- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Apple Watch
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Új hozzászólás Aktív témák
-
tasiadam
veterán
válasz
GeryFlash #29 üzenetére
Szerintem az is benne van most, ebben a TSMC-nel gyartatasban, hogy valahol ugyis buknak, akkor bukjanak kevesbe fajdalmasan. Ha nem engednek ki egy CPU-t, hanem a regi nodeon releaselik (11.gen peldaja), akkor is megkovezik oket, mert a roadmap nem lett lekovetve. Erre itt a TSMC, aki legyartja, es valszeg kevesbe faj nekik, mint egy 15 dollaros stock. Utana a xeon-ok meg majd jonnek a mature nodeokra, ami meg arrebb van. Utana megint lesz asztali/laptop release vagy intelnel, vagy TSMC-nel. Es igy tovabb, de gondolom nem akarja senki se hallani ujra, hogy leragadtak az X nm-en. (En a 14nm-t meg siman hasznalnam low power beagyazott procikhoz az N mellett)
-
tasiadam
veterán
1: annyi to meg patak meg vizfelulet van mar az intelnek, hogy azt se tudom igy melyik melyik
2: mert hivatalosan most toroltek az A20-at, aminek half nodeja az A18, ha minden igaz.
+1: hat, lattam mar 140-150 wattot is tole, mig el nem erte a 95 fokot. Ugye az SoC is fogyaszt, nem csak a CCX, az SoC meg onmagaban 20-30w. 4ghz-n jaratva azen+ evett meg magonkent 10-12-14 wattot (4.45ghz-ra boostolt a 2700x-em, ha olyan napja vllt). Ehhez kepest a 4.85 meg siman lehet ennyi, vagy meg tobb. Es igen, fele akkora helyen van a 8 mag, emiatt nehez huteni, de ettol fuggetlenul fogyaszt is.
-
tasiadam
veterán
válasz
Geri Bátyó #19 üzenetére
5800x-em van, es nem tudom huteni toronnyal (4.85ghz, stock, es -30 curve) Es addig megy a boost, mig tudom huteni. Azert mondtam LN-t, mert azzal tan lehutheto annyira, hogy boostoljon koppra, mert am a jo isten se huti le. Ha elengeded az AMD kezet, az is zabalni fog.
-
tasiadam
veterán
válasz
Geri Bátyó #17 üzenetére
A 28w tdp es a 115w csucsfogyasztas mindig is fennalt minden procinal. A T-s procikat is eladjak 35w TDP-vel, de soha az eletben nem eszik 35w-ot, hacsak nem kapcsolja ki az ember a boostot. Az U-s intel es AMD procik is ilyenek.
Ha a homerseklet eleg alacsony, minden boostol amig tud. Adj kis nitrogent, es megetetek 200 wattot a 105w TDP-s 5800x-el. Hisz tudjuk, az AMD hideg es alig eszik.
A kihozatalt nem tudom, hogy mi van vele, annyi tudok, hogy intel3-n keszul a sierra forest, es tan az osszes uj xeon 6
-
tasiadam
veterán
válasz
Geri Bátyó #14 üzenetére
Vacak az intel4 meg az intel7? Mind a 2 tomeggyartasban van, sot, az intel3 is. Miert vacak? Ha az A18 jobb es hatekonyabb, mint az A20, es kozelebb van a mukodeshez, minek tokoljenek az A20-al?
-
tasiadam
veterán
válasz
GeryFlash #10 üzenetére
Szerintem azért olcsóbb gyártás nem mindig hátrány.
Tegnap néztem a telefonom, ez snapdragon 695, és a céges telefonom A55 lesz, ami meg valami exynos. kb 20%-al erősebb, jobb nodeon készül, és 1w-al eszik többet. Ha azt nézzük, akkor az A55 5W, a snap 4W-ot kajál. azaz 25%-al többet (De ez meg kitudja, mennyire igaz)De ilyen kategóriában szerintem hót mindegy, hogy hogy mennyire erős. Nem csúcs, és ugyan ezt eltudom képzelni az inteltől is, hogy ha nem kell a top-top-top termék, akkor lehet oda menni. Még olyat is elviselne szerintem bárki, hogy az olcsó VGA-k ott készüljenek, akár intel, akár samsung, de olcsó legyen.
Akár edge routerek CPU-ja, akár közép és alsó kategóriás telefon. Tán van olyan SoC telefon is, ami a kínai SMIC-nnál készül, alsó kategóriába.
Asszem az nVidia Pascal-ból volt TSMC (16nm) és Samsung (14nm) is, legalábbis ha a GPU-Z-nek hihetünk.
Ha az IBM-nek meg az a lényeg, hogy legyen "korlátlan" gyártási kapacitás, akkor bőven kapnak a samsungnál. Annyira azért nem olyan hulladék, hogy ilyet ne tudnának.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Elektromos autók - motorok
- Mobil flották
- Eredeti játékok OFF topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Revolut
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- BESZÁMÍTÁS! Asus H410M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest