Új hozzászólás Aktív témák

• janos666
    nagyúr

Másnak mi a tapasztalata a Microsoft Store féle Netflix progival?

Hol lehetne még megnézni a framerate értéket a CRTL+ALT+SHIFT+D féle debug overlay-en kívül, ha ott szám helyett csak NaN szerepel?
    Tippre 24fps minden, amit 35mm filmre (vagy mozis célra szánt digitális kamerával) lőnek, de egy tvsorozat akár lehetne 30 (akár 60) fps is.

Ha most 24Hz-re teszem a Windows 10 asztalt, akkor szaggat (zavaróan durván) az a pár saját gyártású sorozat, amibe épp beletekertem.
    Ha 60Hz az asztal, akkor viszont úgy néz ki, mint ha 2:3 judder lenne (tehát nem 30 fps az anyag, végképp nem 60).
    Persze lehet, hogy szimplán sz@r az egész UWP, legalább is bizonyos kijelző módokkal és videóformátumokkal.

A HDR formátumok miatt lenne érdekes ez számomra. Azért állnék át a TV beépített lejátszójáról (ami ilyen szempontból jól működik) a Windows 10-ére, mert a TV tud DolbyVision-t is, és ilyenkor nem lehet megkérni a TV-s Netflix progit, hogy inkább HDR10-et szeretnék (nem akarok sok OFF-ot, de van rá okom), a Windows 10 féle viszont Dolby-t nem is tud, úgyhogy ott kizárásosan a HDR10 jön (mikor tud).

Szerk.: Hopp, fura. Párszor bezártam, újranyitottam, váltogattam ide-oda 24 és 30Hz közt és most 24Hz-es asztallal abbahagyta a durva akadozást, ez tűnik helyesnek, a 30Hz-es asztallal zavaróan akadozik, 60Hz-essel picit 2:3 judder szerű, szóval akkor tippre a Star Trek Discover pl. 24fps.

Úgy tűnik, hogy akkor akadozik nagyon durván, mikor teljes képernyős módban még nem tűnt el az overlay a kezelőeszközökkel és címfelirattal, hanem rárak még egy fátylat az egész képre, hogy ezek láthatóbbak legyenek.

Új hozzászólás Aktív témák