- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Google Pixel topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen GPS-t vegyek?
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cyberboy42
senior tag
válasz
babcehh #50659 üzenetére
Ha más táphoz való kábelt dugtál erre a tápra, annak lehet hogy némelyik ér máshogy van bekötve, az eredeti tápjával a kábelnek semmi baja, de egy másikban oda küldheti a 12 voltot ahova mondjuk a 5 kéne, ergo megsüti a rákötött perifériákat. Mundig eredeti kábelt használjuk, vagy nagyon oda kell figyelni, pl. kimérni a feszültségeket hogy minden ott e van ahol lell.
-
válasz
babcehh #50646 üzenetére
Sziasztok!
Hardverapróról vásároltam egy Thermaltake TF1 1550W titán tápot. Elsőre rossz kábeleket kaptam, majd ezt a mai napon orvosolta az eladó.
Habár arról volt szó, hogy az összes kábelt cseréli, ma reggel hívott, hogy a futár csak egy részét fogja hotni, ne küldjem vissza az összes kábelt a futárral.
Amit cserélt: 24pin, 4+4 pin, 8pin, 6+2pin. Így a sata, molex kábeleket maradtak azok amiket a rossz kábelekkel együtt kaptam.Kicseréltem a tápot, viszont egyik sata eszköz sem működött róla. Ezt követően ellenőriztem a kábeleket, hibát látszólag nem találtam. Ezért visszatettem a korábbi tápomat, hogy megnézzem arról működnek-e. Sajnos erről a tápról sem működött egyik sem. Lehetséges, hogy nem a táphoz való sata kábelt kaptam meg? Illetve más okozhatta 2 sata eszköz egyszeri halálát (aio, ház világítás)?
Előre is köszönöm!
-
válasz
babcehh #50635 üzenetére
Nagyon kíváncsi leszek.. Mert nekem 2 gyanus játékos van a pályán. Egyik a táp, másik a négy ram. Az én véleményem az, hogy egy gép akkor tekinthető stabilnak, ha aida 4 pipás, TM5/Anta legalább 4 kör és Y/VST 30-40 percet fut hiba nélkül. Amíg ezek nincsenek meg addig terhelésre bármi előfordulhat és akkor még nem vettük ide a RAM hőmérsékletet.
Sokan/sokféleképpen gondolják a stabilítástesztet, nekem ez vált be, saját tapasztalatból mondom, de szeretném ismét kiemelni, hogy a VST tesztet senkinek nem javaslom.
Reméljük a táp megoldja a dolgot
-
válasz
babcehh #50626 üzenetére
Nem valószínű, hogy segíteni fog, de egy próbát megér. Ryzen processzoroknál okozott fagyást Linux alatt korábban, ha a C-states be volt kapcsolva az UEFI-ben. Te biztosan Windowson játszol, mindenesetre meg lehetne próbálni ezt is kikapcsolni, hátha segít.
Szerk.: [link] [link]
In the bios, Advanced menu, CPU configuration, scroll to bottom, CPU Power Management, CPU C-States, Disable.
-
válasz
babcehh #50606 üzenetére
A DDR5 43-44 C-tól már hibázhat bizonyos értékeken. A DDR4-re most nem akarok butaságot írni, nem tudom pontosan hol van a határ, biztosan fentebb.. Ezt Fudi jobban tudja, talán benéz..
A VGA tápcsatlakozója külön ágakon van, vagy egy vezetékről van két csatlakozó is használva? -
válasz
babcehh #50603 üzenetére
Szuper.
Következő lépésként meg kellene nézni, hogy nem-e esetleg a VGA felfűti a RAM-ot. Hwinfo progival monitoroznám, anta és furmark együttes kombóval, max fél óra elég és figyelném, hogyan alakul a ram hőmérséklet
Vagy, kezdj el játszani de tegyél egy 12-es ventit a ram elé -
Richard!
addikt
-
-
válasz
babcehh #50577 üzenetére
Nos visszaállítottam a processzort full stockra. Azóta többször nem indult újra a számítógép.
Viszont több alkalommal is (4x) olyan szinten kifagyott, hogy csak újraindítással tudtam életre kelteni a gépet. Az egér, stb minden befagy, hang/mikrofon működik tovább.
Hőmérsékletek: Videókártya 50-55 HS 60-70
Processzor 70-75 max
Minden más normális értéken.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest