- Magisk
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Balázska98 #14660 üzenetére
Üdv. (Mindenkinek!
)
Végig olvastam a szenvedésed. Futólag, felületesen.
A javaslatom a következő:
Húzd le az ODD-HDD-ket az alaplapról. Szedj le róla minden egyebet (usb kütyük, billentyű, egér, előlapi usb csatlakozók).
Egy memóriát hagyj az alaplapon, ha van integrált VGA. akkor arra kösd a monitort, , CPU+ hűtő és próba. Ha nincs kép (és hangjelzés sem), tegyél bele másik memóriát (ha van kéznél). Ha nincs eredmény, mehet egy BIOS reset. Következő lépésként vedd ki az összes memóriát a gépből és próba. Ha nincs hangjelzés, akkor próbáld másik tápegységgel indítani. Ha azzal sem indul el a gép, akkor erősen alaplap-CPU hiba, amit akár egy rossz tápegység is okozhat, ezért azt a tápegységet Ne használd tovább!
(Bocs mindenkitől, akit ismételtem, nem volt kedvem átolvasgatni részletesen az hsz-eket.)
amargo: Ha nincs otthon speaker-ed, köss az alaplapra egy 8 ohmos hangszórót, vizsgálódás idejére az is megteszi.
Én úgy tudom, hogy minden munka folyamat szervíznek számít, a hiba felderítés is. Meg a szoftveres karbantartás, esetleg alkatrész csere...és kiszámlázzák a megkezdett órát is. -
ebegab92
senior tag
válasz
Balázska98 #14656 üzenetére
Igen.Sok függ attól.Már végigjártam Szeged összes PC-boltját és voltak jelentős árkülönbségek.Ezért kell körbenézni,ha használt cuccot akarsz venni.Ha újat akkor is.
-
ebegab92
senior tag
válasz
Balázska98 #14650 üzenetére
Ennyit lehet tenni
Mondom,max. egy másik tápot próbálj még.
-
ebegab92
senior tag
válasz
Balázska98 #14648 üzenetére
De ha a tiédben van...akkor szimplán átrakod az övébe.Csak figyelj,hogy hova csatlakoztatod. IDE foglalatnál rövidebb.Ha nem ismeri fel elsőre,akkor fordítsd meg a kábelt. BIOS-ban engedélyezd az FDD-t
-
ebegab92
senior tag
válasz
Balázska98 #14646 üzenetére
Nem hiszem
Minden BIOS-nak van egy bootblock-ja,ami ebben az esetben max. egy floppymeghajtót támogat,mint adattároló (+ISA/PCI-os VGA+PS/2 billentyűzet Gugli a barátunk).
Nem hiszem el,hogy egy Socket 478-as gép házában nincs floppymeghajtóÉn direkte nem dobtam ki a floppyjaimat
Vannak még vatta újak is xD
-
ebegab92
senior tag
válasz
Balázska98 #14643 üzenetére
A kineézettednél sokkal jobb.Abban még valószínűleg jó kis melegedős Prescottos Pentium 4 van,és a lap is csak az ősrégi Pentium 4-eket+Pentium D-ket ésCeleron D-ket támogatja
-
ebegab92
senior tag
válasz
Balázska98 #14639 üzenetére
Leszeded a lapodnak megfelelő BIOS-t a Gigabyte lapjáról.Nézd meg a lapra,hogy milyen típus van írva!Aztán végy egy floppyt,formázd meg MS-DOS indítólemezként (Windows Explorer->Jobb klikk-->Formázás-->kis ablakban kiválasztod ezeket a funkciókat-->formázás)
Másold át a kibontott fájlokat (amiket leszedtél előbb a Gigabyte-tól) a floppyra.Kösd össze a rossz géppel a floppy meghajtót (FDD kábel+tápkábele),floppy benne,és indítsd el a gépet.Ha elkezd a floppy járni,akkor az jó jel.2-3 perc és képet fog adni.
Mindent válassz le a lapról,csak proci+billentyűzet+int.VGA+RAM+floppymeghajtó maradjon!
Jó munkát -
ebegab92
senior tag
válasz
Balázska98 #14635 üzenetére
Egyszerűbb,ha külön veszed meg az alkatrészeket,olcsóbb
Ezért én ennyit nem adnék ki.
25.000 Ft-ból ilyet hoztam ki:
-MSI 945GCM7-F
-Pentium Dual Core E2180 2.00 GHz
-2+1 GB DDR II 800 MHz RAM
-300W FSP PNF táp
-ATI Radeon HD4650 512 MB DDR2 videokártya -
ebegab92
senior tag
válasz
Balázska98 #14633 üzenetére
De ha a BIOS se jön be...Mondom vagy táp,vagy akkor a vírus vagy akármi tönkretette a lap BIOS-át.Emiatt pl. tényleg nem indulhat el.
-
ebegab92
senior tag
válasz
Balázska98 #14630 üzenetére
Hát ha nincs semmi márkajelzés,akkor az kb. egyenlő a kukával
Mercury,korai Codegenek mind-mind életveszélyesek egy gépre nézve.Vannak még a semmitmondó nevű Power supply-ok és a matrica nélküli tápok is (ilyet azért még én se láttam).Szerezz egy használt FSP PNF tápot 300-350W-osat,ez kb. 2500-3000 Ft,vagy egy olcsóbb Chieftec tápot szintén ennyiért,hasonló teljesítménnyel.
gondolom viszonylag könnyű a tápod.Ha az is bedöglött lehet,hogy kicsinálta a lapot isNem szabad ilyen vackokkal etetni a cuccokat.
-
ebegab92
senior tag
válasz
Balázska98 #14628 üzenetére
De akkor is lehet rossz egy táp...Ad valamennyi feszültséget még,esetedben annyit,hogy a ventilátorok forogjanak.Ha egy táp bedöglik,az nem olyan,hogy nem indul egyáltalán,ha meg megy,akkor jó.Lehet hogy elszállt az egyik kondenzátora,és akkor máris kevesebb feszültséget adhat le.Milyen tápod van?Márka+teljesítmény?
-
ebegab92
senior tag
válasz
Balázska98 #14626 üzenetére
Monitor jó?Másik tápot próbáltál már?Esetleg másik RAM? (Másik procc cserét se zárd ki)
-
ebegab92
senior tag
válasz
Balázska98 #14618 üzenetére
Ez lenne az?
Ha lemerül az elem (ami nem 1 hónap vagy fél év),akkor is el kell indulnia a lapnak...CMOS hibaüzit dob ki -
ebegab92
senior tag
válasz
Balázska98 #14613 üzenetére
Elvileg,de nyomj egy BIOS resetet (CMOS reset: lapon 3 tüske,a 2 tüskén lévő jumpert tedd át 1.-2. pozícióról 2.-3. pozícióra VAGY HA 2 tüske van,akkor csak zárd 10-15 sec-ra a 2 tüskét).Mindezt kihúzott táppal!!!
És légy szíves vegyél egy helyesírási kéziszótárat a kezedbe,mert kissé nehézkes eligazodni a mondataidon -
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
Balázska98 #14610 üzenetére
Szép egy mondat.......
Az írás jeleket amúgy ismered?
-
ebegab92
senior tag
válasz
Balázska98 #14610 üzenetére
BIOS-a jó?Azaz azt ugye nem tette tönkre a vírus vagy akármi?Videokártya,ha nem melegszik:lehet,hogy az nem jó.Próbálj egy másikat
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ Nvidia RTX 5060/TI 8-16Gb GDDR7 DLSS4.0 Ryzen 7 5800X 16x4.7Ghz/32GB/512Gb/1TB M SSD/2ÉV gamer PC
- ÚJ Nvidia RTX 3080 10Gb GDDR6x Ryzen 7 5800X 16x4.7Ghz/32GB/512Gb Nvme SSD/2ÉV gamer PC
- Eladó PC i7 8700, 16 GB RAM, GTX 1060, 460 GB SSD
- CHIEFTEC UNC-410S-B-U3-OP Rack ház
- 10gen gamer alap(i5-10400/RX6500XT/SSD/16gb ddr4)
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / GTX 1660Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3038, 94% Akkumulátor
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Asus rog g751y elkelt
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest