Új hozzászólás Aktív témák
-
Azt tudom, párszor szívtam de nem rossz az arány így sem és simán venném őket továbbra is.
Egyik egy i9 7900x-nek hirdetett ES ami valójában egy korai Xeon volt ami ugyan működött hibátlanul és kezelt ECC REG ramokat is beleérve ECC rész is aktív volt de szorzózáras volt ez miatt alkalmatlan lett volna amire akartam használni a túl alacsony órajel miatt. 34eft volt, szerencsére el tudtam adni. Annyira jó volt hogy megtanuljak pár dolgot x299 platformról és a management engine-ról ami nem engedi húzni a xeont meg persze mikrokódokról és hogy ecc reg-et is támogat a platform asztali prociainak egy része.
A másik ES pedig egyáltalán nem működött mivel túl korai volt a ramvezérlő és csak nagyon alacsony órajelű ramokkal ment volna (x99-es DDR3 800-1066-ot kezelt csak), ezt is eladtam kis bukóval.De a több szerintem már százat közelítő ES procival nem volt gondom azaz a leírtak szerint működött. Ha nem így lenne akkor is olyan helyről veszem ahol visszakapom az árát. Bár eleve sok értékelésűtől veszek csak.
-
válasz
Dragon3000 #21 üzenetére
Azért valljuk be ott gyártják és biztos esik le pár raklappal. Vagy megveszik a szomszédoktól, utaztatják stb, leleményesek ilyenbe.
Kb olyan mint az ES procik, Intelnek lejelentik hogy megsemmisítették közben meg tizezerszám vannak ebay/alin.
De ha nem Kínába akkor máshova ugyan úgy fel tudják vásárolni cégek. 4090 olcsóbb mint a quado megfelelője, ai-ra én is azt vetetnék céggel ha szükséges lenne.
Most amúgy 2080/3080 kártyákat alakítják több rammal 20-22Gb-osra AI-ra akkora hiány van náluk, azaz megtesznek majd mindent hogy az új szériákat is megszerezhessék. -
válasz
Dragon3000 #8 üzenetére
4090-eseket AI-ra vásárolják fel. [link]
Kínának meg kritikus az AI, beszerez mindent amit csak tud.
Asztali AI-ra Quadro van GDDR6-al és tömik tele rendesen (és nem olcsón) Nagycéges AI-ra meg HBM ramok mennek és abból is fogy a legtöbb de azt nem láthatjuk asztali kártyákon már régóta. Szóval komolyabb AI az HBM ramos.hapakj
A belső rendszerhez szerintem aláírt hitelesített driver hozzáfér, azaz felül is bírálhatja ez mint szoftveres dolog. Fizikailag nincs semmi átvágva sehol a GPU-ban. Nvidiánál a GPU-n belül van egy Falconnak cpu és az végzi a gpu beállítását, úgy állítgatják ahogy akarják.
Ez kb olyasmi bár nem ugyan az mint a procikban a mikrokód, azaz pl szorzó unlockot is lehetne csinálni akár milyen procin ha úgy akarná a gyártó.
Csak szoftveres kérdés hogy az RT-t és játékra használt AI-t engedi-e a driver és a GPU. -
Adjanak ki Low AI rate kártyákat mint ahogy a bányászatnál volt a LHR. Nvidiának nem kerül semmibe állítgatni ezeket Falconból. Lásd CMP kártyáknál nagyon sok mindent földig butítottak úgy hogy még véletlenül se lehessen használni normálisan őket (még aira is korlátozottan).
Így gémereknek mehet a nagy vramos kártya, AI-ra meg mehet a quadro (vagy ami neve van most) vagyonokért.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Nintendo Wii U
- Microsoft Excel topic
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Exkluzív órák
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asrock H310CM i5 9400F 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2060 Super 8GB Zalman Z1 700W
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Garanciális gamer notebook RÉSZLETRE bank és kamat nélkül, gyors szerződéssel! ASUS TUF Gaming F16
- Bomba ár! HP EliteBook 2560P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest