- Poco X6 Pro - ötös alá
- Huawei Watch GT 2 - épp ideje!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S20 Ultra 5G - nagy ügy
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz
Wolfskin #44350 üzenetére
Szia!
Lehetséges táphiba mivel az USB aljzatok működhetnek a tápegység készenléti áramköréről.
Megoldás:
1.
Tápcsere. (ez az ideális megoldás)
2.
Az USB aljatok átkapcsolása a "normál" 5 Voltra.
Az alaplap leírásában van feltüntetve a módja. (jumperekkel)De a te alaplapodnál nem találtam ilyet a kezelési útmutatóban (Ver. 1.0)
Akkor marad a táp csere vagy javítás (nem nagy dolog valószínűleg e darab kondicsere)
Persze akkor már többet is érdemes cserélni. (előzőleg nem ártana másik táppal próbálni!)
-
Wolfskin
őstag
válasz
Wolfskin #44289 üzenetére
Sziasztok,
volt egy problémám, hogy egyszer csak nem indult el a gép. Se kép se hang, se egy fényjel, egy LED, a tünet olyan volt, mintha egyáltalán nem lenne áram alatt. Mintha áramszünet alatt próbálnám indítani.
Elkezdtem szétszedni, aztán ment, egy HDD-t, ami időközben meghalt kihagytam, azt hittem az volt a ludas. De most újra csinálja. Kísérleteztem, és rájöttem, hogy : a hátlapi USB aljzatok miatt van.
Ha az 1. és 2. USB be van dugva, nem indul. ha mindkettő ki van húzva, indul. Ha csak az egyik, akkor is. És nem egyszer próbáltam, szisztematikus a jelenség, ez már nem lehet véletlen.1. lehet zárlatos az USB kábel, vagy valami a kábel végén? (monitor swich, swich, stb).
2. lehet az alaplap zárlatos? legalábbis agy-két usb aljzat?
3 lehet, a táp nem bírja el? ezt nem hinném, hogy ennyire, hogy "letilt"De ezek közül bármelyik is hogy van összefüggésben az indítással? Tehát meg sem próbál indulni, mintha ki lenne húzva a táp. Fel se villan, semmi életjel.
Nekem ez elég misztikus parajelenség...
alaplap: gigabyte GA-990X-Gaming SLI
táp: super flower golden silent
op: win 10 pro -
Essejó
veterán
válasz
Wolfskin #44303 üzenetére
Ó, én jártam már úgy, hogy a gép a bekapcsolást követően a biosig sem jutott el. A mindent lehúzok majd egyenként vissza modszernél kiderült, hogy a 120 GB-os SSD döglött meg. Azt kihagyva a gép indult csak nem volt rendszer. Egy üres lemezt berakva, a többit lehúzva telepítettem egy friss rendszert, és tökéletesen működött.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Építő/felújító topik
- Formula-1
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- ARC Raiders - Új előzetesen a hamarosan induló tech teszt
- Milyen légkondit a lakásba?
- Könyvajánló
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Apple Mac mini M1 8GB Ram 256GB SSD
- Gigabyte BRIX GB-BXi3H-4010 mini PC eladó
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B365M i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA FSP 400W
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- OLCSÓ MONITOROK
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged