- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mateo91
tag
-
Kelvin
őstag
válasz
ricsi99 #40751 üzenetére
Köszi szépen, nincsen agyam sem időm szét kapni a gépet/tápot. Elsősorban a tápra gyanakszom, mert annak fel kéne pörögnie ha valami más alkatrész a ludas. Illetve az alaplapi kis ledek sem világítanak. Most vagy veszek egy tápot és lutri mi lesz vagy szervíz. Egyedül a videókari gais, kb fél éves. Tudtok Pesten egy normális szervizet ajánlai?
-
ImAxRap
csendes tag
-
Blazin
csendes tag
válasz
ricsi99 #40682 üzenetére
Köszönöm a választ!
3 resetelés és csökkentett mód után egyszer csak megszűnt a probléma, az mondjuk nem világos, hogy mitől.
Új programot nem telepítettem, a GPU Tweak-et letöröltem és frissítettem a legújabb, két napja kiadott verzióra.
ESET-et használok egyébként, és nincs kizárva, hogy azzal volt valami gebasz. Az a baj, hogy a Feladatkezelő sem jött be, nem tudtam megnézni, mi fut és mi nem, esetleg mi nem válaszol
-
batman.
senior tag
válasz
ricsi99 #40682 üzenetére
Szia!
Tehát csökkentett mód és net van.
Vírusellenőrzés, ha nem talál semmit akkor induló programokat átnézni (pld. Ccleanerrel), ami nélkülözhető, kivenni.
Másik gépben is ellenőrizhető slaveként a hdd, bár ilyenkor nem feltétlenül minden kártékony dolgot talál meg. -
batman.
senior tag
válasz
ricsi99 #40630 üzenetére
Kedves kolléga olvass már vissza a csak igp kifejezésig. Amire Rjid vissza is jelzett, hogy úgy van kép.
-
batman.
senior tag
válasz
ricsi99 #40580 üzenetére
Az lesz, de mivel ennyire fukar volt szavakkal, úgy döntöttem és is az leszek. Mivel ezt most elrontottad,
gonosz leszek és jelzem feléd Win7 a rendszer, odaírta. De ott sajnos megállt, "nehogymá tuggyuk" friss összerakás/telepítés, vagy egy ezeréves eddig működő bontószökevényről van szó?
-
mucsácso03
csendes tag
-
Kiskokó
veterán
válasz
ricsi99 #40491 üzenetére
Ja mellesleg tudod mi a poén
?
A leírás alapján nem lett jó az MBR javítás, a win telepítő indítás probléma megoldója azonnal vissza dobta hogy nem tudja javítani....
Ezután bementem a Biosba (Uefi) és a Bootnál ott volt hogy HDD thosiba. tiltottam és tádámrögtön bootol SSDről
Érdekességként.
-
El Gringo
senior tag
válasz
ricsi99 #40422 üzenetére
Köszi. Igen, modolt driverrel használom. Kiszedtem szépen sorban mindent. És a RAM volt a ludas.
2* 2 GB Kingston és 2*2 GB Samsung van benne. Egy Samsung modullal elindult, így elkezdtem trükközni.
Az eredeti sorrend ez volt: Kingston, Samsung, Kingston, Samsung.
Most beraktam így: Samsung, Kingston, Samsung, Kingston.
Így működik.Se lag, se háromszoros indulás. Érdekes dolgok.
-
Lmh
őstag
válasz
ricsi99 #40385 üzenetére
Srácok köszi szépen!
Holnap reggel elutazom a hosszú hétvégére, addig már nem szívok vele, de jövő héten letesztelem.
Jó ez ahogy Ricsi írta - külön hálás vagyok a gyors válaszért - éreztem én, hogy a rendes memtest programra gondol, de megörültem, hogy találtam egy könnyebb utat :-) Sejtettem, hogy a windowsos nem tuti, azért kérdeztem vissza rá, mert ha minden veszélyt komolyan vennék amit a windows kiír, akkor 0-24 csak a gépemet helyezném biztonságba valami új veszély miatt
Jó ötlet a külön tesztelgetés is, azt a kört is lefutom a rufuszos-memtest86-os kiírás előtt.
Ha nem megy a kiírás, batmant fogom cseszegetni segítségért
De egyébként ha nagyon megerőltetem magam, akkor menni, fog, ennyire talán nem vagyok béna.Még egyszer köszi mindenkinek és jó sörözést!
-
batman.
senior tag
válasz
ricsi99 #40383 üzenetére
Ricsi vazzeg!
Haver vagy, nem kötözködésből írom.Egy laikusnak linkelj rendesen, honnan tudja, a keresőszavakból kiindulva, hogy az első találat letöltési oldalát keresse? Mert nem tudja, helyette szenved a win beépített sz@rjával. Nem tartom elképzelhetetlennek, hogy a leírásod azzal is működhet, csak abban nem vagyok biztos, hogy ha több modul van, egy kevésbé hibás még benne marad. Peace
(#40382) Lmh erre van szükséged, írd ki pendrive-ra pld rufus-al. Bootolj arról a modulok cserélgetése az pont úgy ahogy Ricsi javasolta.
(#40378) Pete1 Érintkezési hibának tűnik, de MrDerekas javaslata is esélyes. Kikapcsolt állapotban kábeleket „megmozgatnám”. Véletlenül nem egy papírvékony könnyű házban van a konfig?
(#40376) Lanash A linkelt képek a probléma feltárására nem alkalmasak. De annyi információ átjött, hogy a gép kikapcsol vagy újraindul magától. Az ssd-k körül kezdeném a keresést. Elsőre csak a rendszer maradjon, minden mást húzz le, hdd-t, odd-t is. Akkor is lassú? HDSentinel mit mond?
-
Lmh
őstag
válasz
ricsi99 #40381 üzenetére
Köszönöm
, lefuttattam ezt a windowsosat, az elég?
Talált hibát, uh lehet hogy elég :-)
Akkor tuti ez okozza?
Általános leírás: The Windows Memory Diagnostic tested the computer's memory and detected hardware errors. To identify and repair these problems, contact the computer manufacturer.A számítógép gyártója én volnék. Úgyhogy magamba fordultam!
-
Viperator
őstag
válasz
ricsi99 #40353 üzenetére
Win7 alatt nem volt gond, akkor még nem volt benne pluszban a két bővítő kártya (SATA, USB). Win10 telepítés előtt kihúztam az összes HDD-t, a két bővítőkártya sem volt ott., telepítés után visszatettem az összes HDD-t, neg hozzátettem a két bővítőkártyát.
Lehet, hogy a két bővítőkártyát kiveszem és megvizsgálom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Építő/felújító topik
- Konteó topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Négymagos Xeon(!) CPU LGA775-ös deszkában
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- 3D nyomtatás
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- GAMER PC RTX 3060 Ti 32GB RAM FULL HD / 1440p
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +Új RTX 3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- HP Prodesk 600 G3 mini PC i5 7500T / WIFI / 8GB DDR4 / 256GB SSD / Type-C / 3x DP
- Apple iMac 24 Blue! 16GB / M3 CPU / 512GB SSD!
- Asztali PC , i7 10700 , RTX 3070 Ti , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged