Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• alibaba78

őstag

válasz akkójóva #40087 üzenetére

Sziasztok! Egy kis segítséget kérnék szépen! Ma eladtam az alábbi konfigot:
    - Asus B85m-g
    - i3 4130
    - 2x2gb hyperx fury 1600mhz + 2x2gb kingston 1333mhz memória
    - 128gb ssd
    - Sapphire rt 560 4gb
    - Chieftec arena 350w

Én a dvi csatin kersztül használtam a gépet hibátlanul. Elvitte a srác, és hívott is, hogy nem ad képet hdmi-vel. Dvi kábele nincs.
    Ha kiveszi a vga-t, és az alaplapira csatlakozik, akkor először ott sem volt kép, de az egyik rampár kivétele után már volt. VIsszatéve a vga-t így sem ad képet, ram ide, vagy oda.
    A kérdés az, lehet vmi beállításbeli probléma a biosban, vagy elkönyvelhetem szerintetek, hogy a hdmi port a vga-n nem működik?
    Előre is köszönöm!

• asynur

tag

válasz akkójóva #40075 üzenetére

Szia!

Igazából kb. minden ilyenkor szükséges lépésen végigmentél a proci kivételén kívül, amit még nem árt megejteni, a foglalatot átnézni, szállítás közben elmozdulhat az is. Lehet házon kívüli indítással is próbálkozni, hátha a ház nyomódott meg valahol és ér bele valamibe, amibe nem kéne és okoz zárlatot.
    Szállítás közben sérülhet a lap nem látható módon is mikro repedések a rázkódás/rezgések következtében.

@Dave567: Foglalat át lett nézve? de én is a gariztatást javasolnám ha nincs külsérelmi nyom.

@frelife: köszi, hogy megírtad a megoldást az ilyesmivel sajnos jó ideig ellehet szórakozni, de legalább most megy rendben:)

@NdrewSunix: A lényeg, hogy most megy, ha pontosan akarja tudni az ember az ilyen hibák okát akkor mindig csak egy lépést szabad egyszerre végrehajtani, de ehhez nem árt időmilliomosnak lenni :) és persze még így sem biztos, hogy egész pontosan sikerül behatárolni a problémát.

@Johnny70: Szintén a kölcsöntápos megoldást javaslom, én egy 10+ os netezős gépre egy ezresnél többet nem nagyon adnék ki, használt jól működő tápra sem. 20e alatt ki lehet hozni jóval használhatóbb netezős konfigot LGA 1155-ös komplett gépekkel "leselejtezett" irodai desktop/workstationok formájában, lenovo/dell/fujitsu stb. még egy kis ssd is beleférhet az árba.

Új hozzászólás Aktív témák