzetes tájékoztatásról ez van:
a szerződés tárgyának lényeges jellemzőiről, a terméknek, illetve szolgáltatásnak az általános forgalmi adót és egyéb kötelező terheket is magában foglaló áráról (díjáról) és az összes járulékos költségről, (pld: a fuvardíjról, szállítási vagy postaköltségről), továbbá a fizetés, a szállítás vagy a teljesítés egyéb feltételeiről,
Miben tér el ez attól, amit írtam?2. A vállalkozó visszaigazolásáról ezt írják:
A kereskedő köteles a fogyasztó online megrendelését haladéktalanul, de legkésőbb 48 órán belül elektronikusan visszaigazolni, ami a gyakorlatban egy automatikus válasz e-mail megküldését jelenti. Ez az e-mail jellemzően a megrendelés feltételeit (termék neve, ár, szállítási feltételek stb.) erősíti meg.
A visszaigazolás a gyakorlatban egy automatikus e-mail. Te először ezt írtad: "amíg élő embertől a vásárlási ajánlatoddal kapcsolatban visszajelzés nem érkezik". Ez vagy telefonos, vagy közvetlen személyes megkeresést jelent. Úgy tudom, nem ez az általános gyakorlat.
Az e-mail-es visszaigazolás tartalmára pont azt írja példálózvam amit én írtam. Csak hogy egyértelmű legyen. A visszaigazolásban a "megrendelés feltételeinek megerősítése" az előzetes tájékoztatásban foglaltak megerősítését, érvényességét jelenti.
Akkor?A linkelt általános tájékoztatást (nem jogszabály és nem terjed ki minden részletre) értelmezhetem úgy is, hogy ti kötelesek vagytok pl. szállítási és árgaranciát vállalni. De ez a jogszabály alapján nem igaz! Az sokkal rugalmasabb, és lehetőséget ad a mai mizéria ésszerű kezelésére.
Kicsit sarkítok. Te nyugodtan ajánlhatod, hogy a terméket leszállítom, amikor tudom, és annyiért, amennyiért tudom.
Ha a fogyasztó ennek ismerétében rendel, akkor ő ezt is vállalta, lelke rajta.
De mindenről előzetesen világos, érthető tájékoztatást kell adni!Azért én ezt a szálat nem vinném tovább. Ha továbbra sem értesz velem egyet, akkor azt tiszteletben tartom. Engedelmeddel nem folytatnám.
Új hozzászólás Aktív témák
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ukrajnai háború
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Sorozatok
- Öregszem
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest