Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz VaZso #59397 üzenetére

https://youtu.be/0NDaLRll9BA?t=132

2:12nél arról beszél, hogy már kezdetektől várható volt, hogy nem marad a szaldó.

VaZso a mondatodra írtam, hogy ellentmondás, hogy az eu nem akarta, de közben, a második felével, meg leírod, hogy ugyan ez lett volna a végcél. Videóban is ezt említi meg.

"a napelemesek saját pénzt fektetnek be,"
    Biztos vannak ilyenek is, akár nem kis számmal. Akit én tudok (és szóba került), azok támogatási rendszeren keresztül építették ki, nem a 100%-os, volt benne saját pénz is. Volt akit kérdeztem és azt mondta, ha sajátból kellett volna, nem csináltatja meg, pedig van akinek úgy is megérte volna. Nem tudom, mennyire voltak képben a leendő tulajok, hogy ez ideiglenes állapot, nem lesz így mindig, de aki pár évtizede telepítette annak már biztos megtérülhetett.
    Pályázatok nélkül, sokkal kevesebb ilyen rendszer lenne telepítve. Aki régebben telepítette, ugyan ennyi pénzből egy jobb rendszert is kitudott hozni (nagyobbat vagy aksival, nekem ezt mondták.)

Aki most csinálja pályázattal, az sincs sokkal előrébb, megtérülési időt nézve.

"cserében kapták a szaldót - emiatt jár(na) a korrekt megtérülési idő is."
    10 év alatt meg kellene térülnie, akár új rendszer árát is kitermelnie, feljebb is írtam, ez több tényezőtől függ. Van akinek pár év után gyakorlatilag megtérült neki van 7-8 éve profitot termelni ami bőven kihozza jelenlegi számítás alapján egy új rendszer árát és még profitot is ezen felül. A szaldó megszünésével annak lesz igazán gondja, aki napelemmel fűti a házat és erre használja a többletet. Nem normál fogyasztásra. Erre egy normális átvételi ár, jelentene valamilyen kompenzációt.

"későbbi módosítás ezen nem változtat."
    Akkor miért küldött a szolgáltató leveleket? Hogy mégis marad a szaldó jó néhány ügyfélnek? voltak erről cikkek, kell lennie egy kiskapunak.

Új hozzászólás Aktív témák