Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• sifarr

senior tag

válasz 4Grider #1117 üzenetére

Gondolom a minisztérium ezzel foglalkozó részénél valamit félre érthetnek:
    Hol ellentétes ez azzal, amit írtam vagy az idézett jogszabállyal? :F

Csak pár idézet az általad linkelt tájékoztatóból:

1. Az előzetes tájékoztatásról ez van:
    a szerződés tárgyának lényeges jellemzőiről, a terméknek, illetve szolgáltatásnak az általános forgalmi adót és egyéb kötelező terheket is magában foglaló áráról (díjáról) és az összes járulékos költségről, (pld: a fuvardíjról, szállítási vagy postaköltségről), továbbá a fizetés, a szállítás vagy a teljesítés egyéb feltételeiről,
    Miben tér el ez attól, amit írtam?

2. A vállalkozó visszaigazolásáról ezt írják:
    A kereskedő köteles a fogyasztó online megrendelését haladéktalanul, de legkésőbb 48 órán belül elektronikusan visszaigazolni, ami a gyakorlatban egy automatikus válasz e-mail megküldését jelenti. Ez az e-mail jellemzően a megrendelés feltételeit (termék neve, ár, szállítási feltételek stb.) erősíti meg.
    A visszaigazolás a gyakorlatban egy automatikus e-mail. Te először ezt írtad: "amíg élő embertől a vásárlási ajánlatoddal kapcsolatban visszajelzés nem érkezik". Ez vagy telefonos, vagy közvetlen személyes megkeresést jelent. Úgy tudom, nem ez az általános gyakorlat.
    Az e-mail-es visszaigazolás tartalmára pont azt írja példálózvam amit én írtam. Csak hogy egyértelmű legyen. A visszaigazolásban a "megrendelés feltételeinek megerősítése" az előzetes tájékoztatásban foglaltak megerősítését, érvényességét jelenti.
    Akkor? :F

A linkelt általános tájékoztatást (nem jogszabály és nem terjed ki minden részletre) értelmezhetem úgy is, hogy ti kötelesek vagytok pl. szállítási és árgaranciát vállalni. De ez a jogszabály alapján nem igaz! Az sokkal rugalmasabb, és lehetőséget ad a mai mizéria ésszerű kezelésére.
    Kicsit sarkítok. Te nyugodtan ajánlhatod, hogy a terméket leszállítom, amikor tudom, és annyiért, amennyiért tudom.
    Ha a fogyasztó ennek ismerétében rendel, akkor ő ezt is vállalta, lelke rajta. :)
    De mindenről előzetesen világos, érthető tájékoztatást kell adni!

Azért én ezt a szálat nem vinném tovább. Ha továbbra sem értesz velem egyet, akkor azt tiszteletben tartom. Engedelmeddel nem folytatnám.

Új hozzászólás Aktív témák