Aktív témák
-
BluEyes
őstag
Azé irok ennyit, mer ''PH ördöge'' akarok lenni minél előbb! :DD
Namost rájöttem, hogy a dfi lapot matatod, én meg a gigához osztom az észt. De amiket írtam, az a pci freki fixálása kivételével nagyjából ugyanaz. A biosban állítsd a frekit 33/66-ra, ne hagyd auto-n. -
BluEyes
őstag
Nagyon közel a boldogság, szerintem pöcsölni kell a géppel, és szépen finomhangolni,aztán kész is. Ilyesmikre gondolok, hogy picit játszani kell a proci és a memória feszültségével, a memória időzítéseivel, meg lemérni a PCI frekit, most ne kérdezd mivel, vki majd ideírja. Ezek okozhatnak ilyen bizonytalanságokat. A biosban ha kotorászol, találhatsz egy ***init delay vagy hasonló menüpontot, azon is állíthatsz le is, fel is, lényeg, hogy talán nem áll fel időben valamelyik eszköz a bootoláskor, hátha ez helyre hozza. Csak óvatosan!
Szerk: Prime alatt 36 fok!! brrr, jégkunyhóba lakol he? :Y
[Szerkesztve] -
BluEyes
őstag
Naaa,azért szépen haladtunk. Azon gondolkodom, hogy mennyi lehet a pci/agp frekid. Azon a lapon ugyanis nem lehet fixálni. attól is szophat a rendszer ily módon.A procidnak bátran add oda az orvos által ajánlott 1,65V-t, ne emiatt krákogjon. Biost frissítettél?Everest memória írás/olvasás mennyit mutat?
-
BluEyes
őstag
Xp alatt stabilitásteszt a Prime95 - www.mersenne.org a lelőhelye. A legjobb, ha két könyvtárba is kicsomagolod, az egyikben nevezd át az exe-t bármire, így két példányban tudod futtatni. Megnyitod,opsönsz,torture test,blend,ok. Ha megyegetnek pár órácskát együtt, piros marad a tálca ikon, akkor kb. minden ok.
Processzort max. teljesítményen járató progi a Cpuburn, www.pages.sbcglobal.net/redelm/ a termelő oldala. Kicsomagolod, és értelemszerűen a burnK7.exe-t indítod,meg az Everest vagy hasonló progit, ami mutatja a hőmérőket.
Én memóriát akkor is a memtest86+ segítségével tesztelek, eddig még nem csalódtam benne. Na egyelőre ennyit.Hol tartasz? -
-
BluEyes
őstag
Hát pedig ezek finom tápocskák, ill. nagy a respektjük itt a fórumon. Javallom, hogy az újra összeszerelést az asztalon hajtsd végre először, néha a házba szereléskor jön össze valami apró hiba, fémszilánk, meggörbül a mobo vagy ilyesmi. Hangszórót köss a lapra, hátha produkál valami rendszerhangot.
Egyébként szerintem ha így sem jutsz semmire, jó esélyed van két döglött alaplapra, egy vagy két döglött tápra, továbbá egy, esetleg több döglött alkatrészre ( memória,vinyó,cd). De ne fessük az ördögöt a falra. -
BluEyes
őstag
Bocs, anti-microsoft rendszerem van, az OS-t kivéve :)
Na szóval értelmezem: a te tápoddal nem indult,majd a sajátjával sem? Ez elég gáz. Először az alaplapot kéne talpra állítani. Tápot húzd ki néhány percre a hálózatból, közben vga ki-be,memória ki-be, floppy ha van kábelek megigazít, tápcsati alaplapról ki-be, Minden más le a lapról, tápkábelek kihúzva az eszközökből is(vinya,cd). Ha nem vagy biztos a bios resetben, inkább pattintsd ki az elemet is pár percre.pár perc után elem, majd 230v vissza, indít. Nem árt megfigyelni a jumpereket sem, hátha lecsusszant valamelyik.Ha így nem áll fel, akkor bajban vagy.
Sőt, a floppy sem kell, kifelé vele!
Apropó, tápod típusa?
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
BluEyes
őstag
Vág az eszem:DD
Még van 4 óránk, elég lesz. :Y Gondolom, barátnőé működött,mikor elhoztad.Mi történt vele,mit tettél ki-be (szigorúan a gépről érdeklődöm :D :D :D) ? Kontakthibákat ellenőrizted? Táp rendben rádugva, memória ki-be néhányszor,biosba belenyúltál?
szerk: szereltél benne, táp ki-be, procihűtő ekkor nem billent félre?Túl értelmetlen ez a hiba.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
BluEyes
őstag
Létra, szerintem underclockold a processzort,166 vagy méginkább 133-as fsb, a memória időzítés legyen bySpd,sebesség mint a procié.Előtte bios reset,vagy default load kellene, aztán knoppix.Asszem azon is van memtest, futtasd le. Ja igen, minden vinyót tépjél le a lapról, vga memória dvd táp legyen csak.Ha így lefut a memtest, felmegy a knoppix, akkó......nem tudom.Egyelőre nézzük ezt.
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Nintendo Switch
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Autós topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gyúrósok ide!
- Nyaralás topik
- További aktív témák...
- Corsair Vengeance LPX 16GB (1x16GB) DDR4 3000MHz C15 - eladva Pál úr kollégának, értékelésre vár
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Corsair vengeance RGB 2x8 GB 3200Mhz
- Kingston Fury Renegade DDR5 6400mhz kit
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- Samsung Galaxy Watch Ultra
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest