- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Mobilhasználat külföldön
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Külföldi SIM-ek itthon
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
István971
tag
A legegyszerűbb megoldás : rakj a telefon alá jeget.
-
Fuxosbömis
tag
Van benne iGrill funkció.
Erre épül az iSteak meg az iSmoker app.
-
weberzolee
aktív tag
válasz
<Adamsky> #64 üzenetére
Ez az egykörös csúcsteljesítmény már a 13 Pro Max -nál is megvolt, régebbit nem kerestem (forrás). Persze ettől még gáz, de egyáltalán nem újdonság. C sak most felkapták, mert az S23 Ultra be is előzte az iPhone 15 Pro Maxo -ot. Amúgy valamit már reszelt az Apple, mert kő kemény 1 ponttal, de 'elpicsázza' a Samsungot
(forrás)
-
bigrock
addikt
Nem lehet valahogy ráapplikálni egy Thermaltake vízhűtést?
-
<Adamsky>
nagyúr
" ... pillanatnyi peak teljesítmény."
OK, csak míg a telefonoknál - kis túlzással - ezt a "peak teljesítményt" adják már el a "kedves" felhasználónak, addig (maradva az előbbi példánál) az autók esetén van X lóerő, és azt mondják, hogy egy-egy alkalommal (rövid időre) pl. képes "túltölteni a turbó".#68 mrThomi
Én sem vagyok almás. Nem mondom, hogy rossz, de nem nekem való ...
Mégis aggodalommal tölt el, hogy már az alma is ott tart, mint a Qualcomm / Android." ... de majd a 16 újítása az lesz ... "
Igen, mert azért a felhasználók többsége - nagy duzzogva - ezt is megveszi (vagy elveszi a fejlettebb demokráciákban), így nyugodtak lehetünk, hogy lesz 16, 17 ... stb. Mindez különösebb arcvesztés nélkül.
#69 pusszycat
"Ebben a városban ... "
Hol is laksz (csak úgy nagyjából)? -
mrThomi
addikt
Azért ezek nem jó hírek még akkor sem ha nem vagyok annyira iphonos. Ezt most így eléggé benézte az apple, de majd a 16 újítása az lesz hogy ennyivel nagyobb meg annyival jobb hűtést kapott és azzal fogják eladni
-
dnelb
veterán
[link] komoly. throttle king, exynos 2200 szint
-
Atee94
tag
válasz
<Adamsky> #64 üzenetére
Persze hogy dühítő. Én jobban örülnék egy olyan SOC-nek ami folyamatosan minden körülmények között a teljesítmény 100 százalékát leadja, bár az is érthető hogy egy-egy pillanatnyi terhelés esetén(programnyitás egy fotó ellövése és feldolgozása esetén) jól jöhet az a pillanatnyi peak teljesítmény.
-
<Adamsky>
nagyúr
Lehet ezt csűrni-csavarni, de a lényeg, hogy papíron egyre erősebb SoC-okkal szúrják ki az emberek szemét úgy, hogy nem szotyi pénzről beszélünk.
A legszebb az egészben, hogy ezt a többség sajnos mára teljesen elfogadta. Nincs kereslet visszaesés, stb. hanem fizet mindenki, mint a katonatiszt.
Vajon milyen balhé lenne abból, ha teszem azt egy Porsche-val, csak egyszer lehetne elrajtolni rajtautomatikával, vagy mondjuk egy nürburgring-i kör felénél már csak a 2/3 lenne meg a "lovaknak"?#63 pusszycat
Köszi!
"Ha nem tudsz véletlenül románul ... " - hát "sajnos" nem. -
Atee94
tag
Eeeeeh, ez nem ilyen egyszerű.Nemcsak az számít hogy milyen "erős". Függ a gyártástechnológiától(egységnyi felületen mennyi hő termelődik), a hűtéstől, a gyártó mekkora TDP-t enged neki.Függ a környezeti hőmérséklettől, függ a telefon anyagától, hogy mennyire vezeti a hőt.Hogy van az adott hardverra megírva a szoftver.
Ezeket a csúcsprocesszorokat lekorlátoznád a teljesítményük 60-70 százalékára, akkor semmi melegedést nem tapasztalnál, csak hát a grafikonon nem mutatna jól a teljesítményesés, azzal nem tudnád eladni a terméket. -
kisvak
kezdő
A megoldás: iPoroltó.
Most fogják bevezetni.
350.000,-Ft. -
gabb0225
újonc
Oké, hogy 220-on nyitott, de az XS, 13P mennyin?
Nem igazán értem, hogy az erősebb miért melegszik jobban egy játéknál, ahol a gyöngébb nem melegszik. Pont fordítva kellene, hogy legyen.
Ha valami gyengébb, akkor jobban melegszik, mert nehezen tudja futtatni, elvégezni a számításokat, többet gondolkodik.
Az erősebbnek pont, hogy nem kellene melegednie, mert könnyen elvégez egy feladatot.
Mint egy felső kategóriás laptop, lehet a venti sem indul be nála, még egy gyengébb trottlingol már. -
pusszycat
nagyúr
Most olvastam (ez most komoly) az apple megtalálta a megoldást, mivel kispórolták a hűtést, h könnyebb legyen a teló, melegszik mint a rezsó, de visszaveszik a sebességet a 14 Pro szintjére egy software update-el. Wow.
-
joey04
titán
Érdekes nekem a 13 pm jobban melegedett amikor arra költöztem át. De az sem olyan mértékben persze mint amit néhol olvasni lehet, hogy égési sérülést okoz az új széria.
-
Bathorypeter
tag
Sajnos tényleg melegszik.Emgem is idegesít néha.
-
baszenszejj
csendes tag
14 pro-rol váltva 15 pro-ra semmi különbséget sem vettem észre melegedés téren. Az összes felhasználási szituációban kb ugyanazt produkálta.
-
gabb0225
újonc
Sziasztok!
Én ezt a melegedést nem igazán értem. Az elmúlt években én kb csak a PUBG-vel szoktam játszani és elég sűrűn cserélek telefont. Így elég nagy összehasonlítási alapom van a készülékek melegedésével kapcsolatba.
Ugyan azon a minőségben, felbontáson (smooth/extreme) játszom évek óta és elég eltérőek az eredmények.
Miért van az, hogy pl egy iPhone Xs, kb 3éve ( 2 évesen) ugyan azokkal a beállításokkal, kb melegedés nélkül lazán játszottam vele ugyan ezt a játékot.
Most egy iPhone 13 Pro, szintén 2 évesen, full ugyan ezt a játékot, ugyan olyan beállításokkal, full felmelegszik, elkezd trottlingolni.
Az Xs-hez képest szó szerint 2x erősebb a 13P,. Mi a bánatot erőlködik ennyire akkor? Egy Xiaomi Mi10t Pro meg jobban viszi jelenleg ezt a játékot, úgy, hogy az egy 60e es telefon…
Ti ezt értitek, ez mitől lehet?Ez azért is érdekes az i15P-vel kapcsolatba, mert ha most vannak ilyen gondok, akkor 2 évesen egy smooth felbontású játék kiakaszt majd egy 1.4M pont számú iPhone-t? Vicc…
Minek a milliós pontszámok, amikor ugyan azt a játékot nem tudja normálisan futattni? Én már kezdem azt hinni, hogy ezek a pontszámok csak egy humbuk (mint a VW botrány). Látom a nagy számokat, de valahogy nem érzem a teljesítményt mögötte,Milliós pontszámok és ugyan úgy játszom a játékkal mint 4 éve, a 300e pontos telefonon….
-
szkaroly
senior tag
Nem érdekli őket. Mert mondjuk USA-ban (ami ugye talán a legnagyobb piac), mit veszel ha az Apple és a Samu kiesik? Pixel?
Annak a hibalistája már évek óta jelentős. Szóval félkészen is megveszik az emberek mert úgy sincs más. Ezt nem értette meg a sok okostóni, aki örvendezett a Huawei (és Honor) eltűnése okán. A jenkiknél a piac jelenleg majdnem kétszereplős.
Ugyanezért nem fogják a Facebook és a Chrome appokat sem soha normálisan megcsinálni. A droidok úgyis ezt fogják használni, akkor meg minek.
-
PTomi92
aktív tag
Én azt nem értem, hogy ilyen bakik hogyan történhetnek ekkora cégeknél mint a Samsung vagy Apple. Ha enyi usernél előjönnek ezek a hibàk ilyen hamar akkor hogyan lehet hogy a tesztidőszak alatt (gondolom csak van ilyen) a mérnököknél nem jött elő?
-
pusszycat
nagyúr
Ezért nem kell megvenni megjelenéskor új telefont kell egy kis idő ameddig előjőnek a gyengeségei. Persze tapasztalt róka ezt már tudja.
-
judas13
addikt
Valaki forrón szereti.
-
Hegyirabló
veterán
Tim Főz az iPhone 15 Pro-n.
-
saca23
aktív tag
Szerintem ebben nem sok újdonság van amúgy, másfél éve használok lassan 13pm-ot, és igen gyorsan leveszi a fényerőt melegedésre hivatkozva egész nyáron, kb légkondival kell hűteni a kocsival is , hogy 10 perc utàn ne vegye le a fényerőt navigálás közben. Strandon is erősen limitálja , hogy mennyit lehet vele mondjuk játszani. Elfogadja az ember végülis , mert androidnál is melegszík az összes felsős proci , és nem is különb nàluk .
-
formula01
senior tag
1 nap 15 pro használat után eddig 1 szituációban tűnt fel, hogy kellemetlenül melegszik, amikor rá van dugva a 20 wattos töltőre 20-70% között tölt, és közben telepítek az app store-ból + beszélgetek messengeren. Ilyenkor nem volt kellemes fogni, de hasonló használat mellett még nem volt dolgom telefonnal ami ne lett volna hasonlóan meleg.
Normál használat közben nem éreztem, hogy jobban melegedne, mint bármi más, tokkal meg egyáltalán nem érzem. Mondjuk azért egy AC vagy RE4 meglepne ha nem csinálna sütőt majd belőle, de nem igazán tudom, ki akar ezekkel komolyan 6.1 colon játszani.
-
ultrasound
tag
Melegszik? Á dehogy, rosszul fogjátok a készüléket. Ennyi!
-
pusszycat
nagyúr
pulyák, pulyák
-
joey04
titán
válasz
LosBlancosRM #28 üzenetére
A sok éve létező roblémák itt is jelen vannak, cloud egy rakás szar, google appok jobbak továbbra is mint az apple megoldásai, a kameráktól nem estem hasra (annyira nem, hogy nem is biztos, hogy marad), action button így eléggé bétás, szóval nem igaz amit mondasz, persze nem érdekel igazán, de ha én leálltam azzal, hogy minden trollkodásodra válaszolok, akkor te is elengedhetnéd. A face id-s hülyeségre sem válaszoltam. Meg én legalább nem trollkodok évekig egy adott készülék topikjában.
De majd beb*szom a tűzbe, hogy melegedjen.
-
joey04
titán
válasz
tomboy0013 #26 üzenetére
nálam ott nem jelentkezett, igaz csak 7 perc volt.
-
pusszycat
nagyúr
Azt rebesgetik, működik a magfúzió szoba hőmérsékleten immár... az apple mérnökei...sikerült.
-
joey04
titán
válasz
aprokaroka87 #16 üzenetére
natív? akkor az. Számomra ez unalmas rész volt, átpörgettem a bemutatón. játékra PC van, mobilon maradok a crossy road, hill climb féle csodáknál.
-
Atee94
tag
Nézzük a jó oldalát. A legutóbbi botrány után mikor az iphone 6-os szériát "hajtogatni" lehetett, legalább növeltek a szilárdságán. Ez után meg lehet, hogy a kövi szériába már jobb hűtést pakolnak majd. Így is full terheléses teszt esetén throttlingoltak 60-80 százalékra az összes újabb széria.(Más dolog hogy egy kettő játékon kívül semmi nem volt képes megizzasztani az Iphone-t)
-
aquamist
tag
Igen erősen melegszik (15 pro), például 10 perc FaceTime és már kellemetlen a fülnek-kéznek. Ráadásul érezhetően jobban merül, mint a 14 pro.
-
atiska007
senior tag
Szerintem ez nem emberi mulasztás, ez inkább menedzsment nyomás...
Gondolom már a tervezőasztalon kongatták a harangot, sőt, a kezdeti teszteken be is igazolódott ez a melegedés, de a menetrendtől eltérni (átdizájnolni, gyártósorokat átállítani stb.) már nem volt idő.
Apple: profit az első, ki kellett jönni időben az új szériával, ezért szerintem bevállalták, hogy pár powerusernél ez ki fog jönni, a maradék átlagfelhasználó meg nem fog ebből tapasztalni nagyjából semmit...Közben Indiában is melegednek, csak kicsit másképp...
Ezzel az indiai gyártással elég erősen ráb@szott az apple, de hát megint csak a profit, olcsóbbak lettek mint a kínaiak -
aprokaroka87
nagyúr
😁
Vajon azokat a bizonyos " konzol " játékokat hogy bírja majd? -
jbcs
tag
Megoldás: aktív hűtéssel rendelkező tokba kell tenni, probléma megoldva...
-
joey04
titán
Szerintem meg simán túl erős lett, hogy menjenek rajta faszán a játékok. Nagyon ráfeküdtek a bemutatón. Mondjuk ameddig csak ilyen erős terhelésnél jön elő, addig nem érint.
-
pusszycat
nagyúr
Nem a SoC melegszik, hanem az akku.
-
jbcs
tag
Az Apple nem tud hibázni, mi néztünk be valamit...
-
janeszgol
félisten
De jó. Ezért kár volt lefoglalni a TSMC 3nm-es készletét. Ezt vártam a legjobban, mondom debütál a 3nm, vajon mit tud. Hát a melegedés/lefojtás miatt nem fogjuk megtudni.
Egy facebookos hozzászólásban meg azt írtam, hogy az Apple legalább tud tervezni, ellentétben a Samsunggal (Exynos). Lehet ki is törlöm azt a hozzászólást. -
Wesiz
tag
" Ming-Chi Kuo szerint mégsem a TSMC gyártósoraiban kell keresni a hibát, az Apple tervezése ment félre."
de hát ez lehetetlen
-
CTraktor
csendes tag
"anticipálva" ? Jézus! Miért kell ez a hunglish?
-
Teo.
aktív tag
Nem a telefon melegszik zavaró mértékben a mi hőérzékelésünk rossz !
-
HawerKing
őstag
Ez egy ficsör, téli kézmelegitő üzemmód
az android már rég tudja
-
jack982
senior tag
Tim melegen szereti na.
-
mrlujoak
veterán
...csak ne hotgate legyen ez meg...
A grillgate találóbb... -
LosBlancosRM
őstag
Feature.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Parfüm topik
- Hobby rádiós topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Philips LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xbox Series X|S
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- iPhone 13 128GB Megkímélt Független/1-3 hónap gar./Akku 88%/p4321
- iPhone 13 128GB Karcmentes Független/2027.01.22.Gar./Akku 100%/p4320
- Okostelefonok és eszközök felújítása, akkucsere, törött kijelző csere, ODA-VISSZA FUTÁRRAL IS!
- iPhone 15 Pro 128GB Független Nagyon Szép/1-3 hónap gar./Akku 92%/p4318
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest